delta minunata
Azi ne-am intors din delta, de la Chilia veche. A fost absolut minunat, o lume unica, inca salbatica...Daca ar fi si drumul bun, ar fi o destinatie de week-end pentru noi. Cine vrea sa faca un concediu decent, nu cu pretentii de lux, cine vrea sa vada locuri unice, cine vrea sa se regaseasca pe sine, sa mearga acolo. Nu mai zic ca ne-am intors si cu bani! Nu ni s-a mai intamplat sa venim din concediu cu bani! Merita fiecare minut!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Raspunsuri
Luna75 spune:
vreau in delta - pentru motivele enumerate de tine
cu tantari/taratoare te-ai intalnit?
rory76 spune:
Noi am stat in localitatea Chilia Veche, cam la 70 de km de Tulcea. este o singura pensiune acolo, se numeste pensiunea Vital, gazdele sunt oameni minunati, se ocupa de tine, daca vrei te lasa in pace, noi am avut tot confortul. O singura data s-a oprit cablul Tv dar nu ni s-a parut o nenorocire, ca doar nu de asta ne dusesem acolo. In rest, curatenie, mancare ce vrei aia iti face, nu doar peste, orice. Am facut si o excursie pe canalele Dunarii, prin niste locuri de poveste, nu va sfatuiesc sa faceti asta fara un ghid, e periculos. Satul e unic prin casele care sunt asa, parca din Hansel si Gretel, multe sunt parasite, dar e asa, nu stiu, pe mine m-a miscat tare mult. Insecte am vazut doar la iarba verde cand am facut un gratar din pietre si o amarata de tigaie, ca nu luasem gratar/carbuni si de acolo chiar nu ai de unde sa iei, era si 1 Mai...dar mancare buna ca aia de la pietre n-am mai mancat! Deci, tantari nu erau acum ca e prea rece cred, era in schimb prohibitie, deci nu am putut pescui nici macar un oblete amarat...doar niste iarba si o sticla de suc...
Taratoare nu am vazut deloc, de nici un fel. Pe drum ne-a iesit in fata un cerb, doamne, era superb, si niste iepuri de camp speriati. Am vazut pe Dunare pelicani, egrete, cormorani, lebede, gaste, rate, si multe altele pe care nici nu le cunosteam.
Trebuie sa va avertizez in privinta drumului, daca vreti sa mergeti cu masina proprie, drumul e criminal, e groapa langa groapa, nu ai cum sa mergi cu mai mult de 15 km/ora...doar daca aveti un jeep cherokee ceva. Dar se poate lua vaporul din Tulcea, tot 4 ore faceti, dar vara e frumos cu vaporul, are cabine, restaurant, wc, de toate. Mai intrebati-ma daca vreti sa mai stiti ceva!
Natasa spune:
Mai am eu intrebari:) CIt cost acamera pe noapte? Poti sa mergi cu mincare, au frigider? Ai unde sa inoti? Multam!
anya spune:
Noi am fost anul trecut la Sulina. 2 familii cu 4 copii mici (cel mai mare =7 ani, cel mai mic =8 luni). Am ales Sulina pt combinatia mare&delta. Am fost in septembrie si a fost super. Am facut si plaja, am facut si excursii pe canale cu barca. Exista mai multe pensiuni si restaurante, un parculet cu leagane, alimentara.
Am mers cu masina pana in Tulcea si am luat vaporul (rapida face cam 1 ora si ceva pana in Tulcea, dar va recomand sa va faceti rezervare, ca sa nu aveti emotii ca e full si nu va ia). Exista si niste vapoare mari, dar au cursa 1/zi (si nu zilnic) si dureaza vre-o 4 ore pana in Sulina.
In August am fost cu serviciul intr-un team building la Uzlina. Si aici e ok. Sunt mai multe cluburi de 4 *, cu piscina. Poti face baie in piscina sau sa inchiriezi barca sa bantui canalele - eventual la pescuit, restaurant, bar/discoteca, cateva leganuse pt copii. Transportul pe apa il asigurau ei.
rory76 spune:
Natasa, camera, de fapt am platit la persoana, 45 de lei pe noapte adultii copila nu a platit. Mancarea e micul dejun 15 lei, pranzul si cina 25 de lei dar mancai ce si cat vroiai. Poti sa iti duci si mancare, au frigider si bucatarie unde poti manca separat de alti turisti. Ce e nasol ca in camera nu ai masa, dar eu zic, ca e mai civilizat asa, doar nici acasa nu mananci in dormitor...noua ni s-a parut binisor, nu e scump, poate nici ieftin nu e, nu stiu, poti cauta pe net- de numeste pensiunea Vital, poti si sa suni sa vorbesti cu doamna Carmen. De inotat nu am putut sa inotam ca era frig totusi si apa era inca rece...Dar locuri de inotat sunt destule! Noua ne-a placut mai ales faptul ca inca a ramas un loc mai putin "turistic", nu era aglomeratie, nu risti sa te simti ca in oras...dar noi suntem mai salbatici de fel! Oricum, eu sunt iremediabil indragostita de Delta...