Copii din 1995-1998(18)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Revin...mi-am luat portabilul si pazezc cuptorul.

Mihaela_s; 3 ani nu m-am atins de masina de spalat vase ca ma gandeam ca daca se strica imi curge apa in bucatarie.Gasca fricoasa ca parca era casa mea-stateam cu chirie atunci.Plus ca ziceau "agitatorii"astia ca detergentul e toxic ,bla,bla.Cand am fost incoltita dupa petreceri mai mari am zis chit ca inund vecinii io cu mana in vase nu mai stau.La apartament mobila fiind de lemn se incingea deasupra.Aici avem granit si nu se simte caldura.Dulapurile in jur arata O.K Casa e de 10 ani si banuiesc ca masina tot atata are.Aburii ies prin fata , pe lateral ar trebui sa fie izolata asa ca probabil cum zicea Sanca sa nu fi curs apa si a distrus mobila.Io votez pentru masina de spalat vase.Daca as avea si un robot care sa aspire(ma refer la un robot serios ca aia din filme dar care plimba aspiratorul nu care fac pe eroii) atunci parac as incepe sa vad mai mult roz in viata

Sanca da de ce esti asa pro homeschooling?Ca m-ai starnit si pe mine acum.Am cochetat si eu mult cu ideea.Singura chestie care ma retine e limba.Ma gandesc ca nu poate sa invete engleza de la mine.Si ar mai socializarea .. Baietii tai sunt la privat ca am mai intrebat...Ma gandeam ca asta era mesajul ala asa arzator .

agho stiam eu ca esti saritoare.Cu ce ma revansezSi distractie placuta ca am inteles ca si tu planuiesti sa fii vizitator de Pasti.Si noi la fel.

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Fetele azi fac eu cinste (fara vreun motiv anume ) o cafeluta sau ceai ,o felie de cozo cum zice fii-miu .V-anunt ca unul l-am terminat deja au mai trecut aseara neste copii la TB si cum toata casa mirosea ...

Katy ,

Nu conteaza cine-i x si y decat pt mintea copilului de Robert ca el nu intelegea ,e clar ca x e al mai mare dintre cele 2 nr si y al mic .Putea sa fie si invers sa scada din y pe x si atunci y era mai mare (asta-i pt Andra ).Eu n-am dus-o la capat pt ca nu suport sa le dau mura-n gura ,ma gandeam ca de-acolo se descurca ,asa se mai da TB pe langa mine cand nu-i tata-su cand nu stie o probl .Ca daca-i tata-su e ca si rezolvat ,din aproape in aproape scoate de la el tot .Au fost vremi cand i-o ziceam cap coada si am ajuns la concluzia ca pe-o ureche-i intra si pe alta-i iesea ,si-apoi in clasa sau la evaluari este el cu capul sau ,noi nu putem fi cu el .Mie mi se pare ca daca-i dai clue -ul ,restul nu-i mare lucru ,ei ,clue-ul ala-i important .De ceva vreme sunt in razboi cu my partner pe motiv ca l-anvatat in timp (matematica e sectorul lui )ca daca-s mai grele probl il asteapta pe tata (c-asa a zis el)si-uite-asa cand da de unele care i se par lui mai dificile ia o pauza in loc sa se ia la tranta cu ele .De cele mai multe ori nu citeste cu atentie enuntul ,ca daca stau langa el si-l pun s-o citeasca inc-o data si inc-o data ii pica fisa .
Noi facem aicea homeschooling obligat fortat (am aflat asta de cand bantui DC ),de fapt un hibrid si nu toti .Pot sa va spun cu mana pe inima ,ca cu destui copii de la pregatire predam lectia de la 0 ,nici macar n-aveau in caiet un cuvintel ,nu le explicase nimic ,da le daduse exercitii pe baza .Deci ,ca sa poata lucra trebuia sa le predau .Cat despre TB daca-l lasam cu ce face la scoala ,amar de viata noastra . E subiect pe DC-homeschooling .Masina mea de spalat vase e sotul () ,eu mai rar ca nu-mi prea place .Avem si noi in plan una ...sa-l mai degrevez ...Astazi imi vine omu fetelor !!!!!!!!!!!

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

"Au luat-o de la americani ca astia le fac din clasa a treia",au luat ei mai multe si de la americani ,noi daca va amintiti ,invatam tabla inmult intr-a doua adeca la 7ani ,ca mergeam de 6 ,acu o invata la 9-10 ,adica intr-a 3-a .Ca sa nu mai vb de diferenta dintre ei si noi ...Cic-au degrevat materia ,la isto ,geogra ,stiinte si altele inc-au mai adaugat si au neste notiuni ca trb sa stea cu dictionarul ,iar la rom si la mate ,materii de exam ,taman acolo s-au gasit sa scoata ,de-i asa o prapastie intre a 4-a si a 5-a ,ca n-au degrevat decat la primara si liceu ,la gimnaziu de la anu ,eventual ...Copiii insa merg asa ,iar cele care aveti copii a 5-a inteleg ca pe primul semestru se preda in draci sa umple haul ...Miha cred ca iarasi te sochez ,da sa stii ca io n-am nici o contributie ,eu doar relatez (de la fata locului )

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Multumesc, pentru urari si va doresc un PASTE FERICIT alaturi de cei dragi.

Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)

mhldvrc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Neatza inainte sa intru in bucatarie voiam sa zic:

Mara frumosi cozonaci dar ai plamadit tu ceva absolut fascinant si ma refer la TB,Doamne cat e de frumos nu imi mai luam ochii de la poze aseara.

Katy el problema o facea asa: x-y=3.69 si x/y=0.4
ceea ce era gresit pt ca daca x-y=3.69 rezulta ca x e mai mare ca y iar atunci este y/x=0.4,asta ma straduiam sa-i explic de fapt sa-l fac pe el sa vada dar el nu putea sa priceapa ce tot vreau,pana la urma s-a prins pt ca asa cum zicea Mara nu pot fi cu el in clasa la teste si incerc sa-l fac sa-si dea seama singur eu sunt doar pe post de indrumator,cert este ca asa o bulibasala ca in scoala romaneasca mai rar,trec prin materie ca rata prin apa,numai ca apa e maaaare si nu retin mai nimic,de cele mai multe ori reluam acasa lectiile si le predau din nou.

Si acu va las fetele ca ma duc sa fac cozonaci.

Va pup si va doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Fl.POwer daca in Romania se trage la clasa a Va (asta am citat ce ai scris tu acolo)ca sa umple haul,asta in conditziile in care-din ce s-a discutat pe aici si ce-am mai auzit si eu,totusi se face ceva carte,nu cred ca-tzi potzi inchipui cum se trage in clasa aVa in Germania,asta in conditziile in care I-IV au fost asa o...permanenta relaxare!

Eu m-am saturat tare de tot!Abia astept sa vina vacantza de vara!Bine ca luna mai are multe libere,asa ca ajungem mai repede la capat!

Nu am crezut vreodata ca am sa ajung s-o spun,dar o spun acum!VREAU sa se termine mai repede,indiferent cum!

Noi am luat iar note mici la matematica(nu va spun cum era Andrei)si la germana,momentan cred ca renuntzam la pregatirea la germana(ma rog cu profesoara asta)ca dupa aproape doi ani noi nu vedem nimic!Deci pina la inceputul anului scolar viitor luam o pauza de pregatire!

Incerc sa obtzin o programare cu profesoara de matematica sa vedem care si cum sta treaba!Oricum,suntem la pamint!

Cam asta despre noi(ca sa nu va mai spun ca datorita stresului asta cu scoala,copilul meu s-a ingrasat tare de tot),nu-s prea de elita vestile dar astia suntem!Adica mai bine zis tot noi suntem!

Fete dragi si cucuiete,eu va urez din suflet un Paste fericit,cu multa lumina in suflete si toate cele bune!

Cum n-am facut cozonac,repet sa va ginditzi la noi cind papatzi cozonac,dop si alte bunatatzi!Astazi vine sora mea,apoi mergem prin padure cu clasa lui Andrei si vom incheia ziua cu o vizita la fratele meu!Cam aglomerat dar...suntem in familie!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Fetelor dragi, buna dimineata! Harnicutzelor!

Sanca si Mara fericitelor! Ma refer la sotiorii vostri care fac munca de corvoada. Al meu a spalat vasele doar cand am fost bolnava si nu mai aveau din ce manca. Face orice in casa in locul meu, numai mancare si spalat de vase nu. Acolo sunt neinlocuibila , nu ca asa vreau eu....

Va multumesc ca mi-ati impartasit despre masinile voastre de spalat vase, ma gandeam si eu ca nu ar fi trebuit sa afecteze mobila. Deasupra e OK, e un fel de tabla de aluminiu cred, nu are nimic. Mobila suspendata iar e OK. Insa jos e parchet din acela melaminat si nu e distrus deloc, iar mobila nu e distrusa jos ci pe partile laterale, deci scurgerea de apa pica. Dar nu inteleg de ce sa se fi distrus de la caldura daca nu trebuia. Mai ales in dreapta masinii unde sunt sertare, cele de sus sunt mai distruse si inspre masina de spalat. Nu stiu cati ani are(masina), dar am sa ma uit in cartulia ei de functionare, sa vad. Nu pare foarte veche, dar nici noua(de 2-3 ani) nu cred sa fie.

Mara....WOW ce cozonaci ai reusit!!!! Chiar ca stateam cu ochii pe ecran si salivam de zor. Ia-i impletit frumos, ti-au crescut...superbi! Iar despre TB nu mai spun , e un baiat finutz si dragutz. Iti seamana?

katy, multumesc si tie! Gata pregatirile?

mQQm...hai sa-ti mai spun despre vocalele limbii suedeze, ca e interesant. Probabil ca nu le-or fi ajuns vocalele de au inventat si a-ul cu o desupra. Asta e o rotund. Limba suedeza e plina de vocale, au facut si lungi si scurte, dar e mai complicat decat in alte limbi. Daca finlandezii pun cate 2-3 vocale acolo unde sunt lungi, ungurii si francezii au accente deasupra(poate si alte limbi dar eu pe astea le stiu), suedezii pronunta vocalele in functie de consoanele care urmeaza dupa vocale. Un ex. simplu: mat se citeste cu a lung pronuntat ca a-ul fara accent din maghiara, pe cand matt se pronunta cu a scurt si romanesc, accentul fiind pe consoane. Evident cuvintele inseamna fiecare altceva si daca nu esti atent cum pronunti, risti sa iasa o varza din tot ce spui .Desigur ca exista si exceptii de la regula, ca altfel ar fi prea usor, nu?
Unde mai pui ca sunt vocale pe care trebuie sa le pronunti spre ex asa: faci gura ca pentru u si spui i , asta e y. Da, aici e vocala. Incerci si tu?
Ei destul cu lectia suedeza, mai lasam pe saptamana viitoare
A ajuns cu bine Mr.P ? Cum se simte in tara muma?

Dana, uite o ca sa-ti treaca supararea. Stii ca eu tin minte de cativa colegi de-ai mei care s-au urnit tare greu in cl.5-a si a 6-a pentru ca apoi sa ajunga in fruntea clasei la sf. lui a 8-a? Aceeasi situatie a fost si in liceu. Pe cand fete in aceeasi situatie nu au fost. Probabil asa e gena lor, a baietilor, mai inceti in anumite perioade ale vietii lor, dar si cand se urnesc...
Poate vacanta de vara sa fie benefica pentru toti, va pup.

agho drum bun si sa petreceti cu bine in familie.

Fetelor va imbratisez pe toate, va doresc sa sarbatoriti cu veselie.
SARBATORI FERICITE la toata lumea!!!!!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

MIHAELA,nu am masina de spalat vase si chiar mi-ar place. Insa am ajutor la spalat. Si el nu vrea, probabil ar suferi daca n-ar face treaba asta cu spalatul. Ce bine ca ai acum un ajutor in mama ta! Si spor la treburile cu zugravitul!Grea lectia de suedeza, asa c-o las pe altadata.Multumim de urarile de drum bun.

Am imprumutat si eu ideea ALMEI.Merci Alma!

Flower-POWER, sa stii ca si eu vroiam sa pun "darabana", da m-am abtinut.Inclusiv imaginea cu ispita ca raspuns la ce zicea ANDRA cu prinsul Ursului in brate. Si iar m-am abtinut.
Felicitari pentru toti cozonacii. Si feelingul tau sa nu se refere la mine.
Multumim ca te-ai ocupat sa postezi foto.! May, nici peste 100 de ani n-am sa fac eu cozonaci ca astia. Bravo! Ornamentul ff dragutz,iar copilul lui mama si-a lui tata e frumooosss si tare simpatic!Emana atat energie incat cred si eu ca batea mingea-n casa. Si normal sa-l paziti ca pe ochii din cap.
Ma bucur ca-ti vine sotul (care e 2 in 1, adica el plus masina de spalat). Ma intreb cum oare te-ai descurcat zilele-astea.

mQQm, chiar si cu intarziere, pt. ziua care fuse si se duse iti urez toate cele bune cu multe si diverse bucurii de la adolescenti si de la copii!

SANCA, uite ca ti-au sosit si banii pt. bilet. Imi place cand scrii mai mult, dar am inteles faza cu cele 2 paharele.

ANDRA, tot e bine ca a inteles baiatul problema si ca are si cine sa-i explice. Dar eu am vazut la fi-miu ca abia acum , in cls. a VI-a au facut si nt. negative. Ciudat!Spor la treaba si sa petreceti bine cu totii!

DANA, grea adaptarea asta la sistemul de-acolo! Imi pare rau pt. tine cat si pt. And. Ma voi gandi la voi cand vom papa cozonaci. Ma bucur ca-ti vine sora si ca mergeti cum-necum in vizite. Fruntea sus si bucurati-va de ce aveti si zilele senine sa vina pe strada cu scoala!

DRAGELOR, poate mai revin daca e timp, daca nu, va urez SARBATORI FERICITE DE PASTI, CU MULTA LUMINA SI PACE IN SUFLETE!
Va pe toate, inclusiv ANA68, MHLDVRC, ALMA, IZABELA, MIKIMIH., MIKKI2, GABY_K, VL2DU2NA samd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Fetelor, buna metoda Almei, dar tot am dat rateuri.
KATY, petrecere frumoasa in vizita!
Subscriu la aspirator ultraperformant si robotzel de bucatarie care merge si gateste singur pt. toata familia (gatitul este oful meu, nu c-as avea cine stie ce mancacioshi).
SARBATORILE DE PASTI CU LUMINA, PACE SI BUCURIE!

Mergi la inceput

Agho ,sper ca nu te-am ratat ,parca ziceai ca stai sa iei lumina acas' Paste Fericit sa v-aduca iepurasul tot ce e mai bun si mai ales tot ce va doriti!!!

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput