Nasterea in apa-o alternativa, un miracol (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

deja?!

Iupiii inca un delfinas!

Eld, felicitari! sa iti traiasca fetita,sa fie mancacioasa, mami cu lapte in tzatze, si sa aibe parte de tot ce e mai bun pe lume!

Oh ce emotii... Si Eld, numai o zi a apucat sa stea la Bv! Hai fetelor, ca e cu noroc nascarea in cada respectiva! Veni, vedi, vici!

Eld, abia astept sa ne povestesti! Cumva ti-a indus nasterea? sau a fost doar o coincidenta ca ai nascut cand ai ajuns la Bv??

sovi, mami de sasha (de la Alexandru) 17 Apr 08
pozici
nasterea delfinasului ilustrata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

[purple]FELICITARI ELD!!!! sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa si mancacioasa!!!
Te asteptam sa ne povestesti (si poate sa ne si ilustrezi) cum a fost!!!
Ai fost o norocoasa ca nu a trebuit sa astepti prea mult la brasov, ai ajuns tocmai la timp!
Pupici si te asteptam cu noi vesti!!

Aurora16+ mamica de viitor delfinas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

WOW!!
Felicitari!!! Sa va traiasca copilasul!!

KHRISU 19+, mamik de baietel

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sovietica

Hola!

Din pacate, daca e sa ne luam dupa planurile de acum, Sasha nu va avea parte de alaptat decat cel mult 1 an caci vrem sa il facem pe bb2 repejor. Poate doar dupa ce voi naste bb2, daca mai vrea cate o dusca de la san. Sau stiti voi ca se poate alapta in timpul sarcinii?
Ei poftim, am bb de 2 saptamani, si visez la bb2

sovi, mami de sasha (de la Alexandru) 17 Apr 08
pozici -new
nasterea delfinasului ilustrata

Sovietica LLL incurajeaza alaptatul in timpul sarcinii dar medicii ginecologi de la noi din pacate nu. Mie mi-a zis ca tre sa-l intarc inainte sa-l concep pe bb 2 ca altfel raman insarcinata foarte greu si cica ar avea bb2 nush de ce de suferit. Eu inclin sa-i cred pe cei de la La Leche League. Mama mea m-a alaptat pe mine si a ramas cu frate-miu insarcinata si a tot continuat alaptatul pana s-a nascut. Frate-miu e bine merci. Mai stiu mamaici de pe forum care au facut asa. Un exemplu este gazzella...care inca ii alapteaza pe ambii copilasi de varste diferite.
Ca sa nu mai zic ca alaptatul in tandem este marele meu regret. Tare mi-ar fi placut sa-i alaptez pe amandoi mult si bine pana se desprind singurei de tzitzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor, stie cineva ceva mai multe despre programul rusesc de nasteri in apa, dar acasa? Era un documentar super pe google video, acum nu mai este...

Mi s-a parut o alternativa excelenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

quote:
Sovietica LLL incurajeaza alaptatul in timpul sarcinii dar medicii ginecologi de la noi din pacate nu. Mie mi-a zis ca tre sa-l intarc inainte sa-l concep pe bb 2 ca altfel raman insarcinata foarte greu si cica ar avea bb2 nush de ce de suferit. Eu inclin sa-i cred pe cei de la La Leche League. Mama mea m-a alaptat pe mine si a ramas cu frate-miu insarcinata si a tot continuat alaptatul pana s-a nascut. Frate-miu e bine merci. Mai stiu mamaici de pe forum care au facut asa. Un exemplu este gazzella...care inca ii alapteaza pe ambii copilasi de varste diferite.
Ca sa nu mai zic ca alaptatul in tandem este marele meu regret. Tare mi-ar fi placut sa-i alaptez pe amandoi mult si bine pana se desprind singurei de tzitzi.

Chiar ma gandeam daca se practica asa ceva. Si uite ca am primit si raspuns. Eu am ramas insarcinata cu a doua fetitza dupa ce am intarcat-o peprima, ca altfel nu s-a putut. Iar pe cea mare am intarcat-o pt ca nu vroia sa manance nimik. Vroia numai san - dar eu zic ca la 1 an si 4 luni deja era cam mare ca sa manance numai san.

Selene stiu filmuletul, da chiar nu stiu la noi in Romania daca se poate asa.

'Tot ceea ce ti se intampla are un scop'
Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
Ceva poze
nasterea in apa
www.elipetromed.ro

Mergi la inceput

Abia astept sa plonjez si eu in cada aia... Daca merg la un prim control abia pe la 35 de saptamani e tarziu?? O sa ma primeasca la nascut?

Ana cum ai intarcat-o pe fetita cea mare? Dupa ce ai nascut nu a mai cerut tzitzi vazand-o pe cea mica la san?

Pe biletul de externare din maternitate erau trecute niste recomandari OMS printre care alaptat cel putin 2 ani si peste. Mi s-a parut ciudat pentru ca eu nu auzisem de copii alaptati mai mult de un an...la noi asa se practica, dar uite ca lucrurile nu stau chiar asa. Am studiat un pic subiectul si intradevar studiile spun ca pt o dezvoltare armonioasa a trupului si in special al creierului copilului e nevoie de lapte matern cel putin 2 ani. Si asta a fost unul din motive pt care mi-a parut tare rau ca bebele meu n-a mai vrut sa suga preferand biberonul din cauza mea evident.

Stiu ca in popor se zice ca nu e bine sa intorci copilul la san dar nu stiu care e explicatia?? Stie cineva?

Eu personal nu o sa ezit sa-i dau baiatului san daca o sa ceara..chiar daca o sa-mi pun in cap toate rudele (mai ales soacra). Atat timp cat nu am nici o explicatie logica nu vad de ce nu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvionex spune:

FELICITARI ELD! SA VA TRAIASCA BEBITZA, SA FIE SANATOASA!!
ASTEPTAM CU NERABDARE IMPRESII!!

Noi mergem maine la dr. B sa vedem ce ne mai spune...daca aflu noutati...

Silvionex (30sapt.)
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

ce fac fetele?
va salut asa repejor ca sunt la munca!
mai stie cineva ceva de ELD, cum se simte,ce-i face micuta?
O zi buna!!!

Aurora 16+ mamica de viitor delfinas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Buna, delfinutelor

Multumesc pentru urari, sunteti dragute . O sa incerc sa va scriu, pe scurt, cat doarme broscuta.

Sunt fericita ca am ales sa nasc in apa, le multumesc lui Martie si Anei pentru ca mi-au deschis ochii si au vorbit despre acest miracol al nasterii in apa, la fel si Olgai si lui Sovi.
Asadar, nasterea a fost indusa (prima fiind la fel), dr-ul Baiulescu a venit pe la 16,20 la Eva, nu aveam contractii dar aveam un col foarte bun (adica pregatit, banuiesc). A venit special pentru mine, desi avusese o cezariana de urgenta la Fagaras si alte probleme, se pare. Mi-au fost rupte membranele si mi s-a pus perfuzie cu oxitocina. Pana la ora 17,00 am avut ceva contractii dureroase (dilatatie 2-3) iar la 17 mi-au facut peridurala (doctorita Maier e super simpatica si profesionista). Apoi am intrat in cada, mi-au adus sotul si fetita, era o distractie totala, toata lumea glumea, radeam si d-astea. Pe la 18,15 m-a urcat pe masa pentru o proba de impins, apoi am intrat din nou in cada. Eu am dorit fara epiziotomie, dar dr B mi-a spus ca s-ar putea sa nu se poata, dar incercam (am cicatrice de la primul bb). In cada am tot impins pe contractii (le simteam), dar nu prea bine, ca dupa jumatate de ora ii exasperasem pe toti, mai aveau putin si intrau ei sa nasca in locul meu. Aaa, neonatologul ne spunea bancuri in timpul asta.
Dr B mi-a spus ca bb e cam mare si mi-a facut o mica taietura, altfel cred ca eram si acum in cada. Cordonul a fost scurt si l-au taiat ei, ca nu ajugea sa mi-o puna pe burtica si sa-l taie sotul (sotul a stat langa mine, dar era ingrozit de panica). Apoi mi-au pus bebica pe burtica si am simtit minunea, imi dau lacrimile si acum cand imi amintesc senzatia. Daca ar fi sa nu iei in calcul celelalte avantaje, doar pentru asta merita sa nasti in apa, sa-ti simti copilul caruia i-ai dat tu viata in bratele tale imediat dupa ce l-ai nascut, fin si cald si magic...
Apoi am iesit din cada, pe masa a iesit placenta si m-a cusut. Eram cu anestezie, mi-a mai facut si local si nu a durut deloc (la prima nastere a fost cosmar!). M-au intrebat in continuu daca ma doare ceva, parca eram la stomatologie.
Sotul si fetita s-au dus sa o vada pe bebica - cat timp am nascut de fetita s-au ocupat fetele de la receptie (foarte dragute de altfel), ea nu a stat in sala.
Asta a fost nasterea mea de vis, asa cum mi-a urat Sovi.
Dr-ul Baiulescu este un medic deosebit si un om minunat, o specie rara in bransa. Am ramas impresionati de el, si eu, si sotul meu.

Delfinutelor, eu zic sa nu ratati nasterea in apa!

In rest, mi-au placut cei de la Eva, au fost atenti si draguti, e adevarat ca nu prea insista pe alaptat, s-au tot mirat ca mi-am cerut copilul imediat ce am ajuns in salon si nu am lasat-o noaptea la ei (asa faceau majoritatea).
Olga, Sovi, suntem colege doar de cada si de salonul - 17 - de travaliu, ca 24 era ocupat si am stat in 25
Drumul spre casa a fost ok, bebica a dormit pana la Romanesti, apoi a supt. Acum am probleme cu furia laptelui, dar o sa treaca si asta.
Epiziotomia e super ok, nu am dureri si am venit in masina fara colac, stau fara probleme.

Pupici la toate delfinutele, ma duc la treaba!

Eld, mami de printesa si bebica

Mergi la inceput