Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (63)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Maryb sfatul meu este sa mergi azi la un ginecolog sau ecograf ca sa iti faca o ecografie noua, ca parametrii aia sa fie cat mai aproape de realitate si maine dimineata sa te duci la Genetic Lab sau in alta parte sa iti recoltezi sangele. cA SA le poti corobora cat mai eficient!!Sa nu iti iasa exact cum spui tu... alte balarii!!!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Wow, ce lista pt bagaj completa! Felicitari! De adaugat, de la cunoscatoare si patita, luati muuuuuulti chiloti de baba!!!! Eu mi-am cumparat cativa inainte de nastere, am zis ca voi avea nevoie de 5-6 pt 3 zile. de unde, a trebuit sa mai cumpere sotul meu! cel putin la mine asa a fost, am avut o hemoragie destul de mare dupa nastere.

nu mai stiu cine spunea de arsuri. eu am avut aceste probl de Paste. nu dormeam noaptea si imi dadeau lacrimile de cat de tare ma ardea. Fooooarte nashpa. asa ca am eliminat din alimentatie carnea cat mai mult si produsele de patiserie (cozonacul, fainoasele, chestii cu drojdie). plus ca pe mine m-a mai calmat si ceaiul de tei.

Roxana & cocutzel Daria (06.09.06) + Burti- bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_p spune:

Diarux, ella81it, aici s-a discutat despre contractiile Braxton-Hicks.
Mie mi se intareste burta, dar nu toata, ci doar cate-o parte. Nu ma doare deloc, doar e o senzatie un pic ciudata, ca si cum se intinde ceva in burta. Dureaza cam 30 sec - un minut la mine, si le am mai ales seara cand stau in pat pe spate. Apoi se relaxeaza de la sine. Nu e nici un pericol, sunt normale in sarcina, asa ca eu nu-mi fac probleme.

la toate fetele si burticile.

www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina 26+

Don't cry because it's over; smile because it happened!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Am luat azi resultatele de la analizele de snage, mi-au iesit chiar mai bine decat inainte de sarcina : fierul e 52 (inainte era in jur de 20), hemoglobina e 11.3, tot cam mica dar initial era 10.8, deci e de bine, glicemia 83 (ianinte de sarcina era 84 ).
EDIT: a, si ma surprinde ca mi-a crescut fierul atat de mult avand in vedere ca nu am lut nimic in afara de elevit in primele 3 luni.
Mai, cand va aud cu miscari de BB de genul talpita pe burtica sau fel de fel de ridicaturi de burtica ma ingrozesc. Si la mine misca, nu zic nu, dar nu sa se vada ca se ridica ceva concret in sus, doar se balangane burta intr-o parte si in alta. Nu mi se pare mai spectaculos decat pe la 23-24 saptamani, doar ca acum misca pe o suprafata mai mare si mai sus decat atunci. Dar nici vorba sa se vada iesind vre-un picior sau mana sau mai stiu eu ce. E normal?

Didi 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catilin2008 spune:

buna ziua din nou,
mada, ziua mea de nastere este 09.03.1976, um 15.11.2007, si data posibila a nasterii 12.08.2008.
am incercat sa pun cateva poze, si cu mine si tatitul fericit, si cu bebicul de la eco 3 D, dar se pare ca nu reusesc sa activez albumul foto..tot reusesc eu pana la urma.
mai am cateva poze pe netlog, id catilyn2008.
oricum..va mai scriu printre picaturi ca s-a intors sefu, nervos ca totdeauna si tipand...mi-as da demisia..dar trebuie sa strang banuti pentru nastere..
oricum..acum trebuie sa plec intr-o mica plimbare..mai scap de scaunul asta incomod!
25 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Offff pana apuc si io sa scriu un mesaj...
Deci... Diarux nu mai stiu exact unde am scris despre cursuri, dar ia-te dupa data la care a fost scris mesaju. Am inceput cam prin februarie. Crek dupa capitolul 30. Park ziceau fetele ca si-au salvat mesajele in format word, poate imbrobodesti pe vreuna sa-ti trimita fisieru
Dana in apa se naste numa la Clinica Eva din Brasov. Este un singur medic specializat pe asa ceva cu care trebuie sa vb si sa te programezi pt ca este extrem de ocupat, insa garanteaza ca vine la nastere. Sarcina poate sa ti-o urmareasca si alt medic insa trebuie sa mergi la el la control macar odata inainte sa nasti ca sa preia cazul. Nasterea in apa costa ca si cea naturala, adik 2000 RON. Tot aici o sa nasc si io si Camy, asta in cazul in care nu sunt nasteri premature pt ca asta e politica clinicii, nu se asista nasteri mai mici de 36 sapt pt ca ingrijirea nou-nascutului prematur poate ajunge la multe zeci de milioane pe zi, lucru care nu e tocmai la indemana oricarei mamici.
Daca iti faci griji de distanta, sa stii ca au nascut mamici din toata tara: Galati, Bucuresti, Buzau etc. Multe vin cu cateva zile inainte de nastere si stau la rude sau la hotel insa stiu si vreo 2 care s-au pus pe drum cand au intrat in travaliu si au ajuns la timp.
Maryb io tocmai de aia n-am vrut sa fac nici un bitest si triplutest. Nu sunt teste de diagnostic ci statistice. Sunt introduse datele tale intr-un program care coreleaza ecografia cu analiza sangelui si varsta mamei si face o medie. Deci e la cheremu calculatorului ce iese. Stiu ca esti ingrijorata, si io m-as panica (tocmai de aia n-am facut) si daca te linisteste fa amniocenteza desi sunt aproape sigura ca nu e cazul. O sa fie bine o sa vezi
Camy ne vedem draga, ar trebui sa ne auzim ca sa stabilim.
Boti daca nu-ti place cum a iesit blondul, nici mie nu-mi place auriu sau caramiziu, vezi ca e un sampon nuantator de la Kalos care da o tenta foarte faina de gri. Il rezolvi imediat.

bujo 30+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Pupici la mamicile de pepenasi
M-am intors si eu de la cumparaturi, mandra nevoie mare ptr ca azi am facut primele achizitii ptr trusoul bebeluse! Mai exact am cumparat o lenjerie ptr patut , cateva seturi de prosopele , cateva body-uri si am primit de la verisoara mea un patut suberb, un grena metalizat cu perdeluta roz. Sambata o sa merg cu sotul sa cumparam materialele necesare ptr demararea santierului in camera lui bebe, si poate cumparam si perdea si covor... Sunt atat de entuziasmata!
Si ca fericirea sa nu fie deplina m-am trezit de dimineata cu o frumusete de infectie de am o buza umflataaaa. Am patit acelasi lucru si anul trecut , atunci dr a zis ca e o infectie a gingiilor, am luat antibiotic si a trecut. Acum am pus comprese cu gheata , parca a mai dat putin inapoi, daca nu, o sa sun medicul sa vedem ce se poate face.
Boti , sa-ti fie de bine noul look, asteptam poze, eu de cand am ramas insarcinata nici nu m-am mai tuns si nici nu m-am vopsit, am zis sa profit de ocazie si sa mai las si saracul par sa respire.
Estrella si mie imi sangereaza gingiile, mai ales cand ma spal pe dinti, este ceva normal in sarcina. Se vor reface ele dupa nastere.
Anaxena, tare frumoasa Maria chiar si asa verde!
Merg sa fac ceva de papica si revin

Speranta moare intotdeauna ultima!

cea mai fericita24+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Didi nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi daca nu recunosti anatomia lu bebe prin burta

La mine se vede asa de bine pt ca am slabit foarte tare, placenta e total posterioara, am lichid putin (stiti voi), iar bebe e cam la 1,5 cm sub piele (masurat ecografic). Chiar mi-a zis doc sa ma feresc foarte atent de lovituri la burtica din cauza asta. Singurul avantaj e ca vezi ghindocul mai bine, crezi ca degeaba ii zic io cateodata little alien?

Bujo auzisem de samponul ala de la Kalos, o sa vad, deocamdata aveam o masca L'Oreal Eclat Blondes care i-a mai taiat din reflexele de morcoviu. Si-asa a fost o adevarata aventura sa-mi gasesc produsele de machiaj, demachiantul si alte alea, am scormonit 2 ore prin cutii si sacose

Roxana apropo de chilotii moartea pasiunii, ma amuzam de fetele de la mai-iunie care-si facusera bagajul din timp si au constatat inainte sa plece la spital ca budigaii incrimanati nu le mai veneau Deci luati-va chilotii de baba dar mai probati-i din cand in cand ca sa nu aveti surprize...

Monica 30+ si gargaritza Nancy

bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - sneak peak (santier)

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Am revenit si eu cu listele mele, dupa aceea citesc din urma.

Mama spital:
-camasa de noapte - 2
-pijamale - 2
-halat
-papuci
-sosete groase - 2
-chiloti mari - 6
-tricouri - 2
-1 prosop mare
-1 prosop mic, 1 pt. sani
-1 prosop de bucatarie
-2-3 batiste
-servetele
-tacamuri, castronel, cana
-sapun, antiperspirant, crema, farduri, balsam buze
-un piepten si ceva de prins parul
-pasta si perie de dinti, guma, floss
-4 pachete mari de vata (tampoane invelite in tifon)
-1 pachet de absorbante mari (Always Night)
-2 paturici absorbante
-1 aparat de ras nou
-telefon, incarcator
-carnet de gravida, fisa medicala din sarcina
-acte (CI, CS)
-adeverinta de salariat
-bani, card
-haine pt. intors acasa
-sutien de alaptat
-tampoane pt. san
-diclofenac supozitoare
-supozitoare cu glicerina
-fier, calciu
-spray cu Lidocaina
-Garmastan
-pompa san si biberoane
-solutie de sterilizat
-Galactogil
-pix, notes, reviste, o carte
-aparat foto si acumulatori
-colac

Bebe spital:
-2 body maneca scurta
-2-3 camasute
-2-3 pantalonasi (cu talpita)
-2 caciulite subtiri
-sosetute
-1 prosop mare
-1 pachet Pampers
-servetele umede, ulei de corp, gel pt. spalat
-crema fundulet
-comprese sterile
-ser fiziologic
-suzeta
-haine pt. intors acasa

Mama acasa:
-Baneocin pudra si Betadina, pt. epiziotomie
-comprese sterile
-diclofenac supozitoare
-absorbante mari (3 - 4 pachete)
-1 pachet vata
-tampoane de sani (3 - 4 pachete)
-Bepanthen sau Garmastan
-Galactogil sau Fenugreek
-ceai de chimen, anason, fenicul

Bebe acasa:
-hainute (body, pantaloni, salopete, plus una de iesit afara, sosete)
-2 paturici (plus una groasa pt. afara)
-sac de dormit
-cateva scutece de finet pt. protejat salteluta (sau paturici absorbante)
-termometre (camera, corp)
-pompita de nas
-trusa unghii
-perie par
-prosoape mari
-prosoape mici
-ser fiziologic
-comprese sterile
-alcool de 70 grade, preparat in farmacie
-cosmetice
-betisoare pt. urechi
-pipeta
-seringi sterile (pt. un eventual sirop de colici, etc)
-Pampers
-Vigantol
-trusa medicala

Completari : lucrurile mari (carucior, patut, lenjerii de patut, salteluta de schimbat, etc...) nu le-am mai trecut, intrucat le mosteneste de la Iulia. Eu am pus totul in 4 genti: una pt. travaliu, pt. dupa nastere 2, eu si bebe si inca una micuta cu haine de intors acasa, pt. amandoi. Stam destul de aproape de spital si le va aduce sotul pe masura ce e nevoie de ele.
De papa imi voi lua niste banane, iaurt, un compot si multa apa. Dupa ce nasc imi vor aduce ai mei tot ce doresc . La Iulia nu am mancat in travaliu insa mi se facea o sete...

Diana 29+ si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Diana, pentru ce sunt sosetele groase? Ca noi nastem in miezul verii, pe canicula... unele subtiri nu sunt bune?

Boti, acuma na, imi fac si eu fel de fel de griji ca de ce nu misca si la mine in stilul in care misca la voi... stiti voi cum e cand ne apuca paranoia din fel de fel de motive; de-abia astept sa ma duc sapt viitoare la eco sa o vad pe Aida . Si eu am tot placenta posterioara si simt miscari chiar foarte puternice de pe la 19 saptamani, doar ca, dupa cum am spus, mi se pare ca nu au devenit mai puternice in ultimul timp, ci doar pe o suprafata mai mare

Didi 30+

Mergi la inceput