Vizita la Berlin cu Bebe
Bun gasit dragutelor,
Cristos a Inviat!
Am si eu o mare rugaminte la voi.In august vom pleca 10 zile la Berlin si o vom lua si pe Dariuca noastra( 2 ani si jumatate in August).Mergem la nunta cumnatei mele.
As vrea sa stiu si eu cum stau lucrurile daca Doamne Fereste avem vreo urgenta medicala...cum e cu conditiile de acolo,etc.
Este prima data cind mergem acolo si sunt putin cam speriata de cum se va acomoda Daria.
Va multumesc mult.
Maminuta,mami de Daria
Raspunsuri
kariguld spune:
cu adevarat a inviat! maminuta, eu nu pricep de ce trebuie sa-ti faci griji si sa te gandesti de acuma ca fata se va imbolnavi si alte lucruri negative???
fii optimista, gandeste-te la lucruri bune, la ce vei face acolo, ce vei vedea, fata va descoperi lucruri noi, oameni noi...
ehe, si orasul Berlin e super fain, ai multe lucruri de vazut, centrul vechi unde poti merge pe jos ore intregi...
ia cu tine niste nurofen pentru copii, sau ceva pastile pe care sa le ai in caz de urgente, doar asa ca masura de precautie, dar gandeste pozitiv, hranestete cu ganduri bune!!!
Kari
stefaniya spune:
Maminuta - va trebuie asigurarea medicala si faceti una pe famile ca va ajunge si mai ieftin.
Eu am calatorit mult cu baietelul meu si e mult mai mic decat fetita ta,si ne-am descurcat.E marisoara asa ca la plecare intreab-o ce vrea sa ia cu ea,las-o sa aleaga.
Asa cum a zis si Kariguld,de ce iti faci griji fara sa le ai?
O sa fie bine,ai rude acolo,nu veti fi singuri.
In cel mai rau caz poti sa-i arati pe internet unde veti pleca,ce veti vizita in orasul respectiv...ii faci o pregatire ca sa zic asa.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
maminuta spune:
Kari,Stefaniya,asa sunt eu..imi place sa fiu ready pentru orice situatie..Am trusica noastra de care nu ne despartim cu nurofene,etc...pozitiva sunt de fel,nu asta e problema..insa ma sperie necunoscutul.
In ideea asta vreau sa stiu cum stau lucrurile acolo.Am inteles de exemplu ca in weekend farmaciile nu ar fi deschise.Asa o fi?
Saru'mina pentru pontul cu asigurarea pe familie.
Maminuta
helbi spune:
Pina la ora 20, poate chiar 22 in centru, sigur gasesti simbata farmacii deschise. Si, dupa ce astea se inchis, exista farmacii de serviciu. Mai mult ca sigur in gara trebuie sa fie una.Apoi, in fiecare cartier exista cu siguranta farmacie deschisa. Daca mergi la cumnata, ea ar trebui sa stie din ziarul local care-i vine gratis acasa, orarul acestora.
In caz de Dne fereste, ceva mai rau, exista spitale unde poti merge cu fata. Neaparat sa ai asigurare medicala, iar daca o ai, poti sta linistita.
Gindeste pozitiv, si incearca sa te documentezi, in fctie de cit stai, ce ai putea sa vizitezi. E un oras tare frumos si s-a tot scris la noi la "Viata in Germania" ce ar fi de vazut.
maminuta spune:
Multumesc,Andreia.Planuri avem cit cuprinde,stim ce avem de vizitat.Pozitivism..cit cuprinde...Numai ca am teama aia de necunoscut.
Cumnata s-a mutat la citiva km de Berlin ,iar noi am facut rezervarile in oras.
Va citesc si la Viata in Germania.
Maminuta
alra spune:
teama de necunoscut dispare odata ce ai inceput sa te simti bine la destinatie
noi am fost cu fata in luxembourg la 4 luni si ceea ce era o mica raceala s-a transformat in tuse si mucisori, taman duminica. am intrebat la hotel si ne-au trimis la un spital apropiat. a fost consultata de un medic super dragut (care vorbea si engleza!) si mi-au dat adresa farmaciei de serviciu deschisa duminica. toata distractia ne-a costat insa vreo 150€ - dr + medicamente. noroc ca nu avea nimic, doar o simpla raceala.
te descurci cu siguranta, doar esti in motzul europei!
Vacanta cu Laura in Romania