sarcina extrauterina

sarcina extrauterina | Autor: eleonor16

Link direct la acest mesaj

de curand am pierdut sarcina,sarcina extrauterina,operata,cu hemoragie interna,trompa stanga pierduta.Din fericire ovarele si cealalta trompa sunt bine,acum mi s-a prescris pt 3 luni anticonceptionale pt punerea in functiune a ovarelor.medicul mi-a spus ca dupa aceste 3 luni cu anticonceptionale pot reincepe viata sexuala fara nici un alt tip de protectie,dar imi este teama deoarece am citit ca exista riscuri sa faci din nou o extrauterina mai cu seama daca a existat si o hemoragie interna,pt ca se pot crea aderente(tesuturi)si in jurul trompei existente,stiu ca sansele mele sunt 50% acum de a ramane insarcinata,dar incerc din rasputeri sa lupt si sa nu ma las doborata,as vrea sa stiu daca imi poate spune cineva ce analize ar trebuii sa fac dupa aceste 3 luni,pt ca nu vreau sa reincep viata sexuala pana nu sunt sigura ca cealalta trompa este ok,am inteles ca ar fi bine ca dupa 6 luni de la operatie sa se refaca o histerosalpingografie,pt vizualizarea trompei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Si eu am trecut prin asta, operatie de urgenta , soc, hemoragie, trompa stanga scoasa...din fericire dupa 3 luni am ramas insarcinata si azi am un baiat frumos de aproape 4 ani. Dupa operatie nu am luat nimic, am stat cu sufletul la gura la urmatoarea sarcina sa nu fie tot extrauterina, am facut eco la inceput in fiecare sapt. sa vad daca e fixata unde trebuie, din fericire doct. m-a linistit si mi-a facut si o poza a "punctuletului" chiar de la 3 sapt. Asa ca se poate..si am nascut natural, fara probleme deosebite, doar putin prematur. Mult noroc! Daca mai vrei iti mai dau detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Rapsody, vreau si eu detalii! Acum 2 ani am sufrit si eu o operatie de extrauterina, aveam 500 ml sange in abdomen cand s-au prins in sfarsit doctorii lu' peshte ce am! Prin ce am trecut atunci...nici la dushmani nu le doresc! Eu imi mai doresc un copil dar nu iti spun ce frica imi e sa nu mai trec prin ce am trecut! Cred ca dor tu intelegi. Tie ce ti-au zis medicii, ce sanse ti-au dat sa mai ai o sarcina? te intreb pentru ca mie mi-au zis ca nimeni nu imi garanteaza ca voi avea o sarcina normala! Nici eu nu mai am trompa, si ma tot intreb daca ar fi mai sigur sa apelez la inseminare artificiala? Adica sa puna frate ce trebuie si unde trebuie! Mor de frica sa nu se intample la fel ca atunci, nu cred ca mai pot indura asa ceva! Am ramas si cu o anemie puternica dupa operatie, vai de capu' meu...

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nu am avut extrauterina, dar vreau sa iti spun ca eu nu mai am de ani buni un ovar si o trompa din cauza unui chist. Si am ramas insarcinata in ianuarie, in doar a doua luna de incercari, si azi am implinit 19 saptamani de sarcina.Deci chestia cu 50% sanse e foarte relativa pentru ca ovarul ramas preia functionalitatile celuilalt ovar.

Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, dar vroiam sa te incurajez: lipsa unui ovar nu inseamna ca o sa dureze mai mult sau ca o sa fie probleme.

Multa sanatate

19+

Mergi la inceput