probleme la cezariana
Raspunsuri - Pagina 2
gill spune:
Claudia, cum si-a dat seama dr ca operatia era deschisa la interior si se inchidea doar la exterior..???
La mine s-a uitat la ecograf....pe uter si pare in regula.....poate si dat faptului ca au trcut 6 luni.......???!!!
claudia_prea spune:
Gill, atata timp cat operatia curgea (curgea in sensul ca trecea prin pansament, prosop pus in 4 si pantalonul de pijama) era clar ca in interior nu e vindecat. La mine nu se putea verifica nimic, a fost operatia prin care mi s-au extirpat trompele uterine impreuna cu niste chisturi imense.
Daca uterul arata bine, e posibil sa ai noroc sa fie doar cele de suprafata si sa scapi usor.
Multa sanatate!
gill spune:
Citat: |
Originally posted by claudia_prea Gill, atata timp cat operatia curgea (curgea in sensul ca trecea prin pansament, prosop pus in 4 si pantalonul de pijama) era clar ca in interior nu e vindecat. La mine nu se putea verifica nimic, a fost operatia prin care mi s-au extirpat trompele uterine impreuna cu niste chisturi imense. Daca uterul arata bine, e posibil sa ai noroc sa fie doar cele de suprafata si sa scapi usor. Multa sanatate! Claudia |
multumesc mult pt raspuns....
merg pe 20 sa vedem ce va iesii si din operatia mea......m-am gandit sa cumpar eu o fiola de xilina si seringa sa-mi faca o mica anestezie locala (asa mi-a facut cand m-a cusut a doua si a treia oara).....simti........dar e o durere suportabila.......asta daca ma cheama la cabinet........oricum si la spital.....tot iau la mine..........
ma gandesc sa fie totusi doar la exterior.....pt ca altfel aveam dureri....sau se vedea ceva in neregula la menstruatie....nu?????
va tin la curent!!!
elisabety_73 spune:
Eu am nascut prin cezariana acum 10 1/2 luni si dupa cezariana nu am avut nimic, dar la 10 luni m-am pricopsit cu o eventratie(hernie).M-am operat si acum dupa 2 sapt. undeva langa buric a inceput sa supureze.Dr.care m-a operat a spus ca e de la stratul de grasime de pe burta. Asa ca acum ma tratez betadine si baneocin publbere(pansamente).Daca apas nu prea curge..ca a curs destul.Pe 24 merg la control.
gill spune:
am revenit....
nici acum nu am scapat de belea......
am fost pe 20 mai.....mi-a curatat acolo locul......dar....la 10 zile....a fost la fel........probabil a curatat doar la suprafata....ca nu m-a durut si nici nu mi-a facut anestezie.....
.....schimb dr..........studiind mai mult problema pe net ....am gasit ce anume trEbUie sa cer........si anume extirpare granulom de fir.......inseamna o mica interventie chirurgicala.....care presupune totusi anestezie....generala sau rahi...depinde.....si o spitalizare de vre-o trei zile.....!!!!!!!!
.....sa vedem ce voi rezolva...
Fetelor......daca nu e rec medicala....nu va repeziti la cezariana!!!
Stiu ca poate situatia mea este o exceptie..........dar...nu stii niciodata cum reactioneaza organismul........ti se poate intampla si TIE !!!!!!
gill spune:
......inca nu mi-am rezolvat problema.....si se pare ca de "cutit" nu scap.... sunt programata la operatie cu anestezie generala la Spitalul Militar .....pt ...extirpare granuloame de fir dispuse pe plaga operatiei de cezariana........
...va imaginati ca nu mai pot de frica!!!!!!.......
Tineti-mi pumnii!!!
Cine a mai trecut prin asa ceva rog sa-mi dea detalii.....pless
monalac spune:
gil,subiectul mai e de actualitate?ca eram curioasa ce ai facut,eu ma confrunt cu o problema asemanatoare.
zozela spune:
gill,imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva O sa fie bine,nu-ti fie frica!
Eu nu am patit asa,dar am zis sa scriu-macar doar pt.a trage un semnal de alarma mamicilor care-si doresc cezariana..de frica nasterii naturale,fara a incerca-o macar.
Nici asta nu e cazul meu.Eu mi-am dorit natural,dar acum nu mai stiu cata eroare medicala si cata neputinta din partea mea,a fost,cert e ca dupa 12 ore de travaliu am ajuns la cezariana.Bine a fost ca eram pregatita pt.orice,si am avut catgut cumparat de mine,steril,cromat,de la 0 la 4(de nu-l aveam p'asta,ziceam ca-s de vina amaratele lor de fire de sutura,care naiba stie cat de sterile or fi). Recuperarea nu a fost atat de grea-doare tare,e adevarat,dar in mom.alea,gandul mi-a fost la pui nu la mine si-am trecut relativ usor peste. La 6 saptamani de la operatie,lohiile mele,in loc sa fie serice si pe duca..sau duse demult,au devenit rosii.Apoi,la dus,am observat un fel de chegulet in cada,dar nu l-am analizat.Am mai patit la fel si la folosirea toaletei,apoi iar la dus.De data asta am pus mana sa vad ce e cu el si am descoperit cu stupoare ca-i fir Am mers la medic si la eco s-a vazut un ghemotoc in uterul meu.Am fost internata cu antibiotice zdravene,cu fier pe vena,caci hemoglobina mea era sa nici nu mai poata fi masurata,la un pas de transfuzie si cu stampila de chiuretaj hemostatic Printr-o minune,dupa 2 zile de atb,am inceput sa elimin cate 2,3 fire odata-vaginal si cu rugaminti la adresa medicului,de a mai astepta o zi doua pana sa facem chiuretajul..si-am scapat Auzisem ca un chiuretaj pe un uter proaspat operat,pe langa faptul ca e dureros(desi mi-l facea sub anestezie),mai e si periculos..Restul..nici nu va mai povestesc,e istorie,cert e ca v-as ruga sa va ganditi de doua ori,inainte de a recurge la operatie,de frica. E adevarat ca probleme pot sa apara si la o nastere naturala,dar numarul lor este iiinfinit mai mic!
Sper ca de data asta-fie reusesc sa fentez sistemul si nasc natural..fie fac ceza din nou si ma rog sa fie bine! Va povestesc eu pe undeva!
Sanatate,gill!!Sa ne povestesti cum a fost!
Mamica lui Mihai si cu la purtator!
mayaione spune:
Eu am supurat destul de mult dupa operatie, ba se deschidea intr-o parte, ba intr-alta, imi dadeam cu betadine dar nimic. Pana la urma mi-a zis rezidenta dr sa-mi dau cu tinctura de galbenele si am dat si intradevar f repede s-a vindecat, nu am mai supurat, s-a inchis si operatia tot.