FIV in Austria
Raspunsuri - Pagina 13
medamaya1 spune:
Fetelor , eu va pup pe toate si va doresc din suflet sa reusiti toate , eu cred ca va voi urma , dar mai tirziu putin, toamna, iarna, cam asa
cristal1995 spune:
Meda: deci ne luam noi doua de manuta... Eu in iulie plec in concediu, dar in august merg acolo la prima vizita si voi stabili fiv-ul pentru decembrie, cand am vacanta de la scoala...
Pana atunci, astept sa va vad pe celelalte gravidute cu puiuti austrieci.
Kitta, pisix: astept informatii pretioase de la voi... Si rezultate pe masura.
Va pupic pe toate!
Aly-"Inca mai sper..."
Aldolina spune:
Uite cum ma scoateti voi din barlog. Felicitari pentru subiect si multumim mult pentru informatii.
Dupa FIV 4 nereusit in Ungaria (la Spitalul Szent Janos) ne-am hotarat sa mai facem (cat mai sunt 'tanara speranta'- 40 ani)o incercare in Austria si anume la clinica Wunschbaby. Asadar, in august voi lega concediul, de o scurta vizita la Budapesta unde mi-au mai ramas doi embrioni congelati (sper sa reziste la dec.) si voi merge si la Viena pentru o prima discutie cu dr.
Pe mine ma intereseaza in primul rand Polar Body ca PGD nu fac in Austria. Am analizat si varianta Medlife unde fac PGD insa experienta lor redusa in aceasta tehnica m-a facut sa optez pentru Viena. Sigur, nimeni nu-ti garanteaza nimic dar parca stai mai linistit si increzator cand stii ca embrionii tai sunt pe mana unui dr.cu mai multa experienta.
Aly, in ce perioada mergi in august? Noi am vrea la inceputul lunii dar depinde de dr. din Ungaria si de ciclul meu.
Kitta o sa te sun sa vorbim sau poate facem o intalneala inainte sau dupa ce te intorci din Austria.
Ce ziceti fetelor?
pe toate.
cristal1995 spune:
Aldolina nu te-am mai vazut de secole!!! Ma bucur mult, iubita, ca nu renunti. La mine nu prea depinde de CM, ca oricum nu stiu cand apare... Pana pe 3 august suntem in concediu, deci dupa...dar cred ca tot pe la inceputul lunii, pentru ca, dupa aia, am musterii la "olimpiada de toamna". Poate reusim sa mergem impreuna, avand in vedere ca pe Kitta n-o prind. Iti tin pumnii la decongelare, sa nu mai fie nevoie de Austria.
Va pupic pe toate!
Aly-"Inca mai sper..."
gorbanescu spune:
quote:Buna, sunt noua pe aici si am citit ca ai facut fiv Spit. Szent Janos din Budapesta.Urmeaza sa merg si eu acolo pe la sf lui iulie inceputul lui august pt fiv +icsi, sotul avand OATS f. severa.Poti sa-mi spui la ce dr ai fost,vorbeste engleza cum v-ati inteles? te-ai dus cu analizele facute in tara, ai stat acolo pe perioada stimularii? Ce parere ti-au facut? crezi ca ar trebui sa ma orientez catre alta clinica spre Austria de exemplu.Scuze ca iti pun atatea intrebari. eu sunt la primul fiv+icsi.
Originally posted by Aldolina
Uite cum ma scoateti voi din barlog. Felicitari pentru subiect si multumim mult pentru informatii.
Dupa FIV 4 nereusit in Ungaria (la Spitalul Szent Janos) ne-am hotarat sa mai facem (cat mai sunt 'tanara speranta'- 40 ani)o incercare in Austria si anume la clinica Wunschbaby. Asadar, in august voi lega concediul, de o scurta vizita la Budapesta unde mi-au mai ramas doi embrioni congelati (sper sa reziste la dec.) si voi merge si la Viena pentru o prima discutie cu dr.
Pe mine ma intereseaza in primul rand Polar Body ca PGD nu fac in Austria. Am analizat si varianta Medlife unde fac PGD insa experienta lor redusa in aceasta tehnica m-a facut sa optez pentru Viena. Sigur, nimeni nu-ti garanteaza nimic dar parca stai mai linistit si increzator cand stii ca embrionii tai sunt pe mana unui dr.cu mai multa experienta.
Aly, in ce perioada mergi in august? Noi am vrea la inceputul lunii dar depinde de dr. din Ungaria si de ciclul meu.
Kitta o sa te sun sa vorbim sau poate facem o intalneala inainte sau dupa ce te intorci din Austria.
Ce ziceti fetelor?
pe toate.
Aldolina
andrabirni spune:
PISIX, sa ne tii la curent cu proiectul Austria.Habar nu ai cat ma rog pentru tine si cat de mare folos ne esti.
pisix spune:
Aldolina - sincer in ciuda legilor eu cred (dar e doar la nivel de banuiala) ca pt pacientii straini ar baga si un PGD. Deci cand vorbesti cu ei insista ca tu ti-ai dori ff mult asta. Merita incercat. Sunt perfect de acord ca experienta e un atuu fantastic ! Iti urez succes si ...sa ne tii la curent cu tot !
andra - hmmm ... evident ca raportez tot, dar pana peste o luna cand ma duc in inspectie nu prea am ce ...dar cand voi pleca o sa va rog sa-mi faceti lista cu tot ce intrebari aveti pt clinicile impricinate, ca sa impusc mai multi iepuri de-odata
Azi ma simt regina Pamantului si am senzatia ca tot Universul se pregateste sa-mi indeplineasca mie cea mai mare dorinta
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
KITTA spune:
Bey, va rog frumos, deci in capul listei sunt eu! In iulie adica ca daca ma strofocam putin mai mult ma duceam chiar in Iunie, dar am zis ca poate mi-am invatat lectia de rabdare.
Care vrea programare vorbim atunci mai inainte!
Aldolinaasteptam telefonul tau. sper ca mai ai nr. meu. Eu nu am noutati despre mine doar ca astept CM sa mai repet analizele din Z2-3 sa vad daca se mentin tot in limitele bunului simt pt. varsta noastra (respectiv eu si Aldolina.
Aldolinamie mi-a spus deschis dr. de la Wunschbaby ca nu e cazul de PBD fiindca daca am oricum putini foliculi o sa incerc cu aia care sunt ca acum doar nu imi mai permit sa ii mai si triez si ca nu are rost sa dau pentru asta 1000 Eur. Ea a spus ca se va vedea oricum mai tarziu daca se prinde sarcina daca au fost de calitate sau nu prin simpla selectie naturala......Asa ca nu va aruncati acuma chiar la tot ce se poate face prin tari straine. De asemenea, cand ma bucurasem de reusita cu blastocit dintr-un singur embrion mi-a zis ca si asta se va vedea la fata locului sau la fata momentului si ca atunci se decide ce si cum va fi mai bine pt. respectivul. Deci, dupa cum vedeti acolo nu se merge pe turma si nu suntem numere cum bine zicea cineva. De asemenea, au o parere f. buna despre Kaali de unde o fie ea Budapesta, Szeged si chiar mi-a recomandat ca ar fi mai aproape de Romanica si la jumatate de pret. Eu am fost putin relactant ca parca citisem eu pe site-ul lor ca nu primesc babe. Era ceva critic cu 40, dar pana la urma nu m-au rejectat.
Avaloane nu ne mai scrii ce clinici ti-au raspuns?
Pisik06 spune:
Dragelor,
Eu sunt in discutii destul de avansate cu Wunschbaby, mi-au mai pus niste intrebari suplimentare, le-am raspuns, iar azi dimineata am primit din nou raspunsul lor. Mi-au spus ca este neaparat nevoie de o vizita prealabila, ca sa ne explice riscurile tratamentului hormonal, procedeele pe care le au, etc. Mi-au spus ca nu au lista de asteptare si ca pot incepe de la urmatorul CM, dupa ce avem discutia cu pricina. Cat despre cost - "The standard IVF ICSI procedure including AHA, Kryo preservation of fertilized oocytes and blastocyst transfer on day 5 costs 2690 Euros".
Desigur, fara tratament.
Mai astept azi sa vad daca raspunde Szalay si incepem sa facem planuri de calatorie. Problema este ca nu prea stam bine cu timpul, dar facem noi consiliu de familie si o scoatem la capat cumva.
Aveti idee daca la Wunschbaby merg pe protocol scurt sau lung? Ca ma gandesc daca prind CM-ul asta de iunie
Pupici
camid spune:
Pisix, nu cred ca e cazul sa te superi, eu am zis sa va informez. Nu a pomenit nimeni de nici-o pacaleala. De unde ai scos asta cu pacaleala ca nici mie si nici prietenei mele nu i-a dat impresia de vreo pacaleala.Si in nici un caz la austrieci nu se pune problema de asa ceva. A intrebat de PICSI sau IMSI si ei i s-a spus clar ICSI i se recomanda. Nu stiu de ce nu au fost ei de acord cu IMSI SAU PICSI.Si daca ai citit pe la FIV despre Arucs care face la clinica lui Tutunaru, tratamentul ei care este acelesi cu ce se face in Austria costa cam 65-70 mil. Dr. Matei i-a spus ca are 3 scheme de tratament pt. toate buzunarele dar ca asta pe sistem austiac e cea mai buna.Deci pretul de 5000 EURO cu tot cu tratament se cam adevereste. V-am spus ca sa stiti daca ajungeti acolo sa intrebati tot despre schema de tratament si pret ca poate nu toate fetele isi permit sa faca un tratament de 2000 EURO.