rana pe colul uterin si sarcina

SALUT TUTUROR,AM 28 ANI SI SUNT MAMA A UNEI FETITE SUPERBE CARE PE 28 APRILIE 2008 VA IMPLINI 6 ANI,SI TOT DE VREO 5-6 ANI STIU CA AM O RANA PE COL,PE CARE AM INCERCAT ANUL TRECUT SA O TRATEZ,APOI M-AM LASAT PAGUBASA.NU MA DOARE NIMIC NICIODATA,CICLUL ESTE NORMAL SI LA TIMP.AM AFLAT DE ACEASTA RANA IN URMA UNUI CONTROL DE RUTINA,DAR VARA TRECUTA AM AUZIT CAT DE PERICULOASA POATE FI O ASTFEL DE RANA SI MEDICUL A SPUS CA ESTE FOARTE URATA SI SA NU MAI PRELUNGESC NICI O ZI DUPA PRIMA MENSTRUATIE, AR CUM M-AM HOTARAT SA MA TRATEZ,ASA AM SI UITAT.IMPROPRIU SPUS UITAT CA PE FIECARE LUNA ZICEAM "GATA, ACUM O SA MERG LA DOCTOR".SI LUNA TRECUTA AM ZIS LA FEL,NU AM FOST,DAR IN SCHIMB AM RAMAS INSARCINATA.AM 4 SAPTAMANI SI O ZI.IMI ESTE GROAZA.SOTUL MEU IL DORESTE MULT DE TOT SI MA IMPLORA SA-L PASTREZ.I-AM SPUS CA NU O SA FAC ACEST LUCRU CU GANDUL CA MAINE ESTE ZIUA LUI SI CADOUL VA FI O HOTARARE AFIRMATIVA.NOI VOBIM DESCHIS ORICE,RAR GASESTI UN OM CA EL,(IMI SPUN TOTI)MA IUBESTE ENORM,DAR ACUM NU STIE CE ESTE IN SUFLETUL MEU.MA SPERIE RAU DE TOT RANA PE CARE ACUM NU CRED CA O MAI POT TRATA DIN CAUZA LUI BEBI.SUNT CU PSIHICUL LA PAMANT.AS VREA SA-L PASTREZ.MAINE MERG LA DOCTOR
Raspunsuri

SilviaPop spune:
In aceeasi situatie sunt si eu. Cand sa o tratez, dupa multi ani( vo 10) in care am neglijat-o..hop bb
Medicul mi-a zis ca in sarcina se mareste putin dar nu e grav, mai pot rezista. Dupa ce nasc mi-o cauterizeaza. Asta vara avea vo 3-4 cm. Acum prefer sa nu stiu cat e.
Daca ai una din orataniile care a provocat-o( chlamydia, ureeaplasma sao micoplasma) trebuie sa faci tratament chiar si in sarcina, cred. Eu m-am chinuit cu tratamente repetate din ianuarie pana in iulie ca sa scap de chlamidya.
Inainte avusesem tentative sa o rezolv, dar se pare ca nimerisem medici prosti. Unii imi dadeau ovule, altii imi propuneau direct cauterizare, fara sa gaseasca cauza si in cz asta ar fi reaparut rana dupa cauterizare.
Ti-l recomand pe medicul Puia Sorin Lucian, de la Maternitatea Giulesti, Bucuresti= e artist in coluri. Vin femei din toata tzara la el pt asta.
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

SilviaPop spune:
Si inca ceva: nu te panica..medicii asa fac, ne sperie, ca e grav, ca degenereaza in cancer, etc. E adevarat ca nu tb sa te culci pe o ureche. Dar nu se ajunge asa usor la cancer. Medicii mai au interes sa ne sperie ca sa acceptam cauterizarea sau rezectia. Asta e o operatie si va trebui sa cotizam..normal, iar lor le sclipesc ochii.
Tin minte ca m-am dus la o proasta, Damian parca o chema, de la Sanador si Polizu-aviz fetelor din Bucuresti, care m-a speriat cumplit. Mi-a facut o colposcopie si inainte de analize si-a dat ea cu parerea ca e HPV clar. Si la cat de mare e rana crede ca e si un incaput de cancer. Mi-a propus rezectie din start, dar nu la Sanador , ci sa vin la Polizu( adica sa cotizez la ea) si sa nu mai fac testul pt HPV ca e cam scump..500 ron, nu mai are rost , ea are experienta si stie sigur ca celulele alea arata necrozat de la HPV.
Am plecat pe 7 carari acasa, in urmatoarea sapt m-am pregatit moral ca voi muri, deja ma gandeam cum o sa-mi cada parul de la citostatice si voi fi cheala, etc. Cand imi amintesc prin ce am trecut...
Apoi m-am dus la Puia si m-a trimis cu proba recoltata la un Institut( imi scapa numele) unde m-a costat 130 ron parca. A iesit, evident, negativ
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

