bebelusi din aprilie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
lilib72 spune:
Buna mamici,
Ariel, imi pare rau ca mititica ta este bolnavioara dar nu este prea devreme pt. pojar sau ce-o fi, nu stiu zic si eu...asteptam vesti.
Noi ieri am stat toata ziulica pe afara, am fost si la expozitie dar n-am intalnit nici un membru dc sau poate au fost insa neavand ecusoane...
Voi ce mai faceti, ce fac bebeii ati inceput cu vaccinurile? daca le-ati facut cum s-au purtat bebeii?
Noi mergem saptamana viitoare si am inima cat un purice, sper sa trecem cu bine si peste asta.
Sanatate la toata lumea.
lili
verutza spune:
Draga ariel,
Tare imi pare rau ca alexutza se simte rau. Daca a venit pediatra, te rog sa ne ti la curent cu starea ei. Sa speram ca ii va trece repede si ca nu este ceva grav.
Alina abia pe 24 face vaccinul de 4 luni. Ideea este ca nu i-am dat inca nimic inainte asa cum se face inainte de vaccin. Credeti ca e prea tarziu sa ii dau acum calciu lactic? Sper sa nu faca si de aceasta data febra...
In rest este f bine. Primeste suc de fructe si cereale cu lapte Milupa deocamdata si in rest tzitzi cat cuprinde. Noaptea inca se trezeste sa suga, dar de cand ii ies si ceilalti dintisori, se trezeste chiar la doua ore. Precizez ca are deja 4 dintisori de jos. BB-lusii vostrii au dintisori, ca mie mi se pare ca i-au iesit prea devreme. Fratiorul ei o iubeste f mult, mai ales ca de cand a intrat la gradinita, o vede mai rar. Problema e ca Dalian aduce de acolo tot felul de "microbei" si deja i-a dat o raceala usoara. Ii curge nasucul si cand stranuta, ii ies muculetii pana in barbie. Dar se simte bine si e f mancacioasa. Se uita la tot ce mancam si chiar cand bem apa. Asa ca i-am dat si ei cu sticla ca sa vada ce e acolo si sa nu ii mai fie pofta. Inca nu sta prea bine in fundulet, dar pana la luni adica pe 8 oct. mai este.
Pana atunci, va pupam cu drag.
ariel_7000 spune:
a venit pediatra si mi-a confirmat banuiala:alexutza are pojarel (rubeola).acum stam in casa, in carantina si evitam contactul cu alti bebici sau cu viitoare mamici. mi-a fost foarte frica pt prietena mea, pt ca am fost in vizita la ea sambata, cu alexutza, iar ea e gravida in luna a 8 a. m-a asigurat ca a avut boala in copilarie, deci are imunitate.
alexutza sau bebe bubu:), este bine acum, caci nu mai are febra si asteptam sa treaca eruptia (momentul final al bolii), apoi vom putea iesi afara si sa facem baitza. sper sa doarma la noapte pt ca azi noapte a fost foarte agitata si m-a trezit din ora in ora. pana azi a fost prost dispusa, dar dimineata am vazut ca radea ca in vremurile ei bune. acum gangureste si rade la kermit, broscoiul ei preferat.
am fost si noi ieri la baby expo, dar fara bebe (slava domnului), altfel as fi avut mustrari de constiinta.ne-am uitat si noi dupa membri DC...dar nu ne-am vazut cu nimeni. mai tarziu ne-am intalnit cu bebi si fetitza ei catalina.
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
Cary spune:
Ne pare rau sa auzim ca BUBU e bolnavioara,saracuta asa mica si uite ca au napadit-o bolile copilariei deja.
Din cate am citit eu,stiam ca bebelusii au imunitate de la laptele matern timp de 6 luni de la nastere,dar uite ca exceptia intareste regula.
Cat privesc dintisorii,noi avem doar 2 jos.
Si rantaim tot ce apucam,nimic nu scapa asa ca tineti-va........
Nu am fost le baby-expo caci stiam de la inceput ca va fii calcatura-npicioare si preturile de iti cade parul,asa ca mai bine lipsa.
Draga Verutza eu una te sfatuiesc sa nu mai incepi cura de calciu lactic,deoarece de vaccinul peste voi si faci de pomana cura,pt.ca din cauza vaccinului BB nu o sa asimileze calciul,mai bine asteapta sa treaca macar o luna de la vaccin si pleaca la atac.
Va pupam,aveti grija de puii ca bantuie GRIPA.
Cary spune:
Nu te ingrijora ca o sa vina ei,dar sa vezi cu cata durere si nopti albeeeeeee.
In tot cazul se spune ca,copiii care asimileaza calciul de la inceput le apar dintii mai tarziu.
Rebeccai i-a aparut la 8 luni cand stia sa tina si sa roada un morcov,acum la Axel au aparut la aproape 5 luni si habar nu avea cum se tine morcovul si era sa se inece,asa ca BUCURATE.
Pe curand!
Pico spune:
Cary,ajuta-ma si pe mine te rog, ca parca sunt picata din luna.
Eu ii dau Ioanei vigantol.Ce "vigantolete" sau cum ii spui? de cand ii dai? E mai bun decat Vigantolul?Cu flour de cand se da?
Ioana are 5 luni juma' si papa branzica de vaci cu marut,suc de portocale si.....cam atat.Supica nu prea vrea.
Voi ce le dati la puiuti?
Mi-e teama ca trebuie sa o mai diverisic.
Cary spune:
Eu i-am facut lui Axel o analiza de sange mai complexa si de acolo a reiesit ca nu asimileaza calciu,de aceea fac cura de calciu lactic de care am mai povestit si ii dau VIGANTOLETTE 500 (sunt pastile pe care le pisezi cu putina apa)si FER-SOL cate 5 picaturi de 2 ori pe zi.
La inceput i-am dat si eu VIGANTOL dar se pare ca nu a mers treaba asa ca am schimbat pe alt calciu.
Draga PICI poate ar trebui sa faci si tu analiza de sange sau sa vada pediatra daca trebuie schimbat calciul.
In privinta meniurilor noi papam:
Branza cu fructe,
suc de fructe,
supita,
pireu cu branzica,
zeama de vita cu morcovi si cartofiori,
lapte cu cereale de orez la masa de seara ca sa doarma bine BB pana dimineata.
Sanatate tuturor!
mihuletu spune:
bine ati venit crysa si bianca, sunteti trecute in catalog,asteptam vesti-povesti si de la voi.
arielule, imi pare rau de alexutza, dar lasa ca-i trece si scapi de grija pojarelului pe mai tarziu.
pico, vigantolette e echivalentul vigantolului numai ca e sub forma de pastilute. problema cu vigantolul e ca e sub forma de ulei si trebuie schimbat lunar, deoarece, in contact cu lumina, uleiul ala isi pierde calitatea de vitamina D si ajunge apa chioara, deci nu-si mai face efectul de fixare a calciului in oase si astfel apare rahitismul. partea cea mai buna cu vigantolette e ca se da o pastiluta zilnic, are 30 pastilute pe folie si deci vrei nu vrei, il schimbi lunar. noi nu-l pisam in lingurita, ci se topeste singur in apa. si i-am schimbat si vigantolette-ul pe fluor-vigantolette ca sa nu-i dam separat zymafluor (ca de la 5 luni i-am diversificat mancarea plus ca trebuie sa-i apara si dintisorii), inca o pastiluta, ci le combinam pe amandoua in una. mie imi pare cea mai buna varianta.
lilib-ule, ai rabdare cu dintisorii.. spun eu, care abia asteapta sa vada dintisori la Sara. sunt asa haiosi copiii cu dintisori. unui copil i-au aparut dintisorii la 10 luni, dar odata, 4 jos si 4 sus. nu e regula, cica treaba cu dintisorii e ereditara, si daca voua v-au aparut mai tarziu, aveti toate sansele sa apara la fel si la copiii vostri.
pupici
www.sara.haihui.ro
Dy spune:
Buna, fetelor! Vrem sa va anuntam ca astazi am facut vaccinul de la 6luni. A plans bb Cezar tare, tare, dar dupa 5 minute i-a trecut. Acum stam cu comprese cu apa rece, si suntem cam agitat, in sensul ca el care dormae 2 ore, nu poate sa doarma nici o jumatate de ora. Sper sa nu am probleme mari cu el. Voi le-ati dat la puiuti calciu? Eu nu i-am dat pana acum decat Vigantol 3 picaturi pe zi, dar doctorita ne-a spus sa-i dam 10 zile calciu. I-am luat CALCIUM PHARCO si CAL DB12. Voi de care le-ati dat, daca le-ati dat?
Dy - mami de Cezar si sotie de Danut
http://community.webshots.com/user/dienuta101