N-AM CURAJ SA CONDUC (11).....
Raspunsuri - Pagina 15
Lorenza spune:
Apropos de avocata de care vorbeai,a murit!Sotul ei e membru pe hondafan si de acolo stiu!
In ceea ce priveste mersul pe liber,e o conceptie cam veche,ca astfel s-ar face economie de combustibil.Dupa ultimele studii,cam nu prea ramane in picioare si e chiar periculos sa ramai cu ea pe liber,din motive lesne de inteles!Franarea corecta este asa:apesi frana initial si in ultimul moment apesi ambreiajul si frana.Nu se strica nimic.Asa se conduce masina.Categoric,dupa mine,nu trebuie sa-l mai lasi pe sot sa te sfatuiasca,ca mai mult te incurca.Trebuie sa faci cumva cu el un pact,sa nu deschida gura decat in caz de situatie de urgenta,ca altfel incet dar sigur n-o sa mai vrei sa mai conduci.Parerea mea!Imi cer scuze daca par prea dura!
ioana_p76 spune:
De avocata stiam si eu ca a murit de la stiri.., desi nu ma uit de obicei tocmai pentru ca arata multe accidente si alte nenorociri, parca le cauta cu lumanarea..
Lorenza multumesc pentru sfaturi si chiar apreciez ca ai fost mai dura, dar sincera!
Si eu sunt de aceeasi parere, pentru ca vad cum pe zi ce trece imi piere cheful de condus, dupa drumuri facute cu sotul alaturi, parca mai rau sunt stresata sa nu gresesc.In afara de vesnicul stres cu mersul pe liber, mi s-a intamplat si sa iau unele viraje ceva mai larg, dar nefiind nici o masina prin preajma (in general unde nu este marcaj) deci nu am periclitat nimic si ma certa, imi spunea ca "daca venea ceva" etc, dar cred ca dc venea vreo alta masina imi dadeam seama si luam bine virajul, altfel ma orientam.
Off, ce-as vrea o masinuta doar a mea, sa merg eu zilnic cu ea singurica si sa nu se ia nimeni de felul cum conduc! Poate peste vreo 2-3 ani, sa mai scapam de ratele la asta de acum, sper si eu!
Pupici tuturor soferitelor!
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
Lorenza spune:
Ca sa nu mai iei virajele larg,pui frana serios,nu doar s-o ciupesti.Ce te faci,daca cineva traverseaza in momentul ala si tu nu l-ai vazut?Deci,frana ca lumea,bagi a doua inainte de a vira si opresti in caz de pieton sau vine masina din sensul opus si n-aveti loc amandoi.
ioana_p76 spune:
Lorenza multumesc pentru sfaturi!
Sunt constienta de tot ce mi-ai zis, insa la virajele de care ti-am zis mi-era mai greu pentru ca nu aveam marcaj, inca nu m-am obisnuit cu dimensiunile masinii, masina mea de la scoala era mai ingusta -dacia supernova si a noastra este logan mcv. Oricum, nu va imaginati ca le-am luam pe mijlocul drumului, ci doar un pic mai larg decat trebuia.
Katik te asteptam sa mai intri! Iti tin pumnii pt 30, mai e putin! Ai mai luat ceva ore intre timp? (cred ca ar fi bine sa mai iei)
toate fetele!
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
Lorenza spune:
Nu s-a nascut nimeni invatat!Asa e la inceput.Numai sa nu te lasi, si sa conduci cat mai des posibil.
Succes tuturor!
exel spune:
buna fetelor, n-am mai intrat de multisor timp, ai dreptate Lorenza, nimeni nu s-a nascut invatat, si pe mine ma bazaia al meu intr-una, dar de aproape 2 luni de cand e in voiaj pot sa spun ca ma simt fericita(din punctul de vedere al condusului)si doar conducand iti formezi stilul si experienta, apropos eu cred ca am luat manierele de vitezoman ale sotului. sa vedem ce mai comenteaza cand se intoarce, ca n-a mai ramas decat o saptamana.dar sincer cu caldurile astea si aglomeratia de pe litoral de abia astept sa vina sa ma plimbe el, sa stau eu in dreapta si sa comentez :D
pupici
katik spune:
fetelor, multumesc mult pt raspunsuri si incurajari! tare bine mi-au picat!
un special pt ana!!!!!
ioana, da, am mai luat trei sedinte(6 ore) de conducere, din pacate de mai multe n-am banutzi sper sa ajunga si astea.am mers mult pe traseurile de examen, am facut manevre gramada, mai ramine sa ma pot eu controla.
duminica dimineata mai am o tura de conducere,atunci voi cere sa fac doar manevre si circulat pe stradute inguste si cu mare inghesuiala, ca pe acolo e ex. dupa aia, luni, mai vedem
am incercat sa conduc si hirbul nostru(masina are muuuuuulti ani, dar merge inca multumitor - nu are servo, e diesel, dar veche).tare greu a mers, am avut impresia ca nu stiu nimik, nu se poatrivea nimik(am facut scoala pe golf V). o sa vedem, mai mergem pe cimp undeva sa exersez. concluzia sotului a fost ca n-am invatat nimik la scoala
Otiliav spune:
Katik, multa bafta cu scoala, hai ca nu s-a nascut nimeni invatat. Nu te consuma de ce spune sotul, fii ambitioasa si vezi-ti interesul tau, condu cat mai mult.
Exel, te-am prins , tocmai ce am verificat in seara aceasta daca ai mai scris pe undeva si am vazut ca ai lipsit ceva vreme de pe forum, nu doar la odisee. Sper ca tu si bb sunteti bine.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2 16+
ioana_p76 spune:
Hello soferitelor!
Katik, ma bucur ca esti mai putin stresata si oricum, faptul ca ai luat inca 3 sedinte (suficient, as zice eu) va conta, ca ti-ai adus aminte manevrele, ai tot condus pe traseele de examen, ai mai castigat ceva experienta. Ref la condusul masinii mai vechi de acasa, cred ca iti va fi mai greu dupa ce vei lua permisul, in principiu mai bine inveti pe o masina mai veche si apoi cand treci pe una mai noua e parfum ( asa mi se pare mie acum Loganul fata de Dacia Supernova, mai ales ca are servo, e motorul mai greu de oprit, iar vitezele intra super, insa sunt si lucruri care nu-mi convin deocamdata cum ar fi dimensiunile masinii mele, ca inca nu m-am obisnuit si faptul ca fiind noua conduc mai cu frica sa nu o ating decat daca ar fi fost veche ). Oricum, important e sa te vezi tu cu carnetul in buzunar, ca vei invata sa conduci si masina ta de acasa, sper insa sotul sa-ti fie de ajutor si sa aiba rabdare cu tine.
As zice sa nu mai conduci masina ta pana la examen sa nu te stresezi in plus daca vezi ca nu-ti iese cum vrei sau sa te demoralizeaze sotul!
Iti tin pumnii luni! Multa bafta!
Exel, cam asa e cu traficul asta de acum de pe litoral, de-aia nici nu am mai condus, si-asa sunt eu la inceput, parca nu-mi mai vine cheful, e prea stresant. Ieri am fost in Eforie(a condus sotul) si dupa ce ca trebuie sa ai grija la multele masini care sunt, trebuie sa ai grija si de multi turisti cascati care pur si simplu se plimba pe strada, n-au nici o treaba cu traversatul pe la trecere, trec milimetric pe langa masini in mers, unii cu copii dupa ei, e de groaza.
Dar sper sa-mi fac curaj si eu sa ies week-end-ul asta insa nu in statiuni, doar in Constanta, unde e oricum aglomerat, dar parca totusi nu ca in statiuni.
soferitelor si spor la condus!
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite
ioana_p76 spune:
Buna fetelor!
Katik azi dai de baut! Tinem pumnii stransi si te asteptam cu vestea buna!
Fetelor din Constanta, ce va faceti cu traficul asta?
Eu una ce sa zic, am luat permisul si nu m-am dezmeticit bine si m-am trezit ca e mult prea aglomerat si mi-e frica sa ies
Sambata vroiam sa plecam si noi in Mamaia, dar cand sa iesim de pe strada noastra in strada principala care vine de la Mangalia, era o coada de masini interminabila..cred ca fusese si un accident ca la noi asa e, daca e vreun accident se blocheaza traficul de faci 10 km pana la Constanta in o ora minim. Si ce sa facem, nu avea rost sa stam atata pe drum, am facut cale intoarsa si am luat scuterul si am ajuns la Eforie imediat. Imi zicea sotul cu regret ca am condus si eu..100 m..ii parea rau ca a vazut ca mi-e dor sa conduc.
Toata lumea imi zice ca mai bine ma invat sa conduc acum, cu aglomeratie, dar totusi e sub orice critica, traficul parca s-a dublat, daca nu mai mult, si mi-e frica pt ca fiecare se baga cum poate ca sa scape de asteptat, trebuie sa fii cu ochii in patru la toti din jurul tau, mai sunt si care fac manevre incorecte si inca nu ma simt in stare sa fac fata. Eu abia stiu sa-mi vad de drumul meu si sa incerc sa nu incurc eu pe nimeni, dar asa, sa trebuiasca sa ma bag cu tupeu (ca altfel ramai in drum in unele situatii..) nu pot inca..off..sper doar ca pana vara viitoare o sa ma invat si cand va fi nebunia iara voi face fata.
Va si va astept si pe voi cu impresii din trafic.
Numai bine tuturor!
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite