Ajutor ! - copiii nostri merita sa fie respectati

Ajutor ! - copiii nostri merita sa fie respectati | Autor: asi

Link direct la acest mesaj

Printr-o modificare a legii adoptiilor se doreste sa se faca publice datele personale ale familiilor adoptatoare si implicit a familiei formate prin adoptie.
De aceea noi familiile adoptatoare va rugam sa facem public si sa strangem cat mai multe semnaturi pe acest memoriu pe care l-am facut la Cluj.

MEMORIU

Privind Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 273 / 2004 privind regimul juridic al adoptiei.

Stimate doamne,
Stimati domni,

Suntem familii adoptatoare din toate judetele Romaniei, care se afla in diferite faze ale procesului de adoptie, conform Legii nr. 273 /2004.

Am luat act cu ingrijorare de modificarile pe care ORA intentioneaza sa le aduca legii, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 369 / 2008 din 20.03.2008

Consideram ca modificarile pe care ordonanta intentioneaza sa le aduca legii pericliteaza grav spiritul acesteia, din perspectiva principiului interesului superior al copilului.

Astfel, prin citarea parintilor firesti la judecarea cererilor de incuviintare a adoptiei, acestia au acces la dosarul de instanta si implicit la datele personale ale familiei adoptatoare. Se incalca, prin aceasta, principiul confidentialitatii datelor familiei adoptatoare, stipulat in normele europene referitoare la adoptie, fapt care poate duce la santajarea ulterioara a familiei adoptatoare, copilul putand fi expus unor traume emotionale foarte grave.

Se incalca, deasemenea, drepturile constitutionale ale familei constituite prin adoptie, stipulate in Dreptul familiei.

Dupa stiinta noastra, principiul adoptiei inchise, prin care parintii firesti nu cunosc datele personale ale familiei adoptatoare, este pus in practica in numeroase state ale Uniunii Europene.

Prin demersul nostru, dorim ca importanta acestui principiu sa fie recunoscuta si ca textul legii sa stipuleze clar modalitatile prin care procedura judecatoreasca de incuvintare a adoptiei va asigura protectia datelor personale ale familiei adoptatoare.

Ceea ce dorim pentru familia noastra si mai ales pentru copii nostrii este respectarea confidentialitatii datelor la momentul procesului in care se prevede sa fie citati si parintii biologici.

http://www.petitieonline.ro/petitie/memoriu_privind_adoptiile_in_romania_prin_modificarea_legii_273_2004-p04160042.html

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Nu ma pricep sa fac petitii on line, dar sunt perfect de acord cu demersul acesta! Si chiar mai mult, pentru ca asa cum am vazut, guvernantii nostrii fac ceva pe petitiile si dorintele cetatenilor. Eu zic sa nu va opriti aici! mi se pare revoltatoare aceasta lege! In tara asta toti nemernicii au drepturi, numai tu ca cetatean care vrei sa-ti vezi de treaba ta, nu ai nici un drept!
Iar aceasta noua lege, asa cum spunea cineva aici pe forum, nu poate fi decat un "santaj legalizat"!
Nu va lasati si luptati pentru dreptul vostru, si al copiilor vostrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Stanca, e jenant ce fac astia cu legea adoptiei, absolut jenant! Sper sa se adune cat mai multi oameni si sa reuseasca sa faca ceva concret, operatiunea frizeaza absurdul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Perfect de acord cu demersul acesta! Noile prevederi privitoare la adoptie sunt aberante! Cu placere o sa semnez petitia si trimit si linkul la toti cunoscutii!
Va rog sa anuntat cat se poate de vizibil cand e gata petitia sa pot semna, nu ma deranjeaza nici sa fiu atentionata pe PM, mail, messenger orice!

Mult succes!

S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu prea inteleg la ce s-a gandit cel care modifica legea. Ma rog, nu cred ca s-a gandit la ceva, astia nu gandesc nimic.
E o mare tampenie.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Cu siguranta nu s-au gandit la binele copiilor.
Stie cineva cum sa facem o petitie sa o semnam cat mai mute persoane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

stanca, o idee...

daca am modifica inceputul, in loc de "Suntem familii adoptatoare din toate judetele Romaniei,", si am spune "suntem sustinatori ai familiilor adoptatoare..... " si am mai umbla putin la text, eu zic ca am putea sa ne apucam sa strangem semnaturi si de la prietenii nostri (colegi, neamuri, amici, etc)... sa vada "mai marii statului" ca opinia publica e sensibila la asemenea situatii, si ca ar trebui sa tina cont si de "vox populi" !

oricum, va multumim tuturor pentru sustinere ! inseamna mult pentru noi !

edit: asta pe langa petitia online pe care ar fi bine sa o facem... ma gandeam efectiv sa listam textul (dupa ce'l modificam si adaptam la "sustinatori ai familiilor adoptatoare), si sa strangem semnaturi "fizice", pe hartie... pe care apoi sa le centralizam (cu ajutorul mamicilor adoptive de la bucuresti, de exemplu), ca sa poata fi duse la ORA, la parlament, etc....

mami de brotac roacker

Mergi la inceput

Roxana noi chiar suntem familii adoptatoare.Textul e deja semnat la Cluj (ar fi bine sa-l semnati si voi).Putem adauga la familii adoptatoare si sustinatori ai familiilor adoptatoare.

A...si textul e facut in colaborare cu avocati si persoane avizate.Nu stiu daca avem timpul necesar ca sa facem texte lungi si elaborate.Eventual pentru presa se mai poate cosmetiza putin textul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

pai io stiu ca NOI suntem familii adoptatoare , iar de semnat petitia, o vom semna "la locul stabilit si la ora stabilita"
dar ma gandeam ca nu ne'ar strica si sustinerea altor persoane... nu asta ziceai si tu cu petitia online ?

ma rog, a fost o idee doar... nevermind...

mami de brotac roacker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Am facut petitia online.Astept mail-ul de confirmare .

Mergi la inceput

Nu cred ca e cazul sa discutam in contradictoriu avand in vedere ca luptam pentru aceiasi cauza.La familii adoptatoare ma refeream la cele care chiar se afla pe parcursul adoptiei , chiar e scris asta la inceputul petitiei.
Clar ca ideea e sa gasim cat mai multi sustinatori nu pentru noi ci pentru ca e chiar absurd ce prevede proiectul de ordonanta.

ps.Noi am semnat petitia aseara.

Mergi la inceput