lioara_con spune:
merci mult de tot Silvia si ma rog din tot sufletul sa fie asa. Iata ca nici astazi nu am fost la doctor, se apropie Pastele, sunt pregatiri de facut, stii cum e. Mi-ai dat foarte multa incredere prin cuvintele tale. Bebele tau cat are? Mult succes si sa nu mai astepti dupa nastere. (Eu te invat pe tine, ca eu...)Sotul meu este langa mine si plange ca nu credea ca o sa pastrez copilul. Te pupic

diana21 spune:
Liora, si eu am o rana pe col, insa eu stau linistita pt. ca doctorita mea mi-a spus ca nu e nici o pb. daca o rezolvam dupa nastere. PAP-ul a iesit ok, adica nu sunt celule canceroase, e doar o inflamatie cu usoara hemoragie. Asta este, probabil ca se va mai agrava putin in sarcina, dar SIGUR nu voi muri de la asta. Am mai fost si la prof. Pelinescu, care mi-a spus ca o rana evolueaza lent in cancer (daca evolueaza) si ca nu se intampla mare lucru in cateva luni, cat tine o sarcina. Sa stau linistita pana dupa nastere. Eu zic ca daca nu e cancer deeja, ceea ce nu cred ca e, nu ai motive sa renunti la bebe. Du-te la un doctor bun si o sa vezi ca o sa fie bine. Ah, uitesem sa-ti zic ca primul dr. care m-a vazut dupa ce am ramas insarcinata, dr Nayel, m-a speriat ingrozitor, la fel, am plecat din cabinetul lui plangand si sigura ca voi muri in curand...Insa uite ca nu e chiar asa. Deocamdata e o rana banala, asta nu e motiv sa renunt la bebe, Doamne fereste! Iti doresc multa sanatate si un bebe sanatos, voinicel si mancacios . Nu lua decizii pripite, du-te la mai multi doctori daca e cazul si fa-ti toate analizele.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si
cu Bebedoi 10+
Dialoguri strumfesti

p.a.ade spune:
Nu fi ingrijorata asa tare,trebuie sa mergi la controale regulate si nu se va intimpla nimic grav.Eu am descoperit rana acum 4 ani dar nu am vrut sa fac cauterizare pt ca vroiam sa mai fac un bebe.Am facut vreo doi ani tratament cu antibiotice,instilatii si tot felul de alte medicamente si anul trecut am ramas insarcinata.Prima intrebare ce i-am adresato doctoritei a fost daca rana poate afecta sarcina,raspunsul a fost negativ in schimb mi-a zis ca rana va fi un pic afectata dar nu va fi nici o nenorocire si a avut perfecta dreptate.Am nascut la sfirsitul lunii aug. anul trecut si am si alaptat bebita pina la 6 luni,ca intre timp m-am ales cu o anexita si nu s-a mai putut amina tratamentul.Acum fac tratament cu ovule si antibiotice si probabil luna viitoare daca iese testul bine voi face si cauterizarea.In timpul sarcinii abia in ultimele luni am pus de doua ori cite zece ovule,cele care se pot pune si in timpul sarcinii.Va doresc sanatate si o sarcina cit mai usoara.

p.a.ade spune:
Am uitat sa-ti spun, am nascut natural fara nici o problema. La multi ani fetitei,la mine fetita cea mare are 9 ani si jumate,deci m-am gindit mai tirziu la un bebe,probabil de asta nu a mai contat rana.Sanatate multa.