PCOS (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Moniland,

Imi pare tare rau pt sarcina oprita din evolutie. Nu cred ca exista cuvinte care sa poate aduce cu adevarat consolarea.
Dar iti doresc din suflet sa reusesti la o noua incercare.

Dria,

Tin pumnii stransi sa fie cu ochisori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

gaby multumesc dpt. raspuns,probabil la testosteron e aceasi unitate de masura peste tot.nici la mene valoarea de 1,01 nu e prea mica si initial dr. mi-a recomandat androcur insa.. nu l-am gasit in farmacii!cum naiba putea sa-mi dea un medicament care probabil ca nici nu se mai face!pe 17 iulie merg la dr. la consult si pana atunci trebuie sa-mi repet testosteronul,lh in z.2 si cred ca-mi fac si glicemia.dar totusi puteti sa-mi dati relatii despre insulinemie?cam cat costa si pare-mi-se se prelucreaza cumva in 1/2 de ora de catre laborator?va intreb pt. ca la noi in oras doar se recolteaza sangele in rest analiza o face timisoara iar daca e obligatoriu sa o prelucreze asa repede nu are sens sa o fac.
si totusi nu pricep de ce nu imi vine c.m. ?sa fie din cauza chisturilor care nu lasa un eventual folicul sa creasac si sa ajunga la ovulatie?sa nu radeti de mine daca am spus ceva stupid!
va pup si va urez un weekend cat mai reusit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

Eu am intrerupt metforminul,aveam dureri de ficat...Am luat liv 52 si acum sunt bine...Pot oare sa incep din nou sa iau merformin?...dar de data asta iau si liv 52 sa-mi protejez ficatul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

quote:
Originally posted by Adrriana

Eu am intrerupt metforminul,aveam dureri de ficat...Am luat liv 52 si acum sunt bine...Pot oare sa incep din nou sa iau merformin?...dar de data asta iau si liv 52 sa-mi protejez ficatul...

Adriana

Eu cand am luat metformin am luat si LIV52, iar acum iau Farcovit.
fata!!!!

Dana

http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Revin si eu in lupta cu pcos, mi-e asa o sila cand ma gandesc sa ma duc iar prin doctori dar trebuie ca tot spre binele meu e.
Vad ca au aparut multe fete noi, sincer imi pare foarte foarte rau sa vad ca lista se mareste :(. Partea cat de cat buna este ca macar noi stim de ce suferim pentru ca sunt fete care ajung la medic si sunt diagosticate gresit si pac-solutia universala, anticonceptionalele care de cele mai multe ori in cazul nostru mai mult rau fac.
Din cate am citit multe dintre voi mergeti la Magda Bajenaru la medlife? De gudinde stiu sigur ca se ducea la ea, dar parca am mai citit si despre alte fete. Cred ca am sa-i fac si eu o vizita in viitorul apropiat.
Eu am si probleme/sensibilitati in general cu ficatul/bila si luatul de metformin pe termen lung nu prea ar fi o optiune. Naturistele, pe de alta parte au cam fost frectie la piciorul de lemn pentru mine, ca 4 ani de zile cat am incercat sa raman insarcinata cred ca am luat toate ierburile si tincturile posibile, analizele erau vesnic la fel de proaste.
Voi va tineti de regimul alimentar optim? Adica mancat des, fara dulciuri, cat mai putine alimente cu index glicemic mare? Sper sa reiau regimul, cred ca-mi fac o lista in avans pe o saptamana cu ce sa mananc pentru ca mi-e mai usor. Acum intru in criza de timp, sar mese, mananc ce apuc, foarte rau fac.

Mergi la inceput

Adrriana,

Metforminul poate fi intrerupt de oricare dintre noi din varii motive. Problema cu reinceputul metforminului este ca se trece din nou prin faza de acomodare a organismului cu metforminul, adica toate acele efecte secundare.

Insa avand in vedere ca tie ti-a fost rau ar fi bine daca ai putea sa ajungi sa vorbesti cu dr. sa vada daca starea de rau s-a datorat tratamentului cu metformin sau a fost ca urmare a programului foarte incarcat pe care l-ai avut si a oboselii acumulate.

In orice caz ar fi indicat sa ajungi la un laborator sa vezi cum stai cu transaminazele. Nu costa mult si e o analiza pe care oricine ia metformin ar trebui s-o faca periodic. In cazul in care transaminazele sunt crescute, medicul este posibil sa amane reinceperea metforminului.

noname,

LIV52 este un hepatoprotector, in timp ce Farcovitul contine in special B-uri pt ca depletia de B12 poate fi un efect secundar al tratamentului cu metformin pe termen lung.

psj,

Cam asta e ideea regimului in PCOS: mancat putin si des si alimente cu indice glicemic mic. Acum nimeni nu zice ca nu avem voie un morcov, ci ideea este nu dulciuri, patiserie, bauturi acidulate... adica chestii la care creste insulina foarte tare.

Sa nu uiti sa-i spui dr-itei de problemele tale cu ficatul/bila.
Am un feeling ca-ti va da Bilichol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

hehe, eu am uitat de ani de zile ce inseamna sa bei cola/fanta & similarele. Apa plata(fara lamaie) si atat, cred ca am o reputatie de mare fitzoasa pentru ca nu fac abateri nici pe la nunti sau alte ocazii pentru ca mi-a fost destul de greu sa ma las. Cum nici tortul sau prajiturile nu le servesc multa lume e contrariata.
Pentru bila eu iau maganghinar, mi-a facut cel mai bine, am incercat si bilichol si silimarina si tinctura de rozmarin, maganghinarul imi merge cel mai bine.

Mergi la inceput

psj,

Nu exista o solutie universal valabila care merge la toti. Cu ce te simti tu bine cu aia continui.

Exista de pilda persoane care nu se impaca deosebit de bine cu LIV52.

La partea cu fitoasa la petreceri te inteleg perfect. Mai ales ca eu evit sa mananc seara. Si merg la cate o petrecere unde nu prea ma ating de nimic si mai aud cate un comentariu sau intrebare: "Nu-ti place chiar nimic din atatea platouri?"
Sti cum e ... mi-ar place de placut dar la 9 sau 10 seara nu prea e cazul sa ma alimentez ca se va depune tot cu siguranta si eu una tare greu dau jos un kilogram.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapp spune:

Buna fetelor,
ma alatur si eu voua pe acest topic si sper sa ma primiti in randurile vostre. Am citit din urma toate capitolele si am incercat sa gasesc experiente asemanatoare celor prin care am trecut eu...
Pe scurt povestea mea: 33 de ani, ovare diagnosticate in ultimii ani ca fiind micropilichistice, apoi polichistice iar acum se pare ca diagnosticul pus este PCOS...In afara de menstre f lungi si insulina marita, nu am restul simptomelor de la PCOS, dar se pare ca aceste 2 carecteristici sint suficiente pt PCOS. Nu am fost insarcinata niciodata...
Am facut de 4 ori stimulari cu clomifen si se pare ca raspund binisor. La prima stimulare am avut 2 foliculi mari, de peste 24 mm dar la urmatoarele tot mai slabut..
Luna aceasta incep o noua stimulare dupa o pauza de 2 luni si voi incerca o IA. In caz de insucces, trec direct la FIV. Printre voi am vazut ca sint putine fete care fac FIV. De ce oare? Nu este o metoda mai rapida de a ramane gravida?
Am luat duphaston 7 zile pentru a veni CM dar se pare ca intarzie. Sint deja in a 7-a zi dupa intreruperea lui si in afara de sani umflati si durerosi nu am nici un simptom. Ati mai patit careva asa ceva? Se poate ca dupa intreruperea duphastonului sa intarzie CM mai mult de 4 zile?
va pup si va doresc muulta sanatate!
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

zapp,

Bine ai venit! Te-am trecut pe listuta si-ti doresc sedere scurta pe ea. Sper sa te trec la cat de curand.

Mergi la inceput