N-AM CURAJ SA CONDUC (11).....

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Lorenza-Ah, berbecutzo, ce obiectiv inalt ti-ai propus!
Si eu sunt tot BERBEC ,asa ca te inteleg perfect. Nu mi-e frica sa incerc alta masina , in schimb nu cred ca pot sa parchez in fel si chip, in general,insa, am abilitatea de a parca cat mai convenabil, fara sa imi las masaina expusa sau sa incomodez pe altii.
Nu sunt interesata de polemica masini automate-masini neautomate, important e sa conduci preventiv, fara evenimente rutiere,sa te simti in siguranta.

Mergi la inceput

Hahaha...nu #351;tiu cum am "ag#259;#355;at" emtoticonul cu ciocnitul, eu ma refeream doar la ma#351;inu#355;#259;. Sper c#259; parchez mai bine decat tastez.

Mergi la inceput

Hahaha...nu #351;tiu cum am "ag#259;#355;at" emtoticonul cu ciocnitul, eu ma refeream doar la ma#351;inu#355;#259;. Sper c#259; parchez mai bine decat tastez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Am inteles ce-ai vrut sa spui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

quote:
Originally posted by Deianira

Am revenit si eu. Nu am mai scris pentru ca eram foarte stresata sa nu pic iar, am tinut secret de toti data examenului si iata ca le-am facut o surpriza: am luat! . 24 de puncte la sala si fara greseli la oras! Is in culmea fericirii!

FELICITARI!! Sa stapanesti sanatoasa permisul!!
Pentru ca am luat permisul cam in acelasi timp, astept sa ne impartasim impresii de incepator!

Eu deocamdata sunt doar sofer de week-end (pentru ca in timpul saptamanii sotul are nevoie de masina), seara nu prea am iesit, daca iesim cu treburi conduce el ca nu are rabdare sa stea dupa mine si ce e drept, daca mergem la supermarket-uri e de groaza si cu parcarea si cu intratul-iesitul, cred ca nu m-as descurca (inca)
Am condus si ieri insa destul de mult, am fost chiar la Practiker unde parcarea nu e asa plina ca in alte locuri si am gasit si eu un loc de parcare mai izolat, si apoi am mai mers mai mult prin afara localitatii.
La un moment dat eram in oras (deja ma certase al meu de cateva ori ) insa mi-am pastrat atentia si la o trecere de pietoni am fost foarte pe faza si am franat (ca se aruncasera unii) - nu am franat prea brusc ca ii vazusem din timp, iar al meu care de obicei imi spune cam tot ce sa fac nu mi-a zis "frana" (n-a apucat) dar din reflex punea si el frana
Eu cred ca as conduce mai bine daca nu m-ar stresa, i-am si spus ca nu ma deranjeaza sa-mi spuna unde gresesc, dimpotriva, dar el cam exagereaza, se enerveaza, mai ridica tonul si ma inhiba. Parca ma simt la examen..cred ca daca as fi avut ocazia sa merg cu el inainte de examene, nu m-as mai fi stresat de politist, ca as fi fost obisnuita cu al meu
Ieri asa m-a stresat ca la un moment dat in loc sa bag a cincea (ca ma batea el la cap, eu mergeam bine mersi cu a patra, nu era motorul prea turat, aveam pana in 80/h) bagam in marsarier, noroc ca nu intra. Off, ce mi-a facut si atunci!! (mi-ar fi prins bine o cutie automata -apropo de ce vorbeati voi!)
La unicul meu drum cand am mers singura, m-am simtit mai sigura pe mine si bucuroasa ca m-am descurcat. Toata lumea imi zice ca mergand singura voi invata cel mai bine, dar nu prea am ocazia, ca ori e masina la el, ori mergem impreuna cu diverse treburi) si sa ne mai luam o masina , chiar si la mana a doua , nu ne permitem deocamdata.(de fapt o masina cam la 1500e -ma gandeam eu la un Tico - ne-am putea lua, dar nu prea ne permitem intretinerea ei- cu cat e mai veche cu atat bagi mai multi bani in ea-, taxele, etc)Poate peste vreun an, doi, mai vedem.
Cam atat despre mine, sper ca nu v-am plictisit prea tare

Va pe toate!

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

HAI ROMANIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ioana, te incurajez si eu sa mergi singura, exact din motivele prezentate mai sus.
Asa iti vei asuma deciziile, vei fi mai calma, nu te vei astepta mereu sa primesti critici, mai ales daca sunt pe un ton mai dur si te inhiba.
Mergi pe trasee cunoscute de tine.

Crinuta si Rayan

GNLD- un mod de viata!

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Ioana,o sa evoluezi f. greu cu sotul in dreapta ta.Mult mai bine ar fi singura,mai ales ca vad ca nici nu-ti-e de prea mare ajutor.Eu stiu ca nu e bine sa te grabesti cu schimbatul vitezelor,o subturezi,nu stiu la benzinare ce se intampla dar la diesel, cum avem noi,cica in timp o face puturoasa,in schimb avantajul ar fi o economie de combustibil,dar cu ce pret.Eu ,tot asa la inceput mi-era frica singura,dar crede-ma ca pana la urma mi-am dat seama ca nu ma ajuta deloc,ma stressa ingrozitor si se stressa si el.El era mai ud la chiloti ca mine.Nici acum,dupa aproape un an ,tot nu se simte in largul lui cu mine la volan.Dar,are ceva dreptate,mi-am format si un stil cam agresiv,mai ales ca ma ajuta si masina.
Si nu fa pauze lungi la conducere,pe cat posibil,sa conduci zilnic,cat de putin,mai ales acum cand ai cel mai mare trac.Nu stiu cum ai putea sa pui in practica,ca zici ca sotul are nevoie de masina,dar vezi tu,gaseste-ti motive sa iesi cu masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Si eu am condus numai cu prietenul meu in drepta si ma streseaza de imi vine sa trag pe dreapta si sa-l dau jos din masina . Ce sa fac? Trebuie sa-l suport ca alta masina sa o conduc nu am . Cel mai mult ma streseaza cu gropile, mai ales ca is 5 gropi si daca evit 3 iau 2, sau invers asa ca nicium nu e bine. Maine merg eu sa-mi fac permisul, de joi pana acum s-a nimerit sa conduc doar noaptea, dar si noaptea am dat peste o gramada de nebuni care ma claxonau desi eu mergeam regulamentar , cred ca erau nervosi ca nu depaseam limita legala . Si cu parcarea ma descurc greu la masina asta ca e un van, deci am o oglinda in minus, si stau si ma chinui sa parchez cu spatele .
Deocamdata am emotii, mai ales ca acum sunt eu stapana 100% pe controlul masinii, nu mai am instructorul lanag mine sa ma opreasca de la facut prostii.
Azi mi-a zis un prieten o chestie foarte interesanta: masina e ca si o arma. Nu trebuie sa ne prostim si sa dam mita pentru carnet, pentru ca putem omori oameni daca nu stim sa conducem si luam permisul pe pile/mita/ochi frumosi.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Nu am condus masina cu schimbator automat,dar nici nu cred ca-mi place.Pe mine ma fascineaza schimbatul vitezelor.Il vad ca pe ceva sexy,masculin..ma rog...asa vad eu
M-as plictisi ingrozitor sa folosesc doar volanul,sincer.

..Dahri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

ever say never la masina automata, as spuneam si eu pana cand am dat de prima, dupa ce la inchirieri au trebuit sa scoata special pt mine masina manuala, o toyota lunga cat o zi de post, si surpriza pt mine am parcato perfect din toate pozitiile.

Plus ca majoritatea masinilor automate poti sa schimbi pe manuala, eu nam incercat niciodata pt ce e mult mai comod automata, si chiar daca conduci sute de km nu te plictisesti

acuma am una micuta si cel mai bine o parchez cu spatele, la parcat cu fata am impresia a e ditamai tancul si lovesc masinile din jur.

cred ca ar trbui sa facem un topic cu "Cum ne streseaza barbatii din dreapta". caci al meu nu mai ma toaca cu abilitatile de condus caci conuc bine si prudent dar se inerveaza pe ceilati conucatori care imi intra in fata la sensuri, care nu semnalizeaza, se inerveaza ca sunt a zecea masina la semafor si primul nu a pleaca in secunde 30 (deci nu sunt chiar asa sa clansonez la secunda 2 de verde

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput