PROBLEME GRAVE DE GLUTITIE-Help
Raspunsuri - Pagina 20
mihaela77O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui wnimra Buna ! Chiar acum am intrat si am vazut postarea , exact la mancare ma gandesc si eu, nu stiu ce sa ii mai dau.Si la inventii nu prea ma pricep pt ca nu mananca ca alti copii,nu toata mancarea facuta terci este si gustoasa asa ca imi tot storc creirii sa fie buna si sa nu constipe.De ex piure cu branza topita si almete, sau piure cu crema hochland , la amandoua pun jumatate de copanel fiert, iamiiii , vreau sa ii dau ou prajit(omleta la teflon fara ulei) cu crema de branza si putina smantana sau lape ca sa iasa mai terci , ca fiert nu ii place.Budinca de cartofi la cuptor i-am mai dat, spaghete dar nu a fost foarte incantat ca era ceva nou. Daca ai ideei zi-mi si mie.... Si aseara si azi a mancat fara sa ma oboseasca tare, poate a fost o raceala naspa si l-a tinut apatic si fara pofta, nu stiu ce sa zic , ca isi revine, tot anunta astia la tv ca este o viroza urata cu asemenea simptome.Poate ca asta a si avut de m-am chinuit cu el, oricum raman la varianta mea , daca se imbolnaveste de 4 ori pe an , este suficient sa ajung la nebuni.Sa alimentezi un copil ca el, vai vai.Aseara chiar a poftit din farfuria mea si l-am mozilit putin apoi surpriza mi-a stat in fundulet in pat cu talpile lipite destul de mult singur, de obicei in pat nu reusea sa isi tina echilibrul mai ales daca ma foiam langa el.Observ si capul il tine mai sus , cand se joaca nu se mai baga cu el in jucarii , are o pozitie mai buna.A mai facut cineva verticalizator la un baietel ca Alex si deja se vad semne bune , coordonare maini cap. Bafta cu diversificarea, o pup pe Ioana ,poate are noroc si ies maselutele mai repede. http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg |
mada,felicitari,pt vestile astea!un mare ,pt alex...mai da si tu un semn....
MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!
A&M
wnimra spune:
Cu parere de rau va anunt ca a murit bebe Matei baietelul lui 2PEU.
-- am sa ma rog pt sufletelul tau mic.
Condoleante parintilor.
http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg
mdanicoleta spune:
buna seara
wnimra, eu nu i-am dat ioanei almete, branza topita. eu ma agit cu fagaras, iaurt pe care nu il mai suporta si combinatii cu aceste putine alimente. saraca, cred ca s-a saturat... abia acum am trecut la lapte de vaca si vad ca merge bine cu asta.
am gasit un centru unde facem gimnastica inca 10 zile pe sapt si poate reusim sa acoperim toata luna, in fiecare luna. chiar daca sta destul de mult cu capul sus, daca o misti putin, gata echilibrul
mai vb ca ma streseaza ioana
wnimra spune:
Buna
Mi-ar place ca Alex sa manance fagaras, iaurt de casa , dar nu le-a vrut never ever.Asa ca am combinat , fagaras in piure nu merge ca il face apa chioara, chestia aia de omleta a iesit praf, nici eu nu as manca, de doua zile i-am tot dat piure imbunatatit cu branza , cascaval , bla bla , plus un copanel facut la tava, am vazut ca a mancat,ciorba mai lichida.Ii bag un prosopel la ceafa ca sa stea cu capul putin mai pe spate ca sa am spor la bagat in gurita.Dar s a constipat ca juma de zi s a chinuit sa iasa, de sambata nu a mai facut, nici cu supozitor , nimic.Dar a reusit.La terapie ii vine si ii si trece de la nervi si se constipa.
O chestie misto am observat la el in seara asta.Ne-am jucat cu balonul si i-am zis ca daca nu zice"AAA" nu se mai joaca cu el, normal ca s a intors cu spatele si bafta, noi tot ne distram , mama ce frumos zboara , alex nu se joaca cu noi ce pacat,vroia mititelul dar fara "A"nu avea voie.Asa ca scot de la naftalina o tablita magnetica cu carioca , ne asezam in pat si ooooauuu ce distractie, bietul copil vroia si el, fara "A" nimic.Asa ca vine la noi si zice:AAAAAAAA.............sa lesin , l-am ridicat in fundulet si s a amuzat cu desenatul.
Sper sa mestece mai repede, poate poate incepe si vorbeste.Sincer imi este frica, dar frica la modul serios ca nu o sa vorbeasca.Multi incep mai de mici, un mama , tata , orice.
Ma bucur mult ca Ioana face terapie la greu, tare mi-ar place sa o vad peste un an in vizita la dana in picioare si de manuta, macar cu un echilibru bun.Apropo de laptele de vaca , eu i-am dat cu 3,5 grasime si s a constipat in ultimul hal , acum ii dau cu 1,8.
Va poop si ne mai auzim
Heer esti bine?pooop pe Adam
mdanicoleta spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca!
cred ca iar s-au suprapus mesajele si eu dadeam sa-l citesc pe ultimul cand l-am vazut pe cel despre matei...doamne, am ramas socata. cred ca azi nu o sa fiu buna de nimic. ce o fi in sufletul parintilor lui?
ma bucur mult pt alex. mereu ma gandesc ca daca el evolueaza o va face si ioana mea.
nici ioana nu zice nimic. scoate doar sunete si atat dar inca nu am intrat in panica. am auzit-o pe andru-mami ca al ei zice destule cuvinte dar sper ca o va face si alex si ioana. poate ei vor sa lege cuvintele in propozitii
va pupam
wnimra spune:
buna!
Da , este trist , aseara am aflat si oricat am incercat ca sa nu ma gandesc tot nu am putut.Mititelul suferea de atrofie musculara congenitala dar indiferent de situatie este crunt sa iti pierzi copilul, cu atat mai mult sa si stii lucrul asta.Se zice ca Dumnezeu iubeste copiii dar nu stiu ce sa mai cred.
Am venit de la kineto unde a urlat mult si bine.Dupa l-am incaltat si s a plimbat peste tot.Stie ca dupa chin urmeaza sa ii fac toate poftele.Acum vreau sa ii dau putin sa manance si poate adoarme.Ioana mananca sarmale?? Fac azi cu foi de vita si ma bate gandul sa ii dau si lui una.
Va pooop
mdanicoleta spune:
buna
si eu am incercat sa-i dau ioanei sarmale si se inneca de la ele. pe urma le-am amestecat cu cartofi dar tot nu a tinut. am renuntat.
si ioana plange la kineto de le-a speriat pe alea din sala. cand o vad , pana si copii ceilalti plang. dar asta e, e mica, asa le zic.
e cumplit sa pierzi pe cineva cunoscut, eu plang si la necunoscuti
eu azi am fost aiurea toata ziua
va pupam
wnimra spune:
hello!
Ti-am zis ca ii dau sarmale, groaznic , pana a mancat vai de mine, i-am pus trei cu putina samantana si paine la blender , bune la gust( de vita am facut - fara vita i-am pus).Dar a facut ca trenul , sa zic ca a halit doua dar cu tam-tam, aveam pregatit si iaurt cu fursecuri de casa ca m-a chinuit talentul, am zis ca de la biscuiti se constipa, nu prea a fost incantat mai ales ca l-am enervat cu sarmalele.
In seara asta am fost la niste prieteni, prima data cand alex este invitat la cineva acasa ca sa se joace,ne-am distrat dar eu putin plecata cu placa ca nu prea sunt obisnuita cu chestii din astea.M-am obisnuit sa vad ca restul il ignora, dar uite ca nu toti sunt la fel, ne-am jucat si mima.Baieteul prietenei mele are 4 ani jumate, mima animale, eu cu alex ce sa fac....ce sa fac, am mimat un dansator de salsa, sau jucat , au facut o ferma de animale, important este sa stau cu el.Abea astept caldura ca de anul acesta o sa mergem prin parc, locuri de joaca , sta mai bine in picioare si ma pot descurca usor cu el.Asa ca am venit cu el obosit fleasca, l-am luat cu lacrimi, acasa a lins castronul , a vorbit juma de ora si a adormit cu zambetul pe buze.Copilul meu are un prieten...oauuuu, ca prietena avea.
Acum imi fac planul, ce meniu sa ii dau maine si sa dorm.
va poop
mdanicoleta spune:
buna
ma bucur de tot ce vi se intampla bun. si eu am cazut in faza asta cu izolatul. dar o sa incerc sa ies pt asta e copilul pe care il am si gata. prietenul nostru care are o fetita mai mica ca ioana care merge in picioare ma tot intreaba de evolutii de stat in fund si alte cele. la fel si neamurile. deja nu mai suport. pt noi care stim ce greu se recupereaza si o zi cand sta mai teapana e o minune si ei ... cred ca nu mai rezist. are de aseara febra mare. de la vaccinul antirujeolic mi-a zis ca da reactii dupa 7 zile si iata-ma in acele zile de reactii.
de mancat, ce sa mai zic ca nu stiu ce inventii sa mai fac si nici mult timp nu am ca vine si fitosul ala de sebi de la scoala
va pupam si asteptam vesti bune
alex mesteca acum mai bine?
andru_mami spune:
buna
am citit si m-am socat de moartea baietelului,cu toate ca nu stiu cine era si cati ani avea.e cumplit,nici nu vreau sa ma gandesc ce e in sufletul parintilor.mai si noi avem o problema cu mancatul asta ca nu mai stiu ce sa ii mai fac,ca sa ii mai diversific si lui.Andrei mananca lapte zuzu de 1,5 grasime inca de cand l-am schimbat de pe lapte praf,de la 1 an.cat despre alte feluri ,lui ii place mult almette cu ou fiert,sau mamaliga cu telemea si unt.si eu i-am dat sarmale si ciorba de perisoare cuzeama de varza da nu a avut nimic,ma gandeam ca il ii burta da nu a avut nimic.ce sa mai zic ca si ciorba de fasole ii place,bine de fel eu ii dau cam ce mananc si eu,nu i-am dat niciodata mazare sau varza,da in schimb ii dau si din mancarea pe care o fac pt noi.problema noastra e ca nu accepta si el lichide ,chiar nu i s-o face si lui sete?asteptam vesti de la voi,va pupam.