PROBLEME GRAVE DE GLUTITIE-Help
Raspunsuri - Pagina 17
2peu spune:
buna!
mdanicoletain legatura cu "Romanica noastra" sa stii ca am facut si noi terapie peste tot: Sibiu, Targu Mures, Bucuresti ce-i drept nu am ajuns la Oradea, dar nu e timpul pierdut,si n-am avut niciun rezultat in plus profesionalismul de aici nu se compara cu cel din afara.Singurul terapeut de care eram incantata era Dana, dar si ea m-a dezamagit(poate e mult spus) pt ca a facut din kineto o afacere pura pe banii parintilor disperati...
bebele meu sa stii ca arata la fel de bine cum spui tu despre copiii pe care i-ai vazut, e lungut, garsut, nu ai spune ca mananca asa greu.
multa sanatate voua si puilor vostri
wnimra spune:
buna fetele...
Azi am reusit sa ii bag ostropel cu pui si paine dar nu foarte pasta, destul de inecacios si bucatele mici mici de tot.Si m-am uitat in gura lui.... cate face o mama cand o apuca nebunia.Mestecam eu cu dintii la vedere si el se lua dupa mine, mi-a crapat capul cand am vazut ca plimba mamcarea cu limba si o da prin dinti, dar zi de zi , masa de masa acelasi scandal, deschide guraaa!!! intoarce capul la mine !!! mesteca mesteca ca te ineci! nu este bine asa , uite la mama !!! , am crezut ca vorbesc singura de nebuna sau poate pt vecinii de la 8, eu stau la 7 , ca ei ma mai asculta.-- asa am facut azi.Inca este prematur sa ma bucur dar macar se chinuie frate ca ma dispera.
Mdanicoleta- o sa incerc si homeopate , dar nici medicamente nu i-am dat de data asta , doar paracetamol si niste picaturi pt nas, analizele sunt bune , copilul nu are imunitatea slabita , este ok , numai ca e si sezonul pacatos cu viroze.
Chestia cu ergoterapia nu am facut , poate imi dai mai multe detalii. Eu ma joc cu alex asa: ma asez culcata pe pat si ridic o mana, o tin dreapta, il rog sa faca la fel , apoi cealalta manuta , apoi batem din palme , cat poate nu il fortez, diferite chestii, sau chipurile facem gimnastica , ma imita si sunt multumita.Apuca mai bine , coordonarea este vizibil imbunatatita dar.....mereu dar...cand o sa poata sa tina carioca sa deseneze sau daca o sa poata.
2peu- ne stim de la Dana ?zi-mi macar numele mic, un indiciu
Ms ms mult pt site , chiar am ramas masca, nu am stiut de acest produs.Poate reusim si il procuram si noi.
Referitor la operatie , am auzit ca se face dar deocamdata prefer sa ma/il mai chinuii.Imi doresc nespus sa incerce pe cat posibil sa manance din vointa, extrapiramidalul cu vointa se invinge pt ca spasticitatea lui este controlata.Pe o scara intre 1 si 5 , alex este la 1,5 a evoluat mult, il pot tine in brate cu picioarele desfacute, le tine imprejurul meu.Sper sa ne limitam doar la doua trei interventii la glezne, atat.Nu ii stiu povestea lui Matei ( sau cred ca nu o stiu) , dar stiu ca cei care sunt hipotoni tre sa ajunga la spasticitate apoi recuperarea vine de la sine , mai ales daca este o tetrapareza simpla.Sper din suflet sa nu aveti complicatii si sa se recupereze repede.Mi-ar place sa merg in germania dar nu dispunem de multi bani , asa am facut si cu Croatia, am asteptat sa plece alti parinti , din nefericie pt ei si pt mine au venit dezamagiti.Este normal cand ai un copil foooarte afectat, ca al meu de ex, si se bate unul cu pumnul in piept ca in 10 zile o sa danseze pe sarma sa nu fie asa, dar tu , 2peu, m-ai pus pe ganduri cu mestecatul si vorbirea.
Deja pt noi nu mai este o prioritate sa mearga neaparat super bine si sa joace footbal, macar golf , ne dorim sa vorbeasca sa poata comunica cu cei din jur, nu imi este suficient ca il inteleg eu , mihai , mama , tata , si inca 3 persoane( stiu ca ma intelegi ce zic).Mestecatul , inghititul si vorbitul sunt mana in mana, daca merge una , merge si cealalta, dar.......... ma gandeam eu daca centrul vorbirii este foate afectat( nu a iesit la rmn dar nici nu m-am axact pe chestia asta) si degeaba ma agit eu.E asta mi se plimba sapt asta prin cap.
off topic.o chestie haioasa in seara asta.l-am lasat pe alex la vecina mea, multi copii nebunie.eu treaba ca la balamuc ca ma apuca( nu de alta dar maine drumuri placute si pana spre dimineata nu mai apar acasa) asaa si ma duc il iau, il intreb ce a facut , el pe limba lui bla bla bla , dadea din maini ca a dansat , a zis ''da'' din cap ca ia placut , in fine, vine vecina sa imi zica, are un nepotel de varsta lui alex , este turc copilasul- dulce dulce vb doua limbi , nici una clar, a ramas cu alex in camera sa asculte povesti, intra vecina si il aude ca ii povestea lui alex Alba ca Zapada in limba turca si alex lipit de carut asculta buimac, am ras incontinuu.era distrus , de la calc se auzea romaneste si celalat ii traducea in turca intr-o veselie.cum alex a fost un ascultator bun asta mic l-a si pupat putin.
va pooop
pupici la cei mici ioana si matei
Heer o veste mica. Adam
http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg
mdanicoleta spune:
buna fetelor,
si eu sper sa mestece. nu ma incanta medicamentele decat in masura in care o ajuta sa mestece sau sa faca altceva. ma bucura sa aud de alex ca evolueaza si sper sa mearga bine .
2peu, nu stiu daca ne-am vazut la dana dar stiu de un matei mic care mergea la targu mures sa faca vojta. voi sunteti? poate ne-am si vazut vreodata dar retin o mamica cu un matei mai mare care povestea de voi.
sper sa fiti bine. daca sunteti ca cei pe care i-am vazut, e ok.
asteptam vesti
pupici
heer spune:
BUNA FETELOR!SUNT IN TOANE RELE DE TOT,IMI VINE SA PLANG,AS VREA SA MA TREZESC DIN VISUL ASTA....VREU UN COPIL SANATOS.NU AVEM BANI DE KINETO,CA URMARE AM SCOS CD-UL DIN UCRAINA SI M-AM APUCAT EU DE RUPT SARACUL COPIL..GREU,E VIZIBIL SUPARAT PE MINE .CAND IL MAI SCOATE TAICASU AFARA NU VREA SA VINA ACASA,ZICE CA:NU VREAU LA MAMA E REA SI ARE DREPTATE,IL NECAJESC RAU DE TOT.DIN UCRAINA AM CAPATAT UN VIRUS SU NUSTIU CE E,CA NU MAI SCAPAM TUSE SEACA,AM FACUT INJECTII IN DOUA REPRIZE(ANTIBIOTIC FFFF PUTERNIC)CUM AN OPRIT ANTIBIOTICUL TUSEA SA INTORS.ACUM DE LA CRACIUN FIX,TUSESTE IN TOATA NOAPTEA PANA VOMITA!DOCTORITA,ZICE CA EALERGIC,DAR NU AVEM NICI UN REZULTAT CU TRATAMENTELE IMPOTRIVA ALERGIEI.
BUNE:MANANCA BUCATELE DESTUL DE MARI,CAND ARE CHEF(ASTA SE INTAMPLA F RAR,SI CANTITATILE SUNT DESTUL DE MICI)SLAVA DOMNULUI SI PT ATAT.
DE UN COPIL CARE SA NU VREA SA MANANCE NIMIC CA AL MEU N-AM MAI AUZIT...E AICI SUNTEM UNICATIVA PUP SI MULT NOROC !
wnimra spune:
buna fetelor
buna heer
imi pare bine ca ai revenit si imi pare nespus de rau ca esti atat de suparata.Sper sa ai rabdare si putere sa treci peste perioada grea si Adam sa se mai obisnuiasca cu ideea de ''terapie cu mama''.La noi tot cam la fel este pt ca fac vojta cu el acasa numai ca Alex nu vorbeste ca sa imi zica cat de mult il chinuii.Zilele astea a fost iar racit , atat de bine ca nici nu mai putea sa respire , terapie nu am facut nici la dana, nici acasa , in schimb l-am terorizat la masa ca nu vroia sa manance deloc.Nasol cu acel virus , imi imaginez cat de oribil este sa tuseasca pana la exasperare si sa verse.In timpul sarcinii am avut asa ceva , m-am tratat cu miere si lamaie , mai mult rau mi-am facut ca imi iritam gatul si am tusit cred 2 luni la greu zi de zi noapte de noapte.Un antitusiv pt tuse seaca gen codeina, zic si eu , ceva orice ca sa va ajute.
Felicitari pt bucatele , cine nu cunoaste nu realizeaza , noi stim ca este super super.Un inceput promitator.Pt pofta de mancare ii dau lui alex fier, sargenor( un fel de magne b6 pt adulti-10 filole buvabile pe luna timp de doua luni), calciu si vitamine.Chiar se vad imbunatatiri, mananca ceva mai mult si sa zic mai cu pofta.
Multa sanatate Heer si te asteptam cu vesti bune, pupici lui Adam
Mdanicoleta,2peu ce mai faceti?
mdanicoleta spune:
buna fetelor
heer, ia partea buna a lucrurilor...vorbeste, bucatele in mancare. sper ca te descurci cu gimnastica. mie imi vine greu cu voita cu ioana dar trebuie sa incep ca vineri am terminat la centru si noi stam naspa cu banii. am bagat dosarul pt ioana de handicap si se pare ca dureaza o luna pana iese. imi e sila de bataia cu morile de vant si de tot ce se intampla in rom.
heer, noi am luat pt tuse stodal si i-a trecut. e homeopat si altceva...ridiche neagra razuita si pusa cu zahar. zeama sa o bea. e fff dulce si buna.
da-i vitamine daca mananca asa putin
va pup si capul sus sa nu-i lasam ca doar pe noi ne au
heer spune:
aveti dreptate!Trebue sa ma uit la partea plina a paharului.Ma mai apuca depresia.Deocamdata nu am vesti bune,tusea nu trece,luam medicamente de mai bine de o luna fara pauza,altele..altele..
Despre vitamine,Ca,ulei de peste...am incercat de toate,fara succes.acum mi-a mai zis cineva ca de la prea multe vitamine(adam a luat intro veselie)o sa fie cam grasan mai tarziu,
Asta e ...,mai asteptam natura sa mai rezolve din probleme.
Multumesc pt sfaturi si incurajari
Pupici de la noi si mult succes!
wnimra spune:
buna fetelor
Normal ca ma bucuram de marea reusita, copilul meu manca destul de binisor dar.....nu mai mananca.De luni nu reusesc decat fortat , dar fortat de zici ca este un spion si il storc de informatii.Este putin racit , gatul iritat dar nu foarte grav, azi am reusit sa ii fac exudat in nasuc si gat, am repetat sideremia ca au gresit-o cei de la lab.Cat de iritat sau sa il ustrure gatul sa fie ca sa nu manance DELOC.Nici macar o lingurita din propie initiativa.Ma dor mainile rau , m-am dezobisnuit, cu una il tin si cu una ii dau , isi tine dintii stransi si abea ii bag in gurita, ce sa mai zic ca se raneste de la lingurita si nu este de fier.Abea am ajuns la 11kg si putin, nu mai suport sa il vad palid si mereu cu ochii incarcanati.Cand slabeste zici ca este bolnav in permanenta.Tre sa plecam si la buc sa facem toxina si chiar eram relaxata ca de data asta stau linistita ca mananca , nu mai tipa , transpira.Sper sa fie doar de moment dar face atat de urat , ca in vremurile grele.Se arunca dintr-o parte in alta numai sa nu ii bagi in gura si imi tuseste mancarea incontinuu.
Tot nu ma impac cu ideea ca am un copil cu handicap si de ce tocmai eu, sau de ce exista pe lumea asta copii bolnavi de orice fel.Incercam in fel si chip sa fim ok si sa facem fatza, mai ales ca se mai trezesc cate unii sa vb in plus.Cineva de la terapie m a intrebat daca am facut eco.Pe un ton si cu niste gesturi de se miscau si cerceii doamnei.Am zis sa tac.Insista disperata ca la urmatorul copil poate fac un eco, precizeaza ca nu este foarte scump, ca sa nu mai dau nastere unui copil cu handicap (al ei avea ceva foarte minor, doar o corectare la coordonarea manutelor).
Mi-a crapat capul, poate nu sunt o desteptaciune dar fatza de proasta chiar nu am.Am lasat-o in pace , ce sa imi mai racesc gura.Am prostul obicei de a vb foarte frumos chiar si cand sunt jignita.
In fine , sper sa imi fie bine in noaptea asta sa ma trezesc cu fortze noi, dimineata tre sa manance iar.
Heer te poop, ma bucur ca esti mai optimista , sper sa te ajung din urma la cap ''bucatele in mancare''
Mdanicoleta nu te mai stresa cu dosarul si altele ca in fiecare an este la fel, nu se schimba nimic doar noi ne tabacim nervii, sper din suflet sa va mai linistiti si sa va fie bine,
heer spune:
Buna dragele mele!chiar daca nu v-am intalit niciodata,va simt mai aproape si mai prietene decat persoane pe care le stiu de o viata.
ASTAZI ADAM E TARE BOLNAVIOR.L-am trezit dimineata cu forta ,scaldat in transpiratii reci,fara putere,dupa ce l-am plimbat prin gradina,asa in pijama doar invelit in paturica..Doar o mama poate intelege cata durere,copilasul asta decand sa nascut a suferit maimult decat altii intr-o viata intreaga.Va spuneam ca tuseste si ca l-am tratat de raceala,alergie..uite asa am ajuns la 6 sapt de tuse fara pauza.Acum n-am luminatIeri i-am facut o radiografie siare niste polipi super inflamati,mult peste normal.Trebue operat cat derepede posibil.
Wnimra,va doresc insanatosire grabnica.Cat despre ce ti sa intamplat cu femeia de laa kineto,am si eu povesti din astea din nefericire,oamenii se trezesc vorbind fara sa stie multe,eu personal nici astora nu le doresc sa traca prin ce trecem noi...pentru multi asta ar fi singurul mod de a intelege.
pupici pt voi toti!Dumnezeu sa ne ajute sa trecem peste toate!
mdanicoleta spune:
buna fetelor
imi pare rau de ce ti s-a intamplat wnimra, si o sa se mai intample ca e lumea plina de prosti. si pe mine ma plictiseste sa tot vorbesc si sa explic. si eu ma uitam stupefiata la dr de recuperare de la buc cum incerca sa-mi explice ca ioana nu are vreo problema la maini sau la coloana ci ca vine de undeva....si nu pronunta cuvantul cap. pe urma mi-am dat seama ca asa expica la toata lumea. noi cred ca citim pe net despre asta ...de ne-am saturat.
am fost la cta si un prieten a carei fetita s-a nascut la o luna dupa ioana l-a intrebat ce progrese a facut...a lor merge de manuta. a venit sa o vada pe a noastra. se uita asA curios la ea. m-a durut asa tare cand am vazut ce face a lor si cum arata. si incercam sa ma gandesc ca nu sunt un om rau si nu doresc raul nimanui...dar de ce a mea nu e asa ca a lor?
heer, vezi ca eu i-am scos polipii baiatului si tot racea des. si trebuie sa fie perfect sanatos cand ii face operatia.
fetelor, eu tot insist sa va spun de homeopate. incercati si cititi pe net de persoane care au avut rezultate cu ele. nu spun ca fac minuni dar o schema buna de imunizare, nimerita de un medic bun , ii face sa reziste cateva luni.
eu ioanei ii terminam un antibiotic si ii incepeam altul. med de fam m-a trimis la orl ca nu mai stia ce sa-i faca si ce sa-i mai dea. si acum, din noiembrie, de la oradea, nu a mai luat nimic, nici un antibiotic. si acolo am stat 2 sapt in camera cu copii cu mari probleme care erau calare pe patul ioanei si a treia sapt a luat si ea. era putin rosie si tusea.
va pupam si asteptam vesti bune