Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (2)
Raspunsuri - Pagina 12
BillyBilly spune:
maryb in ce consta dublul test? din ce spui pare a fi o estimare...care trebuie considerata ca atare, pana la proba contrarie. Eu zic sa nu te sperii, dar daca exista vreo modalitate sa verifici, poate ca-i mai bine sa capeti o certitudine, ca sa nu ramai stresata.
Eu am o prietena care are un copil cu sindrom down si stii care-i parerea ei de mamica, dupa ce a trecut prin socul negarii si al respingerii? Ca acest copil a venit in viata ei sa o invete iubirea neconditionata. Am inteles de la ea ca acesti copii sunt suflete deosebite, care iubesc foarte mult oamenii, foarte deschisi si veseli, nu sunt suparaciosi si plangaciosi (fetita prietenei chiar se supara f greu, este ff toleranta), iubesc sa se joace cu animalele si iubesc natura, rad si danseaza toata ziua (asculta postul itzi-bitzi
), resping jucariile pt ca sunt artificiale, cauta tot ce are viata, si multe altele. Daca nu te comporti cu ei ca cu niste copii cu probleme le dai posibilitate sa nu fie copii cu probleme; totul tine de cate incredere si iubire le acordam. Prietena mea chiar nu-si considera fetita de 2 ani ca ar avea vreo limitare in dezvoltare si deocamdata creste armonios, a inceput sa vorbeasca, sa mearga... Eu m-am indragostit de acest copil, iar daca ar fi ca al meu sa aiba sindrom down as primi totul cu inima deschisa, ca pe un dar. Acest copil i-a schimbat viata prietenei mele, in BINE. Depinde foarte mult din ce perspectiva privesti: daca stii ca totul vine de la Dumnezeu, atunci stii ca in spatele oricarei provocari se gaseste un dar pt tine, daca privesti din prisma omului lovit de soarta, atunci totul se distorsioneaza din cauza fricii si ramai un om lovit de soarta. In care tabara vrei sa fii? 
Catalina
5+
Bebelusa
yubi spune:
quote:Mary , scumpo si eu am 30 de ani si nu am de gand sa fac TT ,pt. ca sigur riscul de SD nu o sa-mi iese prea grozav si nu vreau sa ma stresez degeaba. Eu daca as fi in locul tau ,nu as face amniocenteza.E un risc in plus pe care nu as vrea sa mi-l asum.Eu sunt sigura ca bebelul tau nu are absolut nimic si te stresezi degeaba.Sa nu te superi ca mi-am dat cu parerea ,oricum decizia este a ta.
Originally posted by maryb
tuchiiiiiii....felicitari !!!!!sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos. Stii ca noi amandoua eram la odiseea de iulie-august si am pierdut sarcinile
dar acum este motiv de bucurie pentru tine, tu esti graviduta din nou, eu la fel numai ca eu acvum ma confrunt cu o problema care imi macina nervii....mi-a iesit la DT risc de sindrom down de 1/167 si vinerea viitoare sunt programata la amniocenteza, pe care nu mai stiu daca sa ma duc s-o fac sau nu. Ma gandeam ca daca maine reusesc sa-mi fac o eco saimi fac maine sau daca nu reusesc sa ajung luni TT si marti as avea rezultatul....insa faptul ca am pierdut o sarcina, faptul ca am 29 de ani si jumate si ca am mai multe kg in plus mi-au dat un risc mare de SD...nu stiu ce legatura or avea kg cu SD....in fine...voi vedea ce voi face pana la urma...inca o data felicitari si sa auzim numai de bine.
maryb
15+ cu
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu pozele mele
http://bd.lilypie.com/jSXjp3.png
5+bebelu
yubi spune:
Billy si eu stau tot timpul cu greata in gat si nu prea mai pot sa mananc.Am si eu o cunostinta cu o fetita cu SD si este o scumpa.Nici eu nu as renunta la o sarcina din cauza acestui sindrom.Nu este usor ,dar si acesti copii sunt tot de la D-zeu.Nu trebuie sa le rapim dreptul la viata ,doar pt. ca sunt bolnavi.Asa cum sunt - tot sange din sangele nostru sunt.Sa ne rugam la D-zeu sa avem copii sanatosi
5+bebelu
Alina1976 spune:
Buna fetele,
BillyBilly, si eu am aceeasi scurgere alb-galbuie si laptoasa...este normal. Cred ca toate fetele o au. Asta e un semn bun :-)
Tuchi123, bine ai venit. Iti doresc o sarcina usoara si sa dea DD sa fie bine.
Yubi, ti-am vazut samburelul la eco!!! Sa-ti traiasca si sa fie sanatos![]()
Azi am schimbat si eu saptamana. Am intrat in 7 saptamani si suntem foarte mandri...Problema este ca au inceput si la mine greturile ![]()
...si seara si dimineata.
Eu iau Materna cu SE si o pastila de acid folic in fiecare seara.
O fi de la vitamine? Sa nu le mai iau?? Ii dauneaza lui BB daca nu mai iau vitamine? Mie mi le-a dat Dr.
Voi ce ziceti?
SOMNIK PUFOS la toate fetele 

6+
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
szmonic spune:
http://www.ds-health.com/risk.htm
pe mine m-ati infiorat...
7+ (mai e muuult pana la 40)
BillyBilly spune:
'Neata dragalaselor!
alinuta daca ti-a dat doctorul vitaminele, ia-le...probabil ca ai facut si niste analize...eu nu
Si avand in vedere starile pe care mi le dau, m-am gandit sa le opresc pana la noi ordine, pt ca si daca sunt in exces sunt la fel de nocive. Dar, am inteles ca daca le iei seara, inainte de culcare sau le iei cu mancare, la masa, nu mai dau aceleasi neplaceri.
szmonic
, pupam fata sa treaca...conform tabelului, trei sferturi din gravidutele de pe acest forum suporta risc crescut de down, pt ca majoritatea sunt in jur de 30 sau peste si majoritatea au mai pierdut cate o sarcina. Eu totusi sper ca acest pronostic se mai bazeaza si pe altceva decat acesta interogare, pe vreo analiza de sange sau ceva... mi se pare mult prea superficiala toata treaba ca sa bagi asa o frica intr-o mamica, care ar trebui sa-si duca sarcina foarte LINISTITA.
Catalina
5+
Bebelusa
yubi spune:
Buna dimineata!Fetelor la mine greata este permanenta si nu mai pot manca ,abia mai beau cate putina apa.Cred ca luni ,merg sa ma internez ,sa imi pun niste perfuzii.La mine asa au fost si celelalte sarcini si de la 5 sapt. eram deja in spital.Sper sa treaca repede perioada aceasta
,sa creasca bebe si sa se faca mare
Sa nu ma dati disparuta ,daca nu mai intru o perioada
5+bebelu
yubi spune:
Alina ,eu nu am luat vitamine (desi am Elevit in casa) pt. ca nu este cazul-am analizele bune.Acum nici acid folic nu mai iau pt. ca nu mai pot sa il inghit.Ma duc, sa incerc, sa vad daca reusesc, sa mai beau o pastila de acid folic
5+bebelu
yubi spune:
De data asta ,reusii sa inghit pastila
Sunt nasoale starile astea de greata permanente
5+bebelu
MissParker spune:
Fetelor, am vazut ca vorbiti de amniocenteza. Eu am 40 de ani si am facut-o. Parerea mea este ca amniocenteza nu e mai riscanta decat alte interventii (m-am operat si cu laser la ochi acum 4 ani si atunci mi-a fost si mai frica, desi totul a decurs perfect). La mine amniocenteza nu a avut absolut nici un efect secundar, totul a decurs perfect dupa aceea, am o sarcina usoara (nu am avut greturi, arsuri etc.) si de fapt numai varsta a facut sa fiu incadrata in categoria "cu risc".
In caz de risc mare, eu v-as recomanda sa faceti amniocenteza doar daca v-ati hotarat 100% ce masuri ati lua daca ati primi un rezultat pozitiv de sindrom Down. Intelegeti ce vreau sa spun, da?
Va doresc toate cele bune, sarcini cat mai usoare si fara probleme!