Aspirante optimiste >20 ani (297)
Raspunsuri - Pagina 18
florelacri spune:
as face orice sa fiu si eu
, as suporta orice cum ziceati si voi mai devreme, rau si tot ce suporta o femeie gravida. am mai fost gravida si stiu ce inseamna si sunt pregatita oricand pentru un bb.
sunt o aspiranta inraita...dupa un bb, bineinteles...
florelacri spune:
mi-a zis o prietena care sa chinuit de 2 ani si ceva sa ramana gravida sa iau duphaston si clostilbegyt...ea a rams pana la urma gravida dupa ce le-a luat...acum e gravida in luna a 6 si e super bine si fetita ei la fel...ce ziceti de med astea,ati luat careva?
cristi_2003 spune:
eu zic sa nu iei medicamente decat daca ti le prescrie doctorul
sa nu cumva sa ai probleme si mai mari dupa
http://tt.lilypie.com/QIg2p2.png
oanaiacovita spune:
Florela, eu le-am luat pe amandoua.
Duphastonul se da pentru fetele cu lipsa de progesteron si pentru gravidutele care au probleme in a tine o sarcina. In urma analizei de progesteron care se face in z 21, dr iti da Duphastn sau Utrogestan(ambele sunt progesteron).
Closty in schimb e un medicament care stimuleaza ovarele celor ce nu ovuleaza normal. Eu am facut greseala sa il iau si dupa doar o luna de tratament m-am ales cu un chist de 7 cm.
Deci closty se ia doar la sfatul unui medic care ti-a facut toate analizele si NUMAI sub monitorizare ecografica.
Eu am facut de toate si tot am facut chist.
O sa iti spun ce mi-a zis si mie dr..ne dorim ceva in foarte scurt timp iar asta ne da organismul peste cap.
Mai bine asteptam, cautam bubele in caz daca sunt si facem tratamente doar date de medici. Chiar si asa pot aparea probleme din pacate.
Oana
Un
pentru noi...
noi2
Speranta moare ultima...
florelacri spune:
inteleg ce zici, dar pur si simplu am ajuns sa ma simt o inutila, parca am mainile legate si nu pot face nimic pentru a ramane gravida, am ramas gravida dupa un an si ceva de chinuri,asteptari in fiecare luna ca poate, poate nu mai vine CM si cand in sfarsit am ramas gravida ma lovit baiatul ala cu masina si am pierdut sarcina. de 3 luni jumatate am pierdut sarcina si nimic de atunci...astept,astept,astept si nimic.
oanaiacovita spune:
Florela, te inteleg prea bine. Si eu din Octombrie ma chinui si dupa un avort menstrual in Ianuarie nu am mai reushit sa raman.
Eu mi-am facut toate dozarile hormonale si in afara de progesteron care e micut nu am alte probleme.
Acum dupa ce intrerup anticonceptionalele o sa fac o luna de monitorizari eco sa vad daca ovulez.
Pasii urmatori prescrisi de dr mea sunt:
- spermograma sotului
- test postcoital( e un test care verifica daca cumva mucoasa ta nu e foarte acida si afecteaza spermatozoizii inainte sa fecundeze ovulul)
- HSG(verificare trompelor)-e foarte important pt ca dupa avorturi de orice fel trompele se po infunda.
Deci cam aste voi face dupa ce incerc iar normal cateva luni.
Oana
Un
pentru noi...
noi2
Speranta moare ultima...
florelacri spune:
Dr din spania se bazeaza numai pe cai naturale,nimic altceva..nu iti recomanda nici un med, nimic...mai mult nici nu au auzit farmacistele de aici de asa ceva, duphaston si clostilbegyt
cristi_2003 spune:
du-te la un doctor sa iti faca toate analizele, de sange, hormoni, ecografie - tot
http://tt.lilypie.com/QIg2p2.png
florelacri spune:
oana multumesc de sfaturi, cred ca nu imi ramane altceva de facut, decat sa astept pana in sept cand ma intorc in tara si sa ma duc la un med mai bun...in oct am nunta,deci stau cam 2 luni in tara si am timp sa-mi fac cam toate analizele...
florela30 spune:
florelacri, sa nu iei nici un medicament fara sa consulti intai medicul. din prea multa dorinta de a rezolva problema te poti trezi cu altele si mai rele.Si eu iau clostilbegyt si puregon injectabil ptr stimulare, dar sunt monitorizata ecografic. Fiecare organism raspunde in felul lui si cel mai bine e sa-ti faci dozarile hormonale in ziua 3 si 21 a CM si sa te duci cu ele la un medic.Nu dispera ca o sa vina minunea si pe strada ta.