Help! Sarpe in gradina!
Buna dragi forumisti!
As avea nevoie de sfatul vostru.
In dimineata asta bona mea a gasit un sarpe in gradina, langa groapa cu nisip unde se joaca de obicei fetitza mea. Avea cam 15 cm lungime, foarte iute, culoare verde, lucios cu doua pete galbene pe cap. S-a refugiat intr-o gramada de pietre de cariera pe care le adunasem noi.
Puteti, va rog, sa-mi dati un sfat cum sa scap de el? Mi-a frica sa mai las fata in curte.
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
kokiy spune:
Cred ca este vorba de www.animale.ro/reptile/Sarpele-de-casa---Natrix-natrix--a567.html" target="_blank">Natrix natrix.....cred ca scapi de el doar daca-l prinzi si-l eliberezi in alta parte ......nu este periculos(doar daca nu e altceva scapat sau aruncat de stapan)....
Razvanel soricel
Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
kariguld spune:
aoleu! grav si periculos! pai trebuie sa chemi pe cineva curajos, ca sa incerce sa-l prinda cu o lopata, ceva... eu stiu...?! unde locuiesti in Bucuresti? si eu ma gandesc mereu ca ar putea apare vre-un sarpe in gradina la noi, poate de la vecini, poate aruncat de cineva....barrrr ma ia cu transpiratii numai cand ma gandesc!
esti intr-o zona cu case noi? sau mai vechi? incearca sa afli de la vecini, sa vezi, a mai avut cineva problema asta!!
succes si....curaj!!
Kari
Tdi spune:
imi amintesc ca aparea si la noi in curte cate un sarpe, pe vremuri...cica sunt inofensivi, "serpi de casa" dar tot ne era frica...si probabil ei erau mai speriati decat noi.
bunicii ziceau ca serpii astia sunt atrasi de lapte, incearca sa pui "capcana" cu lapte cald poate il atrage mirosul si-l prindeti.
micha08 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!
E adevarat ca locuiesc intr-o zona cu constructii noi(pe undeva prin Baneasa) in apropierea unei paduri, iar la noi in spatele casei inca este camp. Nu cred ca l-a eliberat nimeni aici intentionat ci a venit de pe acest teren inca neconstruit. Probabil ca noi suntem "intrusii", ca noi i-am invadat habitatul. DAr, as vrea sa-l stiu plecat de aici. Cand ne-am mutat noi, mai planau pe cer cativa ulii, acum insa.....nici unul!
Daca l-as prinde nici nu stiu ce as putea sa fac cu el. N-as vrea sa-l omor, dar nici sa-l mai stiu prin preajma fetei mele.
Joxy, cred ca voi urma sfatul tau. Stii cumva de unde pot cumpara un astfel de dispozitiv?
GeorgetaR spune:
Si eu am vazut un sarpe la mine in gradina mai demult. Am auzit si eu de dispozitivele astea cu ultrasunete dar nu am gasit de unde sa le iau. Intre timp am aflat (tot de aici de pe forum)ca mi-ar fi util un arici. Acum incerc sa gasesc arici. Daca dau de vreuna din "solutii" te anunt si pe tine. Acum mi-e usor sa vorbesc pt ca a trecut un an si ceva de atunci si nu a mai aparut dar atunci eram chiar disperata, asa ca te inteleg perfect.
b.nica spune:
Fetelor a mai fost discutat un subiect asemanator.Atunci am spus cat de afectata am fost de faptul ca socrul meu a omorat un pui de sarpe total inofensiv si ca am fost convinsa ca multe din necazurile ce au urmat le-am pus pe acest act impulsiv si nejustificat.
Adevarul este ca in zona asta de nord, unde sunt lacuri, sunt serpi inofensivi si daca l-am citit pe Mircea Eliade devenim mistici.
Cred ca cea mai buna solutie este sa pui un castronel cu lapte inafara curtii tale,pana gasesti acel aparat cu ultrasunete,care banuiesc ca se aseamana sau este acelasi, cu cel impotriva cartitelor si pe care l-am vazut in catalogul D-mail,sau la Brico.
Luna75 spune:
da'cum se face ca serpii misuna in toata lumea si cine nu crede sa fie cu ochii in patru caci si eu am citit un articol de ziar de n.ori si tot nu as fi crezut ca aici (nu Dubai)umbla serpii prin casele oamnilor si in paranteza fie spus chiar in mall de nu as fi avut relatii la "urgenta"-intr-adevar sarpele respectiv era in oras,a creat o revolutie intr-un pahar de apa ,a si muscat pe cineva insa nu era de un metru cum aparuse in ziarul central ci mult mai mic...dar sarpele e sarpe deci nu ma apropii de zona muntoaso-desertica caci sunt si "scorpioni" ultraveninosi deci nu incercati sa treceti granita Oman_Emirate in mod fraudulos caci pe langa deshidratare s-ar putea sa va pomeniti si cu o muscatura
revenind la subiect -eu sigur m-as inarma cu un dispozitiv high-tech caci daca e un sarpe ar putea avea si familie...numeroasa
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Atunci am spus cat de afectata am fost de faptul ca socrul meu a omorat un pui de sarpe total inofensiv si ca am fost convinsa ca multe din necazurile ce au urmat le-am pus pe acest act impulsiv si nejustificat.
sper ca problemele tale nu au fost atat de mari ca ale unui bun prieten de a-l meu care la fel se jura ca necazurile lui (majore -moarte sotie/fiica,faptul ca nu isi poate vinde ...operele de arta desi e un artist cunoscut care si expune in mod frecvent....au inceput cu aparitia unui sarpe alb ..."stralucitor" in gradina si pe care culmea l-a omorat din ignoranta caci la vremea respectiva fetita micuta fiind era lasata singura "la aer"
eu inclin sa cred in "semne" deci chiar recomand inlaturarea lui nu uciderea mai ales ca se incadreaza la categoria iute,lucios cu doua pete galbene pe cap
Rufus spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Cred ca cea mai buna solutie este sa pui un castronel cu lapte inafara curtii tale,pana gasesti acel aparat cu ultrasunete
Da, si sa ai grija sa pui zilnic lapte proaspat, da' mult, sa faca burta mare si sa nu mai aiba loc sa se strecoare in curte!
E neplacut, dar nu e periculos. Sa nu-l omori.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007