Sezatoarea canadiana (90)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Maaaiiii, aici daca nu e iarna, ploua! Pregatisem fetelor pentru botez rochii albe, lungi, cu ciorapei albi, cu pantofiori albi, cu palarii asortate de soare... si cind m-am sculat dimineata... ploua! Si citisem acum doua zile scria ca va fi soare si 20 de grade!

Nu am citit, dar am vazut ca ati vorbit la greu despre emigrare. Hai, mai, ca una peste alta e bine, hai Doriana, nu ne baga si tu de tot in seama, ca am uitat sa-ti spunem ca daca pe forum deschizi vreun subiect emigrare, Romania vizavi Canada sau invers, nasteri nu stiu de care sau alaptare... te sperii si nici nu mai emigrezi in veci, nici mai nasti, tii acolo in burtica bebelusul si nici nu mai alaptezi, dar nici biberoane nu mai poti folosi acum... Nu te supara pe noi, dar la un subiect din asta atit de sensibil si care doare pe toata lumea, nu avem cum reactiona altfel, asa ca ia si tu doar informatiile si ceea ce ai nevoie. Curaj si bafta multa!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna fetele. Nu apuc sa scriu dar mai citesc....

Vad ca try are chef mare de povesti
Despre emigrare ma abtin ca de cate ori am deschis gura pe subiect mi-am luat-o. (cu toate ca-s settlement counselor )

Nelia lasa ca ploaia nu are cum sa va distruga ce aveti voi in suflete. Nunta mea a inceput cu o ploaie torentiala.

Clau imi pare tare rau. O prietenna de a mea lucra pe contract in IT. i pe cand se astepta sa-i spuna astia ca o promoveaza au chemat-o si i-au dat o jumate de ora sa praseasca incinta. Cu Security si-a adunat poseta si a dat cheile si gata, a fost condusa afara. A fost in soc 4 luni. Dar apoi a realizat ca avea acces la prea multe chestii secrete si s-a intamplat asta sa nu fure informatii. O sa fie altul, mai bun.

Va las ca am scris pt o luna.

A am uitat. Tare mi-au placut pozicile din vacante!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Neata! Ca as face o criza, dom'le, e simbata si eu m-am trezit iar la sase jumate'!
Cred ca am un desteptator in vezica, unul in stomac, unul in coloana si unul prin locuri de doamna, pe care nu le numesc. Primul ma trezeste, da' le activeaza si pe celelalte, asa ca te si miri ce nu ma inteapa, biziie, impunge, doare... Asa ca degeaba ma duc eu la baie, sa taca desteptatorul numarul unu, ca pina ma intorc si ma bag la loc in pat suna celelalte, si iese o cacofonie de-mi vuieste capul. Pe urma se trezeste robotelul ala cu organizarea: ok, sunam acasa, ordine in basement, ceva de mincare ca vom rascheta in curind fundul frigiderului daca nu cumparam, karate si, yes!, SOMN de prinz.
Asta-i monentul in care ma ridic din pat, ca daca la sase jumate eu ma gindesc deja ce bine o sa dorm la prinz inseamna ca am un problem la cap si e cazul sa-mi gasesc de lucru ca sa nu se agraveze!
Asa ca incep si eu ca NElia si Lorelaim, am doua ferestre si citesc si raspund, sa vedem daca din recuperari reusesc sa umplu pagina cu numarul noua, cel putin aia-i la rind acum, cind incep eu sa scriu :)

Diana!!!! Hai ma, ca nu-i dracu asa de negru! Du-te tu frumushel la job, daca aia vrei (sau trebuie) sa faci, nici motiv sa te simti vinovata, nu esti nici prima, nici ultima care nu sta acasa cu copiii, unele pot si le face placere si asta e viata lor, altele nu pot. Ca-i stresam cu gradinita... Nu cred ca un bebeu de 8 luni, obisnuit sa stea si cu alte persoane decit cu mama lui si care are tot ce ii trebuie, este "stresabil". Acu' hai sa ma dau si exemplu personal, eu m-am dus la lucru in ziua in care Radu a facut 4 luni si ne-a mers f. bine tuturor, e un meserias de plod, drept ca se obrazniceste pe zi ce trece si a trebuit sa-mi cumpar carte de "maitrisat" copiii de virsta lui, da' sigur nu i se trage din stresul de a fi avut-o pe mami la job si nu acasa!

Doriana: emigrare. Am mai scris eu pe undeva ca noi am emigrat de lehamite. De lehamitea de a astepta sa ni se intimple ceva bun in Romania, in general, nivel de societate vorbind. Si-acum imi pare rau ca nu ne-am prins mai devreme ca nu-i de bine, dar uite ca n-a fost timpul pierdut, am venit, sintem aici, m-a omorit dorul de casa o vreme, pe urma m-a trezit si m-am uitat in oglinda si mi-am spus: de intors nu ma intorc sigur, da' daca continuu sa idealizez Brasovul si sa-mi amintesc doar ce era bun ma ticnesc. Acum m-am echilibrat, mi-e dor de casa, sigur, dar cred ca mai mult mi-e dor de mine cea de acum 10 - 15 ani, cind aveam responsabilitati mai putine si mi se cam filfiia, traiam la 120 pe ora!

Sfat concret: ascuta tot ce ti se spune, filtreaza, retine ceea ce vi se potriveste voua si vino, cum sa spun?, fara idei preconcepute. Fara "high expectations", vreau sa zic. Sint gropi in sosele, cozi la urgente, oameni de toate felurile cu bune si rele, asa ca nu te astepta la nimic, informeaza-te cit mai bine dar vino si fa-ti propria parere.
Ah! Si o data aici, fereste-te ca de dracu' de cei care vad totul in negru. Cel putin pe mine ma deprima de mor sa ma intilnesc cu oameni care se pling si se pling si se pling si totul, da' totul, le pute aici!
Din pacate, nu stiu sa-ti raspund la intrebarile legate de ajutor social si somaj, sigur nu-i una si aceeasi, pe somaj stai (cred) max. 9 luni si trebuie sa fii lucrat inainte, pe cind ajutorul social e nelimitat. Personal, am preferat sa evit "ajutorul social", mi se parea ca nu da bine sa am un capitol in viata pe care sa scrie "stat pe spinarea statului".

Ia, ca acum vad... mQQm, "great minds think alike"... da' cred ca asta-i o vorba de pe vremea cind Cricor si cu mine ne "laudam" pe forum cu talentele noastre deosebit de culinare, n-avea legatura cu statul pe ajutor social.

Ana, ba, ce te-ai aranjat cu C ala dificil! Vai da' capul tau! Hai ca ne vedem vineri si povestim, abia astept sa te vad! Vezi de tine pina atunci... Si, apropos de ochelari roz-bonbon, la mine functioneaza (vezi ce povesteam ca iarna a devenit mai mult decit suportabila de cind schiem!)! Mai ales de cind mi-am schimbat jobul si mi s-a redus procentul de stres la jumatate!
Povesti despre emigrare... ne vom lupta in ele, ca emigrare ca a noastra... daca era sa fiu superstitioasa si sa zic ca daca te intori din drum iti merge rau nici nu ieseam din tara :))
Si, chiar asa, hai sa ne organizam daca-i in downtown, mergem impreuna, ce zici? Chiar ma gindeam sa ma dau cu metroul, ca la ora aia o sa fie crima pe podurile spre Montreal, A13 e un dezastru, nu-s ce i-a apucat s-o blocheze in halul asta, doar au reparat-o acu'trei ani si chiar era buna! Revin, ca-mi pierd ideea. Mergem impreuna?

Mesdames, daca-i vreme urita unde ne vedem? tot pe terasa?

Magdone, iti spun eu sigur ca se poate rezista din ajutor social, am cunostine care o fac, nu stiu cum, dar o fac, in schimb asta i-a aruncat fara doar si poate in categoria aia de care ziceam "toate put in Canada", ca sa nu mai zic si de "romanii e toti mai cu motz ca alte popoare, mai ales ca-canadezii".

Ha, hai ca acu' am vazut ca discutam si de munca la negru... Trebue sa va povestesc... Intr-o conjunctura oarecare, sa tot fie fo' trei ani, am cunoscut un tip, in Ca de fo 3 ani era omul, cu nevasta si doi copii. Pe ajutor social de cind calcase peste granita, muncea la negru de spargea, nu tu taxe de platit, trai nineaca!
Si ne povesteste el cam asa: "Ba, si a gasit-o pe nevasta-mea sa se duca la munca. Si i-am zis: tu, nu fi proasta, ce-ti trebuie sa te duci la servici!? Da' ea nu m-a ascultat si s-a dus! Nu la timp plin ca ne luau "astia" ajutorul, la partial, cit sa cistige minimul ala pe care-l poti lua ca sa nu pierzi ce-ti da Guvernu'. Si "astia", in loc sa o aprecieze ca munceste cinstit, mi-au oprit ajutorul, cica tre' sa vada daca mai putem beneficia... Ba, le-am facut un circ la telefon! Ce cred ei?, timpitii dracu'! Ca patru persoane pot sa traiasca din 300 de dolari pe luna cit cistiga oficial nevasta-mea? M-am certat cu vaca aia de la Guvern la telefon o ora! P'orma ne-au dat banii, retroactiv pe citeva luni, da' cu ce credeau ei ca o sa traiesc!? Noroc ca munceam la negru! Si i-am zis lu' nevasta-mea: vezi ce se intimpla daca esti cinstit? Stai, draga, pe curu' tau, daca-ti mai arde de muncit du-te si tu la negru, ce?, nu ti-e bine? Asa ca, voi doi (astia eram noi), invatati din ce va spun eu acum, ca asa-i de trait in tara asta, doar nu esti prost sa platesti taxe la Guvern!"
No, cam asa a fost. Sincer, nu-s ce m-a oprit sa-l dau afara, am avut nervi o saptamina! Ca noi, ca "prostii", munceam si plateam taxele alea! Ca sa vina el sa ma invete ce proasta's!
Scuzati, m-am refulat, da' ma omoara genul asta de "destepti pe ajutor social muncitori la negru si datatori de sfaturi", prin comparatie cu "prostii platitori de taxe".

