Gratii la geamuri-casa
Am un baietel de 2 ani si 5 luni, ne mutam curand in noua noastra casa, insa am si etaj, geamurile sunt termopan, sistemul acela de inchidere pentru copii nu merge ca stie sa il desfaca, se poate urca foarte usor pe geam sa il deschida . Singura solutie ar fi gratiile. Ce gratii as putea pune, sa nu arate ca la inchisoare dar si sa fie copilul in siguranta, sau daca aveti alte sugestii... le astept cu drag.
Raspunsuri
Rufus spune:
Nu pot sa-ti dau sugestii, nu stiu ce gusturi ai. Insa pot sa-ti spun cum o sa procedez eu: am sa merg cu aparatul in mana pe strazi cu case si am sa fotografiez stiluri de gratii (si de gard, ca nici la ala nu m-am hotarat). Apoi, o sa ma hotarasc pe indelete.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
bebe03 spune:
decit gratii la geam mai bine supraveghezi pustiul sa nu ajunga sa se urce pe pervaz, ca doar va creste, nu sa fie nevoie de a fi ferit la 15 ani,sper.
si eu am casa si copil care atunci cind ne-am mutat era mica dar nu mi-am pus nicidecum problema de gratii la geamuri ca doar nu suntem la puscarie
in schimb am avut ceva temeri de scara interioara ca va cadea desi are grilaj si balustrata din fier forjat totusi putea aluneca sau impiedica venind in fuga, dar pina in prezent nu am avut probleme, acum are 7 ani, si inca ii mai atragem atentia sa nu coboare in fuga ca va cadea, camera ei fiind la etaj.
bebe03 spune:
daca mai vrei o sugestie, agata de inchizatoarea de la geam ceva de care lui ii e teama, bineinteles daca
asta functioneaza, raluca fetita mea se temea de vrajitoare si asezasem linga televizor pe care adora sa-l inchida, deschida o vrajitoare din cirpa, din acelea ce se gasesc prin tirguri si expozitii si nu se mai apropia de televizor, la un metru, daca o intreba cineva zicea "nu-i voie, papa vrajitoarea"
pina si-a dat seama ca e falsa deja se "naravul" trecuse
nicol
canuta-om-sucit spune:
Bebe03, nu e problema de supraveghere, insa nu stii niciodata cum se intampla, desi stau langa el, daca vede un tractor de exemplu vrea sa deshida geamul si sa se duca la el, direct pe geam. E mic nu constientizeaza. Si oricat de atent esti il stii intr-un colt si intr-o clipa a disparut, cu ei nu se stie niciodata...
Dimitrie nu are nici o treaba de care sa se sperie, caci nu l-am amenintat ca vine "nu stiu cine" si il papa sau eu mai stiu ce povesti, tocmai din considerentul de a nu prinde fobii, apoi nu mai doarme calumea noaptea ca vine nu stiu cine si il papa sau... cine stie ce. Din punctul meu de vedere nu e deloc sanatos pentru psihicul copilului o astfel de abordare. Capusorul lor e atat de fragil si plin de imaginatie, nu vreau sa imi stresez copilul cand pot preveni.
Oricum multumesc Rufus de sfat, de bun simt, ca in fiecare postare scrisa de tine, pe care am intalnit-o pe forumul asta, Am gasit modelul. Vor fi niste gratii din fier forjat care nu arata deloc rau cu loc si de flori si va arata chiar bine. Asa am gasit si modelul la gard Deja ne credeau astia dubiosi ca le fotografiam casele si gardurile
Kalid spune:
Vin si eu cu o idee ... daca nu te-ai hotarat intre timp.
Decat gratii la ferestre , mai bine incuietori (cu cheia)! Exista manere (de ferestre/usi) cu cheie (pe interior). Eu asa am usile catre balcoane si mi se pare f.ok.
Acu' daca ti-ai facut deja geamurile, (cred ca) este un pic mai complicat (cred ca trebuie sa le scoata si sa le modifice in atelier, pe loc nu cred ca se poate).
Mai intereseaza-te si pe net, poate exista si niste protectii sa nu se poate deschide tot geamul.
kalid si copiii : alex (4 ani) si ioana (9 ani)
kariguld spune:
noi ne-am mutat in casa cand copii erau mici, mai precis baiatul, ca pe fata inca n-o aveam. dar nu mi-am facut niciodata probleme ca vor deschide geamurile, mai ales cand aveau 3 ani, baiatul si fata 2. nu ii lasam singuri la etaj, niciodata, in camera lor, amenajasem in living un loc pentru ei, sa se joace. si stateam cu ei afara in curte toata ziua, iarna/vara! eu, mama, tata, soacra sau cine era de rand sa stea cu ei!
poti incerca sa pui niste gratii mai mult estetice, care peste un timp, sa le poti da jos. caci copilul va creste!
la scari am avut si eu temeri, dar le-am imbracat cu parchet, si am pus balustrade din lemn, insa nu am avut probleme.
Kari
Marina spune:
la casa nu mi-am pus niciodata problema de gratii si ei oricum stiu ca nu au voie dar sunt ceva mai marisori. La bloc avem niste geamuri imense , cu pervazuri foarte joase si am deci sa le pun foraibare sus unde bbeii nu ajung
clarrice spune:
Si eu vreau sa pun gratii la geamuri. Nu cred ca e vreo problema sa fim prevazatori si grijulii. Sunt modele care arata destul de estetic si care nu inspira in nici un caz puscarie. Chiar daca pentru unii par neplacute, mai bine sa fim noi, parintii impacati ca am luat toate masurile de preventie impotriva accidentelor.
Ideea lui Rufus e grozava. Am s-o pun si eu in practica.
bird70 spune:
La noi toate geamurile care se deschid au plasa de insecte, la fel si usile care dau in curte. Au aparut de ceva vreme un fel de plase din astea dar de otel care vin in rama si se prind cumva in pervaz, nu se pot scoate. Arata exact ca plasele de insecte normale, nu iti dai seama ca sunt de metal decat dupa ce pui mana pe ele si nu ai nevoie de gratii, poti sa lasi geamurile deschise cand pleci de acasa.
http://www.crimsafe.com.au/gallery/gallery_view.cfm?phoID=119