Cezariana- cicatrice cheloida
Am nascut in decembrie 2006 prin cezariana, iar operatia mea s-a cicatrizat foarte urat.este rosie si are mai bine de jumatate de centimetru latime. Doctorita mea a diagnosticat-o k fiind cheloid.
Acum sunt insarcinata si peste aproximativ o luna trebuie sa fac din nou cezariana.
As vrea sa stiu daca pot face ceva pentru a impiedica formarea unui nou cheloid.In afara de faptul k doctorita va incerca un alt tip de cusatura, mi-a spus k altceva nu prea mai pot face, caci de vina este organismul meu.
Ma gandesc totusi k poate sunt printre voi fete care au adoptat diferite tratamente, unguente,practici si au putut evita sau elimina o astfel de cicatrice. In afara de faptul k este inestetica este si durerasa...V-ati confruntat cu asa ceva?
Madalina35
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Raspunsuri
kiki1970 spune:
Madaluta mie mi-a recomandat doctora care m-a operat crema CONTRACTUBEX. Sincer operatia tot s-a facut cheloida dar cica in unele cazuri poate ajuta. Nu am gasit-o decat la o clinica de chirurgie estetica si costa 75 Euro. Poti sa cauti pe net informatii despre crema.
gabitzam spune:
Si eu am un cheloid de la cezariana din 2005, si voi mai face o cezariana in iunie. Mi-am cumparat Contractubex de la o farmacie Helpnet, este in jur de 45RON. Sper sa ajute de data asta sa nu mai fie asa urata cicatricea.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
szivarvany spune:
Eu am mai multe cicatrici cheloide.
Alt tip de cusatura mi s-a facut la scoaterea apendicelui si intradevar nu se vedea urat, se simtea insa la palpat, era parca sub piele. Cel de la cezariana e un cheloid frumos si tare, insa asta sa fie cea mai mare problema din lume.
Multumesc oricum pt ideea cu crema, pt data viitoare
Nasteri usoare si bebici sanatosi ... si cicatrici invizibile
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
Lorenza spune:
Dupa operatie,in fiecare zi sau chiar de doua ori pe zi,te expui la lumina de bioptron cateva minute.Garantat,nu mai faci nicio cheloida.Da sfoara prin tara,pe la prietenele tale,care are bioptron,sa ti-l imprumute un timp,sau daca banii nu sunt o problema pentru tine,poti sa ti-l si cumperi.
madaluta spune:
eu mai am si alte operatii( apendicita si laparoscopie) care au cicatrici normale.numai cezariana e urata . Asta ma face sa ma intreb daca eu sau medicul care m-a operat suntem cu ceva de vina, sau doar organismul meu?
Madalina35
adelaki spune:
eu am folosit unguent de arnica de la helpnet - la recomandarea medicului de familie - si s-a cicatrizat super frumos, aproape ca nici nu se vede.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
Laura T spune:
Cimeosilul se recomanda in acest caz (mie mi-a fost indicat dupa o operatie estetica), se unge cicatricea cu putin unguent (dar se incepe dupa ce e inchisa bine, vindecata, dar daca trece 1 an de la operatie se pare ca nu mai are efect), dar e cam scump (cca 2 mil un tubulet).
madaluta spune:
quote:
Originally posted by adelaki
eu am folosit unguent de arnica de la helpnet - la recomandarea medicului de familie - si s-a cicatrizat super frumos, aproape ca nici nu se vede.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
dar a fost cicatrice cheloida, sau pur si simplu cicatrice?
Madalina36
claucia spune:
buna seara,
Madaluta, dr ta a spus ca este cheloid intr-adevar sau a vrut sa ii dea un nume? Cheloidul nu este rosu, este ca o carne care creste in afara, ar trebui sa fie o aglomerare de celule inegale, ca o carne asa inafara.
Cicatricea pe care o am eu (tot de la ceza si se pare ca intr-adevar este o reactie a organismului fiecaruia) este rosie, tare, ma mananca cateodata, s-a latit, este mai lata decat era cand am scos firul de exemplu si se cheama cicatrice [bhipertrofica[/b].
Cica mai predispuse ar fi zonele de la sani in sus, adica pe piept, pe laterala corpului (adica mai sus de sold, pana la subrat) am avut o aluna mare pe care am scos-o mai jos de subrat, cam in dreptul benzii de la sutien si care a crescut cam 1 cm si ceva in altime (fara sa creasca neaparat is inafara desi tare la pipait). Nu am dat cu nimic, si vestea buna este ca peste vreo 2 anisori s-a albit si nici nu se mai vede (adica s-ar vedea cat a fost de lata de la o mica dunguta daca te-ai uita cu atentie) insa s-a albit f frumos.
Rau este ca nu stii cand ele nu mai vor sa lucreze si sa se vindece.
La mine a trecut aceea si sper si cezariana la fel pentru ca am aceeasi problema. Bine ca e f jos si nu se vede nicicum.
Pup si succes
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia
madaluta spune:
quote:
Madaluta, dr ta a spus ca este cheloid intr-adevar sau a vrut sa ii dea un nume? Cheloidul nu este rosu, este ca o carne care creste in afara, ar trebui sa fie o aglomerare de celule inegale, ca o carne asa inafara.
Cicatricea pe care o am eu (tot de la ceza si se pare ca intr-adevar este o reactie a organismului fiecaruia) este rosie, tare, ma mananca cateodata, s-a latit, este mai lata decat era cand am scos firul de exemplu si se cheama cicatrice [bhipertrofica[/b].
Nu stiu dc diagnosticul a fost pus asa la intamplare, dar si ginecologul si medicul de familie mi-au spus acelasi lucru...
In schimb, dupa cate imi descrii tu cicatricea ta si a mea este identica, deci ar trebui sa fie hipartrofica?
Si ce remedii exista in cazul acestui diagnostic?
As vrea sa stiu cat mai multe si mai ales dc depinde de mine sau nu, caci nu mai vreau sa am asa ceva si dupa a doua cezariana pt k este destul de rau...nu estetica ma deranjeaza, ci faprul k ma ustura, ma mananca si parca se mareste pe zi ce trece.
Madalina36