N-AM CURAJ SA CONDUC (11).....
Raspunsuri - Pagina 3
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by susur
Sentimentul de frica vine din necunoastere:nu cunosti masina, traseul,nu poti aprecia distantele etc.Asta am constatat eu, cu cat aduni experienta cu atat mai mult scade frica.Am patit si eu faze de genul oprit in mijlocul drumului si schimbat locul cu soata dar acum frica s-a transformat in placere, vreau sa zic placere nebuna ca daca nu ies intr-o zi simt de parca-mi lipseste ceva .Deci sfatul meu este :antidotul pt frica e urcatul la volan zilnic
Ai dreptate in mare masura dar si cand se conduce haotic,nu prea mai ramane mare placere.Ieri,mi-a iesit unul in fata de pe o straduta laterala,eu fiind pe drumul principal.Am oprit,ca doar nu era sa intru in el,dar l-am facut si bou.I-am facut semn sa treaca,sa pot sa trec si eu.El a virat,a oprit masina si s-a dat jos sa-mi ceara socoteala de ce l-am facut bou.Probabil a inteles mimica.Eu dac-am vazut asa,bineinteles ca nu m-am luat la harta cu el,ce te pui cu nebunul.I-am facut semn sa se duca ,sa ma lase in pace si mi-am intors si capul in directia opusa,ostentativ,sa vada ca nu discut cu el.Oricum eram blocata in masina,nu ieseam de-acolo nici sa ma pici cu ceara.Mi s-a parut cel putin ciudata atitudinea lui,ca fiind si vinovat,si oricum la volan se injura si se trece mai departe,ca doar nu suntem copii sa ne cerem explicatii.Ce de nebuni la volan!Doamne-fereste sa fii implicata intr-un incident cu asa o creatura,ca iese cu paruiala.
Asa ca in loc de placere,intervin tot felul de frici,cel putin in Romania,cel putin ca femeie.Voi ce parere aveti?
Un exemplu din orasul nostru(articol din ziar):
O #351;oferi#355;#259; #351;icanat#259; în trafic a ie#351;it cu BMW-ul în decor
Un accident rutier spectaculos a avut loc, ieri, în localitatea Lazu. O #351;oferi#355;#259; care se afla la volanul unui autoturism BMW a p#259;r#259;sit partea carosabil#259;, a f#259;cut una cu p#259;mântul un panou #351;i a trecut printr-un garaj construit din ciment. Se poate spune c#259; femeia a avut noroc c#259; a supravie#355;uit.
Lumini#355;a Rotaru, de 27 de ani, din Constan#355;a, care se afla la volanul autoturismului BMW, cu num#259;rul de înmatriculare B4234KT, ne-a povestit c#259; a ie#351;it de la Real #351;i a f#259;cut stânga spre podul de la Agigea. De acolo #351;i pân#259; la locul producerii accidentului, femeia sus#355;ine c#259; a fost #351;icanat#259; în trafic de un #351;ofer care, probabil, s-ar fi enervat c#259; i-ar fi t#259;iat fa#355;a când a ie#351;it cu ma#351;ina din zona Real. „Mergeam pe banda unu, iar el a venit în fa#355;a mea #351;i a frânat. Am trecut pe banda doi, a f#259;cut la fel. La un moment dat, a venit spre mine atât de brusc, cred c#259; m-a #351;i lovit… De atunci am pierdut controlul #351;i am ie#351;it de pe #351;osea” - ne-a povestit Lumini#355;a Rotaru.
Este evident c#259; femeia s-a speriat. În urma ma#351;inii ei nu erau deloc urme de frânare.
Lumini#355;a Rotaru a fost accidentat#259; la cap, iar ambulan#355;a care a venit la fa#355;a locului a transportat-o la Spitalul Clinic Jude#355;ean de Urgen#355;#259; Constan#355;a, pentru investiga#355;ii medicale complete.
Lucr#259;torii Serviciului Poli#355;iei Rutiere Constan#355;a au testat #351;oferi#355;a cu aparatul Drager, reie#351;ind c#259; ea nu consumase b#259;uturi alcoolice.
Kerstin spune:
Lorenza, deci suntem colege de trafic! Adik din Constanta ... Doamne fereste de asa intamplari... si pe mine m-a sicanat unul cu un Jeep... de frica am intrat pe culoarea rosie a semaforului si el m-a urmarit ... tot pe rosu.... la semafor m-a abordat cu tot felul de replici...ca ma invata el sa conduc... s.a.Am incercat sa evit zona bd. Tomis si merg pe Mamaia unde sunt 3 benzi si tin banda a 2a .... prefer sa ocolesc orasul decat sa mai patesc astfel de lucruri... Cred ca unii au placerea de a sicana, de a claxona...
Sa fim ferite de evenimente neplacute! Va doresc o zi buna!
Lorenza spune:
Da,suntem colege!
Se circula asa de-aiurea prin orasul asta.Oricum orice s-ar intampla,nu ma dau jos din masina daca vad ca s-ar lasa cu paruiala.
Succes la ,fara evenimente nedorite!
claujro spune:
Azi am zgariat masina, am vrut s-o "lipesc" de un gard cand am parcat si chiar am "lipit-o".
crinuta spune:
quote:
Originally posted by claujro
Azi am zgariat masina, am vrut s-o "lipesc" de un gard cand am parcat si chiar am "lipit-o".
Parca esti sora-mea. Asa am facut si eu duminica, dar zgarietura era mica, si bineinteles, ca, nervoasa fiind pe mine, m-am dus, am luat vopseaua si acum nu se vede nimic ;)
Culmea e ca am mers incet, nici nu am simtit ca am atins gardul usor, dar chiar si asa, eu nu fac din astea, si m-a enervat faza.
Una peste alta, fetelor, eu mi-am luat masina cu cutie automata, si n-as schimba-o sub nici o forma.
I-am si spus sotului ca doar cu cutie automata vreau de acum incolo, si sincer, nici nu se compara condusul fata de cea cu manuala.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
anca_27 spune:
quote:
Ieri,mi-a iesit unul in fata de pe o straduta laterala,eu fiind pe drumul principal.Am oprit,ca doar nu era sa intru in el,dar l-am facut si bou.
Stai linistita Lorenza, ca boi de astia avem si pe-aici... Exact la fel am patit-o si eu ieri, eu pe drum principal, el intoarce dar ramane pe margine, pe un drum secundar. Eu, il vad de la distanta, si incetinesc, poate are de gand sa iasa, insa nu semnalizeaza. Ma OMOARA astia care uita ca au semnalizare. Si bineinteles ca se baga. Eu pun frana la 10 cm de el, si-i fac semn, frumos, ca o doamna, nici macar nu-l injur, sa se duca. Mai, si tot el nervos! Pe moment le-as da cu bata la astia .
Mie mi-ar fi groaza prin Constanta. Am fost vara trecuta la Mamaia, plus ture pana la Vama si-napoi, insa a condus doar sotul. Eu, copilot: liber, hai, stai, vine, nu vine. Stiu doar c-am prins in oras un STOP de pe o straduza laterala, si-am stat acolo, frumos, mai bine de 20 de minute si n-am putut iesi. Ne-am intors si-am cautat alta iesire, ca nu era chip, nu ne-a lasat nimeni sa iesim. Eu mai las la STOP lumea grabita daca eu am timp, cu gandul ca poate, candva, la Constanta :P ma lasa si pe mine cineva...
A-propos de baricadat in masina: noua tehnica a hotilor, mai ales daca ne vad singure la volan, la semafor, vine in fuga, deschide usa, iti ia geanta si-o taie. prinde-l daca poti! Imi imaginez cum as reactiona eu, si prinsa-n centura! Am auzit insa de cazuri cand sparg geamul direct, Doamne fereste!
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
susur spune:
Doamne fereste ce citesc eu pe-aici, cum sa nu opresti cand iesi din straduta laterala sau sa tai fatza omului fara sa semnalizezi...Cred ca frica in cazul asta nu mai tine de cunoastere ,teoria mea cam pica
rory76 spune:
Aoleu, am si eu pe suflet una: chiar si azi dimineata cand am dus-o pe fii-mea la scoala mi s-a intamplat! E vorba despre soferii astia in varsta frate, care nu mai vad bine, sau nu mai vad deloc! Mi-a taiat una fata azi, cred ca avea vreo 120 de ani, agatata de volan ca de un covrig, chioara muchi si disperata! Nici nu ma vazuse, abia cand am claxonat-o a cascat niste ochi cat cepele! Asta ca sa nu mai zic de pietonii de 100 de ani care se asaza pe trecere, fac un pas, unul inapoi, dupa care iar altu' inainte, frate, stau sa joc hora cu tine acuma? Sau bunicutzele care cu un carut cu copil in el!!! intra pe langa trecere, de fapt, cam la vreo 100 de metri de trecere, si baga carutu in fata, mai amortizeaza din shok la un accident, na! Imi vine sa ma dau jos la ele si sa ii urlu in ureche: Ce ai tu in carut e un copil, o fiinta, nu un obiect! Ma dispera frate!!!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by rory76
Aoleu, am si eu pe suflet una: chiar si azi dimineata cand am dus-o pe fii-mea la scoala mi s-a intamplat! E vorba despre soferii astia in varsta frate, care nu mai vad bine, sau nu mai vad deloc! Mi-a taiat una fata azi, cred ca avea vreo 120 de ani, agatata de volan ca de un covrig, chioara muchi si disperata! Nici nu ma vazuse, abia cand am claxonat-o a cascat niste ochi cat cepele!
Da' ce zici de persoanele cu copii in carucioare care merg pe carosabil.N-au nicio treaba!N-am inteles logica niciodata,ca doar avem si noi copii!Le-o place mirosul de carburanti arsi?
rory76 spune:
Pai de astia cu carucioarele ziceam si io: ba merg pe langa masini,de genul: "sa vada si ala micu' mashinile!" sau trec strada inarmati cu carutu' in fata, de zici ca are in el cartofi! Nu ii inteleg frate! Da' mai stii iti explodeaza naibii un cauciuc, sau sari vreo groapa si dai peste ei! Sau mai sunt unii care isi tin, slava Domnului, copchilu' de mana, dar in partea dinspre strada, ei sa fie protejati ca ala micu'...vede masinile! Sunt nebuni, zau! Asta despre pietoni. Nu ma faceti sa vorbesc despre shoferi!Aici in Constanta e o jungla acuma ca se scot sinele de tramvai, nu mai zic, te claxoneaza sa zbori de pe loc de la semafor din minus secunda unu, adica se face 1 si n-am plecat??? Asta ca sa nu mai zic de penibilii aia care sunt doi in masina si cum au ramas fara idei, cand vad o gagica la volan, claxoneaza ca proshtii. E, si ma uit la ei: ce? Si rad asa ca proshtii la luna! Oricum, eu la volan sunt cu barbatiii soferi! Ca ma enerveaza ca zic, ca suntem mai slabe ca ei la volan! Om fi, da' nu suntem talambe frate! Nu suntem duse cu capu' sa claxonam necunoscuti si sa ranjim la ei!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"