Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

quote:
Originally posted by Vasari

Multumesc, Adina! Da, scaunel din ala, de lemn. Esprit Trono Nature de la Hauck. Maine il monteaza sotul meu si ii fac si o poza. Desi cred ca abia pe la 6-7 luni o sa-l folosim noi, cand sta nesprijinita bine.
Am pus niste poze dementiale online (ma rog, parerea mea de mama ), cu Maria jucandu-se la xilofon (de lemn, evident). De-aici incep.

BB, felicitari. :)) Se ridica singura?

Alina si Maria - 3 NOV 2007
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.

Alina, pozele chiar sunt dementiale! Imi place tare xilofonul, vroiam si eu sa iau, am renuntat din cauza Jasminei, ca mi-ar fae capul calendar ;-) Si para aia e faina tare (nu stiu cum ii zice, ca o para din lemn cu bilute, face zgomot, e tot instrument muzical)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Mihuta, dar daca ii dau si putina completare (laptic), se pune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns totulii spune:

quote:

Multumesc, Adina! Da, scaunel din ala, de lemn. Esprit Trono Nature de la Hauck. Maine il monteaza sotul meu si ii fac si o poza. Desi cred ca abia pe la 6-7 luni o sa-l folosim noi, cand sta nesprijinita bine.
Am pus niste poze dementiale online (ma rog, parerea mea de mama ), cu Maria jucandu-se la xilofon (de lemn, evident). De-aici incep.

parerea ta de mama este obiectiva.maria e o papusa si tin'te bine cand o putea sa umble ea mai bine caci la cat de curiosa pare....vai de tine

Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.

mama de serban pavel(28.11.2007)
poze

povestea noastra

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adinag

quote:

Primul orice
_

Alina, pozele chiar sunt dementiale! Imi place tare xilofonul, vroiam si eu sa iau, am renuntat din cauza Jasminei, ca mi-ar fae capul calendar ;-) Si para aia e faina tare (nu stiu cum ii zice, ca o para din lemn cu bilute, face zgomot, e tot instrument muzical)

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

adina parca se numeste maracas. nu stiu sigur daca asa se spune in romaneste dar din franceza stiu. na ca nu-mi mai cunosc nici limba.

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

si noi laptic papam. duminica o asteptam pe doctorita sa ne faca vaccinul rotarix si sa ne spuna cu ce incepem diversificarea.
sper sa nu fie un dezastru pentru mine, care imi prind urechile ca nu inteleg mai nimic de cum ar fi mai bine sa incep: cu sucuri sau cu legume, cu fructe coapte sau cu fructe piure crude, cu zeama chioara sau cu legume pasate in zeama si de aici pentru fiecare categorie incepe alta dilema cu mar sau ...
cu morcov sau...
eu sunt
si apoi un dezastru pentru fiu'miu care are numai surprize pentru mami.
in orice caz, am ajuns la concluzia ca cei din strainatate si ma refer la doctori au totusi aceleasi pareri atunci cand sfatuiesc mamele cu ce sa inceapa diversificare, iar fiecare sfat este sustinut de un "pentru ca" corect.deci fetele din afara, va rog , impartasiti-ne si noua din experienta voastra ca va ascultam si va soarbem orice sfat ca pe o licoare plina de magie.

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

neata dau cafeaua ...
sunt fericita ca fiimea s-a trezit si ea in sfarsit plangand de foame.. sa nu redeti ca-s sadica dar de mult nu a facut-o si a papat cu drag..acum chiar daca mi-a stricat somnul ma bucur ca papa... eu voi bea o cafea , fac o baita si daca mai merge un pui de somn mai bag, daca nu vedem noi ce om face...

alina maria se face din ce in ce mai frumpoasa iti vine sa o mananci ce dulce e!felicitari pt. intoarcere!

totulii nustiu la ce te referi ori nu inteleg euca's un pic cam somnoroasa...

eu pot spune ca daca acum cateva luni pediatra imi spunea ca tb sa incep diversificarea la 3-4 luni(acum nustiu la ce se referea) ca eu i-am spus ca daca DD ma va ajuta sa am lapte pana la 6 luni eu nu-i dau nimic altceva decat lapticul meu. si cand am fost la al 2-lea control la 3 luni jum..da' ca as se face aici.. e prea ocupata duamna si in jum de an apucam sa facem doar 3 controale..bun si asa bebelina sa fie sanatoasa si s n-avem nevoie de doctori.
asa si iar m-am abatut de la subiect..

vroiam sa spun ca ultima oara am intrebat-o de diversificare si cred ca m-a tinut minte ca a zis..aaa nuu nu poti incepe diversificarea acum ...la 5 luni jum...bun si asa ..poate imi face ea o schema..si daca n'o sa-mi ajunga lapticul pana atunci sa incep cu Humana1....aa si a mai zis ca dupa 4 luni pot incepe sa-i dau fructe fara sa suspend o masa (pe langa) dim si dupa amiaza cate jum de borcanel de fructa dar pt. inceput doar para....
abia astept sa vedem cum o fi..nu-i ca ma grabesc dar vreau sa o vad cum reactioneaza ca asa ce se mai uita in gura mea..bine ca ea nustie ce e aia pofta cred dar vede ca duc la gura si cred ca-si zice de ce nu-mi da si mie?

nu am terminat ce am vrut sa spun dar mai revin sper...

dar mai vreau sa adaug ceva si fug...ca dupa tb sa plece tati la unca si nu mai apuc sa fac baita linistita...vb vine tot pe fuga dar macar e el

petro ,fa-ti timp si de o cafea cu noi

CrisVa daca ne citesti mai treci si pe la noi asa in fuga ... spune-ne de maria un pic

va pup si o zi buna!

Stefania X2 ... eu, broskutz :)
Nasterea unei stele...numita Stefania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

quote:
Originally posted by adinag

Mihuta, dar daca ii dau si putina completare (laptic), se pune?

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Sigur ca se pune, ca e tot laptic...

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Totulii, ca sa te linistesc un pic , am citit ca pe termen lung nu conteaza oridnea alimentelor cand incepi diversificarea. Probabil ca mai tine si de traditia tarii respective.

Americanii si canadienii incep cucereale fortificate ca sa ia fier si sa se obisnuiasca cu lingurita. Daca nu, ei sar direct la fructe

Europenii (nord) incep cu legume, de preferinta cu cartoful.

Italienii (aici sa ne spuna fetele mai multe) incep cu suc de fructe si apoi pasta de orez

Spaniolii parca tot cu suc de fructe

Noi cu suc de fructe apoi pulpa apoi supa de legume apoi piure.

Cred ca mai conteaza si cand incepi, ca daca e inainte de 6 luni, mai greu cu piureul ca inca nu stiu sa inghita, asa ca trebuie ceva foarte lichid. Daca incepi la 6, incepi direct cu textura semifluida de piure.

Imi dau si eu cu parerea....

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

nu prea am timp dar mai trag cate un oki...
pai din cate spuneam mie mi s-a recomandat fructele (in special para) - asta fara sa sar mesele

dar divesificarea adevarata(adica tradus la ei ar insemna inceputul "intarcatului" adica (asa am inteles eu)sa reduci o masa <asta abia la 5-6 luni> cu supa facuta din cartov,dovlecel si morcov,si cred ca faina topica -ceva de genu... astep urmatorul control sa vad ce zice.

v-am pupat ca am o gramada de treaba....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aralia spune:

Neatza! M-am apucat sa citesc asa de dimineata schema de diversificare propusa de Rodica Culcer, sefa de la neonato/pediatrie de la Municipal. Ea cica ar trebui sa fie o desteapta...
Scrie ca poti sa dai lapte de vaca de la 3 luni, sa dai zahar tot de la 3 luni, sa incepi cu suc de portocale (citrice) tot la 3 luni...
Daca vreti, va dau schema, ideala pentru un copil alergic!

Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007

POZE
www.youtube.com/watch?v=fHuyBOXikpM" target="_blank">Alexia in centrul de activitate
Copacul De Hartie

Mergi la inceput