mergem la scoala sau nu?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si pareri.
Educatoarele m-au ajutat sa iau o decizie. S-au comportat oribil in ultima vreme. Lili a fost bolnava, am stat cu ea si la spital, dupa 2 saptamani de boala mergem la gradi, ea cu sufletul la gura, ca a fost ziua ei, astepta sa fie sarbatorita... am dus ceva rontaiala pt copii... si madamele au uitat pur si simplu de ziua fetei. Atat de mult au dezamagit-o, imi venea sa plang cand ieseam de la gradi in ziua aia, si ma ia fata la intrebari: mami mi-ai promis ca azi va fi ziua mea la gradi, de ce n-a fost?
Ieri imi povestea ca este un baietel in grupa care tot plange si educatoarea i-a zis ca daca nu termina de plans, il dezbraca de tot sa-i vada copiii puzturica. Probabil si asta ar fi o metoda moderna de educatie... daca nu esti cuminte, hai sa-ti vedem ce ai in chiloti...
Fetelor, eu nu mai vreau sa risc. Aici n-o mai las, in alta parte cine stie peste cine dau. Pana acum mai avea si alte educatoare, cu ele ne-am inteles bine... dar acum m-am scarbit de tot sistemul prescolar.
De ziua ei i-am cumparat birou scolar. Azi o inscriu la scoala. Am vorbit cu 2 psihologi, am vorbit cu invatatoarea, am ajuns de comun acord: daca rezista, e o.k. Daca nu rezista, va repeta clasa I la alta scoala.
Sa ne tineti pumnnii sa nu fie un esec pentru ea, sa faca fata greutatilor.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Gabi , mult succes fetitei tale la scoala !

ma gandesc ca nu i-ar strica un perdaf educatoarei , pe care sa i-l aplici de fata cu copila ta si cu ceilalti parinti , dupa ce iti iei evaluarea psi de la gradi , dupa serbare si ultima zi a lui Lili acolo , sa-i zici ceva succint si la obiect despre incompetenta ei si adauga si ca merita o reclamatie la inspectoratul scolar .

sanatate si numai bine !

Mergi la inceput

n-o duc la serbare. Mai sunt vreo 2 saptamani pana atunci, in care nu fac altceva decat stres cu pregatirea.
Evaluare nush daca-mi da, la scoala oricum nu au cerut nici in urma cu 4 ani, sper sa n-o ceara nici acum.

www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Gabi imi pare rau ca termina asa gradinita. Pacat.
Mult succes la scoala! O sa se descurce cu siguranta. In locul tau nu m-as gandi la alternativa cu repetarea clasei I. Suna demoralizator rau de tot. Plus ca ar face-o diferita de ceilalti copii si nu intr-un sens bun. Ai mai multa incredere in ea! Sustine-o fara sa te gandesti ca mai ai o portita. Numai bine!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Of Gabi ce rau imi pare ...
Noi, un pic mai mici (6 ani in septembrie), cu probleme de emotivitate puternica si lipsa de intelegere din partea gradinitei (directoarei in cazul nostru) am decis sa sachimbam gradinita si sa nu intram inca la scoala.
Pe de alta parte la ce povestesti tu despre educatoare mi s-a ridicat parul in cap.
La noi educatoarea e super ok, dar naste in iulie si nu stim inca cine o va inlocui, asa ca oricum schimbam, probleme aveam aici - am schimbat de tot.
Mie personal mi se pare prea mica pentru scoala.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Gabi_K

Ieri imi povestea ca este un baietel in grupa care tot plange si educatoarea i-a zis ca daca nu termina de plans, il dezbraca de tot sa-i vada copiii puzturica. Probabil si asta ar fi o metoda moderna de educatie... daca nu esti cuminte, hai sa-ti vedem ce ai in chiloti...
Fetelor, eu nu mai vreau sa risc. Aici n-o mai las, in alta parte cine stie peste cine dau. Pana acum mai avea si alte educatoare, cu ele ne-am inteles bine... dar acum m-am scarbit de tot sistemul prescolar.
De ziua ei i-am cumparat birou scolar. Azi o inscriu la scoala. Am vorbit cu 2 psihologi, am vorbit cu invatatoarea, am ajuns de comun acord: daca rezista, e o.k. Daca nu rezista, va repeta clasa I la alta scoala.
Sa ne tineti pumnnii sa nu fie un esec pentru ea, sa faca fata greutatilor.

Gabi,
Am ramas fara cuvinte la comportamentul educatoarei .Eu in locul tau as face reclamatie pe undeva,nu mi se pare un comportament prea ok...dar probabil ca nu-s "stimulate"(asa am vazut ca se cheama "procedeul"in Ro-am citit de multe ori pe forum cite cadouri primesc de la parinti...).

Nici prin cap sa nu-ti treaca sa repete anul,gindeste-te ca e pregatita si va face fata,aici toti copilasii de 6 ani(si chiar de 6 ani fara...)sunt scolarei si da,fac fata!

Succes mult va doresc!

Alina

Mergi la inceput

multzam.
Nu ma gandesc sa nu faca fata... dar nu exclud posibilitatea.
Avand in vedere ca nu e ca oricare copil, ci are probleme de comunicare, e tipic copil de cristal, si daca toti copiii ar merge la 6 ani, m-as gandi sa mearga eventual la 7. Ei nu ii voi spune bineinteles, ca are o portita de salvare. Asta e doar pt sufletul meu, sa stiu, ca mai are o sansa daca o dam in bara anul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Gaby, am citit toata povestea si te felicit pt decizia de a o da de 6 ani si citeva luni la scoala.
Va face fata si inca cu brio!

Am trecut si noi prin clasa 1, si mai avem putin si terminam clasa a 2-a . Mi se pare aiurea afirmatia: nu dau copilul la scoala de 6 ani si ceva ca sa mai copilareasca un pic. La fel cum spunea si Alina, ce scoala e bau-bau?! Parerea mea e ca de fapt, parintelui i-i e teama de responsabilitatile pe care le implica scoala.

Se spune ca e grea clasa 1 in RO? Fara suparare: pai daca de la gradi stiu alfabetul si cifrele si adunari simple, unde e fratele meu greutatea clasei 1???? Doar ca trebuie sa stea linistit in banca 45 min?

Fata mea nu a stiut sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca la intrarea in clasa 1. La scoala a invatat tot. A terminat clasa 1 printre primii, iar acum, in clasa a 2-a e prima in clasa........se se "lupta" cu copii de nemti, iar eu vorbesc cu ea numai romana.

Se spune ca e grea clasa a 2-a in RO? Ei bine, daca acolo se face inmultirea si impartirea abia in clasa a 3-a, aici copii astia o zbirnie de 3 luni deja...si sunt clasa a 2-a.

Asa ca, fara suparare: parerea mea este ca se exagereaza spunindu-se ca scoala din RO e mai dura ca cea din strainatate. Acolo la cite o greaseala primesti -FB, aici deja te taxeaza cu nota 2 (nota 1 e cea mai buna is se obtine pe o lucrarea absolut curata).

Gaby, chiar daca a trecut ceva de la ziua lui Lili, eu ii doresc sa fie sanatoasa si sa aiba numai succese in viata de scolar. Iar pt tine: sa-tzi traiasca copii si sa-tzi aduca numai bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Helbi, sa te lamuresc eu unde este greutatea scolii in Romania. Ca acum am experienta, aproape am terminat clasa I , banuiam eu ca este asa, dar nu puteam sa-mi imaginez realitatea.

quote:
Fata mea nu a stiut sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca la intrarea in clasa 1. La scoala a invatat tot.

