Epilat/ras de la ce varsta???
Dupa parerea voastra de la ce varsta e ok pentru o fetita sa se rada sub brat sau sa se epileze pe picioare? Colegele fetitei mele de 10.5 ani fac asta si desi ii inteleg fetitei mele punctul de vedere am retineri sa incep un astfel de proces (care apoi trebuie vesnic mentinut) de la o astfel de virsta, e totusi inca un copil, undeva pe la 13-14 ani mi s-ar parea mai in regula. Sunt eu atit de ramolita??
Raspunsuri
GeorgetaR spune:
Fetita colegei mele de birou are 11 ani si se epileaza. Maica-sa nu are nici o problema cu asta. La urma urmei copilul e complexat din cauza asta, cu atat mai mult cu cat colegele ei sunt epilate.E foarte dureros sa te simti exclus la varsata lor din cauza dorintei/opozitiei parintilor. Daca fetita ta isi doreste lucrul asta iar parul o deranjaza eu nu cred ca are importanta daca are 10 sau 18 ani.
Parerea mea.
Jackie spune:
Sper sa nu va sochez - m-am lovit si eu saptamina asta de problema respectiva. Fata mea are doar 9,5 ani, dar e dezvoltata cam de 12-13 ani (deja se imbraca de la raioanele de femei!). Ei, si mi-a cerut aparatul de epilat si n-am putut sa o refuz pentru ca observasem si eu ca are ceva par pe picioare si arata urit in pantaloni scurti/fusta. Ce sa-i fac - nu vreau sa fie complexata de cum arata si, sincer, ca dezvoltare fizica e o generatie mult mai precoce decit a noastra. Din aceleasi motive i-am explicat de mult si care e treaba cu menstruatia pentru ca se va lovi de aceasta problema mult mai devreme ca mine.
In alta ordine de idei, prefer sa-mi spuna ce are pe suflet, ce o deranjeaza, decit sa se ascunda de mine...
Jackie
36+
susur spune:
Fetita mea are 9 ani , daca va considera ca o dranjeaza pufuletul de pe picioare ii arata mama cum se poate da jos ,si orice pufulet de oriunde.Nu vreau un copil complexat.Problema e ca ea vrea suvite ...asta chiar ma pune pe ganduri ca nu prea coincide cu valorile mele desi am vazut multe fetite de varsta ei cu suvite 
aiamoni spune:
Clar, sunt eu ramolita!
Eu inteleg chestia asta cu colegele, dar nu neaparat o inghit in totalitate. Vreau sa spun ca fetele alea se duc si la manichiura, pedichiura, multe colege de-ale ei poarta sutien, dar ea nu are sini deloc, sa-i dau sutien doar ca sa fie ca ele ??? ...oare de ce se grabesc fetele sa iasa din copilarie?? De intrebat am intrebat aici pentru ca asa stau lucrurile in America, insa noi ne vom repatria in vara, deci n-as vrea sa ma apuc de astfel de lucruri ca sa descopar ca in Romania fetitele sunt inca fetite...In mod evident am nevoie de sfaturi...
Muuh spune:
Pe mine m-a dus mama la epilat cand aveam 11 ani. Sunt bruneta si se vedea destul de nasol. Am inceput pana la genunchi, apoi au urmat pana sus, axila, mustata, brate si pensat. De atunci, ca e iarna ca e vara eu merg lunar la epilat si sper ca intr-o buna zi sa se rareasca de tot parul.
Miruna + Alexei (13.07.2006) il asteapta pe BB2 in septembrie
tatiana83 spune:
pe mine nu m-a lasat mama sub nici o forma sa ma pensez..(cred ca eram clasa 5a sau a 6a)si bineinteles ca am facut acest lucru pe ascuns, singura(eram in vacanta de vara la bunici-3 luni) si uite asa acum am ramas cu o forma f urata a sprancenelor, care nu mai poate fi corectata, oricat le-as lasa sa creasca!!Intentionez sa merg sa mi le tatuez..ca sa nu imi mai para privirea "coborata"..pt ca ele nu sunt arcuite in sus, sunt ca si forma obilce in jos....Deci ce conta dk ma lasa sa ma pensez la 12 ani...nu ea vroia la 16-17 ani..iar acest lucru a avut impact pe termen lung..asupra mea..acum am 24 de ani..
Tatiana&Luca (12.12.2007)
tatiana83 spune:
am vrut sa spun cu mesajul meu ca in orice zona doreste/simte fetita ca vrea sa isi indeparteze parul..epilat/pensat..este cel mai bine sa fie sustinuta de catre mamica..si nu numai;mama trebuie sa o si invete ce si cum...Iar pt pensat cel mai bine este ca prima oara, forma sa fie data la un salon de cosmetica.
Tatiana&Luca (12.12.2007)
aiamoni spune:
Multumesc pentru raspunsuri...probabil ma voi "supune" majoritatii...dar de sutien ce spuneti, sa-i iau? Repet, e inaltuta si slabuta, nu are sini dar colegele ei poarta...
Cred ca nu sunt pregatita psihic sa am in casa o domnioara 
Glumesc, motivul pentru care eram reticenta este faptul ca odata ce incepe sa se epileze trebuie s-o faca tot timpul, si stim ca nu e ceva placut, incercam sa amin momentul inceputului, ca dupa aia...iar sutien are o viata intreaga inainte sa-l poarte si doar inca un an-doi in care se mai poate lipsi de el...dar ma rog, daca ziceti voi ca se poarta...asa o fi...
Muuh spune:
aiamoni poate rezolvi problema cu o bustiera? sau vrea neaparat sutien?
Si sa stii ca pentru mine epilatul nu este un chin, chiar deloc as putea spune.
Miruna + Alexei (13.07.2006) il asteapta pe BB2 in septembrie
aiamoni spune:
Pai o sa-i cumpar probabil o bustiera mai intii...ar arata chiar ridicol cu sutien. Si-o sa-i fac cunostinta cu maria-sa aparatul de epilat, sa vedem daca il suporta. Oare de ce ma intristeaza oarecum ideea asta, ma gindesc ca s-a terminat vremea cind era doar un copil sau ma simt eu prea batrina sa impart aparatul de epilat cu fiica-mea (vorba vine, ca desigur o sa-i iau unul pentru ea) si sa ne incurcam sutienele...