fara vaccin=mama denaturata?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Se pare ca exista o legatura intre infectia cu virusul sincitial respirator in primul an de viata si aparitia ulterioara a bronsitei astmatiforme si declansarea astmului.
Uite unul din articolele pe aceasta tema http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/95/4/500

Din aceste considerente, la sugarii cu risc crescut de a face forme severe de bronsiolita cu VSR (prematuri, bebelusi cu defecte genetice sau cardiopatii congenitale si alte boli cronice severe, bebelusi cu greutate mica la nastere) se recomanda administrarea de Imunoglobuline anti VSR in primii 2 ani de viata (vaccinul Sinagys)

In ceea ce priveste vaccinarea antiPapiloma ea trebuie facuta inainte de inceperea vietii sexuale (respectiv a contactului direct cu potentiali infectati cu papiloma). Din cate stiu (s-ar putea sa ma insel insa) se face la fetitze de 9-10 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

nu am stiut de povestea asta. noua ni s-a recomandat vaccinul de pneumococ caci era de mica in colectivitate.
de povestea cu astmul abia acum de curand s-au prins din cauza infectiilor respiratorii dese si a tusei la efort si noaptea. are deja peste 2 ani.

de papiloma asa stiam si eu - numai la adolescente, insa ginecoloaga mi-a zis ca e ok si acuma. probabil ca e mai putin eficient, nu stiu detalii.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

pentru cele de la America, vedeti ca n-o sa va puteti trimite copii in tabere nevaccinati, ca cer fisa medicala cu vaccinurile la zi pentru fiecare tabara, fara exceptie. Ba tre sa le faceti si antitetanos.

alt punct de vedere e ca daca spre ex vine osama cu inca citeva bombe si se ajuge la o situatie de criza, mizerie, epidemii, n-o sa va pice bine sa stati cu copilul pe la cozi poate-poate apuca un vaccin. Faptul ca anumite boli sint eradicate intr-o zona, nu inseamna ca pe planeta pamint nu ma exista asa ceva,exista circumstante in care te poti procopsi cu asa ceva, la fel cum exista circumstante in urma carora tara civilizata in care traiesti poate brusc deveni necivilizata si in criza, si de aici declansa epidemii. Oricit de bine la punct ar parea ca e pus sist medical aici, ma indoiesc ca intr-o situatie de criza fiecare locuitor va fi in mod ordonat si civilizat sunat la telefon si in timp record vaccinat din stocul inepuizabil de vaccinuri.
Deci cred ca, daca copilul nu are reactii violente la vaccinuri, adica daca e posibil sa i le faci, ar fi iresponsabil sa nu i le faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

BCG si antipolio (varianta injectabila e mai bine tolerata): iarasi, desi contestat, BCG are utilitatea lui iar Germania nu e asa departe de tari in care TBC este endemica.

Inainte de prima vizita in Romania am intrebat pediatrul din Germania de vaccinul BCG si mi-a spus ca nu se mai face vaccinul asta si ca nici macar nu mai exista in farmacii. Am aflat ca se gaseste in Franta, dar nu cred daca i l-ar fi facut vreun doctor de aici copilului daca as fi procurat eu vaccinul. Aici nu te duci cu vaccinul cumparat de la farmaciie in buzunar, il gasesti la pediatriu/medic de familie.Si pediatrul mi-a zis sa i-l fac eventual in Romania, dar nu i l-am mai facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by MissParker
Cred ca de pilda vaccinurile pot fi bombe temporizate in corp, pot cauza foarte bine deficiente in dezvoltarea normala a unui bebelus, pot cauza boli autoimune la maturitate (de ex. sotul meu este sanatos tun, dar cum a venit acum 7 ani in Germania a devenit peste noapte alergic la tot felul de polenuri etc. si nu se stie din ce cauza) si tot asa... Totul e posibil.

Daca principiul de baza al medicinei este "inainte de toate sa nu faci rau", atunci pentru mine el se aplica astfel: mai bine te abtii sa actionezi, decat sa actionezi cu riscuri.

Poate a devenit alergic pentru ca a schimbat mediul. De ex europenii au alergii mai puternice la kiwi decit asiaticii, pur si simplu pentru ca au fost expusi la fruct numai in ultimii 50 de ani. Cam asa si cum adultii care dezvolta alergii in mediul de imigratie.

Si bolile si medicamentele/tratamentele vin cu riscuri. Din compararea lor revin curele. In ziua de azi si lipsa actiunii inseamna o decizie si pe termen scurt si lung. De ex faptul ca nu vaccinezi o fetitza de 3 luni acum poate avea repercursiuni asupra sanatatii copilului ei cind va deveni mama ( anticorpii pe care ii mosteneste/cistiga de la mama)...etc.

BCG-ul care a eradicat o boala, a avut si efecte secundare f rare, dar se pare ca poate oferi protectie in anumite cazuri impotriva unor boli autoimmune.

Pe de alta parte, ridicarea sistemului imunitar ne-a oferit speranta de viata mult mai mare dar in schimbul aparitiei altor boli cronice.
Per total se pare ca traim mai mult, dar un pic mai bolnaviori.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

eu am trait cu mare spaima pana a implinit puiul 1 an pentru ca, sa fim seriosi, in Ro cel putin, in locurile de joaca, in parcuri , nu vin doar mamele/bunicile/bonele cu copiii cu mucii verzi pana la genunchi ci cu toata paleta de boli contagioase, ca doar n-o sa-i tina in casa pe vreme frumoasa, nu? (si cunosc cazuri concrete). Mi-a fost teama si de reactiile posibile, dar slava Domnului, nu a avut asa ceva (decat la vaccinul de 1an si 2 luni cand i-au aparut ceva bubite de pojar). Ce vreau eu sa spun este ca poate nu toata lumea stie (eu doar intuiesc, pt ca nu mi-a spus clar nici un medic), dar un copil proaspat vaccinat, nu poate transmite boala unuia mai mititel?, ca doar poarta virusul (intrebarea este adresata cunoscatorilor, evident), eu l-am tinut pe baietelul meu departe de alti copii in perioadele respective. Si as mai avea o intrebare: de ce unii copii au reactii la vaccin, iar altii nu? am auzit (povesti din folclor) cum ca daca reactioneaza e mai bine, pt ca lupta organismul - cum e pana la urma? multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

tala, eu nu sunt "cunoscator" insa am citit inainte sa ii fac Laurei vaccinul de varicela ca in mod normal virusul nu se transmite de la un copil vaccinat, insa in cazul in care are eruptie e teoretic posibil, dar foarte foarte improbabil. cica in state ar fi fost numai vreo 3 sau 4 cazuri in acest sens si ei vaccineaza de multa vreme de varicela.

ca sa iti raspund cumva la intrebare aici sunt adusi (si acceptati) la cresa copiii proaspat vaccinati, nici nu se pune problema sa ii izolezi.
la fel si copiii cu "muci verzi", sunt adusi la cresa si nici un pediatru nu iti da hartie sa stai acasa daca copilul e racit atat vreme cat nu are peste 38° febra.
eu daca as aplica teoria asta nu as mai scoate-o pe Laura din casa din doua puncte de vedere - orice virus de raceala cat de usor ei ii face bronsita si altfel gandit ea tuseste aproape toata iarna, deci probabil ca imprastie virusi la randul ei.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

quote:
Originally posted by Sheannamp

BCG si antipolio (varianta injectabila e mai bine tolerata): iarasi, desi contestat, BCG are utilitatea lui iar Germania nu e asa departe de tari in care TBC este endemica.

Inainte de prima vizita in Romania am intrebat pediatrul din Germania de vaccinul BCG si mi-a spus ca nu se mai face vaccinul asta si ca nici macar nu mai exista in farmacii. Am aflat ca se gaseste in Franta, dar nu cred daca i l-ar fi facut vreun doctor de aici copilului daca as fi procurat eu vaccinul. Aici nu te duci cu vaccinul cumparat de la farmaciie in buzunar, il gasesti la pediatriu/medic de familie.Si pediatrul mi-a zis sa i-l fac eventual in Romania, dar nu i l-am mai facut.

Aici daca esti alta nationalitate te intreaba din ce tara provii si apoi se consulta lista cu tarile cu cazuri de TBC. Aici e eradicat insa pentru ca provin din Romania mi s-a recomandat sa-l fac si l-am facut, e gratuit oricum si mi se pare mai safe asa ca nu stiu langa cine stau in tramvai cand vin in Romania.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligurda spune:

Am citit foarte multe dintre opiniile scrise pe forum.Eu consider ca fiecare mamica ar trebui sa-si urmeze intuitia sa in ccea ce priveste orice decizie ar privi copilul sau.Eu personal nu i-am facut vaccinuri decat pana in 6 luni apoi fetita mea a refuzat orice vaccin singurica.Inainte de orice vaccin programat facea febra astfel ca dupa doua tentative esuate am renunta.Intre timp cu totul intamplator am citit niste articole contra vaccinurilor si am simtit ca e mai bine sa renunt in a le face pe toate celelalte vacciuri.Personal eu cred ca profesia de medic trebuie sa se bazeze pe un talent pe o daruire sufleteasca exceptionala.Dar nu e cazul in Romania unde recomandarile pentru vaccinuri se fac pe baza unor consultari superficiale iar medicamentele se recomanda in functie de contractele pe care le are doctorul cu vreun distribuitor farmaceutic.In plus din sursa sigura stiu ca introducerea unor noi medicamente pe piata romaneasca e platita cu bani grei ca sa acopere eventuale teste insuficiente superficiale mult mai costisitoare decat mituirea unor personaje cheie.Si de aceea daca voi avea alt copil voi cauta sa nu-l vaccinez deloc .Procesul medical e unul comercial cu interese banesti grele ….in care vindecarea definitiva e doar un aspect nerentabil.In plus imunitatea naturala a omului si mijloacele naturale sunt destul de ignorate si luate in ras de multi dintre membri onorabili ai comunitatii medicale.De exemplu medical meu de familie i-a recomandat fetitei mele la o temp de 37.5 grade un antibiotic iar cand fetita mea a avut un mica unghiuta inrosita la picior (pe care ulterior am rezolvat-o simplu prin patlagina) ne-a recomandat tot antibiotic.Si sunt medici cu adeavarat rar pe care daca ii gasiti tineti-va de ei care sunt cu adevarat interesati de binele fiecarui pacient. Si cu adevarat cred ca rugaciunea poate rezolva multe probleme..medicale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by ligurda

Am citit foarte multe dintre opiniile scrise pe forum.Eu consider ca fiecare mamica ar trebui sa-si urmeze intuitia sa in ccea ce priveste orice decizie ar privi copilul sau.Eu personal nu i-am facut vaccinuri decat pana in 6 luni apoi fetita mea a refuzat orice vaccin singurica.Inainte de orice vaccin programat facea febra astfel ca dupa doua tentative esuate am renunta.Intre timp cu totul intamplator am citit niste articole contra vaccinurilor si am simtit ca e mai bine sa renunt in a le face pe toate celelalte vacciuri.Personal eu cred ca profesia de medic trebuie sa se bazeze pe un talent pe o daruire sufleteasca exceptionala.Dar nu e cazul in Romania unde recomandarile pentru vaccinuri se fac pe baza unor consultari superficiale iar medicamentele se recomanda in functie de contractele pe care le are doctorul cu vreun distribuitor farmaceutic.In plus din sursa sigura stiu ca introducerea unor noi medicamente pe piata romaneasca e platita cu bani grei ca sa acopere eventuale teste insuficiente superficiale mult mai costisitoare decat mituirea unor personaje cheie.Si de aceea daca voi avea alt copil voi cauta sa nu-l vaccinez deloc .Procesul medical e unul comercial cu interese banesti grele ….in care vindecarea definitiva e doar un aspect nerentabil.In plus imunitatea naturala a omului si mijloacele naturale sunt destul de ignorate si luate in ras de multi dintre membri onorabili ai comunitatii medicale.De exemplu medical meu de familie i-a recomandat fetitei mele la o temp de 37.5 grade un antibiotic iar cand fetita mea a avut un mica unghiuta inrosita la picior (pe care ulterior am rezolvat-o simplu prin patlagina) ne-a recomandat tot antibiotic.Si sunt medici cu adeavarat rar pe care daca ii gasiti tineti-va de ei care sunt cu adevarat interesati de binele fiecarui pacient. Si cu adevarat cred ca rugaciunea poate rezolva multe probleme..medicale

Fetita ta merge la scoala fara a avea toate vaccinurile obligatorii?

Cred ca exista anumite reguli (si nu doar in RO, ci si in occident) tocmai pentru a feri copii de eventuala ignoranta a parintilor. Nu pot face orice-mi trece prin cap copilului meu doar pentru ca sunt mama lui.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput