bonele
Am si eu o intrebare....cum sa platesc bona cat sunt in concediu?
In aceasta perioada, bona nu vine la bebe....practic e si ea in concediu..
Voi cum procedati?
Astept parerile voastre.
Pupici.
Raspunsuri
anemona spune:
Cred ca daca este angajata pe termen lung trebuie platita normal, ca orice angajat, nu? Probabil ca ar trebui stabilit un numar de zile de concediu platit pe an. Acesta este serviciul ei, deci cred ca are acest drept.
ingridnen spune:
o platesc normal. Cand am eu concediu, are si ea. Adica 25 de zile lucratoare pe an....
Ingrid si Cristi 5 ani si 1 luna
Kalid spune:
Cred ca fiecare stabileste ce si cum.
Este adevarat ca eu am 24 de zile lucratoare/an, dar bona nu are tot atata (sic!), pt. ca in fiecare an mi-am rezervat o saptamana-10 zile din concediu doar cu sotul
.
Initial am stabilit ca ii platim la jumate, apoi, dupa doi ani aproape, i-am dat salariul intreg. Este o tipa cu mult bun simt bona actuala, nu mi-a cerut niciodata marire de salariu (i-am dat eu cand mi s-a parut normal).
Ce inseamna angajata pe termen lung? Intr-o zi poate sa iti spuna ca nu mai vine, degeaba stabilesti tu avize si preavize... Vorbe. Sau invers: eu pot sa ii spun de a doua zi gata! Pai cand mi-a zis o vecina ca a vazut-o pe bona mea cu sticla de bautura ascunsa in caruciorul copilului
, de a doua zi nu a mai venit (desi avea 4 luni vechime... si o voiam pe 'termen lung')!!
In concluzie: nu exista o regula, este la latitudinea ta cu cat o platesti (bineinteles sa accepte si ea
).
kalid
si copiii : alex (4 ani)
si ioana (9 ani) 
kariguld spune:
noi am platit bona in concediile noastre. si ca niste persoane ce ne respectam, aveam mai multe concedii pe an. in medie, cam trei luni ea nu lucra, dar o plateam. ca sa nu trebuiasca sa incep cautari, interviuri, negocieri, etc, etc.
niciodata nu ne-a cerut bani mai multi, a fost multumita cu ce ii ofeream si o plateam f bine. am fost foarte multumiti de ea si ea de noi! a meritat fiecare ban ce i l-am dat! acuma, cand privesc in urma constat ca nu am cheltuit banii degeaba, chiar daca uneori mi se parea ca nu ar trebui sa-i dam asa multi bani, in perioada concediilor!
dar, pentru noi, a meritat!
kari
sirimie spune:
Si eu ii dau bani in concediu, ca de obicei. Cred ca bonele se supara daca nu le dai bani in concediu, stiu eu pe una care a si plecat din cauza asta.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei