Copil batut de educatoare
Raspunsuri - Pagina 4
nona_denis spune:
Nu am vrut sa comentez pana acum, pentru ca nu am multa experienta cu gradinitele, dar nu mi-a mai rabdat sufletul.
Cum stimata doamna Bostan Alina, puteti face asemenea afirmatii?
In cazul in care chiar sunteti mamica lui Carol, coleg de clasa cu fetita, imi pare sincer rau pentru copil, avand in vedere ca in loc de gradinita face armata, iar dvs vi se pare normal.
<<Eu invit aici parintii colegelor si colegilor baiatului meu sa vorbeasca, nu persoane care nu au habar dar se baga in seama aiurea, ca probabil nu au ce face.>>
Ne bagam aiurea pentru ca aici este un forum si tocmai din acest motiv a fost postat subiectul, ca sa ne dam cu parerea. Si parerea mea este ca un copil merita toata atentia si ca mamica a fost sfatuita bine sa ia atitudine , sa reclame , sa anunte parintii si sa schimbe gradinita. Cu parintii copiilor ar trebui discutat fata in fata, nu pe forum.
Aceasta a fost in mare parerea mea, desi asi fi vrut sa spun mai multe. Nu sunt in masura sa dau sfaturi.
Mami de Denisache
anemona spune:
Cand mi-am inscris fetita la gradinita, am primit un manual al parintilor ca anexa la contract in care era stipulat ca: "Nici un copil nu va fi lovit, restrictionat fizic sau jignit. Nici un copil nu va fi pedepsit sau ironizat pentru ca face pe el." Iar acest lucru m-a facut sa fiu linistita. Si intr-adevar in aproape doi ani nu s-a intamplat niciodata asa ceva.
De ce nu se fac asemenea intelegeri scrise in toate gradinitele? Poate in felul asta doamnele educatoare s-ar gandi mult mai bine inainte sa ridice mana la un copil. Stiu, pare oarecum anormal, pentru ca aceste lucruri ar trebui sa fie de la sine intelese, dar in Romania, unde lovirea unui copil de catre parinti sau educatori s-a "purtat" ani de zile, e mai bine sa fim siguri ca acest lucru nu se intampla.
In cazul de fata, n-as sta pe ganduri nici o secunda. M-as adresa politiei si inspectoratului. Asemenea practici trebuie sa inceteze.
ellej spune:
quote:
Originally posted by bostanalina
Faptul ca directoarea gardinitei este mama educatoarei, cred ca o responsalizeaza si mai mult.
Sau poate crede ca gradinita mamei e moshia personala.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Cristina_C spune:
Deci asta inseamna - in genunchi si cu capul pe scaun! Asa ii "formeaza", Bostanalina? Nu-ti dai seama cat de umilitor este? Adica tu o platesti ca sa-ti trateze copilul asa?? 
anya spune:
Si eu am baiatul la o gradinita de stat din zona Iancului, dar se pare ca am noroc ca nu la aceeasi. De pus mainile la spate am mai auzit (la invatatoarea mea), dar "capul pe scaun" nu prea inteleg cum vine...Probabil copilul ar trebui sa stea pe jos ca sa-i ajunga capul pe scaun? Urmeaza cojile de nuca?
La noi la gradi cand copiii devin mai agitati/plictisiti ii scoate educatoarea in curte sau pe hol, topaiae, fac putina gimnastica, joaca vre-un joculet...O singura data am auzit la baiatul meu un cuvant...mai altfel: "capatanosule". L-am intrebat de unde il stie si mi-a zis ca asa a zis o ingrijitoare. Asta ar putea fi singura plangere la adresa personalului. Iar varianta "mainile la spate" am auzit-o intr-o dimineata, dar era tot tip gimnastica/distragere a atentiei. Copiii erau la masa si faceau galagie. La un moment dat educatoarea le zice: Mainile la spate! (copiii executa) - pauza- Mianile in fata (la fel) si asta de vre-o doua ori dupa care gata..
Dar sa-i loveasca? Politia scria pe ei!
Atata timp cat mai multi copii se plang ca sunt loviti si nu mai vor la gradinita, e clar ca e "ceva putred in Danemarca". Copiii nu inventeaza asa ceva. Si in mod sigur nici-un parinte care abia a reusit sa prinda un loc la o gradi de stat nu va inventa "povesti" ca sa-si tina copilul acasa sau sa dea o gramada de bani la o particulara.
D-na AlinaBostan, nu te cunosc (si nici nu intentionez), dar daca o mamica posteaza pe forum, asteapta un sfat!! Iar fetele de pe DC sunt, ca de obicei, dragute si "la obiect". Din postarea ta eu pot intelege doar ca ai ceva personal cu akarika (sau cu poate cu directoarea/fata ei).
Dar ca sa revin la subiect, tinand cont ca sunt mai multi parinti nemultumiti....as inclina catre schimbarea educatoarei. Nu stiu cat de usor se poate facea asta, la o gradinita de stat, dar merita sa incercati. Daca nu faceti nimic, maine vor fi si alti copii batuti/abuzati.
Cat despre copil, akarika, te sfatuiesc sa-l duci la un psiholog specializat pe copii, sa ceri si sfatul lui. (Daca ai nevoie, pot sa-ti recomand unul).
Bafta multa, si te rugam sa ne spui si noua ce se mai inatmpla.
AdiS spune:
De curand am intrat si noi in lumea gradinitei.
Chestia asta cu "mainile la spate si capul pe scaun" mi se pare degradanta (si nu numai pentru copil). Mie mi-ar fi rusine de mine sa pedepsesc copilul in acest fel. Mai mult, mi se pare degradant si pentru cel care aplica o astfel de pedeapsa.
amoga spune:
quote:
[...] Poate ca sunt certati, pedepsiti cu mainile la spate si cu capul pe scaun, dar de aici si pana la ciomageala e o mare distanta.
Cum adica poate? Adica s-ar putea sa da, s-ar putea sa ba? Dupa cum i se nazare unei persoane care e platita sa aiba grija de niste copii?
Io nu pot sa-i inteleg pe parintii care fac senini astfel de afirmatii. Adica-si trimit copiii prin gradinite/scoli unde li se pare normal sa fie batuti si/sau umiliti. Si nu li se pare nimic anormal; totu-i sub control. Ca deh, nime' n-o murit dintr-atit (sau, in fine, cei care au murit nu mai sunt p-aci s-o spuna).
Mie unu' mi-ar sari tensiunea si sa stiu ca cineva-mi pune copilul sa stea cu miinile la spate. Ce miini la spate, mai oameni buni? Sunt la puscarie cumva? Ce-i invata pe copii punindu-i sa stea cu miinile la spate? Nimic altceva decit ca e okay sa fie umiliti de niste indivizi care se cred Dumnezei pe planeta de indata ce se vad intr-o pozitie autoritara.
Cit despre pus cap pe scaun, eu cred ca as m-as duce la gradinita si i-as pune educatoarei capu' pe scaun. Pe fo' cinci. Si as avea grija ca scaunele sa fie-ntr-o oarecare miscare, mai accelerata decit le permite atractia gravitationala.
quote:
Eu daca aveam convingerea 100% ca este adevarat, in mod sigur a doua zi nu-l mai duceam. Dar tu esti sigura ca nu este la nivel de barfa?
Doamna, matale-ti crezi copilu'? Daca vine si-ti spune ca a fost batut, ce faci? Il trimiti la plimbare spunindu-i "Hai ba, tzica, lasa-te de birfe d-astea..."?
quote:
Faptul ca directoarea gardinitei este mama educatoarei, cred ca o responsalizeaza si mai mult. E o lovitura si pentru mama ei, care sunt convinsa ca de-a lungul carierei stie ce inseamna lovirea unui copil si daca nu in calitate de mama, in calitate de directoare, sigur a atentionat-o sa nu loveasca copiii.
Uau! Doamna directoare si-a atentionat fata sa nu-i bata pe copii. Incredibil!
Adica exista o categorie de oameni cu virste peste 10 ani ce mai trebuie atentionati sa nu bata copiii! Si categoria asta este, ati ghicit?, cea a educatorilor de copii!
Mai tre' cineva sa-mi spuna ca si soferilor de autobuze (da' numa' celor care au pile) le zice sefu' autobazei sa nu conduca bauti. Ca deh, oameni sunt si soferii, si dupa juma' de litra de palinca e mai greu sa-si aminteasca toate detaliile astea inutile.
quote:
Este Saptamana Mare, analizeaza bine lucrurile, cauta adevarul nu barfa, este pacat sa deformam imaginea unui om in felul asta.
Mda, in Saptamina Mare e dezlegare numa' la deformat coloane vertebrale; nicidecum la aparat niste copii abuzati de persoanele care ar trebui sa-i protejeze. Am inteles bine?
A.M.
denizel spune:
quote:
Originally posted by amoga
Uau! Doamna directoare si-a atentionat fata sa nu-i bata pe copii. Incredibil!
Adica exista o categorie de oameni cu virste peste 10 ani ce mai trebuie atentionati sa nu bata copiii! Si categoria asta este, ati ghicit?, cea a educatorilor de copii!
Mai tre' cineva sa-mi spuna ca si soferilor de autobuze (da' numa' celor care au pile) le zice sefu' autobazei sa nu conduca bauti. Ca deh, oameni sunt si soferii, si dupa juma' de litra de palinca e mai greu sa-si aminteasca toate detaliile astea inutile.
Excelent!
LYLY809 spune:
quote:
Gandeste-te foarte bine ce acuzatii faci, pentru ca poti de la o simpla barfa ca educatoarea sa ramana cu sechele. Este o meserie grea, poate mai grea decat ceea de profesor, pentru ca ii formeaza. Este pacat , daca nu este adevarat,ca o tanara care incearca sa-si croiasca un drum in viata, muncind cu copiii, prost platita, sa fie lovita in felul asta.
Educatoarea, biata de ea, ramane cu...sechele????
Come on... ce stupizenie!Poate nu ai citit cu atentie ce a scris akarika. Fetita este speriata. Preferabil sa-i porti de grija unui copil mic decat unei tinere domnisoare, PROST platita( de unde stii, ai vazut statul de plata???) care, saraca de ea, isi croieste drum in viata...Esti fantastic de ingrijorata pentru cariera ei!