Iesirea la pensie
Raspunsuri - Pagina 2
Rozi spune:
quote:
Originally posted by cool
39 x 0,35 = 13,65%
mi-am permis sa rotunjesc in defavoarea pensionarului :)
Hai ca te intreb pe PM, ca sa ma lamuresc si eu si sa nu incarcam topicul.
GeorgetaR spune:
Va rog, am si eu o intrebare. Mama mea vrea sa se pensioneze anticipat. E OK, indeplineste conditiile.Problema este, poate sa ceara pensionare anticipata cu ramanere in campul muncii pana la venirea deciziei de pensionare cf. art 56 lit d din Codul Muncii?
Intreb asta deoarece i s-a spus de la societatea unde este angajata ca nu se poate, ca in cazul pensionarii anticipate ii va inceta contractul de munca in momentul in care i se va inregistra cererea de pensionare.
Va multumesc pentru lamuriri.
"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE
briza_marii spune:
Pls un raspuns si pt mama mea: este nascuta pe 14 nov 1954 si are un stagiu de cotizare de 34 de ani. As vrea sa stiu cand poate iesi la pensie anticipata, avand in vedere ca are si 3 copii(am inteles ca se mai reduce cu un an varsta de pensionare pt asta).
Mersi anticipat
briza_marii
cool spune:
se poate pensiona:
- pensie anticipata partiala la data de 14.10.2009 si trece la limita de varsta la data de 14.10.2013 (cu un an mai devreme intrucat a nascut 3 copii)
lorellay spune:
ce chestie..nici nu ma gandeam ca daca ai trei copii..poti iesi mai repede la pensie....Super cool..da nu cred ca-l fac pe-al treilea....
Sorana 15+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
cool spune:
Daca solicita pensionarea anticipata, angajatorul are obligatia mentinerii in activitate cf :
ART. 41/ legea nr 19/2000 (coroborat cu art din Codul muncii mentionat de Dvs)
(6) Īn situa#355;ia asigura#355;ilor care au depus cerere de pensionare, angajatorii acestora nu pot dispune īncetarea raporturilor de munc#259;, de serviciu sau a calit#259;#355;ii de membru cooperator, dup#259; caz, īn vederea pension#259;rii, decāt dup#259; primirea deciziei de admitere a cererii de pensionare.
Diferenta fata de pensia limita de varsta este ca....pensionarul anticipat nu cumuleaza in acelasi timp si pensia si salariul. Pensia i se cuvinte de la data primirii deciziei, implicit a desfacerii contractului de munca. In acest caz, unitatea, la primirea Deciziei de pensie face o adresa catre Casa jud de pensii prin care comunica incetarea contractului de munca cu data de...a salariatului....posesor decizie pensie anticipata nr....din....(se anexeaza adresei si o copie a deciziei de incetare contract)
In baza acestei Adrese, casa de pensii pune in plata de la acea data