Muste, tintari ,furnici -exterminare !
Cum sa scapam de ele fara sa folosim solutii din comert si alte chimicale daunatoare??
Am copil mic in casa si nu vreau sa vina in contact cu tot felul de solutii chimice.
Am auzit pt furnici apa cu sare, am incercat dar nu merge.
Aveti niste ponturi?
Am si o musca enervanta de 3 zile in casa si nu reusesc nicicum sa o kilaresc.
Mama lor de insecte!!
Raspunsuri
GeorgetaR spune:
Impotriva furnicilor stiam de sare, fara apa. Cica daca trasezi o "linie" de sare furnicile nu trec de ea. Nu stiu daca functioneza. Pentru insecte zburatoare exista niste lampi cu ultraviolete care le atrag si le carbonizeaza. Am si eu una de asta toamna dar n-am prea apucat s-o folosesc. Deocamdata la noi nu e cazul dar cand vor fi muste si tantari te anunt daca merge. Sau, mai simplu, clasica hartie de muste cu lipici.Sau plante carnivore. Da' multe ca o musca le ajunge cateva zile .
Mindy spune:
Merci Georgeta! o sa incerc cu sare fara apa.
Stam la casa si au venit furnici de afara in bucatarie, mi-e frica ca o sa se inmulteasca daca nu fac ceva rapid.
Tin minte ca erau pe vremuri in almanahuri tot felul de subiecte "Stiati ca?" si acolo mai dadeau tot felul de idei babesti de inlaturarea insectelor dar nu le mai tin minte.
dodo spune:
Mindy, eu iti dau un sfat: lasa furnicile-n pace! Ele vin numai daca gasesc ceva pe placul lor, in spetza dulce-zahar, pahare cu urme de suc, eventual stropi pe jos cu suc de la copii. Daca le kilaresti, cum am facut eu unde am stat inainte, te trezesti dupa aia cu surprize neplacute, caci ele ne fac si un bine-cara si ouale altor insecte, ajutind indirect. Cum ziceam, eu am scapat de furnici si m-am trezit cu..silverfish, de care n-am scapat numai dupa ce ne-am mutat in casa noua si-am dat cu solutie in cea veche(pt. ca nu dau daca ai copii mici, pot atinge si se pot intoxica)iar hainele le-am pus in saci negri de plastic si le-am tinut vreo 3-4 zile in soare afara (era vara, cam 30grd)si asa am scapat, ca i-a "copt".
susur spune:
Am avut asta primavara invazie de furnici si le-am exterminat cu chimicale fara mila ca imi luasera casa cu totul.Acum mi-am invatat lectia si in luna arilie ,cum da soarele un pic trec la deratizare,dau afara perimetrul casei ,pe la geamuri si usa .Nu doar pr furnici ci orice alta taratoare incearca sa treaca pragul casei face cale-ntoarsa.