Arbust sau pom nepretentios

Arbust sau pom nepretentios | Autor: ioana_p76

Link direct la acest mesaj

Stau la casa, dar din pacate nu am decat un loc foarte mic cu pamant, in rest am ciment si as vrea sa plantez ceva in acel loc loc, cel mai mult as vrea un liliac (acum fiind sezonul lor mi-a venit ideea, imi place foarte mult liliacul, dar nu stiu mai nimic despre el si vreau sa aflu)
Dimensiunile ar fi cam 1,5 m pe 1 m, e cam putin dar sper sa existe vreun arbust sau pomisor care sa poate creste si acolo. Daca aveti sugestii, mi-ar fi de folos. O alta problema e ca in locul asta nu prea ajunge soarele (este chiar langa gardul casei care e cam inalt si e de beton)..oare am vreo sansa sa plantez ceva acolo?
Ma gandesc ca poate ar merge un pomisor care dupa ce va creste mai mult decat gardul va avea si soare cateva ore bune pe zi.
Sper sa ma puteti ajuta cu ceva idei.
Va multumesc!

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Liliacul nu e pretentios dar creste la soare sau semiumbra. Daca ai macar cateva ore pe zi soare acolo ai putea incerca ori un liliac de primavara care infloreste in aprilie, ori un liliac de vara care face flori din iulie pana in septembrie si ambele varietati miros tare frumos. Daca nu ai deloc soare toata ziua poti sa pui hortensii sau crini hosta. Uite poate poti sa te inspiri din link-ul asta. Sunt selectate doar plante care cresc la umbra.
http://www.bakker.co.uk/index.aspx?N=4294967254&start=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu as incerca un pom deja maricel, adica cat gardul. Am vazut ca sunt de vanzare. Depinde cat iti permiti, data fiind apropierea de gard.

Georgeta, n-am vazut niciodata un liliac de vara. Cum arata?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Multumesc pentru raspunsuri!
Parca mai mult m-ar tenta sa incerc cu un pom deja mai mare, o sa caut pe la magazine sa vad ce s-ar potrivi.
Locul este chiar langa gard, deci ar trebui ceva care sa nu aiba nevoie de mult spatiu.
Imi pare rau ca nu merge sa pun liliac..sunt indragostita de el..dar sper sa gasesc ceva frumos. Nu am soare deloc acolo, din cauza gardului.. dar poate sunt copacei care sa nu necesite soare la radacina.
Inca o data, va multumesc si daca mai aveti idei, astept cu interes!

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rufus

Eu as incerca un pom deja maricel, adica cat gardul. Am vazut ca sunt de vanzare. Depinde cat iti permiti, data fiind apropierea de gard.

Georgeta, n-am vazut niciodata un liliac de vara. Cum arata?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Uite asa arata:
http://www.bakker.co.uk/Catalog/Productdetail.aspx?Ntt=liliac&Ntk=NL&Ntx=mode+matchallany&Nty=1&N=0&productid=12182&D=liliac&R=12182-011
cam la fel cu cel normal doar ca infloreste vara. Eu mi-am comandat unul, sunt curioasa sa vad cum va fi.Si mie imi place tare mult liliacul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinaa spune:

na ca m-ai facut curioasa ...mai ales de modul in care iti va fi livrat.De pe acel site l-ai comandat sau se gaseste si in partile noastre?nu uita sa ne dai detalii

Vrem si noi un bebe
http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ioana eu as planta caprifoi(mana Maicii Domnului),este nepretentioasa,face flori parfumate minunate si imbraca un gard f. bine si frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Buna idee, b.nica. Fiind locul atit de strimt, mai bine pui o planta care se catara. Ma mai gindisem la trumpet vine (cred ca e luleaua turcului in Romania, sper sa nu gresesc).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by arinaa

na ca m-ai facut curioasa ...mai ales de modul in care iti va fi livrat.De pe acel site l-ai comandat sau se gaseste si in partile noastre?nu uita sa ne dai detalii

Vrem si noi un bebe
http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png

Pai am mai comandat de la ei. Planta de obicei e micuta, e intr-un ghiveci inchis intr-o cutie de plastic.

Mergi la inceput