Piei, ispita.... dulce (22)
Raspunsuri - Pagina 19
Alynutza spune:
Miha hai ca m-ai facut curioasa. Cioco de casa fac si eu si reteta e destul de asemanatoare cu ce ai spus tu. Curiozitatea e legata de 'rulada' de cioco de casa: cum faci pasta alba?
larimica nu cred ca ai pus intrebarea asta la topicul potrivit .
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alynutza [font=Comic Sans MS]Miha hai ca m-ai facut curioasa. Cioco de casa fac si eu si reteta e destul de asemanatoare cu ce ai spus tu. Curiozitatea e legata de 'rulada' de cioco de casa: cum faci pasta alba? |
Pasta alba e tot cioco de casa,doar ca nu pun cacao.Sau poti pune 1-2 lingurite de ness. Initial asa faceam,dar am renuntat din cauze de alaptat,copii devoratori de ciocolata...
Faci 2 compozitii pe care le intinzi pe cate o folie alimentara,unsa cu unt,cam de 1cm grosime.Rastorni foaia alba peste cea neagra (sau invers) si rulezi strans.Trebuie sa te misti destul de repede,sa nu se raceasca,altfel se intareste si e mai greu de rulat,se sfarama.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Alynutza spune:
Aha, deci e aceeasi reteta, doar ca scoti cacaoa si e un fel de crema de lapte praf. Sa stii ca o sa incerc cu proxima ocazie. In ultimul timp am cam tras chiului de la dulcegarit din lipsa de timp. Tot visez sa vina vremea sa stau si eu mai mult pe-acasa si sa-mi fac de cap incercand fel de fel de retete complicate .
Weekend-ul asta am facut o praji-test cu blat de ciocolata de la rulada Padurea neagra si crema de mascarpone, cioco alba, frisca si cirese deshidratate. A iesit bunicica, insa se putea si mai bine. Poate data viitoare iese mai aproape de ce am intentionat eu. Cu toate astea, s-a papat rapid, ca n-am mai apucat sa-i fac poza.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
Dar noua varianta de krem a la krem va place?
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Alynutza spune:
Wow, Miha ce bine arata... Cine m-o fi pus sa ma uit. Super inventie! Clar ca urmatorul Krem o sa fie cu crema dubla.
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alynutza Wow, Miha ce bine arata... Cine m-o fi pus sa ma uit. Super inventie! Clar ca urmatorul Krem o sa fie cu crema dubla. |
E inventia Nataliei,nu a mea.
mariussimiuc spune:
Cu permisiunea Nataliei am sa deschid un nou subiect,dar am sa-i schimb titlul,poate ca va fi de mai bun augur. Deci,va fi cam aceeasi Marie dar cu alta palarie.
Imi pare rau ca Natalia nu a apucat/vrut sa-si ia ramas bun de la subiect,dar nu-l pot lasa sa moara,sa dispara in neant.Am pus mult suflet aici (si kile pe mine ) inca de la inceput.Este subiectul care a scos la iveala o pasiune pe care nu credeam ca o am,aceea de a face prajituri.
Asa ca haideti fetelor sa facem un pic de galagie,forfoteala si veselie in bucatarie. Ce ziceti?Ne apucam de prajiturit?
mariussimiuc spune:
suha_missy spune:
multumesc marius pt reteta cu ciocolata de casa, eu sunt insarcinata si sincer poftesc numai dulciuri, imi era pofta de ciocolata de casa de la cofetaria ana de undeva de langa bila , am stat si eu in iasi pt o perioada si de acolo cumparam cicolata de casa dar acum am sa incerc sa fac si eu acasa....deja mi s-a facut...