Ktrineta :) creste leusteanu', nu-i nevoie de plivit! Da' sint solo la job pe departament, sint ocupata pina peste urechi, ca lipseste 4 - 6 saptamini Penelopa mea de colega (asa o cheama, io' cica, sa fac conversatie, zic: Ulise unde-i? Care Ulise?, zice ea. Ups. O cheama asa dupa nu-s ce serial difuzat cind s-a nascut ea sau pe-acolo! Ia, uite-un bun exemplu de "roman mai cu motz", io adica, de-am auzit de Ulise, pe cind "astia" nici de Ana Karenina nu stiu :)))))) Vii vineri? Ca nu m-am uitat pe lista, ui' ce ocupata sint sa scriu, pentru trei luni, nu o saptamina! :)

Lorelai, pm-ul promis weekendu' trecut vine azi!

Avind in vedere ca ploua, sa va zic si voua, cred ca asta-i weekendul cu biblio-ventes, cel putin in Laval a fost ieri si azi vinzarea, i-am luat copilului 10 kile de carti, ca asa le vindeau $2.50 per kil. In laval e la Arena Cartier, noi am fost si anul trecut, dar in Montreal, undeva prin Est... Stiu ca i-am gasit pe net. Daca n-aveti ce face, e de mers, sint carti fainute, acu' depinde si ce pretenii ai si peste ce dai, f. multe chestii de calatorii, albume, dar si romane, eu i-am luat plodului Trei intr-o barca si Morcoveata, da' presimt ca va trebui sa le citim impreuna, daca le vom citi vreodata, ca el si-a ales numai carti cu dragoni, monstri si alte de-astea!

Bon! Mi-am batut toate recordurile la scris, cred ca le-am batut si pe cele ale lui Try :), acu' ma duc sa cumpar mincare ca R. a mincat iaurt cu cereale, intrucit n-avem nici lapte, nici piine!

Pe mai tirziu, ca la ce vreme-i afara sigur imi voi petrece o parte din timp pe forum dupa-masa!

Pupici, pe vineri! (e-n vigoare intilnirea, nu? N-a anulat-o nimeni, I hope so!)
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Simonna, sigur ca ne intilnim, dar cred ca nu ar fii f.intelept sa mizam pe vreme frumoasa, ca, daca iau ca exemplu saptamina asta (in care am fost si toti 3 in vacanta ), chiar ca imi iau lumea in cap... Deci mai bine ceva la interior, sa fim sigure...Cind am vorbit de Rue Bernard (care este in Outremont, se ajunge pe rue Rockland din 40), am fost cam optimista, este o strada f.frumoasa, cu multe terase f.simpatice, dar este de frecventat mai degarba in iulie sau august...acum s-ar putea sa fie cam "racoros". Deci cine propune un restaurant?

Ana, ce faci? Cum te mai simti? L-am intrebat pe sot de C difficile si mi-a spus ca in final a trecut destul de repede, dar a luat un antibiotic f.puternic. Tie ce ti-au dat ca tratament?

Nelia, petrecere frumoasa la botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Doriana, da, au dreptate fetele, nu da prea bine la istoria de credit etc daca stai pe ajutor social.
Eu zic sa veniti cu gandul ca trebuie sa va gasiti job.

Simonna, merci de pontul cu vanzarea de carti.

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Claudia, nu-i nimic, gandeste-te ca tot raul spre bine, daca nu poti sa-l schimbi, poti sa-l intorci in favoarea ta. Nu ai facut aplicatia pt. somaj? Daca s-a intamplat asa, nu iti strica sa stai si tu putin acasa, iti mai pui la punct CV-ul, il mai trimiti pe ici pe colo si poate iti gasesti chiar ceva mai bun. Vezi ca pt. somaj trebuie sa aplici imediat ce ai ramas fara sursa de venit, o sa astepti cam 2 saptamani, daca ai intrebari, poti sa le pui, cunosc pe cineva care lucra cate 5-6-9 luni, depinde, pe contract si intre contracte, cand nu-si gasea, se descurca cu banii pe somaj. Chiar tu ce fel de job ai avut? Era contract?
Doriana, tie nu stiu sa-ti raspund, pt. ca am vazut ca tu vrei in Ontario, iar pt somaj stiu ca trebuie acoperite un nr. de ore care depinde de locatie, insa trebuie ca firma unde lucrezi sa-ti disponibilizeze postul, conditia ta este peste tot. In cazuri exceptionale, ca de ex. daca a trebuit sa-ti urmezi sotul si sa te muti la o distanta prea mare fata de locul de munca (se presupune ca esti obligata sa renunti tu la locul de munca), atunci ai putea primi somaj, dar astea sunt cazuri exceptionale cand poti primi somaj cu toate ca renunti tu la job.
Carmencita,
bebe Cristian 1 an si Alex, 12 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Oana mersi frumos, merg incetisor spre bine-cred; maninc de regim strict si aproape numai organice, si visez si zi si noapte ca-mi savurez cafeaua mea zilnica fara care acum abia ma tirasc peste zi, si...astept;luni voi afla exact, dupa toate analizele-rezultatul;mi-au prescris metronizadol;

Simona...uite d"aia mi-esti draga ca mi-ai amintit ce scria pe petecul ala de hirtie de pe frigo de care ma impiedic de o luna si tot nu-l citesc, vionzarea de carti...si tocmai o scapam de n-ai fi scris. saru"mina. Mergem cum sa nu impreuna- cu mare drag- mai scoti depresia din mine, ca numai ce te citesc si se mai duce
cine stie un loc exact pe strada aia frumoasa, de intilnire, unde ne vedem, sa vina cu propunerea.

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Buna fetelor,

Carmencita, nu cred ca am dreptul la somaj ca incepusem doar de doua luni sa lucrez, iar inainte am fost in concediu prental un an de zile. A fost in perioada taxelor si acum ca s-a terminat au zis ca nu mai au nevoie. Ai dreptate, in perioada in care am stat la ei am invatat multe lucruri care le nu le stiam si acum plec cu un bagaj mai bogat la o alta companie. Nu am pierdut timpul degeaba.

Dar supararea mare vine ca nu mi-au spus ca e temporar sau cu contract. nu am semnat nici un contract cu ei. Sotul meu s-a ofticat ca nu mi-au dat nici un preaviz. Problema este ca agentie de plasare prin intermediul careia m-am angajat le-a facut o factura cam mare pentru serviciile prestate. El a platit jumatate si a zis ca nu vrea sa mai plateasca , e prea mult pentru nimic. Asa ca a spus ca nu corespund , ca nu sunt asa de rapida pentru un cabinet contabil, ca as fi mai bine intr-o companie decat in cabinet. Dupa care mi-a cerut numarul de telefon si mi-a spus ca daca or sa mai aiba nevoie ma cheama. Dar in cazul in care ma cheama sa nu cumva sa o anunt pe doamna de la agentie. Mi s-a parut bizar ca insista pe acest punct. Oricum o sa incep de luni sa-mi caut altceva. L-am intrebat de referinte si a zis ca imi da. La plecare colega cu care lucram si care stia mai multe de la seful meu, mi-a spus : Sa nu ma supar ca este pentru o cauza buna! ( Buna pentru cine? )

Olga, Nu a fost chiar asa la mine. M-a lasat sa-mi termin treaba si sa las celor care raman informatii despre ce si cum am facut, si ce mai trebuie facut.

Cristina(cge), merci frumos .

Ana, citind mesajul tau mi-am adus aminte ca la inteviu mi-a spus ca ei sunt o companie mica nu au aventage sociale, dar sunt ca o familie. Se pare ca nu era o familie pentru mine. Dar am mai invatat cate ceva si din aceasta experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Nelia, petrecere frumoasa la botez, chiar daca ploua afara in suflete sa aveti soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Claudia, crede-ma, orice sut in fund e un pas inainte. Ce cred eu ca s-a intamplat: a vrut sa te rascumpere de la agentie si agentia s-a lacomit si a cerut foarte mult pentru tine, si atunci au renuntat, ca te pot angaja peste o saptamana bine mersi, fara sa plateasca agentia. Pe de alta parte, tu spui ca a zis ca nu esti suficient de rapida pentru un cabinet contabil si ca ai fi mai potrivita pentru o companie...cine stie s-ar putea doar sa ffie motive inventate.
Aplica, aplica, aplica

Nelia, au astia aici la universitate un post la grafica, mama mama!

Distractie placuta la botez

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput