Contractii Braxton-Hicks--sapt. 30--
mamici si burtici,
Nu mai pot!!!! Sunt disperata! De vineri au inceput aceste contractii, care sunt ffff dureroase. Am dat cautare in Forum si cateva fete spuneau ca sunt NEdureroase, insa am dat cautare si pe google unde am gasit mai multe info: pot fi dureroase sau nedureroase.
Ale mele sunt jalnice,neregulate, de intensitate relativ scurta. Ma ia si cu calduri cateodata. Peste o saptamana avem programata plecare in Ro. Mi-e tare frica sa nu nasc. O fi posibil??
Momentan ginecologul meu este in concediu si singura varianta ar fi sa merg la spital. Dar evit asta ptr ca ei vor sa ma interneze la investigatii........eu nu am cu cine lasa copilul....si nici nu mi-s prea dragi spitalele.
La prima sarcina nu am avut aceste contractii.Nu stiu ce sa fac ptr ca sunt ff speriata. Ma gandesc ca voi naste prematur, sau ma rog, ca e posibil.....
Ma poate ajuta cineva
UN SUT IN FUND, UN PAS INAINTE!
Raspunsuri
parpalak spune:
Nokia draga, ce putem sa-ti spunem noi care nu sintem medici, si chiar dac-am fi, ce putem sa-ti spunem asa, fara consult? Parerea mea e sa gasesti pe cineva cu cine sa lasi copilul si fuga-fuguta la spital. De ce esti tu asa de sigura ca-s B-H si nu esti in travaliu? Iar un tratament adecvat in spital ar putea sa "repare"..
pisi_ella spune:
Nokia, are dreptate Parpalak, nu te juca cu contractiile! De ce sa faci un bebe prematur, cand, cu tratament, il poti aduce la termen?? Du-te la doctor! Bafta multa!
romana spune:
In primul rind incerca sa te calmezi si sa nu te speri mai mult decit e "necesar".
Incerca sa te odihnesti, fa un dus caldut ( nu fierbinte) si daca tot o sa le mai simti trebuie sa mergi la doctor.
Iti tinem pumnii sa nu fie de-o nastere prematura.
Cu drag Romana si Cristian de 6 sapt
Sisi spune:
Eu am tot avut contractii de prin saptamana 20, dar sunt nedureroase. Stiu ca atat timp cat nu sunt insotite de dureri de spate sau de dureri asemanatoare celor menstruale, de sangerari sau alte semne ale inceputului de travaliu nu sunt periculoase. Dar daca tu spui ca sunt dureroase, cred ca ar fi bine sa te duci cat mai urgent la un control, o ecografie macar, ca sa vezi care e starea colului etc. Cumnata mea a patit la fel, prin saptamana 33 a avut contractii dureroase si a pierdut dopul, dar a stat apoi in spital cu tratament si nu a nascut decat in saptamana 37 aproape de 38.
Nu mai sta pe ganduri, fugi, daca nu e nimic in neregula macar te mai linisteti...
roisin spune:
Nokia draga,
nu pot sa fac decat sa repet ce au spus fetele: contractiile B-H sunt nedureroase, si de obicei le simti doar de cateva ori pe zi. Din ce spui tu, ale tale nu mai sunt contractii Braxton-Hicks, sunt contractii eficiente, care au ca efect scurtarea colului si dilatarea lui.
Eu zic sa mergi musai la spital, sa vada in ce stare se afla colul si eventual sa-ti prescrie o reteta pentru calmarea contractiilor.
In mod normal, nu ar trebui sa te opreasca la spital, dar iti pot recomanda sa stai cuminte in pat o vreme. Daca insa este o situatie serioasa, cred ca e mai bine pentru toata lumea sa ramai sub supravegherea lor.
Multa bafta si sanatate, iti tinem pumnii, o sa fie totul bine!
Nokia spune:
Dragele mele,
Va multumesc din suflet ptr raspunsurile voastre.Contractiile erau f dureroase, ma durea si spatele, la fel ca la menstruatie. Insa nu am avut scurgeri de nici un fel, in afara de cele normale. Ultima contractie am avut-o aseara la ora 21:20, noaptea am dormit ff bine( ceea ce nu s-a intamplat in ultima perioada),iar astazi m-am simtit ff bine, am facut o groaza de treaba pana acum.
In orice caz, m-am hotarat, maine ma duc la alt medic, sa ma asigur ca totul e in ordine.
Bebelasul e vioi, il simt f bine, ba chiar il ciupesc de picioruse
Sunt tare bucuroasa ca "au plecat" contractiile. Se vor intoarce, oare?
COSMINA
UN SUT IN FUND, UN PAS INAINTE!
Nicoleta spune:
Salut.
Ma bucur sa citesc faptul ca nu mai ai contractii. Insa eu cred ca trebuie sa stai linistita acum, sa nu se intoarca.
Multa sanatate.
Nicoleta.