N-AM CURAJ SA CONDUC (11).....
Raspunsuri - Pagina 5
Kerstin spune:
Da, Lorenza ai mare dreptate! Di greseli invatam, dar sa nu fie greseli grave... de schimbat nu avem puterea sa schimbam ceva, nu ne ramane decat sa ne adaptam la toate situatiile, sa nu fim implicate in incidente majore ... iar in rest .. toate cele bune ... si sa auzim numai de bine
Va doresc succes!
lum0880 spune:
Sunt sofer de 4 ani. Timp in care am condus zilnic cel putin 50 km pe zi ( asta-mi era distanta casa/job intr-o alta tara unde am si invatat sa conduc ). Teama de condus nici vorba pana m-am urcat prima data la volan in Bucuresti. Ei, bine!, nu-mi mai trebuie. Motivele sunt multe: politetea in trafic nu exista deloc, sau n-am intalnit-o eu, in oras se circula ca pe un drum de tara, regulile de circulatie sunt incalcate la tot pasul, deci riscul unui accident este foarte mare, daca vrei sa mergi regulantar nu prea poti, au altii grija sa-ti distraga atentia, pietonii traverseza pe unde apuca si aici as vrea sa vad intreb pe cele care ati facut scoala de curand " ce masuri sunt luate daca omori un pieton din vina lui"?, cand am dat eu de pemis soferul era vinovat in orice circumstanta..
Cu alte cuvinte " mi-e frica ", pana s-o mai civiliza romanul, voi merge cu metroul, ca eu la volan in Bucuresti nu ma maiurc.
Succes curajosilor.
Ana68 spune:
Hai sa ma bag si eu in seama......
Apropos de sofatul in Cta...mie mi s-a parut ,asta vara,ca sa sofezi in Cta tre' sa ai muuuult sanje in pix,bay frate!Ori Bucuresti,ori Constanta...egal.Deci fetelor de la Cta,pe bune,sunteti soferite,aveti curaj cat casa...Io una am permis am din '94,am soferit un Oltcit in Cta timp de 6 ani...benzinea,scanteia...vai de steaua lui cum paraia si se hurducaia,dar imi faceam treaba cu el.Plecam dimineata din Palazu Mare si mergeam tocmai in zona garii(Bursa de Comert si Navigatie)...distanta apreciabila totusi,insa parca nu mi se parea asa de aglomeart cum mi s-a parut as' vara.Sau poate m-am dezobisnuit eu,caci am facut o pauza cam de 5 ani de sofat,intre timp m-am mutat la Timisoara,am cumparat-o pe Verso si am reinceput sofatul aici.Nu pot spune ca in Timisoara traficul e lejer sau ca nu intalnesti pe sosea vitezomani sau alte specimene de genul asta.Insa comparativ cu partea de sud est a tarii...no offence si ma scuzati...traficul e incomparabil mai bun aici.
Asa ca asta vara a fost un cosmar pentru mine sofatul in Cta,drum facut intre Ciresica si Tomis 2...pe str. Lahovari.Sau Ciresica si capatul Mamaiei...cumplit.Se circula ca-n codru,fiecare in legea lui,chiar si pe contrasens,in conditiile in care pe Lapusneanu,doua benzi pe sens fiind,merg doua masini una langa alta,vine un al treilea pe linia de tramvai si un al patrulea,mai cu muschii pe el, intra pe contrasens,ca nu are omu' rabdare sa stea la coada...
In alta ordine de idei...am facut anul trecut vreo 7000 km prin tara,am vizitat destule si am acoperit cam toate regiunile tarii.Sincer va spun ca cel mai civilizat se merge in partea de nord si centru a Ardealului ,precum si in Moldova.Oare ce au oamenii aia,bay frate?Cumplit a fost pe autostrada Soarelui.Cand am plecat din Cta catre Busteni,am ales varianta de mers pe Harsova-Vadu Oii...o alegere buna,nu zic,dar cum ne-am apropiat de Ploiesti a inceput cosmarul.Valea Prahovei????Fereasca Sfantul ce-i acolo...
Inca nu am intrat ca sofer in Bucuresti,dar nici nu imi doresc s-o fac,nici macar intr-un viitor mai indepartat.Tocmai de aceea,cand am plecat din Paltinis catre Cta am ocolit pe Intorsura Buzaului,va rog sa ma credeti...am zis ca ocolesc 100 km ,fie ce-o fi,numa' nici macar sa nu miros aer de capitala.Si a meritat!!!
Cam asta a fost oful meu...nu m-am putut abtine.
Cat priveste pietonii neatenti,teribilistii in trafic,oamenii cu carucioare cu copilasi pe carosabil si alte specimene de genul asta....eu gandesc asta ca fiind inconstienta.Mie una,chit ca sofez,ca pieton am o frica bolnava de a merge chiar si pe bordura,dar-mi-te pe marginea soselei...ma feresc ca dracu' de tamaie si daca nu am pe unde merge,ocolesc,decat sa merg pe marginea drumului.
Sunt astfel de oameni si aici,ca pe oriunde de altfel...si-i ocolesc cu atentie,oamenii sunt imprevizibili si decat sa ma trezesc cu vreunul calare pe capota(ca poate n-are bani acasa,se arunca pe masina mea si p-orma cere despagurire si-si ia un apartament)prefer sa semnalizez si sa fac depasire in toata regula.
Intradevar:suntem oameni si suntem supusi greselilor.Din ele invatam si tragem concluzii..Mai grav este cand unii nu invata nimic din pataniile lor si continua in acelasi ritm.Stiu pe cineva care are anul si accidentul...cumplit.Si tot nu se invata minte.
Ideea e sa fi cu ochii in patru,sa nu fortezi,sa ii lasi pe cei grabiti sa treaca...unii prea departe nu ajung,ii gasesti doi metrii mai incolo,sa ignori nervosii si sa mergi asa cum ti se pare mai sigur si cum sti...
Bafta soferitelor si week end placut!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Kerstin spune:
Super, Ana68, ai punctat perfect toate situatiile existente in traficul de la noi...
Va pupic si numai bine !
Lorenza spune:
Ana,mi-era dor de postarile tale!Intr-adevar,foarte bine punctat.
In ceea ce privesc acidentele cu victime umane,daca nu se desfasoara la trecerile de pietoni nu mai sunt considerate din vina soferului,dimpotriva.Asa ca,nu va mai fie frica de inscenari cu aruncari in fata masinii de catre "boschetari",de care am auzit si eu,ca nu mai e cazul!
ioana_p76 spune:
Buna fetelor! Revin si eu printre voi dupa o lunga absenta in care mi-am zis ca n-o sa mai intru aici decat cand o sa merit.(de citit insa v-am citit) Si acum chiar merit, am luat ieri examenul!! In sfarsit!! Si azi ma duc sa -mi ridic permisul, abia astept! Ieri mi-am cumparat si semnele de incepator si un semn din ala mare funny, abia astept sa le pun pe masinuta noastra!
Revin mai tarziu, sa va mai povestesc! Va pup pe toate! Mi-a fost dor de voi!
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
iliuta spune:
Felicitari Ioana, mult succes in noul "drum", fara nicio incidenta . Mersi mult pt mail (inca n-am avut timp sa-l citesc )...
Pentru celelalte soferite, salutari si multi pupici. Numai bine..
ioana_p76 spune:
Andraduska, Iliuta multumesc pentru urari!
Doar ce mi-am ridicat carnetul azi de la politie si parca tot nu-mi vine sa cred, a fost asa de greu ca mi se parea deja ceva irealizabil, in fiecare luna aveam cate un ghinion, nu v-am zis, dar ultima luna am avut ghinionul sa nu pot intra nici macar la sala pt o intarziere de cateva minute, timp in care eram pe-acolo, pe afar si nu am stiut ca intra seria mea. Si iara reprogramare peste o luna..Ajunsesem sa cred ca nu-mi e dat poate sa iau permisul, desi la ore mergeam binisor (am mai luat in plus pe parcurs cam 6-7 sedinte), dar la examen nimeream cu acelasi politist, cred ca ajunsesem sa am emotii numai cand vedeam ca tot el intra in masina, si era de ajuns sa gresesc de 4 ori si gata (adica de ex. la una din dati am oprit motorul de 2 ori si am luat 2 viraje ceva mai larg -desi nu am periclitat pe nimeni, ca nu trecea alta masina, dar mi le-a considerat viraje periculoase si iata ca s-au facut punctele ca sa pic..)
Oricum, mai ales ultima oara cand nu am putut intra nici macar la sala, am fost foarte suparata, consideram ca se tine ghinionul scai de mine..insa acest ghinion s-a spart in ziua de MARTI 13!! Cand am avut noroc ca am nimerit cu alt politist care m-a dus pe un traseu mai usor, fara prea mari pretentii, a vrut sa vada cum ma descurc in trafic, ducandu-ma pe la semafoare, nu a pus accent pe parcare laterala sau alte manevre (nu mi-era frica nici de astea, dar chiar m-am mirat ca nu mi-a mai dat sa fac nimic altceva decat sa merg efectiv in trafic, a urmarit sa vada daca acord piroritate, daca ma asigur, etc)
In fine, ca sa nu ma mai lungesc, a fost foarte greu si acum bucuria e pe masura! Stau si ma uit la carnetul meu nou-nout si nu-mi vine sa cred ca am reusit!!
De condus o sa conduc abia sambata pt ca sotul meu e plecat cu masina in interes de serviciu, deci mai am putin de asteptat.
Bineinteles ca la inceput o sa merg cu el, pana ma obisnuiesc cu masina, care este si ceva mai mare decat cea de scoala, este Logan MCV, plus ca la scoala nu aveam servo, cred ca o sa mi se para de fapt mai usor cu a noastra. Va povestesc eu! Abia astept primul drum in calitate de soferita, nu de scolarita!
Va pe toate si va doresc numai bine!
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!