terminare cic,intrare in somaj
Buna seara.Am si eu o problema si va rog daca se poate sa ma ajutati cu raspunsuri.Am terminat concediul pentru ingrijirea copilului pe 29 aprilie.Firma la care am lucrat s-a desfiintat,am sunat fostul angajator si mi-a spus ca nu stie nimic in legatura cu cartea mea de munca.M-am interesat si am inteles ca as avea dreptul la somaj,in timpulasta sa-mi gasesc un nou loc de munca.Intrebarea mea este de unde imi ridic cartea de munca si cum procedez cu actele pentru somaj?Cine a mai fost in aceasta situatie poate sa-mi raspunda?
Raspunsuri
nicole2005 spune:
Teoretic cartea de munca ar trebui sa fie la ITM. Sunt curioasa si eu daca ne ajuta cineva cu vreo informatie ca si eu sunt in aceeasi situatie .
nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site
marius spune:
Ce inseamna s-a desfiintat? O firma nu poate sa dispara asa pur si simplu. Contractul tau de munca trebuie sa existe si se afla in stare de suspendare. Nu poate fi reziliat.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
vikky spune:
Angajatorul nu mi-a dat prea multe detalii,mi-a zis doar ca firma s-a desfiintat si habar nu are unde este cartea mea de munca.Eu nu stiu acum unde sa ma duc sa intreb,la casa de pensii,la inspectoratul teritorial de munca...
marius spune:
La Inspectoratul Teritorial de Munca. Precis este acolo daca societatea nu a avut departament de resurse umane. Pe de alta parte contractul tau de munca nu putea fi inchis prin nici o metoda legala. Cel mai bine sa mergi la ITM si sa vezi cu exactitate statusul tau. Apoi poti sa scrii aici sa vad ce pot sa te sfatuiesc.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Roswita spune:
cartea ta de munca trebuie sa fie sigur la ITM.Dar nu poti sa o ridici decat daca este inchisa de catre angajator(ceea ce nu e cazul,pt ca contractul este suspendat) sau cu decizie judecatoreasca.Succes.
Roswita spune:
Vikky uita-te pe contractul de munca(trebuie sa ai o copie pe acasa)sau pe un act aditional si vezi ce inspector de la ITM se ocupa de firma la care ai lucrat.Mergi la ITM si cauta-l trebuie sa te ajute cumva,macar sa-ti explice exact ce trebuie sa faci ca sa-ti iei cartea de munca.
Roswita spune:
Nici eu nu mi-am ridicat cartea de munca(C.I.C.-ul l-am terminat anul trecut in vara),ca si in cazul tau firma s-a desfintat.Ca sa pot ridica cartea de munca trebuie sa merg la executorul judecatoresc al firmei la care am lucrat.De la el o sa primesc o hartie cu care voi merge la ITM si voi putea sa-mi ridic cartea de munca.In legatura cu somajul nu stiu nimic.Crezi ca putem beneficia de somaj dupa terminarea CIC?
vikky spune:
Vreau sa va spun ca de abia acum,dupa 5 luni am primit un raspuns in legatura cu cartea mea de munca.Nu stiu ce sa mai cred,contabila mi-a spus ca de fapt eu nu am carte de munca ,ca nu s-au tiparit multa vreme si doar un contract de munca.Si incearca sa-mi scoata o adeverinta pe care sa fie trecuta vechimea .E normal asa ceva?
Mihaela mami de Cristian-Mihai(2 ani) si 8+
marius spune:
Da e Ok. Anul viitor cartile de munca vor fi istorie.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa