Copii din 1995-1998(18)
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flower-power/flower-power.jpg)
flower-power spune:
Ce-mi place cum zumzaiti pe-aici
Alma ,sa te-auda DD ,numai de-ar fi asa ,ia uite ce zice Mihaela ,va spun eu ,in momentul asta cred ca nici ei nu stiu inca sigur ce vor face si mai e ,cat, pana la sf de an si examene ?Nu sunt ei prosti sa dea vrabia din mana ,notele ,resp mediile ,ca n-ar mai invata nimeni decat la materiile de exam .Cam asa-i cu nick-urile ,cine vrea sa dea de tine te gaseste daca chiar i s-a pus pata ,(plus ca eu stiu cum o cheama pe mQQm ,da nu zic ,ca mi-a spus ca nu-i place sa fie publica , joking ) O sa vezi in curand cu ce ma preocupam .Sunt in chinurile creatiei acum si timp printre picaturi .
Mihaela ,recunosc []ca m-ai cam pierdut cu ce se ia in considerare la a 8-a ,si nici la liceu n-am inteles ce si cum .Cand mai ai timp revin-o ,te rog. Spuneai acu ceva timp de meditatii la baiat la mate ,le fac la scoala sau in particular ?
Asa ,cu canguru la rom cred ca m-am prins ,trebuie sa fie chestia aia cu povestile ,care apare si pe site ,da va zic eu ,doar ala la mate e original ,restul ,au vazut baietii ce participare masiva au la mate si-au pus-o si la romana .Rationamentul ar fi asta =cangurul la mate ,concurs european ,cel mai popular din lume ,romana limba de larga circulatie europeana ,deci va dati seama ca faceau europenii repede la romana ...Au scos-o ai nostri
Agho,si tu m-ai pierdut cu Mr P,cred c-am obosit eu ,ori sunteti voi prea profunde .Cu teoria si cu praftica de acord ,doar ca in tarisoara asta ca sa ajungi sa faci practica asta undeva trebuie musai sa treci prin filierele examenelor +medii anuale ,Bac ,samd ,obligatoriu ,nu ai alternativa ,doar daca ai bani multi la buzunar si relatii pe masura, atunci iti poate aranja papa ceva
.Dupa care te poti odihni la o particulara
Merci de raspuns mQQm si de tip ,n-o sa sun din Vegas din camera de hotel ,numai sa ajung p-acolo .Unde te bate gandul cu Europa ? Poate ne-ntalnim ,ca-n Canada slabe sperante sa ajung ,desi se roaga prietenii de noi .
Asa , si-acum sa intru sa caut despre manastirea Argesului ,ca ne trebe maine la scoala
The most beautiful thing in life is LIFE itself
![](hippi.gif)
![](marinar.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
katy spune:
mqqm din greseli invata omul...(la telefon ma refer).Vezi noi recuperam la bilete de avion, sunt mai ieftine iar eu as zice ca nu e distanta chiar asa de speriat intre continentele astea ale noastre
ca ce ai zis tu de scoli acolo e valabil si aici.
Scolile bune in zone cu case bune au bani mai multi dar nu numai pentru ca au scor mare ci si ca la casele scumpe platesti taxe grase care taxe se duc partial si la scoli.Acuma noi cu nenea asta de la Hoolywood care vrea sa taie bugetele scolilor rau de tot nu o sa fie prea bine indiferent cat se straduiesc profesorii/parintii sa ia scoala/copilul punctaj bun.
flower cred ca acu'ai inteles n-avem cangur,gaina ,maimuta dar nici n-ar folosi la nimic din moment ce "selectia"se face dupa buzunarul parintilor.Concurenta a devenit asa de mare aici ca sunt copii cu GPA maxim si care nu prind loc la o facultate buna ca vine altul care are si o centura la carate ,un trofeu la fotbal,un curs de arta si ii ia locul.Iar astea din urma se obtin pe bugetele parintilor.Copii nu sunt foarte competitivi ,bugetele parintii in schimb sunt,de aici si abandonurile in primul an de care pomenea mqqm pentru ca odata ajuns in facultate trebuie sa te pui serios pe carte daca nu ai facut-o in liceu.
Mihaela mi-a placut tunsoarea poate ma conving si eu sa ma tund.Eu toata viata am avut parul scurt, de 7 ani incoace il tot tin pana la umeri.Si nu mai spun ca ma tund singura...decat sa ma capreasca altcineva.Am avut o sarboaica si ma tundea foarte bine cand a plecat am cautat alta si dupa 2 incercari am renuntat.Veneam acasa de la coafor si imi bagam foarfeca in par sa indrept ce se mai putea
Ca tot vorbeati de teze,concursuri copii obositi abia trag de Ana sa se scoale dimineata.Si nu e de la Wii ca nu se atinge de el in timpul saptamanii.Dar aseara a citit pana la 10 despre ferme si cum au cumparat californienii pamant .A si a mai invatat si de "fiesta" cum petreceau cu mancare si bauturi si despre prima femeie(in california) care si-a parasit barbatul ca o trata rau si-a luat cei 8 copii si a inceput propria ei ferma.Ba a mai infiat si 6 copii dupa.Si a fost una din primele femei care a avut proprietate in SF.Mirata la inceput dupa ce a terminat Ana ma intreaba ce inseaman ca o trata rau .Ii explic eu putin cu accent pe "tati nu face ce zice mami" ca sa nu ma apuc sa ii spun despre violenta ca nu cred ca ar intelege si s-ar speria la varsta asta.Dimineata ii zice lu' ta-su ca daca nu o asculti pe mami plecam si ne cumparam ferma si o sa devenim celebre. i-am zis la al meu ca e doar inceputul asta e istoria timpurie a Californiei stai sa ajunga la curentul feminist atunci sa vezi idei.
Katy
CriPOD spune:
Katy aia era strabunica Angelinei Jolie?
In caz ca va-ntrebati ce tot fac pe-aci chiar tot timpul dintr-o data... Incerc sa aflu cum pot io sa-i "bag" internet mamei pe o luna. Si tot incerc de vreo 2 zile... Si cum ma lasa ideile de cautat cum bag un refresh.
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Haha, am venit de la scoala, bine dispusa...am fost la distractie mey! Ne-am jucat de-a matematica mai intai noi parintii si apoi copiii ne-au aratat pe grupe, algoritmii lor de lucru la adunari cu sute, scaderi cu sute, inmultiri sute cu o cifra si impartiri sute cu o cifra, exemple simple...dar niste algoritmi cu totul altfel decat am facut noi. Dar foarte simpli si eficienti. Mie mi-a placut, a fost o lectie interesanta...a trebuit apoi sa facem si noi un test cu algoritmii prezentati de copii.
mQQm pe unde vreti sa va preumblati in Europa? Vizite de orase, litoral sau...?
Noi ne mutam pana in 1 Mai. Pe 29 si 30 aprilie eu am examene, se brodeaza excelent. Da, io stau acasa sa invat(sotul zugraveste), mai citesc/ascult/scriu suedeza si mai arunc un ochi pe aici. Cum sunteti harnicutze refreshul mereu imi arata cate un mesaj nou .
Si la noi este selectia asta pe zone in legatura cu scolile, insa mai poti si alege daca exista locuri libere dupa inscrierea copiilor din zona. Fetele vor ramane la scoala si camin tot unde sunt acum. Ideea principala este ca fiecare mai are de stat un an aici-scoala e pana in cl.6-a si Silvia mai are un an de camin, apoi incepe scoala. Si apoi abia s-au obisnuit fiecare cu locurile astea noi, toti au inteles(profesorii si educatoarele) ca o noua schimbare nu ar fi buna pentru fete. Toti venim in aceasta zona la servici, scoli, camine si dimineata nu este problema, putem veni toti odata-Ovi incepe la spital la 8, Diana scoala la 8.10, eu la 8.30, iar pe Silvia o pot lasa dupa ora 8. E OK...daca Ovi nu e de garda sau nu are ture dupamasa. Atunci avem autobus la 7.20 si ne vom trezi mai devreme, dar atata paguba sa fie. Copiii calatoresc gratis, Diana are card de la scoala, cred ca pot sa-i iau si Silviei de la camin. Apoi de mers inapoi: Diana va ramane dupa 1 Mai la program dupamasa, pentru ca miercuri are volei si nu are cum ajunge acasa si inapoi si am hotarat sa stea in fiecare zi pentru ca platim aceeasi suma indiferent cat sta. Au programe interesante la fritids(adica timp liber) asa ca sunt sigura ca ii va placea. Eu voi sta la scoala sa mai studiez o ora pana o iau pe Silvia si mergem acasa, iar Diana va veni singura putin mai tarziu.
Se pare ca nici pe noi nu desparte distanta prea mare , e asemanator sistemul de invatamant. Multi se plang ca e slab, exista si scoli private dar sunt sustinute de "judet" pana la clasele obligatorii. Poate trierea elevilor sau/si a profesorilor e mai drastica. Inca nu am reusit sa patrund toate tainele invatamantului suedez...
alma, felicitari pentru noul post! Tot e ceva, nu ca o consolare dar sunt convinsa ca meriti.
Super concerte ati avut...Celelalte Cuvinte au melodii noi? Sau sunt cele vechi? Erau preferatii mei cand aveam 19 ani .
katy, si eu am avut par scurt pana acum...mai mereu. A mai fost o perioada dupa studentie cand l-am avut mai lung apoi m-am plictisit si l-am taiat...dar acum iar mi s-a facut dor de par mai lung.
Simpatica faza cu fermiera .
mihaela rock, multumesc de aprecieri!
mara, mihaela..se poate schimba asa de pe un an pe altul sistemul de evaluare si de notare?
vorbe de copil...
Hobby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mhldvrc/mhldvrc.jpg)
mhldvrc spune:
Mara, profa de mate are o fereastra de 1 ora, lunea si cine vrea din clasa, face matematica, dupa orele de curs. Tot lunea are si meditatii cu o profa din "Cosbuc"(a facut si Tina cu ea), deci are o zi plina. Pleaca dimineata la 6:45 si se mai intoarce seara la 19:30. Norocul lui este ca, martea are matematica, sport, engleza si germana, iar temele si le face de vineri si uneori in WE. Ce sa-i fac daca nu-i intra matematica in cap ,nici macar cu lingurita
. Fiecare cu talentele lui.
Si diriga s-a hotarat sa faca cu ei pregatire, de luna viitoare, tot dupa ore. Vrea/nu vrea tre' sa ramana . Ce-i dupa el? Nu-i pacat, altii dau bani pentru asta, ca mine la mate.
Destul despre problemele mele cu Mihai, poate intre timp ii vine mintea la cap. Imi aduc aminte ca si Tatiana ,la varsta lui, era la fel. Ba mai avea si de comentat(E viata mea si fac ce vreau cu ea. Bineanteles ca raspunsul a fost: De maine, nu mai mergi la scoala. La cersit si pe centura. Ai invatat destul pentru asta.). Intre timp s-a scimbat la 180`, suntem cele mai bune prietene.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flower-power/flower-power.jpg)
flower-power spune:
Katy ,mQQm ,mishto faza cu strabunica lu Angelica .Si zi asa ,ai invatat fata ca daca tata nu-i obedient ,il parasiti fara regrete .Saracu om ,macar stie de la ce i se trage ?
Miha ,draga ,tu sigur ai stat in Romanik pana acum ?
Lasa ca-ti zic maine ,ca nu vreau sa ma tulbur inainte de culcare .Mai stii poate-l visez pe Adomnitei (actualul ministru al MECT ,care a fost corectat chiar la o vizita la noi in oras de catre un copilas pe tema "ia spune tu lu nenea cate stele sunt pe steagul UE")Intamplarea (?)a facut ca pustiulica sa stie ,numai ca nu stia ministeriabilul ,da avea pretentia sa-l corecteze pe sarmanul copil care in inocenta lui nu s-a lasat nicicum .Rasu-plansu.
The most beautiful thing in life is LIFE itself
![](hippi.gif)
![](marinar.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mhldvrc/mhldvrc.jpg)
mhldvrc spune:
Da, mai nou , de la un timp asa este . Ce viseaza noaptea fac ziua. Acum un an ne-am interesat la U.B.,ce tre'sa invete pentru examen, la cate materii da, cati ani face, etc... Am intrat astazi in site-ul lor si era total schimbat, nu mai inteleg nimic. Oricum mai este pana atunci, la Isto nu-mi fac probleme, profu' o lauda(zicea ca intra in primi 10), om vedea. Cu Mihai imi fac, e neatent, nu are rabdare si mai scrie si f.f.f. urat.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Mara, sigur! Da' zau ca nu m-am izbit de asemenea schimbari in timp scurt...acuma e adevarat ca din 2006 toamna visam la plecare si nu prea ma mai interesa ce si cum...
Tin minte ca era problema cu ceva modificare dar zau ca nu imi amintesc despre ce era vorba cam pe cand Diana era in cl.3-a si modificarea urma sa se faca abia peste 2 ani, incepand cu copiii care intrau atunci in nu mai stiu ce clasa.(uuuuf, daca vorbesc in dodii sa-mi spuneti!)
mihaela, ce anormalitati! Si copiii cand vor sti sigur ce trebuie sa invete pentru examen la facultate spre ex? Parca citesc despre un film SF aici....
vorbe de copil...
Hobby
agho spune:
Dragelor, seara buna! Studiile au aratat ca din tot ce inveti in 24 de ore uiti cam 70%...Ca sa nu dau studiul peste cap, eu am citit ultimele postari si-s incurcata rau...ca nu mai stiu ordinea si ce, cui vroiam sa zic cate ceva.
Flower-power, te refereai la Elliot ca ne va fi dor de poznele lui, dar pana la vara mai este destul. Si eu m-am raportat mai degraba la plecarea lui MR.P. Prinde-ma daca poti!
Sigur pictezi oua sau mesteresti ceva de Pasti ca altminteri ce culmi ale creatiei sa atingi?!...Si seara-tarziu cauti tu despre manastiri etc.?
mhldvrc, Alma poate ca ati citit varianta a doua a proiectului de lege etc. referitor la reforma invatamantului. Ca si eu am citit-o asta-toamna pe site dar acum chiar n-am chef sa studiez din nou problema. Dupa noile prevederi, treb. sa existe 2-3 variante de propuneri pentru lege ca sa ai de unde alege...Iar derrraiezz..Pa si
Ei, si copacul Anei a fost cred, cel mai reusit din pdv artistic. Iar o colega i-a imprumutat ideea (vedeti ce elegant vorbesc?) si a facut ceva asemnator ca abia azi si-a adus si aceea copacelul...Iar am dat o tura pe la cumparaturi si am mai luat ceva pt. hobby.
mQQm, buna treaba ca te interesezi de internet pt mama.!Nu stiam ce te-a "lovit" asa deodata, ca ne tot spuneai ca esti ocupata cu proiecte.
Stai linistita, Mr. P are locul asigurat. Ana concureaza pt. locul de comentator la feminin.
Katy, ceva-ceva tot puteai sa-i completezi (despre violenta) copilei ca sa inteleaga. May, si-asa mare pasiune a lovit-o (ma repet cu ac. cuvant) pe Ana fata de istoria californienilor?...
Alma, multa bafta in noul locsor! Ai musafiri deci. Eu chiar vreau sa scap de gatit si alte cele, asa ca am discutat si plecam la mamaaaaaa...Oricum, cea mai mare parte din bunatati veneau de la ea.
Hahaha, Mihaela era sa uit de tine si prezentarea de la mate.Timp sa fie ca mergem si-aici la prezentari daca vor fi, evident. O singura initiativa interesanta a avut invatoarea Anei in care un parinte facea echipa cu alt copil, si copilul meu facea echipa cu parintele acelui copil... cu intrebari, rapsunsuri despre noi/preferinte etc. Copiii s-au distrat cel mai mult. Si mie mi-a placut.
Noapte buna!toateeee
Sanca, Ana68...paote ne mai dati un semn.
Izabela, unde ai disparut atat timp? Am crezut ca nu-ti mai place aici.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mikimihaescu/mikimihaescu.jpg)
mikimihaescu spune:
Miha mhldvrc, baiatul tau e la Spiru? In clasa a 6-a sau a 5-a? baiatul meu are o fosta colega de 1-4 acolo in a 5-a si un prieten de la gradi in a 6-a. Poate ii cunoaste baiatul tau.