Nici baiatul meu n-a stiut sa scrie si sa citeasca, dar acum stie nu pentru ca a invatat la scoala ci pentru ca l-am invatat eu acasa. Cu alte cuvinte lucrul individual este totul aici, la scoala nu se face nimic sau in foarte putine scoli, ca sa nu generalizez.
La scoala, la romana, doamna le dadea doar teste, dictari, etc... Teme pentru acasa ff putine, pentru ca din 26, 22 stiau sa scrie si sa citeasca, asa cum bine spui de la gradinita. Gradinita noastra a fost mai speciala, nu au invatat sa scrie si sa citeasca, dar au invatat sa fie buni, civilizati, au facut engleza, muzica, desen cu profesori. O sa spuneti ca am fost inconstienta ca nu l-am invatat eu... Poate, dar am intrebat in stanga si in dreapta, inclusiv pe doamna noastra si a spus ca nu trebuie sa stie, ca va invata la scoala. Cata naivitate din partea mea sa cred chestia asta?! Sansa copilului meu este ca m-am trezit la timp si m-am mobilizat, mi-am cumparat carti cu exercitii de romana/matematica/logica si ne-am pus pe treaba, astfel ca stim si noi sa scriem si sa citim la sfarsitul clasei I.
La matematica mai fac cate 2-3 probleme in clasa, se vede treaba ca aici nu au stiut toti sa socoteasca...iar sansa copilului meu a fost ca este "sclipitor" la matematica, cum spune doamna si astfel in loc sa lucram la matematica am lucrat la romana, scis, citit, sa poata citi problemele...ca de la inceputul semestrului II nu le-a mai citit nimeni problemele la teste iar copilul meu nici nu stia toate literele pe atunci . In plus trebuia sa scrie problemele de pe tabla si copia litera cu litera, pentru ca nu le cunostea, abia erau la mijlocul alfabetului.
La engleza...iar noroc ca el face de 3 ani, pentru ca au deja caiet cu vocabular ... in situatia in care multi sunt la primul an efectiv, iar cartea si caietul nu contin cuvinte, ar fi trebuit doar sa invete sa comunice, parerea mea...Mai ales ca este optional si abia in clasa a III-a incep engleza ca limba straina.
La Cunostintele naturii, am avut de vreo 3 ori teme pentru parinti le spun eu , adica sa aduca de pe internet fotografii cu diverse teme, colindatori, flori de mar, animale...in conditiile in care nu are acces toata lumea la internet/calculator/imprimanta color.

Copii nu sunt punctati in functie de performanta proprie ci in functie de celalalt.

La matematica ca sa putem lua FB a fost nevoie sa lucram dupa culegerile de clasa a II-a, ca cele de clasa I sunt muuult prea usoare fata de ce le da doamna. Toate testele romana/matematica sunt muult mai grele decat ce s-ar face dupa manuale. La ultimul test a luat totusi B si la matematica, pentru ca o problema n-a stiut s-o faca nimeni...de fapt a fost si printre putinele note de B intr-o clasa cu nivel foarte inalt. Oricum probleme de genul acela n-am gasit decat in Gazeta matematica . Crezi ca le-a explicat problema??? In nici un caz.

Seful meu are o vorba "La scoala te duci sa te asculte." Mie mi s-a parut geniala chestia asta, pentru ca traduce simplu situatia invatamantului romanesc la ora actuala. De aceea parintii considera ca este greu, pentru ca toata responsabilitatea invatarii copilului cade in spinarea lor. Am inteles, de ce se dau meditatii din clasa I, pentru ca si copilul meu ar fi avut nevoie, daca eu nu aveam disponibilitatea sa lucrez cu el. De la explicat cum se fac literele, pana la invatat cum sa povesteasca, ce inseamna despartire in silabe, cuvinte cu sens opus, ce inseamna trecere peste ordin (care teoretic este in programa de clasa II-a) etc....

Si romanii mai au o problema cand intreaba "Daca se va descurca copilul?" trebuie tradus "Va reusi sa ia numai FB?"

Faptul ca eu nu ma isterizez cand copilul a luat I/S/B la o dictare deja sunt privita ca o ciudata, chiar ca o mama iresponsabila ca nu-l pedepsesc. Insa eu stiu de unde a plecat si unde a ajuns. Ca sa nu mai spun ca, faptul ca el face engleza si canto extrascolar, ne-a fost semnalizat de doamna la inceputul scolii ca nu va face fata... ca este prea mult...Dar nu va face fata asta a fost tradus de fapt tot "nu va lua fb pe linie" ...so...am un copil care se descurca bine in engleza, care are cateva premii la muzica usora, are spectacole, dara n-are fb pe linie la romana...mie nu mi se pare ca nu s-a descurcat ci din contra.

GabiK, asa cum am mai spus se va descurca fetita ta la scoala foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Filofteia, am inteles acum. Parintii muncesc cu copii si doamnele invatatoare muncesc si ele, dar...lameditatii pe bani. De fapt, acum mi-amamintit ca si cumnata mea mi-a spus acum3 ani ca baiatul ei, ca de altfel cam toata clasa, ramine dupa ora si face temele cudoamna si parintii cotizeaza:-(((( Urit din partea acestor cadre didactice, pt ca nu vreau sa generalizam. Sunt convinsa ca exista si invatatori dedicati (eu am o verisoara care "traieste" pt copii ei de la scoala).

Felicitari lui Adi pentru performantele de la scoala, de la canto si engleza si mult succes pe ultima suta de metri din clasa 1.

Mergi la inceput