Executare silita impotriva vointei copilului

Executare silita impotriva vointei copilului | Autor: Darinna

Link direct la acest mesaj

Buna, am si eu nevoie de un sfat urgent..fostul meu sot a obtinut in instanta dreptul de a lua fetita la domiciliul lui cate patru ore de doua ori pe luna. De cand s-a pronuntat hotararea, el nu a lua niciodata fata de la mine pentru ca ea a refuzat si la putin timp dupa aceea el a incetat sa mai vina. Asta se intampla acum un an de zile. de un an de zile nu a mai venit decat o data sau de doua ori, acum insa de cateva saptamani a inceput sa vina cu insistente si cu amenintari sa ii dau fata, ca altfel aduce executorul. Fetita are trei ani si ceva si a auzit discutiile, s-a speriat ingrozitor si de atunci plange si ma intreaba daca o sa vina politia sa o ia de langa mine. Intrebarea mea este: e vreo sansa ca el sa o poata lua pe fetita cu executorul chiar daca fetita plange si spune ca nu vrea sa plece fara mine? Mentionez ca fetita a fost diagnosticata la Spitalul Obreja de psihiatrie infantila cu anxietate de separare acum doi ani, si fostul sot are foaie de crize epileptice la Floreasca, foaie pe care insa trei instante au refuzat sa o ceara sau sa o ia in considerare, desi le-am oferit pana si numarul din arhiva....fosta soacra e o jurista foarte bine vazuta in oras.:(

Ce pot face sa imi protejez fetita de un soc psihic? Ma tem ca daca e luata cu forta de langa mine sa nu aiba o trauma majora. In plus, sunt sanse mari ca daca o ia nici sa nu o mai aduca inapoi, intre timp eu mai nascand un baietel cu al carui tata ma judec pentru paternitate in prezent.:(

Multumesc mult, astept cu nerabdare un raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

De ce a refuzat fata sa-si vada tatal?

Da, se executa silit hotararea judecatoreasca

Solutia: pe baza dosarului medical al copilului, si in imprejurarea ca
tatal nu si-a folosit dreptul la vizita o perioada suficienta, sa-l
recheme in instanta si sa ceara ca vizitele sa se desfasoare si in
prezenta mamei, din cauza instabilitatii emotionale a copilului, a
varstei acestuia etc.
Pana la pronuntarea unei noi hotarari insa, cel mai bine este sa cada
la pace, sau sa respecte hotararea, oricat ar fi de greu. Faza cu
neadusul inapoi nu tine, iar faptul ca mai aveti un copil cu tata incert nu e relevant, cel putin pe acest subiect.

P.S.
Multumesc stiu eu cui
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput