Mamici de nov-dec 2003, partea a 6-a
Raspunsuri - Pagina 3
carmendraghici spune:
Oho, ce de baietei... La fetite nu se inghesuie nimeni?
Salutare burtici!
Eu citesc zilnic mesajele voastre dar sunt cam lenesa la scris. Da' am o scuza, am de lucru la birou de nu-mi vad capul. Vad ca, in general, va simtiti toate bine ceea ce ma bucura. Eu nu ma asteptam sa am o sarcina asa usoara pana acum avand in vedere ca am 32 ani. Sper sa fie asa si in continuare si sa am o nastere la fel de usoara, ceea ce va doresc si voua. Ma mai balonez din cand in cand si atunci este destul de neplacut ca nu pot sta in picioare deloc, respir destul de greu si simt ca n-am vlaga. Mi s-a intamplat acest lucru sambata si am stat mai mult in pat. Asta este de fapt grija mea acum, pt ca saptamana viitoare ma voi casatori si n-as vrea sa am aceasta problema tocmai atunci, cand va trebui sa stau destul de mult in picioare. Abia astept sa plec la munte, sa schimb aerul si sa ma plimb ca simt ca nu mai rezist cu programul asta infernal.
Voua vi s-a spus sa faceti analiza pt Listeria in fiecare luna? Mie asa mi-a spus medicul, dar am uitat sa-l intreb ce analiza este asta, pt ce e. Voi stiti?
Va pup pe toate si sa aveti grija de voi si de bebei.
si bebelusa 19 sapt.
alinkav spune:
Felicitari Carmen pentru nunta, sa fii fericita!!!!!
Mi s-a intamplat si mie sa nu am aer si sa nu pot respira.
Eu acum imi doresc sa merg la mare, voi merge sambata viitoare.
Eu inca stau pe ganduri daca vreau sa nasc cu epidurala(nastere naturala). Chiar discutam asta cu sotul meu ieri. Mi-e frica de faptul ca iti baga acul in coloana, care are directa legatura cu picioarele. Am mai citit pe forum despre, si multe fete spun ca e o binecuvantare, dar majoritatea au facut-o in alte tari, nu in Ro. Si ma gandesc ca aici inca nu e super dezvoltata metoda asta.
Totusi din cate am vazut multe fete au nascut natural fara nestezie sau prin cezariana(cele din Ro).
Voi ce ziceti?
Mi-e frica de durere, dar mai mult mi-e frica de consecintele. Plus ca nu simti contractiile si nu stii cand sa impingi.
Bine sa nu va mai zapacesc.
alina-24 sapt si 5 zile
carmendraghici spune:
Eu inca nu m-am gandit la asta, dar mai am timp. Voi vorbi cu medicul meu si voi avea incredere in sfatul lui. In principiu, ar fi foarte bine daca as naste normal pt ca am anexita de cativa ani si mi s-a spus ca nasterea normala mi-ar rezolva problemele, dar ma gandesc cum voi suporta durerile alea crunte atatea ore, desi nu sunt o plangacioasa sensibila. Pe de alta parte, nu am avut nici o operatie pana acum (din fericire)si mi-e cam teama si mie de consecintele anesteziei.
Eu zic sa stam linistite deocamdata, sa ne bucuram de vara si de vacanta ca mai avem timp sa ne gandim la asta. Pana la urma vom lua decizia potrivita si totul va fi OK.
, 19 sapt
Alisa spune:
Buna burtici si rezidenti din ele,
Bineinteles ca si eu am bantuit pe site vreo 2 zile pana v-am regasit...
Vad ca sarcinile avanseaza destul de bine si ma bucur ca sunteti sanatoase.
Eu am o problema cu picioarele umflate (numai glezna) si zilnic am picioare de elefant..In rest sunt ok, dorm fara probleme,mananc orice si nu am deocamdata carcei. Eu ma dau aproape zilnic cu crema antivergeturi de la sanosan sau cu ce mai nimeresc prin casa, dar chiar si asa am zile cand creste bebelul de imi vine sa iau forfecuta si sa imi tai burtica ca sa aiba mai mult loc si sa nu ma mai stranga asa tare.... Nu cred ca datul cu crema face minuni dar macar mai hidrateaza pielea. Imi pare rau ca nu prea fac miscare (stau 8 ore pe scaun la servici si apoi ce mai fac prin casa si asta-i miscarea mea)si poate de aceea ma si umflu asa rau la picioare.
bebelusul este super cuminte, nu prea se agita, este cumintel foc si sper sa pastreze obiceiurile bune si dupa nastere....
..si dupa eco morfologica este fetita, asa ca mai contribui si eu la echilibrarea balantei un pic!
Si gata, ca am treaba si ma intorc la munca, va pup si sarcina usoara!
Sanatate Juliei!
- 25 saptamani
Mitzi spune:
Buna dimineata mamici,
Spuneti-mi, nu-mi mai aduc aminte de la Ioana-fetita mea, vi se intampla sa nu-l simtiti pe bb o zi intreaga? Indiferent de cat i-ati "forta" mana?
"Nu stiu altii cum sunt dar eu.." am senzatia ca devin paranoica din cauza fricii ca ceva s-ar putea intampla.
Voi mai luati vitamine? Eu am inceput sin a patra saptamana si inca mai iau in fiecare zi cate 1 tableta de Materna (Prenatal)
Mitzi spune:
Zeeva, daca tu ai due date pe 6 decembrie ai deja 23 saptamani? Eu ar trebui sa nasc pe 29 noiembrie si "ma tin" de 22 saptamani acum!
dpintilie spune:
Salut la toate!
In week-end am patit ceva tare nasol. Vineri spre sambata am avut niste dureri de maini si piept(cosul pieptului) de am crezut ca ma urc pe pereti...Aparent am facut o nevralgie datorita curentului din firma. Si am rabdat cu stoicism( si cu frunze de varza la incheieturi la maini), ca nu am vrut sa iau nici un medicament. Pana a doua zi mi-a trecut, dar surpriza mea a fost ca nu l-am mai simtit pe bb aproape de loc.Ce aproape...chiar deloc. Pana duminica seara, cand, disperata, rugandu-ma printre lacrimi, s-a indurat de mine si mi-a dat cateva lovituri.
Asa ca marti am fost la ecograf sa-mi vad comoara. Era bine, mersi. Agitat de numa, doar ca mami nu il simtea. Am gasit si o explicatie pentru "tacerea" lui. Am baut cu ocazia durerilor 2 cani de ceai de tei concentrat...Si se pare ca asa cum cofeina il stimuleaza, teiul il calmeaza si doarme. Cred ca nu mai pun gura pe ceai de tei, asa spaima nu am simtit in viata mea.
Asa ca Mitzi, raspunsul la intrebare este da, am patit asa ceva si nu e funny de loc. Dar de obicei cred ca nu e cazul sa te alarmezi, asa cum am facut eu.
,Dana, 20s si 3z
PS. Dupa masuratori ale capului si femurului copilului, sarcina ar fi de 21s si 5z.
dpintilie spune:
A...Am vrut sa va intreb daca voi patiti asa ceva...Puiutzul misca tare, chiar se vede la burtica. Daca pun eu mana, nu inceteaza...Daca pune tati mana pe burtica de cele mai multe ori se calmeaza si nu mai loveste deloc. E tare ciudat, de unde stie cand e unul si cand e altul? voi ati patit asa ceva?
,Dana,20s si 3z
Umflatzel spune:
salutare burtici, subscriu si eu pentru 05 dec - baietzel, inca nu e 100% la 100% sigur, ma duc saptamana asta la medsana pt morfologie sarcina, poate ala mic e mai putin pudic shi ne arata cum trebuie de data asta; la ultima echo statea pe burtica cu fundul in sus;
mii de pupici
alinkav spune:
Si la mine se intampla inainte, ca atunci cand punea tati manuta pa burtica, bebe se linistea si adormea. Nu cred ca el simte ceva. Acum mereu cand sotul meu pune mana pe burtica bebelusul misca, chiar si mama mea l-a simtit de cateva ori.
Lasa sa mai treaca timpul si ai sa vezi cum misca el.
alinkav