Copil batut de educatoare

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mandruta, eu am sa-ti raspund totusi obiectiv, desi vorba Doniei...ce va invata la scoala???

Educatoarea baietelului meu, avea 29 de copii si nu tipa la ei, nu-i pedepsea... ii recompensa cu suplimentarea programului de joaca.
In rest nu pot spune cum facea de ii tinea atenti, dar clar le spunea lucruri interesante si nu obliga un copil de 5-6 ani sa scrie daca nu vroia.
Si mai avea un atuu, activitatea diversificata...copii nu se plictiseau...dar nu desenau flori si iepurasi ci Tom & Jerry si Scooby Doo...adica s-a adaptat la "solicitarile" copiilor de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Asta imi aduce aminte de ce-mi povestea deunazi sotul meu: cica o firma din Brasov dorind sa faca o gradinita germana pentru copiii angajatilor, a adus o educatoare din Austria si au plimbat-o pe la mai multe gradinite autohtone sa vada putin metoda, specificul local. Si aia a zis ca se astepta la tot felul de chestii dar un singur lucru a socat-o profund (n-a mai vazut, n-a mai auzit): pe unde a fost, toti copiii facea acelasi lucruri. Adica daca se desena, toti desenau, daca se canta - toti cantau si asa mai departe.
Fireste ca o asemenea "unanimitate de preferinte" nu se poate obtine decat prin forta..cum ne spune si Mandruta.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by mandruta

Cu respect pentru toti cei care participa la forum, as vrea cateva pareri despre ce pedepse ar trebui aplicate cand educatoarea sta cu 35 de copii in clasa. Cum credeti dumneavoastra ca ar trbui sa se desfasoare educatia in gradinita? cum ati incerca sa atrageti atentia a 35 de copii si cum ati sanctiona poznele lor? Va intreb pentru ca sunt educatoare, nu am avut niciodata reclamatii sau probleme de acest gen, dar incerc sa va inteleg.

Ei bine, daca incerci sa intelegi si pe cineva ca mine (cunoscut pe forumurile d-aci ca fiind unu' ce are o parerea proasta despre educatia institutionalizata), as zice ca principala mea grija --in cazul in care mi-as da copilul la gradinita-- ar fi cea referitoare la integritatea fizica a copilului.

Nu mi-ar place sa-mi gasesc copilul batut -- nici de educatori, nici de alti copii. Si daca in ceea ce-i priveste pe ceilalti copii m-as astepta sa mai apara conflicte din cind in cind (dar nu prea des), in ceea ce-i priveste pe educatori m-as astepta ca NICIODATA sa nu aud de vreo agresiune din partea lor -- nici asupra propriului copil, nici asupra altor copii.

Mai mult, m-as astepta ca nici macar amenintarea cu violenta sa nu fie practicata de educatori (i.e. "Daca nu treci la locu' tau, iti dau doua peste fund de nu te vezi!").

In ceea ce ma priveste, gasesc violenta si/sau amenintarea cu uzul ei de catre un adult impotriva unui copil ca fiind un act descalificare umana. Nu pot sa gasesc nici o scuza pentru un adult care recurge la asa ceva, asa ca nici nu as avea nici o mila in cazul in care as fi confruntat cu un astfel de caz.

Revenind la subiectul mai larg al pedepselor -- eu unu' nu vad de unde necesitatea pentru ele. Daca copilul face ceva ce nu ar trebui sa faca (stiu si eu? rupe florile din gradina scolii), m-as astepta ca educatorul sa ii spuna parintelui si sa lase la latitudinea acestuia luarea masurilor care se impun. In cazul in care copilul incalca in mod repetat (sau grav) regulile locului, m-as astepta ca educatorii sa decida ca nu mai accepta respectivul copil in gradinita.

Si apropo, asa cum consider pedepsele ca fiind daunatoare, la fel consider si recompensele ca fiind o metoda proasta de control. Cum nu-mi doresc ca copilul meu sa fie pedepsit daca nu asculta ce i se spune, la fel nu-mi doresc sa fie recompensat daca asculta. (Folosesc ambele metode pentru a-mi dresa ciinele, insa n-as vrea sa aplic acelasi tratament copilului.)

In sfirsit, cum as incerca sa atrag atentia copiilor? Pai cred ca cea mai buna parte din timp nu as incerca, ci as prefera sa stau in fundal si sa observ, sa caut sa-i cunosc pe fiecare mai bine observindu-le comportamentul si neintervenind decit in cazul in care se isca conflicte intre ei. As raspunde insa la intrebari/solicitari daca acestea sunt initiate de catre copii. In sfirsit, din cind in cind probabil ca as incerca sa fiu eu initiatorul a cite unei actiuni, insa nu as insista prea tare daca as vedea ca nu prinde.

Cam asa ceva... nu stiu cit de aproape e de ceea ce se-ntimpla acolo unde lucrezi...

A.M.

ps/ 35 de copii (sub 10 ani) la un educator e mult prea mult. Probabil ca o rata cit de cit normala ar fi undeva pe la cinci copii per adult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Din toamna trebuie sa dau copilul la cresa si ma apuca groaza!!!! Domnule, ca adult, daca consideri ca este prea mult pentru tine sa te descurci cu copii, da-ti demisia si pune mana si munceste altceva! Iar pe educatoarea care pune copii cu capul pe banca si mainile la spate as pune-o sa faca si ea acelasi lucru in consiliul parintilor-poate ei ii place sa fie tratata asa!
Oricum, nici pe vremea mea nu am avut astfel de educatoare, dar acum nici nu-mi imaginez ca mai exista asemenea personal in gradinite! In schimb, am avut un invatator care ne batea de ne mergeau fulgii, si acum ma apuca tremuratul daca-l vad, iar educatia lui, m-a invatat ca nu am dreptul la nimic, s astau sa trag ca prostul, ca altul mai puternic face regulile! Inca mai muncesc la capitolul incredere in mine, relatia drepturi -obligatii.... Cand am terminat facultatea, am trecut pe la scoala cu bunica mea (si ea fosta invatatoare acolo) si ea a insistat sa trec si pe la "tovarasul invatator "prin clasa ca s-ar bucura sa ma vada, nu am vrut, dar la insistentele ei am intrat, s-a zburlit pielea pe mine cand toti copii s-au ridicat ca la un semn in picioare, au zis un "Buna ziuaaaa " lung si au ramas asa pana le-a facut tovarasu semn sa se aseze!:(

mama de 1 an si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Cred ca n-ati inteles! Nu sunt de acord cu nici un fel de pedepse corporale. Sau voi cand auziti de pedepse va ganditi din start la statul in genunchi pe coji de nuca? Mi se pare aberant sa comparati batutul cu rigla sau cu sarma cu statul pe scaun cu capul pe masa. Dar v-am intrebat ce modalitati de linistire a copiilor ati aplica. Stati linistite, nu am batut vreodata un copil si nu am primit vreo reclamatie, nici macar verbal. Pentru ca va cunoasteti cel mai bine copiii, m-am gandit sa imi dati voi niste idei despre cum sa le captam atentia si sa ii putem stapani. Nici nu am nevoie sa va feriti de mine, pentru ca nu duc lipsa de copii. Dar e o vorba: de ce ti-e frica, nu scapi!
Iar la pedagogie nu te invata despre pedepse, dar nici cum sa faci fata atator copii si, mai ales atator parinti cu pretentii. Am fost deschisa cu toti parintii si am acceptat sugestii oricand. Exista si alte pedepse decat cele corporale. Mult mai eficiente!
Va multumesc totusi pentru sarcasm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

Eu multumesc lui Dumnezeu am avut o copilarie fericita si numai amintiri frumoase de la gradinita. Am facut gradinita in Cluj pe strada Ion Creanga (daca ma ajuta memoria) vis a vis de I.Oncologic. Si eram muuuulti intr-o grupa, si foarte diversificati ca nationalitate. Imi aduc aminte la capitolul "pedepse" daca le pot numi asa bulinele negre. La sfarsitul fiecarei zile primeam buline rosii sau negre, in functie de cat de cuminti sau rai eram.
Asa ca draga Mandruta, cu putina imaginatie, si fara tortura fizica sau psihica poti educa copiii. Desi ma intreb ce anume se invata la o scoala pedagogica daca nu se spune cum trebuie tratati copiii??
Referitor la ceea ce a povestit akarika, eu sunt convinsa ca fetita nu minte. Iar daca cineva (a se intelege oricine) ar da in copilul meu as merge cu el/ea la politie de reverul hainei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Baiatul meu cel mare e la o gradinita de stat cu program prelungit. Cand l-am inscris nici nu mi-a trecut prin cap sa intreb daca si cum vor fi pedepsiti copiii. Citind atatea pe aici pe forum, il intreb:
-Cand nu sunteti cuminti, va pedepseste doamna?
-Nu.
-Dar daca faci vre-o prostie, te pune doamna la colt?
-Nu (foarte intrigat)
-Dar a pus doamna alt copil la colt cand a facut prostii?
-Nu.
-Si totusi, cand nu sunteti cuminti, ce face doamna?
-Ne spune. (ii atentioneaza ca fac vre-o prostie)

Iar la prima sedinta cu parintii -chiar mi s-a parut putin ciudat la vremea respectiva - doamnele educatoare insistau ca nu cumva, noi parintii sa-i mai "atingem" acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by rolo
Imi aduc aminte la capitolul "pedepse" daca le pot numi asa bulinele negre. La sfarsitul fiecarei zile primeam buline rosii sau negre, in functie de cat de cuminti sau rai eram.

La cea care am fost eu, pe linga bulinute se dadeau si stelute (rosii sau negre, dupa cum se dorea etichetarea) ce se aplicau cu lipici ("Pescarus") pe gulerul uniformei. Si pe linga astea, se mai practica: urlatul si amenintarile verbale, stat in picioare cu miinile ridicate, lovituri cu nuiaua/liniarul in palme, si --foarte rar-- izolatul in camaruta in care se tineau jucariile pentru afara...

Amintiri pe care, pe de o parte, n-o sa le uit vreodat'; pe de alta parte, nu mi le doresc propriilor copii.

A.M.

ps/
quote:
Originally posted by rolo
Alba ca Zapata

Sper ca nu de portaru' Stelei vrei sa bati un apropo :-)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by mandruta
Exista si alte pedepse decat cele corporale. Mult mai eficiente!

Eu nu stiu sigur cu ce intonatie ai spus-o, dar mie, sincer, mi s-a facut frica! Serios, parca in cazul asta as prefera personal pedepsele corporale...

Si sa stii ca tot serios am intrebat si ce va invata la pedagogie. Pentru ca eu am facut cateva cursuri de formatori pentru adulti si am invatat si moduri in care abordezi un grup de persoane, cum te descurci cand unul sau mai multi dintre participanti ii deranjeaza pe ceilalti, etc. M-as fi asteptat ca si in ceea ce priveste educatia copiilor sa existe cateva strategii din astea.

Ce mi se pare mie ciudat este ca tu tot repeti cuvantul pedeapsa. Eu nu pot sa te ajut aici pentru ca nu cred in pedepse.
I-am explicat mereu fetitei mele ca faptele ei, ca si ale noastre, au consecinte si ca suportam acele consecinte, insa nu am pedepsit-o pentru un comportament neplacut. Poate o data sau de doua ori cand eu am fost depasita de situatie si nu am mai actionat cum ar fi trebuit, insa momentele alea au fost caderi, minusuri de ale mele, si nu actiuni in care cred.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Eu am fost la mai multe gradinite in copilarie, in Buzau mai intai apoi in Bucuresti, dar nu-mi aminestec decat ca eram foarte fericita la gradi si nu tin minte sa ne fi aplicat cineva pedepse (in orice caz nu corporale, dar nici de alt tip de pedepse nu-mi amintesc).

Poate am avut eu noroc, ca prea cuminte sigur nu eram :)

In toamna vreau sa-l dau pe fiu-meu la gradinita si sper sa nu dau peste specimene de genul descris mai sus. In orice caz, asa cum spuneam la un alt topic, nu mi se pare normal ca tu, educatoare, sa musti un copil, pe motivul ca si el muscase un alt copil si sa vada cum e. Mai bine s-ar duce la sapa acest gen de "educatoare".

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput