Mamici ian-febr. 2004 - (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calibra spune:

fetelor,
ati facut vreuna tripu test? daca da ce valori v-au iesit la beta hCG ? si in ce saptamana erati cand ati facut testul? mie mi-s iesit cam mare beta hCG si m-a pus sa-l refac iar daca imi ies iar valori mari mi-a zis ca trebuie sa fac amniocenteza si ramane sa vedem daca il tin sau trebuie sa avortez
cand am auzit mi-a venit sa-mi iau campii... sper sa fie torul in regula .. si nu ma mai gandesc la prostii dar va rog spuneti-mi si mie rezultatele la beta hCG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazi spune:

am postat la ajutor! valorile pe care le am eu in fisa .
valorile de la Bhcg mi-au iesit de trei ori mai mari.sunt tare suparata
sper sa fie bine
gazi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Scuffy spune:

pt. Lavv:

si mie initial mi-a zis 20 ian. pe internet imi iesa 18 ian. apoi la prima eco mi-a iesit 13 ian. apoi la a 2-a eco, 9 ian. maine ma duc din nou cu tot cu caseta. sa vedem maine ce-mi zice. d-asta nu mai pricep nimic. masuratorile si cum se dezvolta bebele conteaza? pt. ca in functie d-asta se pare ca le eco mereu se schimba. habar n-am.
eu m-am ingrasat vreo 5 kg. tu?

ce inseamna bhcg? n-am auzit de asa ceva... spuneti-mi si mie...

scuffy

Mergi la inceput

BHCG este unul dintre cei trei marker serici ( AFP,BHCG si estriol)- triplu test pentru detectarea de trisomii si sindromul down (trisomia 21) . Din cate am inteles toate trei pot da un semn de intrbare asupra fatului. La mine doi au iesit bine dar al trei-lea (BHCG) mult marit.
Acum o sa repet peste 10 zile si sper sa iasa bine .
tineti pumnii
Gazi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Scuffy spune:

eu am facut 2 teste pt. detectarea sindromului down si spina bifida. oare astea sunt?
scuffy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenelu spune:

Calibra,

Si eu am facut un triplu test in saptamana a 16-a, ca asa mi s-a spus.
Mi-ai iesit valorile cam asa (nu sunt exacte pentru ca nu am rezultatul la indemana):
beta hCG: 11850 mU/mL
AFP: 24,7

Doctorita mi-a spus ca sunt valori normale si sa stau linistita.

Eu nu ma pricep deloc la chestiile astea, dar poate pe tine te ajuta.

Multa sanatate!

Jenelu si bebe 17 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Calibra, Gazi, Jenelu, vi s-au recomndata aceste analize (triplu test) sau le-ati facut tot din proprie initiataiva ( ca si cele ptr. toxo, listeria...etc). In SUA si in alte tari nu ma indoiesc ca se fac automat dar la noi...

Helen - sapt 17

Mergi la inceput

Dr mea care este de fel mai precauta mi-a recomandat sa fac triplu test.
Tot ce am facut pana acum a fost la recomandarea ei si asa de altfel am descoperit infectia cu chlamidya pentru care am facut tratament.
numai bine si un weekend frumos
gazi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calibra spune:

buna helen,
da medicul mi-a recomnadat sa fac testul si tot ea mi-a zis ca la 20 saptamani trebuie sa fac analiza morfofunctionala a fatului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Va multumesc f mult ptr. raspunsuri. Va spun drept ca dupa ce am citit mesajele voastre m-a apucat asa o stare de stres si burta m-a durut chiar f rau...Cred ca nu suport vesti din astea, nici daca nu este vorba de mine...! Mai ales ca am lipsit toata saptamana de acasa si ma asteptam sa aud tot de bine...ca de obicei eram cam singura cu ceva probleme cu sarcina (petele alea maronii care si acum isi fac prezenta). Rezultatele astea incerte, normal, nu inseamna neaparat ca este rau dar este stresant sa astepti sa vezi ce va fi... mai ales ca suntem apropae de jumatatea sarcinii..unele si mai mult!

Eu am tot citit despre astea, mai ales cu ceva timp in urma ca acum nici sa citesc nu suport ca ma apuca starea de agitatie....(vorba Ramonei, cred ca este un fel de autoaparare a oraganismului...sau pur si simplu stau eu mai prost cu nervi)... nu stiu, am zis ca daca dr. nu ma trimite, eu nu am nervi sa le fac de buna voie si sa suport stresul ( v-am mai povestit ca pe mine m-a marcat rau de tot anul trecut o sarcina pierduta si apoi alergatura la analize din care tot nimic clar nu am aflat)... Medicul meu zice ca daca va avea cea mai mica banuiala ca ceva nu ar fi in regula ma va trimite el..altfel zice ca ptr. linistea mea pot sa fac ce vreau si analize si eco tridimensioanala ... ca doar pe banii mei le fac...! nu-i vorba de un medic superficial...dimpotriva chiar dar parca are prea mare incredere in el si in ecograf...uneori nici nu stiu ce sa mai cred!

Si e aiurea, ca eu sunt din Sighisoara si ar insemna sa vin la Buc., sa stau o gramada de timp... si apoi si banii... ca daca vin as face tot deodata ... nu imi permit sa ma tot plimb... Apoi, cand vad ca toate femeile nasc, au copii sanatosi, unele daca merg la eco o data sau de doua ori si totul e ok, habar nu au de anlize si nici nu isi pun problema ... nu stiu, eram hotarata sa nu ma gandesc la nimic suplimentar in afara de ce zice medicul...dar cand vad ca prin alte parti se dau toate anlizele posibile (adica din ce am citit si eu)... nici nu mai stiu ce sa cred!

Deci, sa inteleg ca la voi, tuturor femeilor insarcinate li se prescriu aceste anlize?... sau datorita faptului ca meidcului i s-a parut ca sarcina este mai mica decat termenul v-a prescris asta? (parca asa ziceati)?! Sper ca nu v-am suparat si mai tare cu intrebarile ... adevarul este ca ma simt acum chiar stupid cand tot o lungesc aici, avand in vedere prin ce stres treceti voi! Eu va tin pumnii sa nu fie nimic in neregula si sa puteti fi linistite pana sunt analizele gata! Bafta!

Calibra, am vazut ca esti din Rm Valcea, unde ai facut analizele?

Helen - sapt 17

Mergi la inceput