Linte rosie
Ma puse barbatu-meu sa iau de la Metro o punga de linte rosie. Dar nu stiu s-o gatesc, nici nu cred ca am mancat vreodata. Am cautat pe net retete dar toate sunt dificile/complicate/neinteresante.
Stiti voi vreo reteta gustoasa si rapida?
Multumesc!
Raspunsuri
clyo spune:
eu am facut sambata supa crema de linta dupa reteta lui Roxanaz adaptata.
am spalat lintea bine, am pus-o la fiert cu morcovi, ardei, ceapa, cartofi si rosii, un strop de ulei de masline si sare.
le-am lasat un pic sa se raceasca si le-am blenduit (am scos ceapa); am dres-o cu menta verde.
cand o servesc, pun zeama de lamaie si pt adulti boia de ardei.
la 2 cani de linte pun: 2 morcovi medii, o ceapa, un ardei, 2 cartofi si 2 rosii (la final).
eu pun toate legumele (in afara de cartofi si de rosii) de la inceput; linte pe care am luat-o eu fierbe f repede.
e super buna; eu fac in cantitati industriale ca-i dau si mamei, mananca si bona.
mcm spune:
Eu faceam o ciorbita simpla din linte cu putin morcov dar mai nou (cititnd pe net retete) am imbogatit reteta si cu cartofi si iese mult mai buna.
Idaira spune:
Claudia,
Lintea se comporta exact ca fasolea,asa ca sa o pui in apa de seara pina dimineata.
Uite cum o fac eu:
-In 3 lg de ulei de masline pun un gogosar rosu, si unul verde.Dupa citeve min,adaug 3 catei de usturoi taiati marunti,dupa alte citeva minute,1 ceapa taiata marunt,si la sfirsit 3 rosii curatate de coaja.Le las sa se faca la foc mic.
Lintea o pun la oala cu presiune si in 10' e gata dupa care o rastorn peste legume.Daca iti place cu afumatura,cirnati se poate daca nu, nu.Eu o fac cu coaste afumate,iese o nebunie!!!!
Acuma,atentie la gazoase!!!!
Aaaaaaaaa,mie nu-mi place genul ciorba asa ca pun f putina supa.
Cautind o bucatica de viata
Siminaf spune:
O mincare simpla si buna: calesti o ceapa mare sau 2 mici (doar sa le auresti, nu sa se faca maronii), apoi pui lintea spalata la fiert (o punga obisnuita, cam jumate de kil sau cit are?), fara sa fie nevoie s-o inmoi in prealabil. Dupa ce fierbe, aproape de sfirsit adaugi mirodenii, sare sau Delikat, si muuuulta verdeata: marar, leustean, patrunjel, ce-ti place, cit mai mult (tocat, evident). Atit. Nu sos de rosii, nu usturoi, nu carne. E o mincare usoara, perfecta pentru cei ce tin diete de slabit sau cei care nu maninca carne deloc. Mincarea am invatat s-o fac intr-o tara africana, cind am lucrat pe acolo. E chiar usor de facut si foarte buna.
Daca chiar vrei, poti face ceva friptura alaturi, ca lintea merge perfect si ca garnitura.
Pofta buna!