fara vaccin=mama denaturata?
Raspunsuri - Pagina 6
Laura25 spune:
quote:
Laura25 programele de vaccinare sunt stabilite functie intrarea copiilor in colectivitate. Nu o doza iti da imunitatea. In general se fac rapeluri succesive la varste mici exact pentru a obtine aceea imunitate inainte de prima clasa. Se pot face si mai tarziu fara probleme, dar discuta cu medicul care sunt intervalele de rapel. Ele vor mai mult sau mai putin decalate. Ideal este sa se faca unui copil/copii sanatos/osi. Daca n-au fost in colectivitate, nu-i lasa pana nu le faci prima doza in cazul ROR-ului sau doze multiple pentru altele. In mod normal pana la 4-5 ani ar trebui sa aiba dupa programul normal de vaccinare doua doze.
Ai mei merg deja la cresa de 7 luni. ROR-ul l-au facut. Eu de rapelul la DTP de la 2 ani jumate intrebam. A fost de curand un subiect pe aceasta tema pe forum si nu stiu cat e real, cat e SF.
Multumesc pentru raspuns.
Dati-i o sansa lui Matei sa traiasca!
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
Sneeuwklokje spune:
Laura25 programele de vaccinare sunt stabilite functie intrarea copiilor in colectivitate. Nu o singura unica doza iti da imunitatea dorita. Ea te poate aduce in zona gri. Adica ai anticorpi dar nu destui. In general se fac rapeluri succesive la varste mici exact pentru a obtine aceea imunitate inainte de prima clasa. Se pot face si mai tarziu fara probleme, dar discuta cu medicul care sunt intervalele de rapel. Ele vor fi mai mult sau mai putin decalate. Ideal este sa se faca unui copil/copii sanatos/osi. Daca n-au fost in colectivitate, nu-i lasa pana nu le faci prima doza in cazul ROR-ului sau doze multiple pentru altele. In mod normal pana la 4-5 ani ar trebui sa aiba dupa programul normal de vaccinare doua doze de ROR.
quote:
Originally posted by Sheannamp
[quote]Originally posted by roz6
Nu am cum sa demonstrez, recunosc. Sper ca fiecare isi foloseste discernamantul/sau intuitia proprie.
Ei uite vezi, cand e vorba de sanatate si prevenirea bolilor nu e de ajuns discernamantul sau intuitia proprie.
Din cauza ca nu e de ajuns (adica, nu ne-am nascut toti absolventi de medicina) s-a inventat aceasta categorie hulita, temuta si de multe ori ignorata meserie numita MEDICINA. Iar, Forul superior mondial al ei, OMS stabileste clar ca e mai riscant sa nu faci vaccinul decat sa il faci.
Stimata d-na medic te rog frumos sa cobori din pom. Nu OMS-ul stabileste ca nu-i doctrina politica. Recomanda! Si stiinta evolueaza. Testele legate de eficacitatea vaccinelor si de complicatiile lor sunt statistice. Medicii observa si matematicienii decid. Ca matematician iti pot prezenta "verbal" in mii de feluri o concluzie matematica. Majoritatea acestor teste nu prezinta decat erorile de prim ordin ale testului, in timp ce puterea (relevanta testului ca sa nu folosim cuvantul de specialitate) testului e data de prezenta si calculul ambelor erori.
Da-mi tu Sheanna un articol stiintific cu detalii, populatie aleasa, erori si-i facem analiza serioasa pe text. Ca pentru un jurnal stiintific.
In plus statistica a facut deja ceva. In vaccinuri multidoze a fost folosit un conservant care poate declansa prin acumularea unor compusi toxici reactii din spectrul autist. S-a renuntat la acel conservant in tarile vestice. Si s-a renuntat cu scandal. De ce? Pentru ca stiinta evolueaza. Asta-i diferenta intre credinta si stiinta. Nu mori pe piept cu ce ai invatat in facultate. In alte tari mai saracute multidozele se folosesc inca. Asa ca atentie la tipul vaccin.
Inteleg frica unora si nu-mi pare normal sa i se vorbeasca asa cuiva. Aici primesti la fiecare vaccinare informatii pro si contra. Ti se spune ca daca cumva copilul tau este victima programului de vaccinare va fi indemnizat pe viata.
Asta se numeste responsabilizarea societatii. Acceptarea ca orice stiinta experimentala poate gresi. Ca ea este adevarata " in mare", converge catre bunastarea generala a colectivitatilor in probabilitate.
Si culmea e ca suntem in aceeasi tabara aceea a pro vaccin-urilor. Dar nu avem aceeasi doctrina. Ca ansamblu societatatea este mai sanatoasa asa. Nu-mi pare normal ca un copil sa intre in colectivitate ca o bombita cu ceas. Da, statistic e mai mic riscul de la vaccin decat cel de la imbolnavire. Deci cu aceste boli oricum ne jucam cu focul si sunt in pericol copiii. E mai mic riscul... acesta-i singurul motiv.
Nimeni nu-si vrea pruncul o statistica. Dar din pacate este si va fi mereu sau a vaccinului sau a bolii.
Eu am facut pojar in prima copilarie si am ramas cu putin par, cu jumatate de kilograme. Intre pozele de dinainte si cele de dupa exista o asemanare ca-ntre verisoare. Am supravietuit fara sechele majore dar stiti ce-mi aduc aminte ca urlam dupa mama si nu venea... Nu venea ca n-auzea nimic in rarele momente cand nu era langa mine... N-am putut vorbi...
Sneeuwklokje spune:
Laura25 rapelurile la DTP sunt idem. Mai multe pentru imunitate. Si se repeta in cursul vietii adulte, dar la intervale mult mai mari.
Nu stiu ce s-a scris pe site.
Sneeuwklokje spune:
Ca sa vorbim de sigur acelasi vaccin
Daca DTP=difterie, pertussis (tuse magareasca sau convulsiva) si tetanos..
Vaccinul ati-tuse convulsiva acelular este cel de dorit. Si sa fi sigura ca este fara acel conservant atat de blamat pentru probleme neurologice: Thiomersal.
Daca DTP=difterie, polio, tetanos (in Olanda asta e) e bine de verificat in .ro daca vaccinul antipolio administrat este OPV sau IPV adica cel oral cu virus activ dar caruia alterat mecanismul de reproducere sau inactiv.
In US se face IPV adica cel inactiv si eventual in zone de risc un numar de doze IPV si unul oral apoi cand o pseudo-imunitate este dobandita. Exact pentru a nu provoca boala prin vaccin.
miau-miau spune:
quote:
dar sotul meu (inginer, pragmatic, un om foarte evoluat) a avut la terapie doua regresii diferite in care si-a retrait 1) propria nastere (cu detalii pe care nu avea de unde sa le cunoasca!!) si 2) momentele in care mama lui incercase sa-l avorteze (confirmarea despre incercarea de avort i-a venit abia ulterior de la o ruda, el nu stiuse inainte nimic despre asa ceva!!).
l-ai dus cumva la acelasi psycho-terapeut la care mergi si tu?
Sneeuwklokje spune:
Miau chiar are sens discutia asta...?
Adica... pricepi tu... ca unele chestii mai bine raman in aer unde le e locul ![]()
miau-miau spune:
oricum, ascultati-ma pe mine, aceleasi beneficii pe care cica le-am 8tzine prin vaccinare le putem 8tzine si prin rugaciune.
Sneeuwklokje spune:
Zau eu chiar cred ca sunt multi oameni care au dubii benefice. Ca stiinta nu evolueaza decat unandu-ne intrebari. Ce naiba acum ceva secole "medicii" te tratau cu "trasul sangelui", cu lipitori.
Si singurul motiv pentru care cred ca acest subiect isi are sensul... este ca sa spunem ce-i gri, ce nu ni se pare clar in vaccinuri. Altfel n-are sens.![]()
Luna75 spune:
revenind la intrebare - nu neaparat dar mai bine sa previi decat sa tratezi
si pentru a nu mai deschide un subiect - chickenpox e pojar sau rujeola? -e epidemie la gradinita insa multe detalii n- am primit
si pentru ca nu demult citeam de varsat de vant - are si o denumire stiintifica?
sinzi_ana spune:
Eu sunt una din mamele denaturate care nu isi vaccineaza copilul...
In fine...ii fac doar cele cu "greutate" la sfatul pediatrului...nu iau decizii (doar) de capu meu!!!
David a avut mereu reactii urate la vaccinuri (le-am mai povestit pe undeva) si pana la 1 an i le-am facut "ca la carte"...La 1 an de la VPO am patit o chestie infioratoare care mi-a schimbat parerea despre vaccinuri...
Apoi, dupa 1 an, desi era vaccinat, a facut rubeola - cica forma usoara...da!!! cu putine bubite, dar cu febra peste 40C si tot tacamu...
Asa ca am pus in balanta, si am ajuns la concluzia (cu pediatrul de aici) copilului meu ii este mai bine fara anumite vaccinuri...
Editez sa mentionez ca noi de la un an , ii facem vaccinuri selectiv: asta da, asta nu...asta nu....![]()
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati