Mamici prin FIV (2)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aurel_cris/aurel_cris.jpg)
aurel_cris spune:
am mai intrat si eu pe net dupa o perioada lunga...nu am avut net o perioada caci am tot calatorit,pe 7 mai am venit in Romania si am intrat direct in focurile examenelor caci avea restante din iarna si anul acesta am licenta.La aeroport din Anglia am avut o experienta destul de urata pe care nu am sa o uit niciodata,am ramas si fara un bagaj care pana la urma l-am gasit bine-nteles fara lucrurile de valoare.Cum am ajuns a trebuit sa alerg cu fata sa ii fac radiografii caci a cazut cu caruciorul in aeroport,am zis ca lesit cand am vazut-o jos.Noroc ca este ok dar ma marcat mult,cand ma gandesc ma apuca plansul.....Ea tot asa agitata este,cine o vede sa mira cata energie are bulinuta,doarme tot putin si imi este tare greu si cu scoala.Cam atata am timp sa scriu caci ma cheama datoria....
DENISA felicitarii pt. baietel
DIANA felicitarii si tie draga mea
MADA esti o dulce ti-ai amintit de noi,pup mamica si pe Sofia
Si ca tot intrebai de Bianca am stat azi si i-am mai facut ceva poze caci nu ii mai facusem de cateva saptamnii.
Pupicuri la toate mamicile si ingerasi lor
http://good-times.webshots.com/photo/2087184500103063595hqXZWr
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
madalina28 spune:
Cris imi pare bine ca sunteti ok,naspa cu intamplarile din aeroport,bafta multa la examene,am vazut poze cu micuta este superba are niste buzite...va pupam pe amandoua.
Madalina de
Sofia 01.02.2008
calea sigura a esecului este sa renunti...
adaca spune:
cris imi pare rau de ceea ce ai patit. Bine ca Bianca e bine si nu are nimic.
pussi pentru implinirea a 6 luni. Ce mari v-ati facut !
Noi am avut probleme. Rares a avut o viroza urata, cu febra mare, scaune diareice. Acum e randul lui Darius.Vai de noi
Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS si RARES
www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
andicu spune:
Hellooo
Pussi, pt Tuste!!! e ok programul tau de 6 luni, la fel am facut si cu Filip; numai ca ii mai dadeam si lapte cateodata, la ora 16.00-17.00, in loc de 18.00,ca nu vroia altceva, apoi a inceput sa manance mai bine si dupa-amiaza.
Cris, of, ce naspa sa mai patesti de-astea cu cazaturi! eu sunt terorizata de gandul ca ar putea sa cada rau! Biencuta e o dulce! iar in costumatia cu bulinute e ca o gargarita dragalasa!
Ade, imi pare rau ca sunteti bolnaviori! sanatate multa la baieti si sa scapati repede!
Ciarli, felicitari pt botez! sa fie sanatoase si norocoase!
Daniela, ce fata harnicuta ai! bravo ei ca face la olita deja! eu inca nu-mi bat capul, mai ales ca Filip nu mai vrea sa stea jos neam! nici macar sa se joace! tot in picioare, asa ca, mai asteptam!
Ginger, eu la 5 luni ii dadeam lui FIlip : legume: morcov, dovlecel, cartof dulce sau normal, pastarnac sau radacina de patrunjel, fructe: mar, para, piersica, caisa,( banana si citrice am inceput sa-i dau dupa 6 luni; la fel si biscuiti - fara gluten pana la 8 luni); cereale fara gluten pana la 6 luni, carne de pui pe la 5.5 luni, branza de casa cu calciu lactic sau facuta cu cateva pic de lamaie in lapte pasteurizat de 3.5 % grasime, amestecata cu fructe sau dovlecel si morcov..
Daca vrei, da-mi adresa ta de mail si iti trimit niste foldere cu sugestii de papa pe varste,date de dr si dintr-o carte de meniuri pt bebei! pe mine m-au ajuta f mult.
Filip al meu e un vorbaret de nu-mi vine sa cred! mai nou zice :"ba-voo!" dar nu bate din palme , 'u-tee!"-uite!, "ta-tac!"-tic-tac, stie unde e nasul, degetelele, gurita, tati zice ca e "pa-pa!" , zice "ta-ta-i"-tataie, "bau!", "a-de"-haide, stie cum face calul (plescaie din gurita) si cum sufla FIlip -si mai mult scuipa decat sufla, dar exersam sa suflam in tort luna viitoare!
merge de-o manuta si in curand o sa avem 4 dintisori, ca au inceput sa se vada si cei 2 de sus. Cam astea sunt noutatile la noi...
In plus, pe mine ma doare maseaua de mor, sunt in tratamente la dentist de sapt trecuta si abia astept sa merg sambata la Bucuresti sa-si caute viitoarea mea cumnata rochia de mireasa, ca in septembrie se insoara fratello!
DECI: trebuie sa scap de burtica vara asta, ca o sa fiu sora mirelui si bebele meu -aducator de pernuta cu verighete, si trebuie sa arat bine! Andicu, mami de
Filip Gabriel (27 iunie 2007)
Filip la 10 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi
Ginger00 spune:
Multumesc din nou,Andicu Mai,fetelor ,eu sunt in ceata complet...nu mai inteleg ce sa fac...
am citit acum si pe forum cu diversificarea,dar e divers ca la italieni...clar imi scrie pe site-uri italiene si pe foile de la pediatra NU ADAUGATI SARE in mncarea bebelusului,iar la romani scrie sa pui un varf de cutit ...alta chestie : la italieni scrie ca prima carne trebuie sa fie iepure,curcan si miel ,doar pe la 6-7 luni sa adaugi carne de vita sau pui iar dupa 9 luni peste.La fel si cu ierburile,adica spanac,,rosii si alte legume se introduc in meniu doar dupa luna a 9-a...Care-i versiunea buna? Romaneasca sau italiana?
Mamica de gemenasi smecherasi
Monica-Elena spune:
Ginger faza cu sarea nu este nici la romani. Recomandarea pediatrilor aici este evitata sarea cat se poate. eu una i-am pus lui Mihnea la un an jumate sare in mancare iar zahar nu am folosit absolut d eloc la el(si noi folosim zahar negru). Carnita se incepe cu pui si apoi urmeaza vita si peste cam la 8-9 luni. Spanac tot asa pe la 8 luni. cat despre alte legume depinde cu ce ai inceput diversifiacrea cu fructe sau cu legume intai si cat de repede o accepta bebe. cam la 2 zile se baga ceva nou. Se incepe cu radacinoasele si in generla legumele care fermenteaza se lasa pe mai tarziu. Dar parerea mea este sa citesti sa asculti diverse pareri dar sa nu iti cresti copilul ca la carte ci dupa ce simti tu ca mama. Acum depinde daca copilul e alergic la ceva daca mosteneste pe cineva cu alergie la vreum aliment. Important este sa ii dai gluten dupa 8 luni si daca bebe este alimentat doar la san incepi diversificarea dupa 6 luni daca bea formula la 4 luni jumate si TREPTAT.
Bafta!
andicu spune:
Ginger, Monica-Elena are dreptate ! am uitat sa-ti precizez ca unele ingrediente nu trebuie luate neaparat in seama: adica sarea nu e recomandata pana la 1 an, la fel si zaharul, cat mai putin spre deloc, macar pana la 1 an, mierea,la fel; stiu ca mielul si iepurele sunt considerate la noi carnuri grele, am inceput cu pui, curcan, vita, peste, in ordinea asta..tu o sa inveti sa te orientezi pe parcurs, in functie de cum reactioneaza bebeii la ce le dai .
Si inca ceva: eu ii bagam aliment nou cam la 3 zile, la inceput o lingurita-doua, apoi 5-6, etc...adica nici cate 1 lg in plus pe zi, ca m-ar fi apucat anul nou. Aaa, si inca ceva: atunci cand le dai alimente noi, e bine sa fie singure si nu combinate cate doua, in caz de fac alergie sa stii exact care nu le prieste. Andicu, mami de
Filip Gabriel (27 iunie 2007)
Filip la 10 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi
Monica-Elena spune:
Eu ii bagam un aliment nou la 2 zile andicu.Cert este ca la un an manca de toate mai putin porc si mezeluri(fasole boabe si varza). mezeluri si porc nu mancam nici acum la 3 ani.
Ginger00 spune:
Am luat nota
Sa stiti ca chestia cu sarea chiar aici pe forum am citit-o si tare m-am mirat ( http://www.desprecopii.com/info.asp?id=61) e la supa de zarzavat.
O sa fac asa cum ma sfatuiti ,sa incerc pe rand .
Inca o intrebare : supica asta ,din prima faza,cu ce le-o dau?
Ca eu am luat biberon cu tetina de papa.Cu lingurita nu prea reusesc sa le bag bine in gura...
Mamica de gemenasi smecherasi
Monica-Elena spune:
Cu ce iti iasa Ginger. Sunt acele biberoane cu lingurita d ela chico pe care eu l-am folosit cu succes in prima faza si apoi cu lingurita.
E bine sa le bagi cat mai tarziu sarea ptr ca oricum nu stiu gustul mancarii cu sare asa ca important este sa simte alimentele asa cum sunt.