Fetele din America (108)
Raspunsuri - Pagina 10
Siminaf spune:
Andreea, dar ce ai de te simti asa? Enzimele sint chiar bune dar depinde si pentru ce vrei sa le iei. De ex. noi avem din Ro (tot Zymogen, Ramona) si cind a avut sotul meu sau cel mare ceva probleme, pac pe ei cu cite o pastila sau 2 sau chiar 3 (depinde daca e copil sau adult si depinde si de ce anume e vorba) si gata problema. Ele ajuta la o digestie mai buna. Eu insa ma feresc de ele ca de necuratul, pentru ca oricum colonul meu este super-hiper digerant, daca mai iau si enzime digestive aleluia cu mersul la toaleta, poate doar de Craciun si de Paste. Cea mica a avut acum citeva saptamini ceva digestiv dar nu grav, asa sa fie acolo sa nu zica ca nu a avut niciodata si s-a rezolvat doar cu o jumatate de pastiluta de Zymogen si cu un plic de Smecta (care este o argila). Super usor si rapid.
Edit ca am apasat send din greseala: Andreea, mai zi-ne de problemuta, poate totusi gasim ceva cit de cit bun.
Hilde spune:
Fetele dragi,
Teama mea e de nasterea propriu zisa. Si aici nu puteti sa-mi spuneti "stai linistita", asa-i? :)) Apoi il mai aranjez eu. In fine, mai astept un an ca sa termin cu examenele ca apoi cred ca n-o sa mai am chef sa mai invat.
Astazi am fost in rai, apoi in iad, apoi back in rai. Si ziua abia este la jumatate.
Rai: am fost pre-acceptati, daca pot sa spuna asa, pt H1B, eu pt jobul meu, sotul pt un job part-time pe IT. Cealalta aplicatie a lui pentru H1B pe care a facut-o scoala pentru el nu are "cap", ca e societate non-profit si au conditii speciale. Asta e mai greu in US: vizele.
Deocamdata am trecut prin loteria aia a lor sau ce mai este si avem "case numbers". Ca sunt mereu mai multe aplicatii decat numarul de vize care se dau anual. Am inteles ca anul asta a fost pentru prima data cand si aplicatiile celor care au terminat scoala in US au fost mai numeroase decat numarul de vize oferite acestei categorii si au facut un fel de loterie si pentru ei. A facut Bill Gates scandal in Senat sa mareasca numarul de vize H1B acordate anual dar credeti ca s-au deranjat sa treaca vreo lege?
Acum asteptam raspunsurile, speram sa fim acceptati. Deocamdata lucram pe vize de canadieni.
A mai aplicat cineva vreodata pe H1B? Stiti cam cat dureaza acum pana primim raspunsul oficial? Le-a luat o luna ca sorteze dosarele, imi imaginez ca le mai ia cel putin trei luni ca sa dea un raspuns.
Iad: primesc email de la Bordul de Contabilitate ca sa e dau detalii despre toate convictions pe care le-am facut pana acum si sa dau declaratie ca n-am mai facut nici una intre timp. Am simtit ca mor. Ce e asta? Imi sun sotul, prietenii.
Sotul imi zice ca sigur cineva mi-a furat SSN-ul. Prietenii glumesc, rad sa moara, imi spun ca in America contabilii sunt toti "Convicts" pana la proba contrarie. Convict!!!! Nu mai fac nimic la serviciu, sun repede la FTC, Social Security, ma duc la local police sa vad ce convictions sunt, I got my credit report in cateva minute sa vad ce alte nebunii gasesc acolo. Totul arata perfect. Nimic de ingrijorat. Ce biiiine!
Intre timp i-am scris, l-am sunat pe ametitul ala de coordonator ca sa-mi dea mai multe detalii, ca eu nu am avut in viata mea nimic la dosar. Dar ce crezi ca ala sta acolo cand ai nevoie de el?
Dupa o jum de zi imi fine trimite si el un email cu scuze. A trimis la adresa mea de email din greseala.
Spuneti si voi, nu merita asta o caramida in cap?
ruxij spune:
quote:
Originally posted by alintaroma
Mie mi s-a parut copilarie (mai vedeam cu ani in urma ca si nepotii mei faceau la fel in ro, deci e practica veche si internationala) dar in tara asta vad ca s-a facut big deal
Eu nu am stiut cum sa reactionez la emailul invatatoarei ... de fapt nu stiu daca astepta un raspuns din partea mea sau nu ...
Voi cum a-ti reactiona la chestii de astea ca eu is in ceata...
Ramona e minunata Anuta ta
Pai cum sa reactionezi? Thanks for informing me, I'll talk to my daughter. Mie mi se pare ca teacher are dreptate. Si baiatul meu e bullied cateodata si nu mi se pare corect ca autorii sa nu fie certati iar parintii sa zica ca ce big deal.
alintaroma spune:
Pai cam asa ceva i-am raspuns si eu ... v-am intrebat si pe voi pentru ca e prima data cind Bianca a facut o prostiuta la scoala si nu stiam daca sa raspund sau nu.In emailul ei nu suna ca ar astepta un feed back. Dar i-am raspus anyway ca ii multumesc ca ma tine informata si ca am avut si eu o discutie cu fata vis-a-vis de ceea ce s-a intimplat si i-am explicat ca nu e distractiv sa rizi de alti copii. Nu am mai zis nimic de faptul ca si ea fusese "victima" la un moment dat, ca doar si ei i-a lipit cineva biletul ala pe spate ....
Iar faptul ca Bianca e mai mellow asa de fire e agresata de o fetita zilnic la scoala , noroc ca nu sunt in aceeasi clasa . Ajunsese sa-mi spuna ca nu-i mai plac pauzele afara si cind am descusut-o am aflat ca e victima unei bully in mod constant. Si am vorbit cu teachera care a promis ca vorbeste cu invatatoarea fetei respective si vine cu un raspuns , apai cum mi-a scris mos craciun asa mi-a mai raspuns ea. Si nu mi se pare corect ca atunci cind e un caz grav sa dai cu ignori si la o prostiuta sa sari in sus. Si nici eu nu sunt razboinica/certareata din fire asa ca am lasat-o moarta. Iar pe Bianca am invatat-o sa ignore orice i-ar spune fetita respectiva si sa o ocoleasca.
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
ruxij spune:
Ai procedat corect.
Ar fi trebuit sa insisti putin cu invatatoarea celeilalte fetite. Din pacate eu l-am invatat pe fi-miu sa riposteze la bullying (da si tu, zi-le si tu), nu stiu dc. e o idee prea buna, dar ma rog, mai vedem. Deocamdata a inteles prost ce l-am invatat si luni l-a facut pe un copil "stupid kid" cand acela i-a varsat sucul din greseala. Asa ca l-am certat pt. asta si cred ca tb schimbata tactica. Dar n-am idee ce sa il invat in legatura cu bullyingul.
Ramona J spune:
Andreea, si sotul meu a luat ceva enzime si zicea ca nu-l ajuta. Depinde si de unde ti se trage, sau poate n-ai luat inca suficient.
Alintaroma multumesc. Ai procedat bine zic eu. Eu sint mai dura cu copilul in situatiile astea, pentru ca nu accept sa-mi spuna ca "toata lumea a facut asa". Daca a ales sa participe atunci trebuie sa fie pregatit sa suporte consecintele, care or fi ele.
Na, eu-s mai dura.
Snee, e de retinut. Cred ca si la noi e cazul sa schimbam geamurile...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Ramona, Anuta e formidabila cu dormitul!!
Lia la noi, clasa a doua, nu-i asa greu merge de doua ori/sapt la inot dar ar putea si mai des..
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Doua ori mai merge da' la astia e de patru ori. Nu fac eu fatza.
corinadana spune:
Alintaroma este un joc copilaresc, insa aici vad ca se da amploare fiecarui mic joc/gluma facuta de copiii.
Eu i as fi zis la fel ca si tine teacherei dar pe fata NU as fi certat o. La noi minciuna furtul sunt de certat. Atat! si Ralu stie. I as fi spus doar sa nu mai faca ptr ca uite ce s a iscat.
In legatura cu cealalta fetita parearea mea: mergi si vrajeste o tu un pic si ai sa vezi ca relatiile dintre ele vor fi mai bune. Tam tam ul cu spus la teachera ei la teachera ta nu ajuta la nimic. Numai o inraieste pe fetita.
Raluca avea probl cu colegul de banca care ba o tot inghesuia in banca ba i fura gumele de sters ca asta mica sa nu aiba cu ce sterge... Intr o zi m am dus la scoala si l am gasit, am stat de vorba doar eu si el fara nimeni altcineva. I am cumparat un pumn de gume si l am flatat un pic si ce credeti?! de atunci se poarta f frumos cu Ralu si daca "are 2 alune mama una mi o da mie!" ha ha.
Copiii buni ajung la teacheri buni ptr ca acesti teacheri au privilegiul sa si aleaga elevii...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
CRISMIR spune:
SIMINA,ma cheama si Cristina,hihihi,ai nimerit-o,dar si Mirela,lumea asa imi spune,deci spune-mi cum vrei...te rog zi-mi in ce domenii lucreaza prietenii tai?...la mine ar fi ceva legat de matematica,stiintele umane pe mine ma depasesc.
ALINTAROMA,si eu zic ca ai procedat bine ca i-ai multumit..desii am auzit ca aici nu prea se poarta daca este inversa situatia,exact cum spune-ai si tu...oricum,trebuie sa iti educi tu fetita ce sa faca,cum sa se poarte cu acestea, ca din cate am auzit,din pacate,abia incep rautatile intre copii..si fetitele cica sunt chiar mai rau ca baietei...eu am ramas socata de cate se intampla si de la varste mici,nu mai zic de liceu...m-i se pare urat dar asta e...eu nu imi aduc aminte sa fi fost asa ceva la noi la scoala,eu una nu am avut parte.
RUXI,asa am procedat si noi cu Robert,sotul zice ca mai bine asa decat sa fie pampalaul clasei...ma rog,nu stiu care e cea mai buna solutie,la noi inca este mic Robert,om vedea...cert este ca daca este prea moale toti il vor agresa,iar el va fi complexat mai tarziu,parerea mea....nu sunt de acord cu bataia,Doamne fereste ,dar trebuie sa stie cand sa se apere,cand sa vorbeasca si cand nu...
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Andrada spune:
Lia stii cit urasc eu pokemonii astia.
Ei bine au adus si o chestie buna. Din gradinita trade cards cu d-aia pina in clasa a 5-a. E unul de doua ori mai mare ca el si de-a lungul si de-a latul, dar odata nu l-a bully pe Marcu. Ca-s traders amindoi, sint buddies si tot asa cu altii.
A avut odata o problema cu un indian cu cardurile a rezolvat-o extrem de bine fara interventii si mi-am dat seama ca poate folosesc si chestiile astea la ceva.
Si inca o parte buna, il santajez cu cardurile astea de nu se vede, e in stare sa imi faca un manual pe saptamina numai sa i le dau.Nici eu n-am solutii concrete la bullying, mai le rotim.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu