bebelusi din aprilie 2003 (5)
Join!
Marius (www.desprecopii.com)
Raspunsuri
Cary spune:
Buna tuturor!
O noua saptamana a inceput si iata-ne mutati si mamici si bebeci la alta rubrica,dar nu-i nimic sa eu una nu ma supar,putem comunica si de aici.
C-am de sambata pe Axel il chinuie aparitia unui dintisor,ca saracul,ducea lipsa de probleme,asa ca inca una s-a mai adaugat.
Norocul meu ca inca nu a facut febra,dar s-a deranjat la stomac,cantitatea de balute a crescut si acum rontaie tot ce apuca.Deja dis de dimineata se vedea marginea dintisorului,este jos.Mai nasol e cu somnul,e foarte ajitat,dar cand a adormit totul e OK.
Voi ce mai faceti?
Ce v-a mai aparut in week-end?
Verutza ce mai fac copii tai?
Multa sanatate tuturor si s-auzim de bine!
Cary spune:
Nu prea inteleg de ce ne tot mutam de la in capitol la altul,era sa cred ca s-a sters subiectul de tot si cat pe ce sa lansez altul. De la "Interzis barbatilor" am trecut la "Prieteni intotdeauna" si acum am ajuns la "Discutii generale",mai bine ne-am muta la capitolul initial.
-Voi ce parere aveti??????
mihuletu spune:
mamica noua: ungureaa - nu ne-ai scris cand s-a nascut puiutul si cum il cheama draga ungureaa. sa-ti traiasca si sa va aduca vesnic fericire si multumire. si nu e rau 700 g. pe luna, eu zic ca n-are rost sa te ingrijorezi. normalul e intre 500 - 750 g, asa ca se incadreaza foarte bine.
mama prima-toni - 2 martie - Raluca
RUSCUS - 7 martie - Danny Thierry
mamamariana - 11 martie - Emi
loremari2000 - 13 martie - Loredana
dy - 15 martie - Cezar
cary - 19 martie - Axel Andrei
Anisia - 21 martie - Rares-Costin
Lilib - 29 martie - Daria
Acvi - 2-3 aprilie - Alex
Tuchi - 3 aprilie - Dragos
Mihuletu - 3 aprilie - Sara Daniela
Adela P - 3 aprilie - Jonathan Mathieu
Verutza - 8 aprilie - Alina-Diana
Pico - 9 aprilie - Ioana Carrina
Caterina - 9 aprilie - Giulio
Ariel - 10 Aprilie Alexutza
Taisia (Monica) - 10 aprilie - Adrian
Bendis - 13 aprilie - David
Saso - 22 aprilie - Nathalie
Pisicutele - 23 aprilie - PISICUTA
Andreea Ana - 26 aprilie - Anais
Geta Sfia - 27 aprilie - Mihaela
dana d - 28 aprilie - Ana Ilinca
Lumi - 2 mai - Denisa Cristina
Bebelusha 28 - 16 mai - Corina
ungureaa
si eu cred ca nu e bine pus aici subiectul, aici apar zilnic foarte multe subiecte noi si o sa avem ce-l cauta pe al nostru sa mai scriem ceva. cred ca la "Prieteni intotdeauna" era cel mai bine, nu stiu de ce s-a razgandit Marius.
i-am facut si noi vaccin Sarei. a fost cam mofturoasa si somnoroasa dupa si nu prea a mancat. acum vad ca are si putina temperatura, sper sa-i treaca pana maine.
hopa, avem primul dintisor = Axel? uraa pentru dintisor.
o saptamana buna si de la noi.
www.sara.haihui.ro
ariel_7000 spune:
nici eu nu m-am dumirit bine ce-i cu mutarea asta...oricum nu ma deranjeaza. puiul meu drag si-a revenit cu mancarica, dupa ec a facut mofturi cam 2 saptamani.i-am facut analize care au iesit binisor (are valoare fierului catre limita inferioara)...saptaman asta cred ca face si ea vaccinuliar peste 10 zile as cam vrea sa incep diversificarea.voi cum ati inceput?dati-mi si o idee de meniu pt o zi:).multumesc.
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
Dy spune:
Salutare, salutare din miez de noapte, bb Cezar abia a adormit acum o ora, iar eu am dat fuguta fuguta sa vad ce mai fac bb-ii si mamicile noastre. Noi suntem bine mersi, nu ne supara inca dintisorii, dar balute avem multe, multe... si bagam in gurita tot ce apucam, ne punem in special cercefelurile pe fata si apoi tipam ca nu le mai putem da la o parte, stam destul de bine in fundulet, iar cand ne plictisim vrem in picioruse, ne intoarcem pe toate partile, iar dupa o astfel de reusita suntem tare veseli, si tare chef de ras si de vorbit tare avem, radem cand mami sau tati se ascunde si apoi apare, dar radem tare, tare, in hohote mari de tot...este tare scump copilasul meu...mi-e atat de drag... Voi stiti ca de drag ce imi este si mie si lui tati nu putem sa dormim in pat fara el? Acum ca este putin mai mare am mai incercat sa-l culcam singurel, in patutul lui, dar nu am mai putut sub nici o forma, nici din cauza lui ca se trezea din 30 in 30 de minute, dar nici noi nu puteam sa dormin fara iubirea noastra mica, parca patul era tare gol...
Fetelor, inainte de a scrie la acest subiect am intrat pe "de ce Doamne????" Vai ce am mai plans, nu stiu ce s-ar intampla cu mine daca a-si pati asa ceva...cred ca as muri si eu...
Va pup dulce !
Dy - mami de Cezar si sotie de Danut
http://community.webshots.com/user/dienuta101
mamamariana spune:
Ce bine ca v-am gasit!! Adica regasit!
Vad ca s-au mai linistit spiritele si copilasii vostri sunt mai sanatosi. Ma bucur mult, ca tare e dureros cand auzi de un pui asa de mic ca face febra si are tot felul de infectii.
Noi ne bucuram de caldura de aici si mai ales de faptul ca Emi nu a facut infectii de nici un fel in afara de un rosu in gat de care nici macar nu sunt sigura ca ii trebuiau antibiotice. Dar daca doctorita a zis ca e mai in siguranta sa ii dau (urma vaccinul peste o saptamana) i-am dat.
Ce le mai dati de papa la cei mai marisori? care au 5 luni??? Noi deja papam multe, ca laptele nu ne prea place si ne gandim la iaurt ca fiind urmatorul aliment introdus. Ce stiti de iaurt? de care? si cand?
In rest, e tare activa, isi suge degetele de la picioare mai nou - aproape ca a uitat de cele de la manutze si ii place la nebunie sa stea in funduletz, dar inca nu poate sa se tina bine. Asa ca... am treaba - zilnic o tin cate 5-10 minute la fiecare ora in funduletz si ea se joaca cu jucariile mult mai bine, le ia in manuta, le lasa jos, apuca alta si tot asa... La baie am introdus ratzushtele si iese o balaceala si uda tot in dormitor, incat ma gandesc sa o mut jos pe podea undeva. Apropo de baie, aici o mamica ii facea baie puiului ei de 12 zile si l-a scapat (fiind plin de sampon) in baie pe gresie si a murit. M-a inspaimantat cumplit - nici nu am putut sa ma uit la poza din ziar... Asa ca mai bine le faceti baie la bebici in dormitor sau undeva moale ca gresia asta e tare periculoasa.
Pupici si numai bine de la noi,
Mamamariana&Co
Adela P spune:
Of, Doamne cand aud de nenorociri din astea cu bebelasi care au murit ma apuca groaza. Nici nu pot sa imi imaginez ce e in sufletul bietilor parinti.
Mergem si noi peste doua zile la vaccin si speram sa fie ca prima data, n-a dat nici un semn ca l=ar deranja ceva, nici febra n-a facut, nimic. E tare nazdravan acum si ne manuieste deja pe degete cum vrea el. Ii place in brate si nu zice nici "car" daca te plimbi cu el insa daca-l pui jos......sa te ti...
Voi ce fel de analize le-ati facut bebeilor? Ati cerut voi analizele sau medicul vi le-a recomandat?
Adela
lilib72 spune:
Buna mamici si bebici,
Am scapat si noi de febra si acum suntem bine mersi, ne rostogolim de pe o parte pe alta, sugem degetelele de la picioare avem o energie...mama, mama, ziua nu dormim decat 3-4 ore adunate in schimb ne odihnim noaptea.Cu mancarica stam binisor, laptic, supica (dupa retetele scrise de cary si mamamariana)multumim, bem suc de portocale si mai nou am mancat mar ras, as dori si eu sa-i dau iaurt dar nu stiu de cand si ce fel.
Bebicii vad ca sunt bine, axel dragul de el li chinuie dintisorul dar lasa ca trece si asta (cand ma gandesc si eu...)
Pupici la bebici si mamici
lili & daria
http://community.webshots.com/user/lilib72
Cary spune:
Eu am cerut analizele in urma febrei destul de mari pe care Axel a facut-o la aproape o luna si atunci s-a depistat infectia urinara,de atunci fac tratament cu antibiotic timp de 10 zile apoi 3 zile pauza si recoltare de urina pt. analize.
Este bine ca macar o data la 6 luni sa faceti analize se scaun si urina,mai ales acum cand tot ce prinde se baga in gurita.
Pt. bebelusii care s-au nascut cu funduletul mai recomand si o analiza mai atenta cu privire la oasele bazinului.
Cat priveste alimentatia eu incerc sa-i bag in pireul de fructe cate putin praf de biscuite.Daca aveti rasnita de cafea,se da biscuitele prin ea,daca nu pe p punga cu facaletul de prajituri puteti zdrobii biscuitii pana se fac praf.
Pofta buna!
verutza spune:
Dragi mamici,
Astazi cand am vrut sa va scriu, am crezut ca v-am pierdut caci nu v-am gasit unde stiam ca sunteti de obicei. Ce mai fac BB-ii vostrii? Am auzit ca a iesit primul dintisor! Sa fie sanatos Axel si sa nu mai aiba nici un fel de problema!
Alinutza a continuat sa faca temperatura, asa ca de vineri i-am dat antibiotic OSPAMOX, dar tare nu as fi vrut. I-am dat doar 3 zile caci i-a facut tare rau la stomacel. Se chirceste si se screme de durere pana se inroseste toata. Baiatului meu nu i-am dat pana la 2 ani nici un antibiotic si tare imi pare rau ca a trebuit sa o fac cu Alina.
Dalian de cand a venit de la munte, nu are deloc pofta de mancare si e tare slabut. Am fost cu el la medic si mi-a dat test pt giardia si un siropel pt pofta de mancare. Asta-noapte a avut un cosmar, tipa si plangea si spunea:"Lasa-ma in pace, nu vreau!". Tare m-am speriat, iar el si-a revenit f. greu. Cred ca nici nu s-a trezit de-a binelea din vis, pt ca se ridica de pe perna si plangea chiar daca ma vedea langa el.
Nu am inceput inca diversificarea la Alina si nici cu suc...mai asteptam putin.
Ieri am fost plecata mai mult de acasa si Alina a primit biberon. Nu a mai avut dureri de burtica ca atunci cand papa tzitzi. Cred ca laptele meu este f. gras caci alta explicatie nu am.
Va pup dulce pe toti!