Spiridusi de ianuarie-februarie2006 (289)
Raspunsuri - Pagina 18
silvi_2005 spune:
Giova sigur ca este multa munca si un risc dar te gendesti tu bine si optezi pentru ce crezi ca ai vrea sa faci maimult in viata. Important e sa te simti tu multumita. Daca vei opta sa faci gradinita tot in vara asta trebuie sa tregi si sa gabi promovare la greu ca la toamna sa ia bobocii O sa vad daca gasesc si eu cartile alea poate le iau ca suna tare bine titlu
Bee pupici , chiar ma intrabam pe unde esti. Eu stiu persoane care au slabit f bine cu electro si altele care deloc deci conteaza la fiecare daca vede ca are corpul vreo reactie. Tu esti o frumusica si nu esti grasa deloc, si in timp sigur o sa ajungi la forma dorita de tine, Despre pieptul lui Alain ce sa iti spun ca am fost tare stresati la inceput, am tot umblat pe la medici sa auzim pareri, marea majoritate au zis ca e ok, ca se va reface cu timpul cu sport si etc, ca nu e nici o pb organica. Dr. Vasilescu de la Spit de Recuperare Cluj care e cea mai buna in domeniu cica, ne-a zis ca nu o sa se refaca si ca se va vedea si mai tare cand va creste dar ca asta este.Ne-a spus ce se poate face ceva operatie in strainatate, de tragere a sternului care cica ar fi destul de complicata dar nici vb sa ne treaca prin cap asa ceva, sa ne expunem copilul la ceva operatie numai sa fie cu un stern plat ca Stalone ca vb aia n-a fost neam de neamul nostru actor sau fotomodel. Innot chiar merita facut si pentru sanatate si daca se persevereaza la varste mici actioneaza inca ca un reflex.
Mirelus? pe unde esti?
Cristina, nu stiu ce sa iti spun, cred ca e important ca vezi ca face progrese Razvanel, ca a devenit afectuos, ca da semne ce intelege si multe altele. Eu din ce am citit desper ADHD este un diagnostic extraordinar de greu de pus la 2 ani. Si Alain si multi alti copilasi au mers pe varfuri si daca stai si analizezi coincidente de simptome te ia cu groaza. Eu chiar citeam lista de simptome din articolul care ti l-am pus si ma gandeam ca e imposibil sa nu fie cateva din ele valabile cat sa te streseze. Cat despre luarea in greutate si Cortizon chiar l-am intrebat pe Jean si a zis ca ar fi cel mai bine sa consulti medicul care ti l-a prescris si sa ii spui cum sunteti, ca el e de parerea ca poate fi o luare in greutate falsa, sa fi retinut apa in org sau ceva ca e prea brusc. Poate chiar s-a implinit copilul si nu are nimic dar trebuie verificat si sistat cortizonul.
Bumbi ti-am vazut comorile, tareeee frumusei sunt, asa bine le sta impreua....eu parca ii si vad la discoteca cucerind fetele peste cativa ani
Nu mai stiu ce vroiam sa zic, merg si eu sa mai fac ceva treaba pana mi se trezeste piticul.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
asteryaro spune:
Silvie, Razvan a luat cortizon (hemisuccinat cortizon) de cate ori a afacut laringita, si a tot facut, in total de 6 ori pana acum, incepand de toamna trecuta. Coincidenta face ca tot toamna trecuta a inceput cresa, deci... in fine. Ideea este ca ar fi foarte bine sa nu mai raceasca deloc, sa nu mai fie nevoie de cortizon never ever. Am discutat cu pediatra care l-a tratat de fiecare data, si asa mi-a spus, si normal ca si la dieta trebuie sa fiu si mai atenta. Asta este, grasutul meu mai are inca o problema .
Eu mi-am promis sa incerc macar sa fiu mai relaxata cu privire la diagnosticele astea ale lui Razvan. Adica sa le iau asa, ca atare, si astfel poate reusim sa ne mai relaxam. In paralel, incercam terapia ABA (de modificare a comportamentului si de insusire a unor comportamente bune si normale). Grozavia este ca, daca acum 3-4 saptamani Razvan invatase comanda "arata capul" si masterase cu brio, acum nici macar nu mai poate suporta sa auda comanda respectiva, adica face instant o criza de isterie... si nu v-as dori sa fiti pe aproape in momentele alea... Ce mai vreau sa spun este ca el nu-si cunoaste partile corpului, adica sa fie capabil sa le arate atunci cand i se cere. Toti spun ca este normal sa aiba asa un retard, din moment ce nu vorbeste deloc.
Pe de alta parte insa, atunci cand il imbrac si-s spun "da manutza" sau "da piciorusul" sau "baga capul" el executa, deci coopereaza. Concluzia mea este ca prin repetare sustinuta a invatat ce si cum, dar ii este complicat sa se manifeste.
Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
toanca spune:
Salutare fetele.
Silvi, da si noi avem probleme cu pieptul; dr. ne-a spus (si noi am crezut ca face glume cu noi) ca nu are sternul dezvoltat pe motiv ca nu l-am lasat suficient sa planga
Noua ne-a recomandat in mod special innotul; dar ne-a spus ca asta e chestie de durata si ca in cel putin 6-10 luni o sa se vada un rezultat.
Si, de asemeni, mi-a spus ca ar fi indicat si atletismul, dar acum e mult prea mic pentru asa ceva.
In rest, cica nu exista alte remedii.
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2
Biancas spune:
Of mai Astery ca m-ai facut sa plang . Prin cate treceti voi ca si parinti cu Razvan. Si cred ca iti e extrem de greu ca alti copii sunt sanatosi si al tau are o problema. Si cred ca te intrebi de ce tocmai al tau. De ce ai fost tu aia care are asemenea probleme .
Te stimez ca ai curajul sa vb despre asta cu noi . Mult curaj pt viitor si cand simti nevoia sa te plangi suntem aici si te ascultam.
Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
asteryaro spune:
Bianca, multumesc.
Am depasit demult faza lui "de ce...?".
Nu, nu m-am impacat cu situatia, este imposibil acest lucru, insa ma gandesc la copiii care au boli mortale, care au dureri mari fizice... si atunci ma ridic si-mi revin, si merg mai departe...
Este foarte greu de multe ori, nu putem merge acolo unde ne dorim cu el, nu putem pleca in excursii asa cum am vrea, renuntam si... asteptam sa mai creasca. Fara el eu nu plec, oricum. Si in principal astept o minune de undeva de sus. Sunt o persoana norocoasa, de multe ori am fost incercata de DD, insa aproape intotdeauna am traversat cu bine situatiile.
Va pup pe toate, ise putin dupa scutece si altele.
Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
Giova spune:
cica azi trebuia sa fac, dar uite la ce ora am ajuns acasa.
Marco nu a vrut laptele din bibe azi dim., in schimb l-a mancat cu cereale.
Cristina sincer, nici nu mai imi vine sa ma plang aici de cate prostii face marco. Cand vad cata rabdare ai tu si cate poti indura. Sa multumesc DD ca am un copil sanatos si atat, sa nu ma tot vaiet pe aici ca o curca batrana.
Esti o pers. foarte tare, nu stiu daca eu rezistam la asa o incercare. sau poate ma intarea D-zeu, nu stiu.
Cum ai spus si tu, DD te incearca, dar iti va da si satisfactii, vei vedea.
Bee pai ne putem lua de mana cu burtile, asa sunt si eu. spor la electro si impachetari. la mine nu a avut rezultat electro, bani aruncati si dureri la fiecare sedinta.
Insanatosire grabnica puiutilor tai.
Cosmi sotului tau si distractie faina la nunta.
Silvia, Toanca si eu am pieptul putin iesit, tot din cauza rahitismului, zice a mea mama. Marco e ok, cu toate ca am cam sarit peste Vigantol.
Bianca da e frumos sa ai propria ta afacere, cine nu-si doreste??? dar fara sacrificiu...nu faci nimic.
Oare o fi nascut Mirelush? sper ca da....
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
silvi_2005 spune:
Cristina si eu am insistat cu cifrele si nu mai vea sa ma auda Alain ca incep sa numar ca imi striga nuuuuu ii batem si noi prea mult la cap.Cat despre faza cu partile corpului si celallate lucruri pe care ei "ar trebui" sa le stie eu personal am tras o concluzie: fiecare copil are anumite abilitati, anumite lucruri care il atrag si le retine si altele pe care desi le stie nu vrea sa le repete sau unele care nu il intereseaza si nu si le insuseste. Alain imi spunea unde e capul, mana, piciorul....acum daca il intreb rade, cand il apuca pe el imi arata nasul sau ceva dar nu cand il intreb eu. Eu nu imi mai bat capul cu asta, iau totul ca o joaca, in perioada asta creierasul lor e ca un burete, ii arat zilnic ceva nou, ii explic tot ce vedem si afara si la tv ii povestesc desenele, ii explic toate notiunile si ii dau pace. Cand o sa poata si o sa vrea o sa imi arate el ce a invatat si ce nu. Stiu ca sunt copii care la 2 ani deseneaza, canta sau recita. Sunt altii care inca privesc mirati lumea si nu stim ce e in capsorul lor, dar o sa spuna toti la un moment dar atunci cand sunt ei pregatiti. Eu te inteleg si simpatizez cu tine, este normal sa fii ingrijorata dar cred ca trebuie sa te bucuri de progresele facute si sa perseverati cu terapia ocupationala si cu siguranta ca va fi totul bine.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Giova spune:
fetele care isi permit si au in orasul lor, intrati pe http://www.fastracreclama ilegala - avertizare/
informati-va, dar eu zic ca merita cursurile astea.
Franciza e luata din Detroit, tot personalul a facut cursuri acolo, e o alfel de gradinita privata. aici nu se pune accentul pe o calitate/aptitudine a unui copil. Incearca sa se exploateze la maxim totul, pe urma, lasand sa aleaga copilul ceea ce vrea sa faca si ii place.
Eu personal, voi face efortul asta sa-l dau din sept. pe Marco, e scump, 2 mil si ceva/luna, 4 sedinte.
Noi, parintii, de multe ori am vrea sa faca copiii, ceea ce nu am reusit noi ca si copii. si de multe ori gresim bagandu-le in cap sau indreptandu-i catre un anumit tel/scop.
Vad ca in tara sunt numai in Brasov, Bucuresti si Timisoara.
_
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Giova spune:
se pare ca nu e site agreat de DC. daca va intereseaza, va trimit PM, sau pe mess, e cel mai bine.
_