Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (51)
Raspunsuri - Pagina 12
pussi spune:
ieri mi-a dat DD sa aud si eu pt. prima data "MAMA", cuvint care mi adresa mie din partea Elenei. A inceput de alataieri, dar am crezut eu ca am vedenii auditive Acum nu se mai opreste Tati tot o ia pe Ana in brate si ii repeta la nesfarsit TATA
mihuta, aralia mersi de lamurirea cu premergatorul! Inca n-am luat nicio decizie pe tema asta. Daca o sa-l folosesc cel mai devreme va fi de la 7 luni.
bb super mingea cu spanacul incep de maine, cateva frunze si-l fac doar cu lapte in blender fara usturoi sau faina.
vasari felicitari pt. intoarcere.
petro, roxxi Ana imi adoarme la ultimul bibi, iar Elena pe canapea si o pun adormita in pat. Se trezesc dimineata la 6-7 la papa si somn in continuare pana la 9... si dorm singure in camera.
aralia si mie mi se pare chema o prostie mare.
de luni incep kinetoterapia, am ramas cu dureri de spate de la sarcina, nu mai vreau s-o aman ca fetele cred in greutate si v-or fi tot mai grele in brate, si mai urmeaza si faza cu umblatul.. cand va trebui sa stau aplecata. Imi va fi mai greu ca trebuie sa vina tati mai repede de la servici joi si vineri ca sa pot eu pleca.
va doresc un wk. placut!
PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007
www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
creem spune:
Buna!
Alina...si noi tot in brate prin parc..de vreo trei zile nu mai adoarme deloc in parc....si vrea tot mai mult ori ridicata ori in brate...o las in carut la 45 degrade dar aluneca asa ca o mai iau si in brate, iar cand vreau sa o pun inapoi in carut...valeleu
Roxxy...am avut si noi o periaoda cu joaca noaptea...s-a terminat..cel putin asa credeam eu, ca azi dimineata la 4 cine s juca cu picioarele, intoarceri pe burtica si maraielile de rigoare? Da dupa o ora a adormit la loc si a dormit pana la 9.30 (fata de ora 8 de obicei) asa ca am dormit si eu mai mult!
Cu plusatii eu stiu ca nu prea e bine sa ii lasi peste noapte sau cand doarme bebe ca ii iau din aer.
Referitor la schema respectiva..eu am mai vazut-o si pe alte forumuri...da cred ca e mai pe stil vechi (ca sa nu zic invechita)...banuiesc ca si dr. e mai in varsta
Pupicei si sanatate la bebei!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
creem spune:
Pussi..felicitari pentru MAMA...ce super! cred ca se aude asa de frumos!
Referitor la kinetoterapie...ce faci gimnastica, masaj sau ce anume? SI pe mine ma doare foarte tare spatele...da nu am cu cine s-o las pe fata sa plec pentru mine, nici mcar la cumparaturi
adinag spune:
Hai ca a adormit si sa va zic recomandarea din Austria/Germania pentru diversificare (si pentru cei hraniti cu formula se recomanda nu ainainte de 5 luni):
cum mai scria cineva, este o alegere culturala daca incepi cu legume, fructe sau cereala. Aici se incepe de obicei cu legume, recomandate fiind: pastarnac, cartof, zucchini, conopida, broccoli, bostanel (nu stiu acuma exact cum ii zice, ala de la halloween). Sub forma de piure. Nu se obliga copilul sa manance, se incepe cu cantitati foarte mici, un aliment nou pe saptamana. Morcovul am citit ca a cam ajuns in dizgratie, pentru ca chiar fiert este mai greu de digerat plus ca are un potential foarte mare alergenic. Producatorii de borcanase il folosesc cu mare placere fiind ieftin si usor de cultivat.
Fructe cu care se poate incepe: mar, para banane din sursa biologica (!). Daca se dau merele/perele crude, este de preferat ca dupa ce au fost date pe razatoare sa se lase pana se fac maronii, asa fiind mai usor digerabile. Fructele pot fi si intai "fierte" (la aburi (aici este un cuvant special), sau in suc propriu, fiind tot mai usor de digerat.
Cereale recomandate pentru inceput - neaparat fara gluten, deci: orezul si "hirse" se cheama aici, "miglio" pe italiana, poate ma ajuta Petro sau Stefi. Nu stiu denumirea romaneasca...
Se folosesc in primul an numai sub forma de fulgi, de preferat cei care se pun direct in lichid sau piure de fructe caldute, pentru ca laptele matern sau formula nu este voie sa fie fierte!
Uleiul este foarte important, se recomanda introducerea lui cam o saptamana dupa inceperea diversificarii, altfel nu se pot asimila toate vitaminele, mancarea este hipocalorica si se ajunge usor la constipatii. Se pune o lingurita de ulei la 100g piure (dupa ce mancarea a fost incalzita,nu inainte). Daca se folosesc borcanase, chiar daca scrie ca,,, contin ulei, se mai pune o jumatate de lingurita, ptr ca s-au facut teste si toate borcanase, independent de producator, au avut prea putin ulei.
Pentru inceput nu se folosesc uleiurile extra vergine, fiind grele la ficat din cauza peroxidelor. Se prefera ulei de rapita, floarea soarelui sau porumb, de preferinta din sursa bio. Cel devreme dupa 7 luni se poate folosi untul.
Deviza este: mai putin e mai mult. BB-ii nu necesita o variatie mare de alimente, pentru ei orice aliment nou este mult, si mai ales la copiii cu potential alergic mai bine cat mai putine alimente in primul an de viata si pentru inceput.
Carne: carne slaba de vita sau pasare, mai apoi miel.
La pericol de alergii mai bine in tot primul an fara gluten. Paine: de inceput cu de secara sau pe engleza "spelt" (nu stiu pe romaneste).
Fara zahar si sare in primul an de zile!!! (toate combinatiile cu sufixul -oza sunt zahar)
Alimente de evitat in primul an, oentru ca alergiile sunt din ce in ce mai frecvente:
toate produsele lactate din lapte de vaca (mai putin untul)
peste si frutti di mare
citricele si fructele gen capsuni, zmeura si toate din gama asta
rosii si ceapa
ou
gluten
nuci, alune
ciuerci
soia
MIERE
Daca se prepara acasa hrana bebelusilor, sa nu se fiarba niciodata lung timp legumele, astfel isi pierd vitaminele, de preferat la aburi. Se pot prepara cantitati mai mari si pune la inghetat, apoi dezgheta in baie de apa.
Pe luna se introduce numai o masa noua, nu mai mult.
----------------------------------------------------------
OK, eu nu zic ca asa se face, nici eu nu am facut totul exact, de exemplu i-am introdus la catev zile un aliment nou, am inceput mai devreme de o luna cu o noua masa. Si i-am dat din cand in cand iaurt de pe la 9 luni, acum voi opta pentru iaurt din lapte de oaie.
pussi spune:
creem nu stiu, o sa-ti zic luni dupa prima intalnire, mi-a zis sa-mi fac si o radiografie de coloana, dar luni nu pot.. asa ca abia marti o sa ma prezint cu radiografia. Cred ca fac si ceva gimnastica in apa ca mi-a zis de costum de baie, gimnastica normala .. ca a zis si ehipament sport, si masaj ca a zis de fastum gel. Din cate stiu tot acolo se face si electrostimulare, nu stiu daca si pt. slabit sau reducerea in centimetri, dar eu as vrea pe abdomen, ca desi incap in blugii din 2005 am asa o piele urata care atarna. Cu amanunte o sa intru luni seara.
www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
pussi spune:
si sa va mai zic o faza: joi am fost la cosmetica, mi-am facut si tratament facial si cosmeticiana, merg de cativa ani buni la ea, mi-a zis ca ies din pori mei ceva lichid, si sa-mi fac neaparat un exudat faringian... il fac luni dimineata. Ce ma ingrijoreaza e ca.. daca am eu sigur au si Tustele si tati.
BB-icii vostri au obiceiul cand le este somn sa-si traga pe fata, pe ochi tot ce apuca, aica coltul paturicii?
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
creem spune:
Pussi inainte sa raman gravi am facut electrostimulare si masaj si a avut efecte foarte bune...eu tot pe asta ma bazez sa slabesc dupa ce termin cu alaptatul...da nu ai voie sa ai sterilet.
Adina...interesanta diversificarea respectiva..insa la noi sunt multe alimente care se introduc inainte de 1 an- de ex. galbenusul de ou, iaurtul, branzica, citricele, rosiile. Mie dr. chiar mi-a zis ca de la 6 luni sa ii bag galbenus de ou...insa eu nici branzica nu i-am dat,.suntem inca la inceput.
creem spune:
Cu lichidul...nu stiu...poate e apa acumulata in tesuturi!
Ce te invidiez ca ai fost si la cosmetica vreau si eu....macar un epilat
creem spune:
Voi ati mai fost la control la gineco? Ca eu am fost doar la cel de 6 sapt...trebuia sa merg si la 3 luni parca da n-am mai fost...ar trebui banuiesc...