Americancele gatesc :))

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

tot io ca mi-e foame si mai am de asteptat, azi ni se va servi pranzul la serviciu, unul din sefii de-aici are un business cu dutch oven si va pregati fajitas pt toata lumea (insemnad 1700 de angajati). mergem in ture ca deh suntem asa multi si eu-s abia la 12.45 (in mod normal mananac la 11.30)

valentina, pai aripioarele sunt tare usor de facut daca ai sosul ala special, le deep-fry in ulei, apoi le scoti intr-un castron cu capac, adaugi unt si sosul, pui capacul si amesteci totul bine, se servesc cu cozi de telina si blue-cheese dressing.

aici reteta pt sos dar nu cred ca vei gasi toate ingredientele in ro:

THE GREATEST BUFFALO CHICKEN WING
SAUCE

2 cups of dry cayenne peppers (50 grams)
1/2 cup of water
1/3 cup of chopped onion
1 chopped garlic
1/3 cup of chopped tomato
1 cup of white vinegar
1 stick of butter
1 bottle of Lousiana Hot Sauce
1/2 of the juice of 1 lemon
1 teaspoon of honey
1/4 cup of ketchup

This recipe is one of a kind. Ever since I ventured into making my own kind of chicken wing sauce, my wife, my friends and my family won't stop coming over to have some of this delicious finger-licking good special sauce. And here's how you make it:
Start by roasting the cayenne peppers on a pan over a medium high flame. Toss them around inside the pan for a couple of minutes and make sure you don't let these get burned. Add enough water to cover the peppers and bring water to a boil. Let them cook for ten minutes. Drain water and place them in blender. Add 1/2 cup of water, 1/2 cup of vinegar and salt. Blend on high and allow to percolate.

Place butter stick on a pan over a medium flame so that it melts. Add onion, garlic, tomato and the whole bottle of Lousiana Hot Sauce.

Let all cook for about five minutes, stirring occasionally. Immediately pour into blender and add the percolated cayenne pepper sauce. Blend on high for two minutes. Add the lemon juice, honey and ketchup, and blend again for a few seconds. Pour back into the pan where you melted the butter, and let it simmer for a good 20 minutes.


si dressingu':
http://www.fourmilab.ch/chez-nuke/SubMarie/figures/Maries.jpg

si aici produsul final:
http://www.foodbyphone.com/dishphotos/5705buffalowings.jpg


philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Philip, Hepi fraidei :) si pofta mare la fahite !!! Voi sarbatoriti acolo nu gluma. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Vai, ce-mi plac retele voastre.
Eu am comandat miel de unde mi-a spus Anamaria.
Cozonacul in face maica-mea ca e in vizita. Am 17 invitati mama draga. Mielul il fac frigarui. Pina anii trecuti am avut o reteta cu miel cu portocale (pe care am pus-o aici) pe undeva dar anul asta fac frigarui cu cartofi lyonezi si stufat. Asata ca sa impac si capra si varza adik si musafirii american si romani.
Cu aperitivele stau bine caci citesc o carte “Clementine in the kitchen” despre o familie americana care s-a intors in sua cu o bucatareasa frantuzoaica.
Problema mea e desertul. Pe linga cozonac ce pun??? Ma duc sa inspectez postul balbinei. Daca nu gasesc nimic in disperare de cauza ma duc la una din patiseriile frantuzesti si cumpar citeva torte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Buna dimineata si bine v-am (re)gasit!
Foarte dragutz subiect...dar pana la urma cu cozonacul ala la masina de paine n-am aflat nimic?!
As vrea sa fac si eu macar un cozonac, si am doua optiuni: sa incerc la masina de paine; sau sa incerc reteta mamei, si parca optiunea unu m-ar tenta mai mult, nu ma pricep sa fac aluat :-(
Asa ca poate aflam niste tips&tricks cu masina de paine. V-am pupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut!! uite eu am reteta asta de cozonac( tot de pe forum dar zau ca nu mai tin minte de la ce subiect ). Fac aluatul la masina de paine( am un program pentru facut coca si dureaza cam 1h30 min) si apoi il scot si pun umplutura( daca am chef) si apoi la crescut in tava si dupa asta la cuptor la 360F.

Cozonac:
1 lingurita de drojdie uscata (3 gr.)
1/4 cana de apa calduta (50 ml.)/ eu pun lapte
1/4 cana de zahar (4-5 linguri de zahar)
Un praf de sare
3 galbenuse
1/2 cana de smantana (8 linguri rase de smantana)
8 Linguri de unt (110 gr.)
3 1/2 cani de faina (500 gr.)
Vanilie
Coaja rasa de lamiie sau portocala

daca ai robot sau masina de paine se pun toate ingredientele inauntru si se framanta bine. se scoate din cuva si se pune la crescut in vas uns cu unt, la loc ferit de curent.
daca framantati cu mana: se topeste drojdia in apa calduta.
Intr-un castron mai marisor se pune faina la care se adauga zahar, sare, galbenusurile, smantana, vanilia si coaja de fructe impreuna cu drojdia inmuiata.
Se framinta un aluat potrivit de tare. La inceput va fi lipicios pe mana dar incet incet adaugati unt in timp ce framintati, pana ce aluatul se desprinde de pe mana si de pe castron. Cam 20-30 minute.
Daca e prea moale sau prea tare atunci adaugati un pic de lichid sau fain, foarte putin cite o lingurita o data) si mestecati pina revine la punctul in care nu se mai lipeste.
se lasa la crescut pana si-a dublat volumul.
apoi se taie aluatul in 4 bucati.
Se intinde o bucata de aluat cu palma incetisor pina se face un dreptunghi de lungimea tavii in care se va coace. Se umple cu umplutura dorita si se ruleaza.
Se unge tava cu unt si se aseaza cozonacul in ea. Se lasa la cald sa dospeasca. (30 minute)
De obicei cind cozonacul a crescut pina la marginea de sus a tavii …e bun de bagat la cuptor.
Inainte de a baga cozonacul la cuptor se bate un ou cu 1 lingura de lapt si se unge cozonacul, peste ou se presara zahar sau seminte de susan. Se coc la 180°C 30 - 35 minute. (reteta este de pe culinar, a mamei celeste).


AMR 10 zile


Cami & Sofia - 8 mai 2006




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Cami scoate ma te rog din ceata. Daca am masina de painica pun tot in masina (ordinea o stiu) si ii dau programul 8. Apoi scot si bag la cuptor.

Zic bine???

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Cami, suna f bine reteta , multumim!!!!!

O intrebare: din aluatul asta inteleg ca iasa 4 cozonaci, sint dinaceia micuti sau iasa inalti pufosi?
Dupa cum vad reteta (cu smantina si unt) cred ca sint din aceia sfarimiciosi, necrescuti.. sint preferatii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Anamaria, tu ai vreo preferinta intre D'Artagnan si Meadow raised? Eu cred ca nu mai iau lamb, vreau foie gras!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Llaura, eu as zice sa mergi pe prima varianta, cea cu masina de paine, ca retetele mamelor au deosebita calitate de a le iesi doar lor.
Iaca aici retetusca mea, nu e prea complicata, doar ca imbina si doua maini dibace pe langa cuva masinii; fetele poate au retete mai simple:

1 kg faina, 12 oua, 220 g unt, 320 ml lapte, 50 g drojdie, 300 g zahar, vanilie, rom, praf de sare, coaja de lamaie, coaja portocala, 40 ml ulei, stafide

Umplutura: cacao + nuca (albus batut spuma, cacao, zahar si nuca; din albusurile ramase, eu folosesc doar vreo 4)

1. Peste 2 linguri de faina se toarna putin lapte fierbinte si se amesteca repede, rezulta o pasta.
2. Drojdia + 1 lingurita de zahar + 1 lingura apa calduta se pun intr-un castron, se amesteca si se lasa la cald, la crescut (il las in mijlocul aragazului, cu un foc pornit, vreo 30 minute, pana cand incepe sa se spumuiasca la suprafata si isi mareste volumul)
Se amesteca bine de tot compozitiile 1 si 2 si se lasa sa creasca la cald.
Galbenusurile se freaca cu sarea si jumatate din cantitatea de zahar, apoi se amesteca cu maiaua crescuta, untul topit caldut, rom, coaja lamaie, lapte caldut (fiert cu vanilie si cealalta jumatate de zahar)

Se pune totul in cuva masinii de paine, programul de dough (la masina mea, dureaza o ora si vreo 40').

Coca o impart in 2-3 parti, din fiecare rulez cate un cozonac, apoi ii pun in tava si-i las sa creasca si acolo vreo ora, pe aragaz, cu usa cuptorului deschisa, pentru caldura. Ii mai intorc din cand in cand, sa prinda caldura pe ambele laturi.

Se coc la 300/350 F, primele 15-20 minute nu se deschide cuptorul, apoi se ung cu ou batut si se presara cu zahar, dupa care se mai lasa 10 minute la cuptor, preferabil foc mai mic. Tu stii mai bine cum iti merge cuptorul. Se scot si se rastoarna pe o parte, pana se racoresc.

Dupa cum vezi, eu folosesc masina de paine doar ca sa nu-mi obosesc manusitele cu framantatul, unde sunt jale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Cami scoate ma te rog din ceata. Daca am masina de painica pun tot in masina (ordinea o stiu) si ii dau programul 8. Apoi scot si bag la cuptor.

Zic bine???

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca




Corina da pui totul in masina; eu dupa ce il scot din masina il pun in tava si mai las o tura sa creasca ( pana isi cam dubleaza volumul) si dupa asta il pun la copt.


AMR 10 zile

Cami & Sofia - 8 mai 2006




Mergi la inceput