Mamici,gravide,aspirante dupa pierderi de ingeri 4

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Off, of, off ce de vesti triste.

Maryb, sa ma ierti daca ma bag ca musca in lapte. Eu n-as face amniocenteza. Stiu ca sunt fete care o fac si doar preventiv, ca sa fie sigure, iar in cazul tau cu atat mai mult ar face-o. Triplul test asta e o prostie menita sa ingrijoreze mamicile. Si nu are deloc relevanta de fapt. Eu daca mai raman gravida si s-o putea nici n-am de gand sa il fac. Cat despre amniocenteza, sa presupunem ca arata ca bebelusul are o problema. Crezi ca te-ai hotari sa avortezi? Stii ca nici macar amniocenteza nu e 100% sigura? Sau doar ai avea tot restul sarcinii stresul ca bebelusul e bolnav? Daca arata ca nu e bebelusul bolnav, stii ca exista riscul (2%) sa pierzi sarcina? O sarcina pe care ai obtinut-o atat de greu... Si exista sansa ca bebelusul sa fie perfect sanatos si sa pierzi sarcina. E bebelusul tau, Dumnezeu ti l-a dat, roaga-te la El, si ai sa vezi ca vei avea un bebelus sanatos asa cum iti doresti. Si apoi, sa zicem ca faci amniocenteza si bebelusul nu are nici un fel de probleme genetice. Un bebelus poate sa aiba alte malformatii congenitale. Fetitei mele i-au facut test genetic si malformatiile ei n-ai fost de natura genetica. Deci si daca faceam amniocenteza tot n-as fi stiut ca e bolnavioara. Riscul exista pentru orice bebelus sa fie bolnav, ni-l asumam fara sa stim de multe ori, in momentul cand il concepem.

Am o prietena in USA care a avut rezultat prost la triplul test si se punea problema serios ca bebelusul poate avea SD si se pregatea sa se duca la amniocenteza. Exact in dimineata aceea s-a gasit si bebelusul sa isi faca simtita prezenta, mamica lui a simtit prima data miscarile lui. Si ea si sotul ei au hotarat sa nu mai faca amniocenteza, sa se roage sa fie sanatos, dar indiferent ce va fi, e bebelusul lor si il vor iubi asa cum va fi. Copilul nu are Sindrom Down, are acum 4 ani. Povestea e si pe forum, daca vrei sa o citesti in detaliu, gasesc linkul catre ea. Iarta-ma, tu nu ai cerut parerea nimanui, dar mi-a fost greu sa nu spun toate lucrurile astea. Stiu cat de greu ti-a fost, stiu ce fericita ai fost cand ai ramas din nou graviduta, si n-as fi putut sa tac. Daca totusi decizi sa mergi la amniocenteza, eu ma rog din suflet sa fie totul bine si cu tine si cu bebelusul, si bebe mic sa fie sanatos tun. E o perioada tare grea pentru tine, ma rog pentru bebelusul tau, sa fie sanatos. Te imbratisez strans si te rog inca o data sa nu te superi pe vorbele mele, daca nu mi-ar fi pasat, as fi tacut.

Irda sa te ajute Dumnezeu sa iesi cat mai repede din spital si sa tii bebe in burtica pana la termen.


Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut


Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Flavia, imi pare foarte rau, sper ca totusi situatia nu este atat de grava, mai ales ca analizele au iesit bune.

Maryb, indiferent ce vei hotari, ; fii puternica, trebuie sa fie bine

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Maryb o colega de munca avea 40 ani si la fel nu i-au iesit bine analizele,a facut amniocenteza si i-a iesit ok,ba chiar i-au zis ca nu au nici o relevanta aceste analize si se fac pt linistea viitorilor parinti,asa ca nu te speria degeaba.
Flavia sper din tot sufletul ca a doua parare a medicului sa fie buna,nici nu vreau sa am gandsc ce este in sufletul tau.
Eu nu am timp de forum ca suntem in renovarea noului apartament,nu-mi vad capul de treaba ,dar o sa recuperez dupa ce termin.Va pup!

Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
printesa mica
http://community.webshots.com/user/jojo_miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Am intrat si eu pe la acea odisee si am intrebat mai multe de Irda dar nu s-a prea sinchisit nimeni sa zica ceva. Poate nu stiu. Imi pare rau ca-i in spital. Mai avea totusi nitel de stat pe-acasa cu buburuza jucausa!

maryb eu nu am facut nici DT nici TT. intr-adevar, chiar si daca s-ar dovedi ca bebe e bolnav, nu as putea sa il omor ca pana una alta nu i-am dat eu viatza si nu am dreptul sa o iau. asa ca stau linistita pana la sfarsitul sarcinii si sper la ce e mai bine. stii? cand ii vad pe aia pe animal planet ca aduna catzei si pisici si altele si apoi decid ei ca e mai bine sa nu lase animalele respective sa se "chinuie" traind, si le omoara mi se pare o mizerie. fiecare are un destin, o menire data de Dumnezeu. fiecare dintre noi se afla acolo unde se afla exact pentru ca exista cineva mult peste intelegerea noastra care ne ghideaza pasii si care ne vrea binele ultim indiferent ce ne da sa traim. si fiecare trebuie sa isi duca pana la capat menirea. chestia asta cu omoratul copiilor bolnavi si cu omoratul animalutelor care cred ei ca nu pot fi adoptate provin dintr-o societate si dintr-o cultura care se crede capabila sa dea si sa ia viata excluzandul pe Cel care o face cu adevarat. nu stiu de ce ti-am povestit astea! vroiam sa iti zic sa stai cat mai linistita, ca sansele reale ca bebe sa aiba ceva sunt oricum minuscule! daca ai fi la loto si ai avea 1 din 167 sanse sa castigi... ti s-ar parea o sansa mare?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remaliss spune:

Buna, fetelor!
Imi pare rau ca citesc vesti mai putin bune!
Flavia, imi pare rau pentru micutul tau! Poate nu ar fi rau sa mai soliciti o parere si poate asa nu veti ajunge la operatie! Treci prin atatea probleme!Suntem cu gandul alaturi de tine si de familia ta!Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
MaryB, imi pare rau ca treci prin astfel de emotii! Mie mi-a iesit risc scazut de SD, dar pana laurma nu am recurs la amniocenteza. Slava Domnului ca fetita mea e sanatoasa!M-am rugat mult sa fie asa! Eu cred ca o sa fie bine si la tine, mai ales ca si testele astea au un caracter orientativ , nu de diagnostic! Ne rugam la Dumnezeu sa fie bine!Crede-ma,eu am experimentat minunile divine!Ele exista!

Alina, o mamica fericita!!

Printesa nostra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

teo2rina, irinel, jojo, irenecam, alinushca, remaliss, va multumesc frumos pentru mesaje si pentru incurajari. Nu m-am suparat ca v-ati dat cu parerea.

remaliss, as vrea sa te intreb cat ti-a iesit tie riscul de SD ?

sa va spun ce am hotarat pentru ca nu sunt convinsa ca rezultatul de la DT este ok. maine ma duc sa-mi fac o eco, sper sa si reusesc la dr mea ca nu am programare. Si apoi ma duc la genetic lab sa-mi fac TT. Marti, cel tarziu miercuri voi avea rezultatul. Am ales aceasta varianta pentru ca la DT pe acel formular am scris ca am o sarcina pierduta iar la motiv am scris defect genetic in loc sa scriu pur si simplu oprita in evlutie. Asta a fost o presupunere a dr mele si eu am ramas cu aceasta idee in cap. Am sunat a doua zi sa le spun sa modifice ei pe formular, insa a apucat sa ma intrebe cum ma cheama si ce vreau sa modific. Cand i-am spus mi-a zis ca nu conteaza la rezultat asta si ca imi multumeste ca i-am anuntat... dar eu stiam de atunci ca este posibil sa-mi iasa un rezultat naspa din cauza asta si mai ales faptul ca tipa aia era un zambet toata si mi-a multumit ca i-am anuntat....si asa s-a si intamplat, am primit un rezultat de 1/167 risc de SD. Prin urmare, am hotarat sa-mi fac repede un TT la care voi declara fix aceleasi date pe formular doar ca voi scrie sarcina oprita in evolutie in loc de defect genetic. Si vreau sa vad ce rezultat primesc, in functie de asta decid daca ma mai duc la amnio sau nu. Dr mea mi-a zis ca daca imi iesea macar 1/200 nu ma mai trimitea la amnio, dar asa....zicea ca nu stie daca sa imi dea sa fac TT sau direct amnio...pana la urma mi-a zis sa ma programez la amnio.
In plus, pliul nucal stiu ca poate arata un SD daca e mai mare de 3 mm, iar la mine a fost masurat de 2 ori...o data de dr mea si a ieist 1.29 mm si a doua oara de iosup unde mi-a iesit 1.12 mm. Iar la iosup am facut morfo fetala de trim 1 si toate masuratorile lui bebe au iesit in limite normale, organele, nasul si buzele de aspect normal. Deci nimic in afara de acest DT care sunt convinsa ca din cauza a ceea ce am scris acolo mi-a iesit atat de prost nu arata un posibil SD la bebele meu...si eu si sotul meu simtim ca bebelusul nostru nu are nimic...

oricum, o sa va tin la curent cu ceea ce voi face.

pupici tuturor.

maryb 15+ cu

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remaliss spune:

Maryb, parerea mea este ca rezultatul la DT a fost influentat de ceea ce ai invocat tu la motiv:defect genetic in loc de sarcina oprita in evolutie. Tu stii motivul pentru care sarcina anterioara nu a mai progresat? Stii ca e din cauza unor probleme genetice?
La mine pragul de semnificatie a fost 1/250 , dar la TT, nu la DT!Eu am sarit peste DT, iar la TT aceste valori indicau un risc nu prea mare, dar exista, de SD.Medicul mi-a spus sa nu iau in calcul acest prag, ci valorile la fiecare sindrom in parte.Nu am hartia acum sa-ti spun exact valorile, dar sunt cu mult mai mari decat acest 250; tin minte ca la spina bifida era 1/10.000,iar la SD era 1/2.500.Deci, uita-te la valorile celor 2 sindroame.
Am o prietena care la DT i-a iesit pragul de semnificatie 1/50, ceea ce e extrem de mic. A facut amniocenteza si nu a rezultat nici o problema, copilasul e perfect sanatos!
Incearca sa te linistesti. Sa ne tii la curent!

Alina, o mamica fericita!!

Printesa nostra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna tuturor,

MARY eu am facut doar DT cu masurarea pliului nucal. TT nu am facut. Sper totusi la tine sa fi fost doar o eroare. Bbul tau va fi un luptator, ai sa vezi.

FLAVIA imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci prin asa necazuri cu sanatatea micului David. D-ne ajuta sa nu ajunga la operatie.

MONY


Eu sunt binisor.Continuu sa am contractii....dar am inceput sa ma obisnuiesc cu ele. Nu ma mai panichez. Maine am programare la doctorita si abia astept sa vad cum se prezinta colul uterin. Dimineata aveam 66,4 kg. Care pana mai alaltaieri imi arata 68, dar se vede ca eram plina de lichide si alte cele. Deci, m-am ingrasat 10,4 kg. Saptamana aceasta am mancat foarte sanatos si sunt foarte multumita. Bb e activ, mai ales la vocea sotului. Acum mai nou ii place sa stea cocotat in stomac. Tare ma mai amuza. Am inceput sa spal hainutele lui bb si incetul cu incetul am sa incep sa-mi fac valiza. Sunt in mare dilema ca nu mai stiu la care spital sa ma duc sa nasc.
Ok, va pup si numai bine!

P.S.: MICHELLE sper ca esti bine. Tare sunt curioasa cum esti......ce simti.....cum te simti....daca ai greturi.....daca au aflat ai tai.....numai bine...






mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

remaliss asta cu defect genetic a fost o presupunere a dr mele. Am facut analize pentru chlamidie, ureeaplasma si micoplasma si au iesit ok. Sarcina nu a decurs bine de la inceput, adica la 4s+6z beta HCG era de doar 260 si dr de atunci mi-a zis ca este o sarcina ffff mica si ca am ovulat mai tarziu. Embrionul nici nu se formase, iar cand mi s-a pornit sangerarea saculetul la eco arata de doar 4s+3z la medlife unde facusem eco. Deci asta a fost sarcina mea oprita in evolutie...

danangie, merci pentru incurajari.

maryb 15+ cu

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Maryb, Doamne ajuta sa fie sanatos bebe!Si eu zic sa eviti sa faci amniocenteza, despre care nu am auzit lucruri prea bune...Sigur ceea ce a spus medicul a fost influentat de ceea ce ai scris tu pe formular!

http://dw.daisypath.com/sj4jp2.png
http://tt.lilypie.com/DpdYp3.png
Lacrima...ea nu este decat o expresie a prea-plinului pe care il simti in acel moment. Lacrima nu este o necesitate, e o declaratie.

Mergi la inceput